Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9da5cecb4bd53c5a8b16df3c46d350eb

- Helt vilt!

En spontan og kjempeglad Kristoffer Helgerud sa dette i kveld, etter at han tidligere i dag fikk beskjed om at han var blitt utpekt som finaledommer til Cupfinalen på Ullevaal 8. november.

Etter bare tre sesonger på høyeste nivå har altså Helgerud fått det mest ærefulle oppdraget som en norsk fotballdommer kan få nasjonalt.

Tidligere fikk dommere ofte denne jobben på tampen av sin karriere. I de siste sesongene har imidlertid yngre dommere gjerne fått sjansen. Og i år blir altså Lier representert med 43-årige Kristoffer Helgerud fra Lier IL.  – Jeg har nok hatt en bra sesong, sier lierdommeren selv nokså beskjedent. Helgerud dømte Aalesund – Stabæk, en av de fire kvartfinalene. Da gjorde han en god jobb, skal man tro de sakkyndige i Norges Fotballforbund.

Assistentdommere blir Kim Andrè Johnsen fra Enebakk og Harald Strand fra Stavanger. – Vi har dømt et par ganger sammen tidligere i år. Og det blir nok en kamp til, sammen før cupfinalen. Den kampen blir et ledd i forberedelsene, sier Helgerud.

Han var fjerdedommer under cupfinalen for to år siden mellom Lillestrøm og Haugesund.

Kristoffer Helgerud er en populær mann i nærområdet, spesielt iinnen Lier IL der han hjelper til så ofte han kan. Før Bendti Cup på Tranby i helga instruerte han de 37 unge dommerne. - De gjorde en kjempejobb, er Kristoffers attest til gutter -95 i Lier IL.

Som ventet

Dommerkollega og assistentdommere Odd Arne Vangen ringte Helgerud faktisk før han fikk beskjeden i dag for å gratulere han. Helgerud bemerket at han hadde et anrop på sim mobil. Det viste seg at det var et medlem i dommerkomiteen som hadde forsøkt å ringe han.

- Kristoffer har dømt så godt i år at jeg var ganske sikker på at han hadde fått oppdraget, sier  Vangen. - Han var vist at han mestrer kampene på dette nivået. Det skal mye til for at noen vipper Kristoffer av banen, sier Vangen og som tilføyer at Helgerud har stor tillit blant spillene.

Tidligere liunger i cupfinalen

Odd Arne Vangen som reprenterer Nybergsund IL, har dømt for Lier IL tildligere. Han var assistendommer under kvinnefinalen i 1997 for Lier IL og hadde tilsvarende oppgave under cupfinalen for menn i 2002, men da for Nybergsund.  I finalen mellom Odd og Vålerenga spilte Thomas Røed fra Tranby for Odd. Dessverre for Thomas og Odd ble det tap --

Vi utfordrer leserne:

- Hvilke andre liunger har deltatt i cupfinaler?

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 20. oktober 2009 01:46: André Rype
Thomas Røed har vel spilt flere cupfinaler? Såvidt jeg har funnet ut (Wikipedia) kom han inn i 97 for Godset. I 2000 spilte han for Odd og vant.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode