Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Løpertalent mottar stipend

Syllingkjøpmann Odd Arne Vangen synes det er viktig å støtte idrettsungdommer som talentfulle Silje Bæra Hørthe

- I vårt stillesittende samfunn er det ikke bare viktig å hjelpe breddeidretten, men også de som står for noe på egen hånd, de individuelle utøverne, sier Sylling-kjøpmannen som for mange er kjent som assistentdommer både i Tippeligaen (senest på linja under kampen mellom Aalesund og Rosenborg sist helg, da sammen med hoveddommer Kristoffer Helgerud fra Tranby). Vangen har også har vært i aksjon under mange internasjonale fotballoppgjør. Han vet hva som kreves av idrettsungdom for å nå toppen .

Stipendet skal gå til utstyr, men ellers understreker Vangen at hun kan benytte stipendiet slik hun vil, til treningsforberedelser og konkurranser.

18-årige Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok sølv i junior NM i terrengløp i september og har hatt en rask karriere, siden hun suverent vant kortdistansen på ny rekord i Kanada Rundt i mai.

Nå er hun elev ved Idrettslinja ved St Hallvard. - Det blir trening så og si hver dag, noen ganger to ganger om dagen, sier Silje som hittil også har spilt håndball for Sylling IF.

Hun er nå medlem av Modum Friidrettsklubb (MFIK) og pendler ofte til Vikersund for å trene med vinneren av Junior-NM i terrengløp, Veronica Blom fra Hokksund. Førstkommende lørdag deltar hun FURUMOMILA.

Silje Bæra Hørthe

3 kommentarer

Torsdag 2. oktober 2008 13:57: Roar Bogerud
Hei Silje.
Gratulerer med stipend og sølvmedalje i NM og mere til. Du har alltid vært et løpertalent, Silje. Flott at du benytter deg av det.
Lykke til videre.
Hilsen din gamle gymlærer og håndballtrener Roar
Torsdag 2. oktober 2008 21:57: R-Å Krisiansen
Gratulerer :) Flott av Vangen
Fredag 3. oktober 2008 22:07: Øystein Mørk
Så bra at gode prestasjoner blir satt pris på.
Flott med fokus på løping i bygda vår :-)
Lykke til på Furumo.
Øystein Mørk

Flere saker fra arkivet

Sølv i junior-NM

Løpstalentet Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok andreplassen i lørdagen NM i terrengløp for junior

Sterk løperinnsats

Både Martin Bekken Nilsen (bildet) og Silje Bæra Hørthe gjorde gode løp under Furumomila i dag

NM-gull til Silje Bæra Hørthe

Løpstalentet fra Sylling vant juniorklassen i terreng-NM på Jessheim lørdag

Fjerdeplass og bronse

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er mest fornøyd med søndagens stafett under NM i terrengløp i helga.

Sølv på 3000 meter til Silje Bæra Hørthe

Løpstalentet fra Sylling tok sølv i junior-NM i Bodø

Lettbeint håndballspiller

- Løpinga er en bihobby, sa Silje Bæra Hørthe som løp inn til ny rekord på sekskilometeren under Kanada rundt tirsdag kveld

Hjelper fire topputøvere

Odd Arne Vangen, elitedommer i fotball, til daglig kjøpmann i Sylling delte i kveld ut nye stipendier

Sterke løpsprestasjoner

Silje Bæra Hørthe (tv) fra Sylling og lagvenninnen i Modum FIK, Veronika Blom var suverent best i Fredrikstad i helga, men Gjermund Sørstad hevdet seg også godt.

Nærmer seg norgestoppen

Både Silje Bæra Hørthe (bildet) fra Sylling og Veronika Blom fra Modum imponerte alle i Kanada Rundt.

Silje på landslaget

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er uttatt til Nordisk mesterskap i terrengløp

Fra seier til seier

Silje Bæra Hørthe fulgte opp NM-seieren i terrengløp fra forrige helg ved å vinne kvinneklassens 5 km under Furumomila

På linja i Brussel

Odd Arne Vangen er assistentdommer under oppgjøret mellom fjorårets EM-vinner Hellas og Belgia i Brussel på onsdag. Vangen har vært bosatt i Sylling i mange år, men tryslingen foretrekker fortsatt å representere 2. divisjonsklubben Nybergsund i hjembygda. Tryslingen begynner etter hvert å få solid erfaring på internasjonalt plan. – Norske dommere har blitt vist stor tillit i år. Norske dommere er i aksjon under tre A-landskamper og to U-landskamper på samme kveld, understreker Vangen.

Løpertalentet fra Sylling

Silje Bæra Hørthe har hatt enn en formidabel fremgang i år --

Ny klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling og Modum Friidrettsklubb hadde en meget god debut på Hytteplanmila på Ringerike

Liunger i NM i terrengløp

Martin Hoset fra Gullaug og Silje Bæra Hørthe fra Sylling deltok i NM i Tønsberg denne helgen.

Imponerende internasjonal debut

Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok bronsemedaljen under Nordisk mesterskap i terrengløp i Finland i formiddag etter en jevn fight med to finske jenter.

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Premierer raske tenåringer

Fire ganger vinner av Kanada Rundt, Øystein Mørk, har tatt initiativet til å stimulere unge løpstalenter i det tradisjonsrike gateløpet i Sylling.

Ny pers og klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling løp inn til femte beste tid i kvinneklassen under Sentrumsløpet

På Brann stadion i kveld

Dommer Kristoffer Helgerud, Lier IL (th) var i fokus på søndag, men gleder seg til kampen sammen med kompis i Sylling, assistentdommer Odd Arne Vangen.

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

Våre lokale toppdommere dømte godt

Kristoffer Helgerud, Lier IL ( på bildet th) var hoveddommer, og trysling og syllingbeboer Odd Arne Vangen var assistentdommer, da Stabæk lekte med Hamkam på Nadderud i ettermiddag.

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

- Helt vilt!

En spontan og kjempeglad Kristoffer Helgerud sa dette i kveld, etter at han tidligere i dag fikk beskjed om at han var blitt utpekt som finaledommer til Cupfinalen på Ullevaal 8. november.

Sponsorsjefen i Sylling

Kjøpmannen i Sylling sponser stort og smått i bygda øverst i Lier, noe SPAR-kjeden nå setter fokus på i sin nye reklamefilm.

I medias søkelys

Lars Erik Rype (th) har fri, men både Odd Arne Vangen (tv) og Christoffer Helgerud (bak) er i aksjon med flagg og fløyte under to av helgas tippeligaoppgjør.

Dobbeltseier i Tromsø

Samboerparet Mari Johanne Brox og Lasse Blom, bosatt i Lier, vant begge sine klasser i halvmaraton i Stokmarknes i Nordland i dag.

Lierdommer dømmer i Irland

Kristoffer Helgerud, Lier IL, som dømmer i Tippeligaen, reiser i helga for å være fjerdedommer i EM-kvalifiseringen for U-21 lag mellom Irland og Belgia.

I stadig fremgang

I fjor ble Silje Bæra Hørthe fra Sylling nummer 10 i NM i terrengløp. Under årets norgesmesterskap i Trondheim ble det en klar forbedring.

Sov godt etter drama i Kristiansand

- Jeg har sovet godt i natt, sier tryslingen, Odd Arne Vangen, etter den omdiskuterte offsideavgjørelsen i går. Journalister stod i kø for å snakke med han lørdag kveld, før han kunne reise tilbake til fredelige Sylling.

Fornøyde kunder

Butikksjef Ole-Morten Dyve og leder for Vangen Mat, Odd Arne Vangen kan gi kundene et langt bedre tilbud i utvidete og moderniserte lokaler.

Stor løpsfavoritt

Mye tyder på at situasjonen blir den samme for Øystein Mørk i morgendagens Kanada Rundt i Sylling, som i fjor. Da så han ikke mer til konkurrentene i det han passerte Kyllerud.

- Målet er å dømme i Tippeligaen

Selv om ingen av buskerudlagene kom til finalen var vårt fylke representert med assistentdommer Atle Wangsnes Myrvang (14) og hoveddommer Usman Aslam (15) fra Liungen i finalen mellom Mathare fra Kenya og osloklubben Bøler i årets Norway Cup.

I fokus på Åråsen

Lier er strekt representert når Odd Arne Vangen (tv), Lars Erik Rype går på linja som assistentdommere og Kristoffer Helgerud (bakerst) er fjerdedommer når LSK møter Brann i morgen kveld

Hva sa Nordli?

Lillestrøms trener Tom Nordli var langt blidere mot assistentdommer Odd Arne Vangen enn i avgjørende seriekamp på Kristiansand stadion i november 2005

Kjempebra for Sylling IF

- Vi har stor tro på at jobben hans vil bli en stor lettelse for oss tillitsvalgte, sier leder Hanne M. Gravdal etter at Odd Arne Vangen ble ansatt som daglig leder i foreningen.

Danseshow med Ingunn og Silje

Det var våravslutning med Sissels dansestudio på Gulskogen skole i Drammen. Der var Ingunn Sørli Olsen og Silje Bæra Hørthe fra Sylling med.

Dommeren i fokus i Trondheim

Burde assistentdommeren vinket av Koppinen da Rosenborg tok gull? Liernett har snakket med en av dommerne.

Klare for Tippeligaen

Lierdommerne Odd Arne Vangen og Lars Erik Rype må nok for regne med kritiske bemerkninger fra publikum og media i dag og i morgen, mens tidligere Liungenspiller Thomas Sørum er dessverre skadet før dagens kamp på Marienlyst

Nye tester i helga

Kristoffer Helgerud fra Sørsdal og tryslingen Odd Arne Vangen som har bodd i Sylling i mange år, bestod den realativt krevende testen for Fotballforbundets elitedommere i denne uka, men deres prestasjoner vil på nytt bli nøye vurdert av tusener på baner og titusener ved Tv-skjermer og ikke minst av ekspertene når eliteserien starter opp.

7 timer i bil til Ålesund

Lier-dommer Kristoffer Helgerud måtte på kort varsel steppe inn som dommer i kampen mellom Aalesund og Stabæk.

Lierdommere på Alfheim

- Jeg har mer kontroll på spillerne enn på Lars Erik, sier Kristoffer Helgerud (40) spøkefullt om sin dommerkollega før kampen mellom Tromsø og Sandefjord i dag

Måldommere er løsningen

Det mener elitedommer Odd Arne Vangen etter at England ble snytt for ei scoring mot Tyskland --

Tøff avgjørelse av Lier-dommer

En tøff dommeravgjørelse av Kristoffer Helgerud (bildet th) sendte Tromsøs Sigurd Rushfeldt av banen i Skien i kveld.

Seiersikker nederlender best

Gerard Cornelissen (tv på bildet) hadde kommet til Sylling for å slå tidligere trippelvinner Øystein Mørk (th) fra Tranby --

Favorittseier i kvinneklassen

Kjersti Karoline Danielsen (th) fra SK Vidar kopierte seieren og nest beste løper i fjor, Silje Bæra Hørthe fra Sylling måtte dessverre melde forfall, men Silje ble belønnet med stipend etter Eggekollen Opp.

Støtter miljøtiltak

To idrettsledere fra distriktet kunne motta priser fra idrettselevene ved St Hallvard videregående skole i dag

Støtte til lokale talenter

Gardsgutta, arrangørene av motbakkeløpet EggekollenOpp, lanserer nå EggekollenOpp stipendet

Syllings mann i Tippeligaen

I morgen utsetter han seg nok en gang for tilrop og høyrøstet kritikk

Sylling IF J13 jublet i Ekneshallen

Sylling IF J13 vant over Solberg 21-14.

Vangen dyktig linjedommer

Vangen var en dyktig linjedommer på Ullevål søndag.

Mot rekorddeltakelse

Over 200 deltakere med rekordinnehaverne Kjersti Caroline Danielsen og Øystein Sylta i spissen er påmeldt til Eggekollen Opp i morgen.

En assistendommers kveld

Vi ble med Odd Arne Vangen til Ullevål for å se Rosenborg og Vålerenga.

Klart for idrettsfest

- Se der, sier Nils Haugen i Gårdsgutta. Han lover topp forhold til morgendagens Eggekollen opp.

Ny strategi gir optimisme

Sylling IF s hovedstyre (på bildet) lanserer sitt slagord "Min klubb øverst i Lier" før årsmøtet tirsdag kveld.

20. sesong i eliteserien

Odd Arne Vangen debuterte som fotballdommer på øverste nivå på Nedre Eiker stadion. Før dagens kamp har han dømt 310 kamper.

Stipendievinner med flere NM-medaljer i helga

- Det har vært ei meget bra helg for meg, sier o-løper Maren Jansson Haverstad, som vant "EggekollenOpp"- stipendiet, og som sørget for hele tre NM-medaljer

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

Flott innsats, Tranby Turn!

Under første dag av kretsmesterskapet i turn i Tranbyhallen ble det flere plasseringer helt i toppen for arrangørklubben

Resultater Kanada Rundt 2010

Her er resultatlisten for gateløpet Kanada Rundt tirsdag 11. mai 2010

Stor stimulanse for Sylling

- Silje Bæra Hørthe er en av de lokale forbildene som fikk stipend etter Jordbæreventyret" i sommer. Ingeborg Lien, leder av elevrådet ved Sylling skole overrakte sjekken.

Sjekket løypa og testet formen

Liernett møtte fem av gårdsgutta, knappe tre døgn før Lierbygdas nye løpsfest, "Eggekollen opp" arrangeres.

Godt dømt

Lierdommerne Kristoffer Helgerud og Odd Arne Vangen gjorde en god jobb i oppgjøret Start-Vålerenga i går

Rekorddeltakelse på lørdag?

Dag Bern med sønnen Jonas Bern og Magnus Stokke testet løypa "Eggekollen opp" på lørdag og Henrik Hellersmo (bak) og Nils Haugen (th) fra arrangøren Gårdsgutta håper på ny suksess --

Klar for cupfinalen

Kristoffer Helgerud, Lier Idrettslag, er 4. dommer under morgendagens cupfinale

Slo i alle fall Jens Arne --

Det sa Arne Christoffer Sand (midten) om gamlekompisen og skiesset (til venstre), men Kristian Horntvedt (til høyre) fra Stokke slo dem begge med sin tredjeplass.

Viser samfunnsansvar

Post, bank og lokalbutikk i ett, dermed er også bank i butikk en realitet i Sylling igjen etter mange års fravær av banktjenester i Øvre Lier

Kandidater til regionslandslaget

Fotballtalentene Maja Thunberg Sendstad (tv), Lise Caspersen (i midten) og Silje Tufteland Moksnes er klare for nye utfordringer --

Barna viktigst

- Jeg er ikke så resultatorientert, sier Erik Bjørnstad, allsidig trener i over 30 år som fikk Månedens Blomst av Liernett mandag kveld.

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Ved Sukkertoppen i Rio

Mari Bergum, fra Oddevall i Lier, er for tiden på et tre måneder langt treningsopphold med sandvolleyballmakkeren sin, Kjersti Hansen fra Myre.

Måtte bytte klubb

Mats Eidal Olsen (16) fra Sylling slet med smerter i flere år, da han spilte håndball i Syllinghallen.

NM-sølv til liungjenter

Fotballfinale etter en flott sesong for disse spillerne (fra venstre) Celine Granli, Mie Kofoed Elvestad, Ingrid Lian og Silje Tufteland Moksnes.

Løpsglede

Syllingløpet ble som vanlig vellykket i det sommerlige været i går.

Alle var vinnere

Unge Emil Vangen beundrer medaljen sin sammen med pappa Odd Arne og søster Anna Henriette etter Syllingløpet i går.

Liunger på landskamp.

Syllings guttelag og Liungens jentelag fikk gjennom sitt samarbeid med Bama gratis billetter til landskampen mellom Norge og Costa Rica. Kampen var kanskje ikke all verden, men det er uansett en opplevelse å se idolene spille sammen med 21000 fans.

Ran i Sylling

SPAR Holsfjorden, Vangen Mat, i Sylling ble ranet onsdag morgen.

Byttedag i Sylling

- Kan overskuddet fra denne dagen hjelpe oss til å bygge ei ny hinderløype? spør

Resultater Kanada Rundt 2012

Her er de registrerte tidene for årets utgave av gateløpet Kanada Rundt i Sylling.

Sursyltede plommer og grillmat

Sparbutikken i Sylling og Frukt- og Juletregården bød på grillmat og smaksprøver i ettermiddag

Resultater Kanada Rundt 2009

Komplett resultatliste for den 29. utgaven av Kanada Rundt

Deltatt 22 år på rad

- Jeg var ikke med fra starten i 1981, men jeg har ikke stått over en eneste gang siden, veteranen Ole Bjørn Braathen fra Egge som vant klasse M 50-54 i Kanada Rundt

Daglig leder i Sylling IF?

Et arbeidsutvalg vil vurdere ansettelse av daglig leder i 50 prosent stilling.

Resultater Kanada Rundt 2011

Her er alle resultatene fra gateløpet Kanada Rundt 10. mai 2011.

Håndballfest med opprykk

- Herrelagets opprykk gjør at Sylling IF som eneste klubb i Buskerud kan skilte med både dame- og herrelag i 3. divisjon, konstaterer håndballbas Arild Haug.

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

Tæl og humør

- Jeg har vært på to treninger og får spille, sa den kvikke fotballjenta Tine Eide etter at Liungens J-17 laget vant 4-1 over Glassverket

- Bare været holder ---

Arne Kristoffer Sand tok seg en ørliten pause under tirsdagens trening på rulleski og skuet mot Eggekollen, og tenkte på lørdagens premiere ---

Best fornøyd med plasseringene

Det sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter Junior-VM i orientering.

God respons

Det sier salatdyrker Anders Hørthe i Sylling etter den to sider store annonsen i en riksavis tirsdag

Resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatlistene fra den 28. utgaven av Kanada Rundt, tirsdag 13. mai 2008

Friermål på TV3

Glenn fra Lier frir til kjæresten Silje i første episode av «Sexskolen» som går på TV3 lørdag kveld

Støtter kulturen i Sylling

- Vi har fått en god spredning av søkere, sier Anders Hørthe, leder av fordelingsutvalget for overskuddet etter første år av "Jordbæreventyret".

Været bestemmer

- Været bestemmer om riksvei 284 ved Hørtekollen åpnes i dag, sa Tore Braaten til Liernett i morges

Driver ungdomsklubb alene

Månedens blomst for juni går til Silje Lyngstadaas Lund for innsatsen for junior- og ungdomsklubben på Lierskogen

Første senior-NM

Mari Bergum Berget har fra før et junior-NM i sandvollyball. - Det er ikke overraskende et det ble seier for Oslo Volley i helgen, sier hennes tidligere trener Per Lasse Tronslien.