Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

- I høst har de vunnet alle kampene sine. Neste år skal vi spille sjuer-fotball og trenger nye spillere. Spillere fra Sjåstad og videre nedover ønskes velkommen til å spille i Sylling, sier lagleder Ann Kristin Strøm.
- Jenter 10 ble slått sammen i høst. Tidligere i år har det vært to lag. Jenter 10 og 11. men ble slått sammen i høst etter at mange av de eldste spillerne trakk seg og klarte ikke å stille lag.
De trener 1 gang i uka, hver tirsdag kl 18.00 i Sylling. Disse jentene har spilt sammen i fire sesonger. Vi har sett stor utvikling fra de begynte og de blir bare bedre og bedre.
Foreldrene stiller opp og er stort sett på med kamp hver gang. De er også flinke til å steke vafler og vaske drakter.

Keeper Oda Hogstad Hylen med lagets mascot.
Foran fra venstre: Celine Strøm Thorud, Lea Marie Swang og Tonje Avdal
Bak fra venstre: Michelle, Vilde Fuglerud Hoff,Christine Holmen, Rikke Solberg og Ingvild S Bjurstrøm.

Jevnakers minijenter

Minijentelaget født i 2001 og 2002 er et samarbeidslag mellom I.L. Jevn og Jevnaker IF, forteller trener Svein Erik Johnsen som representerer Jevn idrettslag han trener laget sammen med Otto Olsen fra Jevnaker Idrettsforening. Laget består av totalt 13
- Flere som ikke kunne være med på kampen i går. Det har kommet til mange nye spillere i høst og interessen blant jentene ser ut til å øke. I tillegg har vi hatt 11 spillere på 11-års laget. Trener sammen med 11-års jentene. Neste sesong må vi melde på flere lag hvis vi blir like mange slik at jentene får mer spilletid.
Vi valgte foran årets sesong å danne samarbeidslag for både jenter 10 og jenter 11 for å prøve å fange opp interessen blant jentene i bygda. Flere jenter på trening og kanskje det skulle bli lettere å få med flere. Dette synes jeg vi har lykkes med. Det var en stund på vårsesongen usikkert om vi klarte å stille nok jenter i klassen 10 år, men dette har tatt seg opp med stort oppmøte. Artig er det også å se at jentene har fremgang. Hovedfokuset vårt i treningsarbeidet er basisferdigheter. Har stort sett trent 1 gang og 1 kamp pr uke siden mai.

Her er jentene fra begge lag fotografert i pausen.

Jevnaker i helrøde drakter
Foran: Julie Olimb. Første rad fra venstre: Victoria Smelhus,
Aurora Sogn, Tina Bråthen, Susann Langset Haug, Ann Mehlum. Og de to bak: fra venstre: Stina Marie Knudsen og Nora Corneliussen.
Syllingjentene i blårød drakter. Foran f.v: Oda Hogstad Hylen og Celine Strøm Thorud
Bak ser vi f. v: Michelle, Ingvild S Bjurstrøm, Rikke Solberg, Christine Holmen,Vilde Fuglerud Hoff, Lea Marie Swang og Tonje Avda
l

1/2 (DSC_7543 [1600x1200].JPG)
2/2 (DSC_7592 [1600x1200].JPG)
Fotball Sylling Sylling IF

Flere saker fra arkivet

Vant sin første pokal

Sylling IF s Jenter 12 reiste hjem med gode minner fra Starum Cup på Toten --

Sterk fjerdeplass til Sylling

Nummer fire i førstedivisjonsturnering med for få spillere på banen

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Flaggheising og vekking

Speiderne, med sin leder Marianne Fossen, stod ansvarlig for flaggheisingen ved Sylling skole. Etterpå gikk de gjennom sentrum -

På toppen i Buskerud

Liers Ragnhild Hennum (th) og Liungens Agnes Skogmo kan begge være storfornøyde med årets sesong, der deres lag nok en gang har vist at de er blant de beste i sine årsklasser.

Reistad jenter 1990 Seriemestere

Reistad jenter 1990 vinner av regionserie A

Storseier til juniorlaget

Liungens/Liers samarbeidslag i G-19 klassen i fotball slo Jevnaker hele 7-0 siste helg

Sylling IF J13 jublet i Ekneshallen

Sylling IF J13 vant over Solberg 21-14.

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

Lierdominans i jentefotballen

Her mottar Jenny Larson, Mina Nordby, Marie Vikesdal, Kaja Haugum og Helen Borge sine premier fra Gro Larsen i fotballkretsen etter at seriemesterskapet for jenter 13 var sikret i går kveld.

Scoringsrekord?

- Jeg har aldri gjennom mine 30 år på håndballbanen sett et liknende resultat, sier Arild Haug etter at laget hans hadde satte inn mål etter mål.

Plass til flere spillere

Disse glade håndballjentene i Reistad IL utmerker seg med sitt gode forsvarspill -

Nok et KM til Lier

Liers IL s J 13-lag ble også kretsmester på søndag

Sjåstad jenter 96 og 97

Sjåstadjentene har hatt en fin sesong

Ukens lag: Sylling miniputter

Når Liers mest profilerte lag må tenke trening, kamper og poeng kan Syllings miniputter slappe av og nyte ferien i Holmenvika eller på Svangstrand.

Bra helg for Sylling volleyball

Sterke fjerdeplasser både til guttene og jentene

Jentefotballen på offensiven

- Vi har en treårsplan, sier Micke Andersson som er optimistisk til tross for at Liungen har miste tre av sine spillere --

Viljen til å trene

- Det er viktigste, sier Brede Nybråten, trener for Jenter 16 i Buskerud Fotballkrets i en kommentar etter at tre spillere fra Lier IL er uttatt på kretslaget i helga.

Jentelag med suksess søker nye spillere

Syllings fotballjenter har nok et suksessrikt år bak seg. J-16 laget har vunnet flere kamper tosifret. -- Neste år blir det spill på stor bane. Da trenger vi minst tre spillere til, sier trener Øivind Nilsen. -- Spillerstallen må utvides. Så interesserte spillere i Lier eller Drammen kan ta kontakt med meg. Neste år spiller vi i J 19 klassen.

Oppløftende tross klart tap

- En god start på andre omgang var det mest positive for Syllings damelag i håndball i helga, forteller trener Arild Haug til Liernett

Sylling g91

Det fortsatt fin -fine spilleforhold i Øvre Lier. Sylling IF mønstrer åtte fotballag. Trenere i år for Sylling 09 har vært Rune Torgersen og Roar Ask.

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Herlig innsats ga seier

Lier IL s J 19-lag vant finalen under Drammencup i helgen.

Sykler for SOS barnebyer

Liungens Lizzy Muzungo og Jenter12 sykler for barn i Zambia

KM til Lier J 19

- Brede Nybråten (på bildet) og Helge Midttun har gjort en utrolig bra jobb for klubben og for jentene, sier styremedlem i Lier IL, Jon Oscar Hennum.

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Per tok avsparket

Tidligere fotballpresident Per Ravn ble imponert over både arrangementet og baneanlegget, da det nye kunstgressanlegget på Tranby ble offisielt åpnet under Bendit Cup i dag.

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Nok et KM til Lier IL

Sesongens raskeste og beste kampåpning sto J 16-laget for i kampen som måtte vinnes -

Hederspriser i Sylling

David Svendsen var en av flere som ble takket for en fabelaktig innsats av Narve Holmen på sesongavslutninga for fotballen i Sylling IF på torsdag.

Ukens lag: Sjåstadfotballen føres videre

Sjåstad har alltid fostret gode rekrutter. Klubben klarer ikke lenger å stille seniorlag, men 10-årslaget viste onsdag at det gror godt i de yngre årsklasser.

Opp med henda!

Håndballspillende niåringer fra hele Buskerud utfoldet seg i Syllinghallen i helgen.

Spilleglede i Syllinghallen

Det var håndballåpning i helga. Sylling IF s jenter 11 gjennomførte sin to første kamper-

Syllings Volleyballjenter til Landsfinalen

Sylling Desperados volleyball – jenter 15 år, klarte i dag det utrolige å kvalifisere seg til landsfinalen i Ålesund. Det betyr at de ikke bare er best i Lier lenger, de er best i Buskerud og blant de 12 beste lagene i landet – en utrolig prestasjon med tanke på at de fleste begynte med volleyball for kort tid siden.

Uavgjort for Sjåstad Vestre/Lier J16

Sjåstad Vestre Lier spilte 2-2 mot Vikersund

Trivsel gir resultater

Håkon Grøttland, nylig suksess som trener for Norges J-15 landslag, overrakte pokalen til kaptein Marit Bekken Nilsen etter at Syllings kvinnelag ble en suveren kretsmester for sjuerlag.

Alle får spille med alle på Tigrene

- Målet er å skape et trygt og godt idrettsmiljø hvor alle kan føle tilhørighet, sier Steinar Fuglerud Andersen som er leder for 10-åringene på Lier Tigrene.

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Over 16 000 kroner til Zambia

Liungens Jenter 12 har samlet inn over 16 000 kroner til Fotballens barneby

To tap og en uavgjort

- Men vi kommer enda sterkere tilbake i 2009-/2010-sesongen, sier spiller og lagleder Ketil Verpelstad ( bildet) i Liungen Futsal

Eventyrlig sluttspill

Med et særdeles fuktig værvarsel for helgen var det mange som fryktet en gjentakelse av fjordårets dyvåte sluttspill i Beachhåndball.

Gratulerer med KM!

Lier IL s fotballjenter i J 14-klassen har klart det igjen ----

Håndballfest med opprykk

- Herrelagets opprykk gjør at Sylling IF som eneste klubb i Buskerud kan skilte med både dame- og herrelag i 3. divisjon, konstaterer håndballbas Arild Haug.

Tapte ett poeng

Smilet kom først da mascotten dukket opp --

HOLMESTRAND-LIUNGEN 2 0-5

Liungen 2 fortsetter å imponere i 2. divisjon. Det er mange lag som satser tungt på opprykk, men Liungens jenter har så langt feid all motstand av banen.

Framtidas Liungen

Liungen var et flaggskip i kvinnefotballen i Buskerud for bare et par år siden, og kanskje kan dagens J-14-lag og Kristin Bøe Friksen (på bildet) gjenreise gammel ære om noen år ---

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

Tæl og humør

- Jeg har vært på to treninger og får spille, sa den kvikke fotballjenta Tine Eide etter at Liungens J-17 laget vant 4-1 over Glassverket

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Liungens jenter 12 i aksjon på Konnerud

Søndag ble Konnerud jentefestival arrangert, og Liungen markerte seg

To hjemmeseire for Sylling-jentene

Nå gleder de seg til Tine Fotballskole neste helg

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Ett mål fra semifinale

Både kaptein Lene Ask Johannesen og trener Brede Nybråten var svært skuffet etter den avgjørende kampen mot Hoslelov i dag formiddag under Soccer Festival

Sylling rideklubb på KM Sprang for Lag

Melsom lørdag 23. september

NM-sølv til liungjenter

Fotballfinale etter en flott sesong for disse spillerne (fra venstre) Celine Granli, Mie Kofoed Elvestad, Ingrid Lian og Silje Tufteland Moksnes.

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Første håndballkamp i år

Sylling IF J 13 år håndball lag måtte trekke laget sitt før sesongen fordi de var for få, i Lier håndballgames fikk de sin førse kamp for året.

Lier IL satser på jentefotball

Fra kommende sesong stiller Lier IL med junior 11-lag for jenter, og tidligere trener for Team Liungen, Petter Høgseth (på bildet), står ved roret.

Små ressurser, men gode resultater

Tranby Turns gutter er kvalifiserte til Nordisk mesterskap etter sine prestasjoner under Oslo Open den 17. mars. Her svever Steffen Olsen høyt under trening på onsdag.

Jentene på full marsj framover

God kretslagsinnsats av, blant andre, Maja Sendstad, Lier IL ( her th på bildet) forrige helg og finaleplass i Flint-cup er to bekreftelser på at det jobbes godt både med bredde og topp innen fotballen i Lier.

"Sparker idèen" videre

De ambisiøse lederne for Liers lovende gutter 95 ønsker at Buskerud fotballkrets skal sette i gang en vinterserie.

Idrettsgleden på topp

Stine Evita Lauten-Tøftum, spiller på Liungens sjuerlag for kvinner, ledet Borgen Unified til bronsemedaljer under Norway Cup, men laget har vunnet cupen fem ganger før.

Talentene er offensive

Her er et lite utvalg lagbilder, men mange fotoglimt fra fotballfesten på Stoppen i helgen.

- Ikke viktigst å vinne

Det sa Ingrid Kleberg Halvorsen som var keeper på Liungen jenter 7-8 under helgens Liungen Cup.

Liunger på landslaget

ATV-kjørerne Tor Erik Wam og Jørn Huseby var på samling i Lierdalen på lørdag sammen med sammen med trener Tommy Nordstø (tv) fra Tranby.

Måtte bytte klubb

Mats Eidal Olsen (16) fra Sylling slet med smerter i flere år, da han spilte håndball i Syllinghallen.

Scoret 26 mål

Spa/Bras unge lag vant DBK-cupen i suveren stil.

Kandidater til regionslandslaget

Fotballtalentene Maja Thunberg Sendstad (tv), Lise Caspersen (i midten) og Silje Tufteland Moksnes er klare for nye utfordringer --

Et prikkfritt arrangement

Liernetts håndballekspert Torbjørn Hauge (på bildet) oppsummerer Sør-Norge Cupen i Syllinghallen

- Juniorfotballen til nye høyder?

- Spillerne har strømmet til, og det er stor interesse for det nye samarbeidet, sier Hans Petter Fuglerud (bakerst på bildet), en av trenerne for det nyetablerte juniorlaget i Lier

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

Imponerende innsats

Martine Kasta, Maria Ruud og Maria Toverud og de andre juniorene i Liungen, spilte jevnt mot et svensk topplag i 2. divisjon i ettermiddag, men røk ut i 16-delsfinalen i Gothia Cup i kveld

Årsbeste av Syllings damer

Trener Arild Haug (th) var svært fornøyd med lagets førsteomgang mot Skrim i søndagens 3. divisjonskamp, men det glapp dessverre i andre ---

Sjuer med

Det foretrekker Kristine Rasmussen (her nr to fra venstre) som er skuffet over Liungens manglende satsing på kvinnefotballen --

Stang ut for lierfotballen

- Vi kunne punktert kampen i 1. omgang, sier trener Ole Petter Engebretsen etter at Spabra fikk det vel tøft på Gol. Lier J 14 misset også i finalen på Tranby.

Fin stemning på serieåpning for jenter-16

Smil og god stemning på både på og utenfor banen. Sylling/Liungen vant 5-0 over Sjåstad i J-klassen i en fairspillende kamp. Alder og erfaring avgjorde nok mye. Bortsett far d0e første 5-10 minuttene og i små perioder hadde Sylling/Liungen god kontroll. Noen av scoringene kom etter fint spill.

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

Sylling får spille i første divisjon

Volleyballjentene brukbart fornøyde med ny femteplass.

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Liunger til Barcelona

Prince Monga, er en av de 50 unge fotballspillerne fra Lier, som reiser til Spania på treningsleir i dag

Liungen mangler struktur

- Han var litt imponert over Liungens innsats i andre omgang, men Klepps trener og drammenser Knut Eriksen (43) syntes Liungen manglet struktur i sitt spill.

Flere yngre i treningsgruppen

- Målet vårt for høstsesongen er å utvikle spillestil, plassering er mindre viktig, sier Preben Krogh-Jacobsen, trener for Lier G 19.

Nye landskamper

Martin Rønning Ovenstad som er tatt ut i troppen til Norges G 18-landslag, har spilt 24 kamper med flagget på brystet, siden debuten høsten 2009.

Mye energi i Syllinghallen

Det gode volleyballmiljøet i Sylling hadde gjester på besøk i helgen.

Jentene vant begge kampene i dag

Liers jenter 16 med pangstart i interregional serie.

Reistad jentene spilte godt

Reistad J15 var gode mot Hønefoss.

Klar for ny sesong

- Noen spillere har takket for seg og nye er kommet til, men grunnstammen har bestått, forteller Ketil Verpelstad (bildet), pådriver for Liungen IF Futsal

Stor optimisme i Liungen

Det har vært sinnsykt bra på treningene denne uka, sier en alltid optimistisk Jan Ausland i Liungen. -- Sjansene er 70/30 for at vi klarer dette. Dersom både Liungen og Klepp vinner sine kamper, må Liungens seier være på to mål mer enn Klepps eventuelle seier i sin bortekamp mot Arna/Bjørnar. Jan Ausland håper at så mange som mulig følger laget med ledere i oppsatt buss som går klokka 10.00 fra klubbhuset på Liungenbanen.

Spillermøte i Liungen i dag.

- Vi skal ha et møte med spillerne i kveld, opplyser Liungens trenere Roger Johansen til Liernett.

God sesongavslutning

Det ble pokal til Spabra J 16 som deltok i Vintercup i Kristiansand, der flere av Norge beste jentelag var med.

Lier J18 spilte godt i Danmark

Lier J 18 spilte god håndball i Danmark og kom til semifinalen i Danmarks største håndballcup

Futsalfest i Sylling

Ketil Verpelstad, lagleder for Liungen futsal, ønsker publikum velkommen til kvalifisering i Syllinghallen lørdag

Valgte seniorlag

- Konklusjon på møtet med spillere og foreldre i går kveld ble at Lier IL vil stille med ett ungt lag i samarbeid med Amazon, Asker, sier Leif Helge Røed (på bildet), leder av fotballgruppa.

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Håndball er gøy

Konnerud-jentene Anette Burud og Stine Florholmen Haare koste seg i Reistadhallen