Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ecb605faa37e1b09500a3003a766348c

Nye tester i helga

Kristoffer Helgerud fra Sørsdal og tryslingen Odd Arne Vangen som har bodd i Sylling i mange år, bestod den realativt krevende testen for Fotballforbundets elitedommere i denne uka, men deres prestasjoner vil på nytt bli nøye vurdert av tusener på baner og titusener ved Tv-skjermer og ikke minst av ekspertene når eliteserien starter opp.

Begge gleder seg til å komme i gang for alvor. Kristoffer er 4. dommer på Marienlyst når Strømsgodset åpner med hjemmekamp mot Sogndal. Assistentdommer Odd Arne reiser til Tromsø når hjemmelaget møter FK Haugesund.

- Som 4. dommer må du være forberedt på å steppe inn om hoveddommeren (Tom Henning Øvrebø) eller en av assistentdommerne blir forhindret fra å gjennomføre kampen, sier Kristoffer. – Jeg har også headsett på øret og kan eventuelt rapportere til de andre dommerne om jeg ser noe ureglementert som ikke de har registrert. 4. dommeren har, som mange vet, også oppgaver i forbindelse med tidtaking og innbytte. - Det blir også en innskjerpelse i forhold til farlige taklinger, understreker lierdommerne. Stygge taklinger som har resultert i gule kort, kan lett bli røde. Begge håper det vil ha preventiv virkning allerede i år. De har sett forbedringer på annen ufin oppførsel. – Eksempelvis er det gledelig å registrere at det er mye mindre holding i feltet enn før, sier Odd Arne.

Kristoffer og Odd Arne er nesten jevngamle. Kristoffer er født i 1965 og vokste opp med skolegang på Nordal og på Tranby. I mange år drev han med håndball i Reistad ved siden av fotballen. Han begynte relativt seint med fotballdømming. Han dømmer fortsatt håndball og vel den enste som både dømmer fotball og håndball på elitenivå. Kristoffer dømte nylig Stord-Elverum.

Det er verdt å merke seg at 46-årige Odd Arne, dømmer for Sylling IF i år, etter å ha dømt for moderklubben Nybergsund i mange år. Begge er nå for gamle til å dømme internasjonalt, der aldersgrensen er 45 år. – Og det er jo greit nok, fordi det tar mye tid, sier Kristoffer. - Seks kamper i utlandet krever eksempelvis 18 dager hjemmefra på grunn av reisene.

Begge har som vanlig vært på samlinger på La Manga. Kristoffer dømte Stabæk - FFK nylig. I fjor var Kristoffer hoveddommer i 16 kamper eliteserien, 4. dommer i flere, dømte også en del kamper i 1. divisjon og i cupen. Odd Arne var også engasjert i over tyve kamper på topplan i fjor.

Forrige artikkel:Brukt- og antikkmarked i Frogner MenighetshusNeste artikkel:Appelsinhøst
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode