Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

NM-sølv til liungjenter

Fotballfinale etter en flott sesong for disse spillerne (fra venstre) Celine Granli, Mie Kofoed Elvestad, Ingrid Lian og Silje Tufteland Moksnes.

Men det ble dessverre tap for Stabæk,  klubben de spiller for. I finalen på lørdag i NM J19 i Bergen mot  Arna-Bjørnar ble det 4-0 seier til hjemmelaget. Kampen gikk på Arna Idrettsplass i Bergen og ble vist direkte på NRK1.

Disse fire som bor i Lier i dag, har spilt for Lier og Liungen tidligere. Ingrid Lian har tidligere spilt for Liungen IF. Både keeper Silje Tufteland Moksnes og Mie Kofoed Elvestad  har spilt for Lier IL jenter 94. Celine Granli  har spilt for Lier IL jenter 95 og 94.

Les mer her: http://www.arna-bjornar.no/index.php?mid=0§ion=article&id=2965

Se intervjuer før kampen: http://tv.nrk.no/serie/fotball-nm-junior

Her er Stabæks hjemmeside:
http://www.stabak.no/news/article/1aeb1o0cybi091s387vohxtod5/title/solv-i-cupfinalen-j19

Flere saker fra arkivet

Nærmer seg kretsmesterskap

Lier IL s J-14-lag vant den avgjørende kampen mot Liungen onsdag kveld

Knepent finaletap

Liers 94-jenter imponerte i helgens Drammen Cup

Kandidater til regionslandslaget

Fotballtalentene Maja Thunberg Sendstad (tv), Lise Caspersen (i midten) og Silje Tufteland Moksnes er klare for nye utfordringer --

På toppen i Buskerud

Liers Ragnhild Hennum (th) og Liungens Agnes Skogmo kan begge være storfornøyde med årets sesong, der deres lag nok en gang har vist at de er blant de beste i sine årsklasser.

Gratulerer med KM!

Lier IL s fotballjenter i J 14-klassen har klart det igjen ----

- Vi skal jobbe maksimalt

- Vi er fullt skjerpet mot Liungen på søndag, sier trener for Arna/Bjørnar, Morten Kalvenes (35), til Liernett før kampen på søndag.

Lier og Liungen i to finaledueller

Her er dommer Håkon Hallingstad fra Konnerud IL, sammen med Liungens kaptein Agnes Skogmo og Liers kaptein Ragnhild Hennum, klare for finalen i Liungen Cup.

Liungen høyere oppe i år?

Liernett har utfordret to ordførere, hvorav den ene har vært fotballpresident, og nåværende og tidligere personer med en viss tilknytning til Liungen til å tippe rekkefølgen i Toppserien.

Kveldens supportere

Blant de 550 på Marienlyst traff vi Arne Sydsæther (t.v) og Ketil Lian. Arne er med i Representantskapet i Liungen IF. Han har hatt flere styreverv i klubben tidligere. Ketil Lian har vært Ingunns Sørum lærer på ungdomsskolen.

En skuffet tomålscorer

—Vi burde hatt poeng — Vi slapp inn noen billige mål og straffen var uheldig, sa den ambisiøs Liungen-spilleren, i det hun tuslet ut av banen.— Spesielt bittert er det når vi spilte en god kamp. Cirka 300 tilskuere i surt vårvær fikk likevel se at Liungen - jentene satte fjorårets cupfinalist på en hard prøve.

Rundspilte Mjøndalen

Jentefotballen er på klar fremmarsj i Lier, og i går var det Lise Caspersen (på bildet) og Liungen J 14 som stod for en flott sesongdebut

Kvalifisert for fotball-NM

Lier IL s jenter 16 stod for denne bragden etter siste kamp i helga

Liungen foran to viktige kamper

Etter stortapet mot Arna Bjørnar i helga, blir det svært viktig for Liungen (her representert ved u-landslagsspiller Kristin Jonvik) å revansjere seg i de neste to kampene.

Møter en medaljekandidat

Arna-Bjørnar med hele fem landslagspillere møter Liungen på Liungbanen i morgen, men trener Roger Johansen satser friskt med nytt midtstopperpar Maja Nordahl (på bildet) og Katrine Nydahl.

Liungen slo Sandviken

Liungen vant 2-0 i Bergen og Miriam Mumtaz er toppskårer så langt med sine to mål.

God prestasjon i innendørscup

Gutter 14-laget fra Liungen gikk til finalen i Flint-Esso-cup i Tønsberg på søndag.

Nytt kalastap for Liungen

Bra med i første omgang - så sank Liungen som en stein.

Amazon-Liungen 9-0

Liungen gikk ned med brask og bram. Største tap siden rekorden ble satt mot Fløya i fjor.

Gode og heldige

Liungens J-14 lag var veldig fornøyde etter sin 1-0 seier mot Norderhov

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

Liernetts tabelltips

Stort sett riktig, men Liungens kollaps ødela.

Nytt stort tap

- Ingen god kamp av oss, sa lagleder Geir Kristensen (bildet th) etter at Liungen hadde tapt 0-7 mot Trondheims-Ørn.

Så nær, så nær -

- Et jevnt oppgjør, baklengsmålet var av det lette slaget, sa trener Atle Teigen etter at Sylling G 14 tapte 1/16 finalen mot Sandefjord Ballklubb i formiddag. Lier G 15 røk ut i 1/16 finalen i B-sluttspillet.

Liung på TV i kveld

Med seier mot Sogndal i kveld vil Thomas Sørum og FK Haugesund klatre opp kvalifiseringsplass for eliteserien

Tapte på loddtrekning

Lier IL s fotballjenter gjorde likevel en flott turnering i Tønsberg ---

Liungen best i lokalderby

Liungen - Lier (g93) 1-0

Jonvik og Jevne på J-19 landslaget

Liungenspillerne Kristin Jonvik og Anne Bettina Jevne er tatt ut til J-19 landskampen mot Sverige 28. august. Forsvarspilleren Jonvik har tidligere spilt internasjonale kamper. Jevne har spilt godt på Liungen i høst. Det er slettes ikke uventet at den lynhurtige angrepsspilleren fikk sjansen på Norges J-19-lag. Det må være inspirerende for både dem og resten av laget før høsten viktigste kamp. Resultatet i Bergen mot Sandviken kan lett avgjøre hvem av de to lagene som må gå den tunge veien ned i 1. divisjon.

Nytt braknederlag for Liungen

Det ble hele 0-10 mot Team Strømmen på Strømmen stadion i ettermiddag og mer hodebry for Liungens trenere, Thun og Tollefsen (på bildet th).

Blir det scoringsglede i Grimstad?

På lørdag ettermiddag ønsker vi flere scoringsgleder. Men selv om Amazon har null poeng hittil, er det nok enda viktigere for Liungen å slå andre og svakere lag.

Stor optimisme i Liungen

Det har vært sinnsykt bra på treningene denne uka, sier en alltid optimistisk Jan Ausland i Liungen. -- Sjansene er 70/30 for at vi klarer dette. Dersom både Liungen og Klepp vinner sine kamper, må Liungens seier være på to mål mer enn Klepps eventuelle seier i sin bortekamp mot Arna/Bjørnar. Jan Ausland håper at så mange som mulig følger laget med ledere i oppsatt buss som går klokka 10.00 fra klubbhuset på Liungenbanen.

- Må vinne alle kampene

Trener Brede Nybråten og kaptein Lene Ask Johannesen vet hva som må til for at Liungens kvinnelag skal vinne serien

Arna-Bjørnar Liungen Live

Vi følger oppgjøret i Bergen. liungen tapte 6-0

Sparer fire spillere

Både Miriam Mumtaz (på bildet), Kathrine Nydahl, Anneli Ingebo og Marthe Kvaale, alle med småskader står over årets siste hjemmekamp mot serieleder Trondheims-Ørn, men er nok klare igjen mot Klepp neste helg.

Mer fotballjubel til uka?

Flere av fotballagene i Lier spiller svært viktige kamper om opprykk kommende uke

Rikke tilbake som utespiller

- I morgen har Liungen reservekeeper, og Rikke Raknes Flåten (på bildet) spiller spiss mot Arna Bjørnar i Bergen.

Mange baklengsmål i egen turnering

Liungen har mye å jobbe med fram mot seriestart. I klubbens egen turnering i Mjøndalshallen på lørdag ble det en seier og to tap. Hele 15 mål baklengs på tre kamper er foruroligende.

Sølv i junior-NM

Løpstalentet Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok andreplassen i lørdagen NM i terrengløp for junior

- Ikke viktigst å vinne

Det sa Ingrid Kleberg Halvorsen som var keeper på Liungen jenter 7-8 under helgens Liungen Cup.

14 scoringer på to kamper

Liers juniorlag, med sju nettkjenninger hittil av tidligere Liungen-spiller Ingrid Høgseth, har hatt en lovende sesongstart

Første senior-NM

Mari Bergum Berget har fra før et junior-NM i sandvollyball. - Det er ikke overraskende et det ble seier for Oslo Volley i helgen, sier hennes tidligere trener Per Lasse Tronslien.

Vant bronsefinalen i Drammen Cup

Lier IL J16 fortsetter å levere flotte resultater på fotballbanen

Lover godt for framtida

Liungens J-14 lag tapte dessverre kvartfinalen i Drammens Cup i dag, men har all ære av innsatsen i helga

Buskeruds beste 13-åringer

Lier IL s 94-lag imponerte i årets fotballsesong og ble best blant 58 lag i fotballkretsen

Møter Norges beste lag

Daglig leder i Serieforeningen for kvinner, Tone Angeltveit, gratulerer Spabra J 16 med cupseier og inviterer klubben til å spille mot Norges beste lag.

Skader og sykdom i Liungen

- Det er usikkert om tre av spillerne skal spille, sier assistentrener Glenn Kleven ( på bildet), før "generalprøven" mot Klepp på Jæren.

Tæl og humør

- Jeg har vært på to treninger og får spille, sa den kvikke fotballjenta Tine Eide etter at Liungens J-17 laget vant 4-1 over Glassverket

Kolbotn seriemester - Liungen med ny bunnrekord

Kolbotn slo Ørn og Liungen går til kvallik med tidenes dårligste målforskjell.

Hederlig tap av Liungen

Liungen tapte 0-5 for Røa i dagens Toppseriekamp

Liungen i oppløsning?

Det ble katastrofesifre, da Liungen gjestet krøllgresset til Fløya i ettermiddag. Etter 0-4 ved pause, ble det hele åtte baklengs i andre omgang. At Fløya kanskje er den største seriefavoritten er nok ikke noen trøst i dag. Riktignok har Liungen fortsatt to lag bak seg etter fire serierunder. Både Asker og Kattem er nemlig poengløse. Men hvor lenge kan Liungen holde hodet over vannet ? Er de heldige, kan de holde seg unna nedrykksplassene en uke til. Asker får nok store problemer med Røa 2. pinsedag på Føyka. Røa nedsablet nemlig Kattem hele 7-1 i dag.

Imponerende internasjonal debut

Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok bronsemedaljen under Nordisk mesterskap i terrengløp i Finland i formiddag etter en jevn fight med to finske jenter.

Framtidas Liungen

Liungen var et flaggskip i kvinnefotballen i Buskerud for bare et par år siden, og kanskje kan dagens J-14-lag og Kristin Bøe Friksen (på bildet) gjenreise gammel ære om noen år ---

Liung juniormester i boksing

Kristin Ulvund (i midten) fra Sylling gikk til topps i NM i boksing i Lærdalshallen i går og broren Finn Olav (tv) tapte finalen svært knepent i sin klasse i dag.

Glimt fra ukens fotballrunde

Flere lag var i ilden denne uken

Liungen knuste Kolbotn!

Liungen knuste ett av topplagene, og er dermed svært nære fornyet kontrakt. Før kampen satt nervene utenpå Liungenspillerne, og da Kolbotn gikk opp i ledelsen i en god periode for hjemmelaget, var det mange som fryktet en gjentagelse av siste hjemmekamp. Da brettet jentene opp ermene og viste publikum festfotball.

Lier Cats på offensiven

Det ble seier i første kamp for innbandylaget som har fått både ny trener og nye spillere --

Kjempegøy på fotballskolen

Barna dribler, trener skudd og pasninger og mye mer på Stoppen denne uka -

Revansje fra vårkampen?

Resultatet bør bli langt bedre enn 0-9 i vårkampen mot Amazon og Margunn Haugenes (bildet), hvis Liungen skal berge plassen i Toppserien.

Liungen-Fløya 2-3(1-1)

Liungen fortjente virkelig poeng.

Bittert nedrykk

Bussturen fra Larvik ble svært tung for spillere, trenere, ledere og supportere søndag ettermiddag. Kun ett mål manglet for å få fornyet kontrakten i Toppserien. Midtveis i andreomgangen så alt lyst for Liungen. Arna/Bjørnar ledet over Klepp, og Liungen var i ferd med sette inn seiersmålet mot nedrykksklare Larvik. Så begynte Klepp opphentingen som endte med utligning 15 minutter før slutt, mens Liungen feilet på den ene sjansen etter den andre i sluttminuttene.

Selvskreven som kaptein

Etter degraderingen er det bare Lene Ask Johannesen igjen fra fjorårets nedrykkslag fra Toppserien

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

Festdag på Stoppen

Den nye kunstgressbanen, som innvies i morgen, vil gi større treningsmuligheter for Mustafa (her på bildet med sin far) og andre talenter innen lierfotballen

Ingen sammenslåing Sandviken-Arna/Bjørnar

Nå er det endelig klart at Sandviken beholder sitt lag i Toppserien. Dermed må Liungen spille i 1. divisjon neste år.

Lier til topps i Liungen cup 2006

Liers 16 årslag hadde størst problemer med Liungen. Kaptein Joakim Koppergård (th) takker Liungens kaptein, Andrè Visnes Bjerkelund for kampen etter 0 - 0 i innbyrdes oppgjør.

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Flaggheising og vekking

Speiderne, med sin leder Marianne Fossen, stod ansvarlig for flaggheisingen ved Sylling skole. Etterpå gikk de gjennom sentrum -

Lier IL satser på jentefotball

Fra kommende sesong stiller Lier IL med junior 11-lag for jenter, og tidligere trener for Team Liungen, Petter Høgseth (på bildet), står ved roret.

Løpertalent mottar stipend

Syllingkjøpmann Odd Arne Vangen synes det er viktig å støtte idrettsungdommer som talentfulle Silje Bæra Hørthe

"Gamle stjerner" i tabelltoppen

Liungens sjuerlag med Ingunn Sørum i spissen vant 8-1 i lokaloppgjøret mot Holeværingen som hadde tidligere liungenspillere på laget

Ny seier torsdag kveld?

Kan Kenneth Strysse score på nytt og vil Liungen fortsette seiersrekken mot Modum 2?

Rekordoppslutning til Hauern

Rekorden fra i fjor er allerede passert, melder arrangøren

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

Lover godt for høstsesongen

- Vi skapte mye framover, sier Liers trener Morten Påsche, selv etter at keeper Thung Li Huang (på bildet) fikk rødt kort og som førte til at laget måtte spille med 10 mann det meste av kampen --

Bra uke for lierfotballen

Martin Wøien Gilhuus (bildet) og Spa/Bra avsluttet kampen sterkt i går, men flere lierlag har stått gode prestasjoner denne uka --

Følg Kattem-Liungen fra kl 1400

Blir det tre proeng, kan det betyr ny kontrakt. En eventuell sammenslåing av bergenslagene Arna/Bjørnar og Sandviken avgjør det -- Liernett følger kampen live!

Uanmeldt dopingkontroll

Tre Liungen-spillere måtte til dopingkontroll etter futsalkampen mot Larvik. - Overraskende, uttalte Tommy Hyving (på bildet) som var en de seks spillerne som ble plukket ut

Fine dueller på Lier stadion

Det ble nok en suksess for arrangøren av Liungen Cup der lokale lag hevdet seg meget godt.

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

Fortsatt håp for Liungen?

Siste nytt fra Kvinnefotball.no - Sandviken trekker seg fra neste års toppserie. Det betyr i så fall at Liungen fortsatt har muligheten til å berge plassen i den øverste divisjonen.

Lovende treningskamp

Liungens fotballjenter, her representert med Hanne Sofie Christensen, spilte jevnt med kretsmestrene fra Oslo i helga

På talentsamling

Martin Ovenstad Rønning (15) fra Liungen IF møter andre lovende fotballspillere neste helg

God innsats i Norway Cup

Liungen IF stiller to lag i klasse H (G 12), der det ikke spilles sluttspill.

Norge vant med Liungenspiller på laget

Liungens venstreback, Kristin Jonvik, bidro til at Norge slo Polen 4-2 i dag.

Må vinne i dag

Bare tre poeng og mye scoringsjubel er godt nok mot Tofte på Liungbanen i dag om Liungens herrelag skal holde tetplassen i 5. divisjon

Sølv på stafetten

Skiskytterne fra Lier IL imponerte på stafetten under Hovedlandsrennet i Alta i helga.

Tiårig liung med hovedrolle i ”Jakten på juleskurken”

Skuespillertalentet Martine fra Lierskogen får en hektisk førjulstid på scenen i Drammens Teater.

Overbevist av Ronny

Martin Rønning Ovenstad (17) valgte Strømsgodset fremfor Twente for neste sesong.

Marthe står

Hans Petter Holstad fra Liungen har jobbet i hele dag - klokka 22:30 var det endelig klart, Liungen har keeper i morgen.

Satser i blå drakt

Fire liergutter vant interkretsserien med Strømsgodset, og treneren er også liergutt

Bilder fra Liungen - Arna/Bjørnar

Liungenjentene taper så det synger, men ser fortsatt best ut på bildene.

Tidligere Liungen-spillere i cupfinalen

Bettina Jevne og Reidun Nilsen, som begge har spilt for Liungen, sørget for Askers to mål i semifinalen mot Fløya søndag kveld.

To seire og ett tap

Det er fasiten for Lier IL s g 16 etter helgas kamper i Postenserien

Fire fotballseire på to dager

Lierlagene og Lier A-lags tomålscorer, Ketil Ustad, har startet høstsesongen godt ---

Liungen foran avgjørende kamp mot Kolbotn på lørdag:

Lagleder Jan Ausland melder om full innsats etter tordagens trening i fotballhallen i Mjøndalen. Forståelig nok ble det, blant annet, lagt inn to økter med skuddtrening. – Nå må det ”gå stang inn”for oss for en gangs skyld, sier den alltid optimistiske Ausland til Lier-nett. Dorte Dalum er tilbake igjen fra Danmark og skyver Reidun Nilsen ut på innbytterbenken. Guro Sandnæs vil også spille fra start. Hege Thon må derfor slite benken fra start.

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Til topps på tabellen

Liungen vant endelig en klar seier på bortebane ---