Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a8cc5c7c8a81206c945d5c75106959d3

- Får mer enn du gir

Det er drivkraften for Randi Kristine Stustad Grøneng som har ledet tirsdagskafèen for eldre hele 924 ganger over 21 år i Sylling

Liernett syntes det var på tide å gi Randi Månedens blomst, da deltakerne avsluttet sesongen på Eiksetra med rømmegrøt og spekemat. – Her er det så trivelig å komme, sier Randi og nærmest sender blomstene videre til vertskapet på Eiksetra, Turid Avdal og Truls Hafslund. I tilfelle dårlig vær hadde Randi lagt opp til konkurranser og hygge innendørs. Men sola tittet fram allerede, da ektemann og sjåfør Ottar Grøneng svingte bussen inn på tunet på Eiksetra. Deltakerne kunne prate og kose seg utendørs ---     

- Jeg får mer tilbake fra dem enn det jeg gjør for dem, understreker Randi. Bestemor Randi har satt til side både annen jobbing og barnevakt på tirsdager. Da er det rundstykker og kaffe, pynting og organisering på Kroa i Sylling. - På kjøkkenet har jeg tre dyktige damer, Bjørg Riddervold, Else Bakkerud og Ingebjørg Havikhagen. Arne Riddervold og Jonny Soot ordner med stoler og bord. Og så trår jo Ottar til,  når han ikke kjører buss.

Turer

Tirsdagskafèen drives billig. Det koster 20 kr hver gang. Og så har de loddsalg, men deltakerne har med seg gevinster. Overskuddet i kassa går til sponsing av handleturer. De har gått til Hønefoss, Jevnaker og Sverige. Ottar har kjørt gratis, og de har leid buss veldig billig gjennom Nettbuss eller Lierbussen.- Og så har vi hatt besøk av både foredragsholdere og musikere, sier Randi.

 
Meieribygningen

Helt til i vinter har de hatt lokaler i kjelleren i Meieribygningen (tidligere Sylling Ysteri). Ikke før hadde Randi flyttet til Sylling i 1987, fikk hun forespørsel fra Menigheten i Sylling om å sette i gang noe for de eldre. Randi, som er oppvokst med foreldre innen Frelsesarmeen, fikk tilbud og hjelp av Berit og Arne Kristoffer Karlsen. – Til å begynne med var tanken at de kunne ta med seg avisa og komme innom for å lese og ta en kopp kafè. Men slik ble det ikke etter hvert. Det ble organiserte sammenkomster med et økende antall deltakere.

- Jeg vet ikke hvor lenge jeg kan fortsette, men trives så godt med dette, spesielt med så medhjelpere, avslutter Randi før hun må tilbake på jobben på Frelsesarmèens offiserskole i Asker. 

  

  Over: Randi deler gjerne blomsten med mannen, Ottar Grøneng som har vært en meget god bidragsyter

  Under: Her er deltakerne samlet på Eiksetra.


Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode