Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9326bae542ef5ba957b292cc930a3a00

Toppforhold i skiløypene

-- Jeg måtte åpne klokka ti i dag, en time før normal åpningstid, fordi det var folk utenfor, sa Truls Hafslund, bestyrer av Eiksetra til Lier-nett søndag kveld. En fornøyd altmuligmann på Liers mest besøkte turområde rapporter om 40-50 biler rundt Eiksetra og fullt på parkeringsplassen på Eggevollen. Ellers var det også et trettitalls biler på og rundt parkeringsplassen i Kanada.

> -- Det var nærmest perfekte forhold fra Eggevollen opp mot Eiksetra. Det var rundt 5-6 minusgrader, men noe kaldere på Skimten, der det var sol. Dessverre lyktes det ikke å kjøre løype opp til dit, på grunn av plattingen ved brua, fortalte Truls Hafslund Foruten skiglade liunger hadde Eiksetraområdet besøk av en gruppe ungdommer fra Vestfold langrenn som fant flottere treningsløyper enn de for tiden har i sitt lokalmiljø.


Lier-nett traff en fornøyd familie fra Tranby som hadde tatt turen over til Kanada. Det var 5-6 minusgrader ved parkeringsplassen og ca. 20 cm snødybde langs sporet. De hadde gått til Sneisene, ca. 16 km tur-retur. Fra venstre: Svein-Erik Tårland og barna Sverre (11) og Turid Tårland Harborg (14). Mor Kirsten Harborg ønsket ikke å være med på bildet. Familien skulle delta i julegrantenningen på Tranby senere på dagen, der barna spiller i skolekorpset. Lørdag kveld var de på Glassåsen for å tenne julegrana der. Foreldrene er opprinnelig fra Trondheim. Familien trives godt i Lier, etter at de flyttet fra Oslo i 1996.

Eiksetra med åpningstid hver lørdag og søndag fra klokka 11.00 til 16.00 tilbyr blant sveler og pølser, foruten kioskvarer. Etter jul lover Hafslund turfolk både ørret og røye før de reiser ned til Lierdalen.

Hafslund ser fram til at veien opp blir forbedret. Som kjent foreligger det nå planer om bomvei opp, som eventuelt kan finansiere veiutbedringen. Så sent som fredag kveld måtte Hafslund sette seg på traktoren og dra opp tre biler som sto fast i den verste svingen. Det er denne svingen, blant annet, som ønskes utbedret. Kjøreforholdene er så vanskelige at foreldre har trukket sine barn ut av det aktive skimiljøet.

Hafslund innrømmer at han må være en slags altmuligmann. – Det eneste jeg ikke har vært er tannlege, sier han leende på telefonen.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode