Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 208f8838c40209ea04e10ec78877f9fe

Fire mil med preparerte skiløyper klare

Lier kommunes løypenett er blant de beste på Østlandet akkurat nå.

Det er kun høyfjellsområder som Beito, Hemsedal og Geilo som kan konkurrere med Finnemarka. Det er ikke rart at løypekjører Anders Haverstad og Birkebeineren Oddvar Nygård bare stod og smilte i skisporet da ”Primus” fra Drammen-TV var på besøk denne uka.
Det er nok fortsatt Nykjuaområdet som kan by på de beste snøforholdene. Det har falt ytterligere fem cm i de siste par dagene. Er du ivrig nok, tar du beina fatt med skia og staver fra parkeringsplassen i Kanada. Fra Dammyrdammen er det flotte forhold. Løypa mot Fallet er et alternativ. Inn mot Nykjua kan du velge løypa ned mot Saga eller inn mot Åsvanna.
Nye fem cm på Eggevollen og innover gjør også løypenettet omkring Eiksetra et hakk bedre. Fra Eiksetra er det kjørt løype mot Solvang. Derfra kan du gå mot Løken, over mot Grunnvann og Garsjø inn mot Svarthavna.
Hele fire mil med løyper for klassisk og tre mil for fristil kan Lier kommune by på allerede nå. I programmet ”Primus”, som du kan se fra fredag og i helga, roser Anders Haverstad grunneierne, og Roger Rypås i sær, for stor velvilje og godt samarbeid. Men Haverstad ber skiløperne være forsiktige i utforkjøringene.

Liernett ønsker deg god skitur!


Mari Mile Helgesen nøt de flotte forholdene i den siste novemberhelga. (Foto: Tom O. Helgesen)


Familie fra Asker på søndagstur siste vinter.(Foto: Torger Almaas)


Sneisene, som betyr lange, smale vann, er et mål for mange (fotos: Torger Almaas)Forrige artikkel:Nyttårshåp i et nytt landNeste artikkel:Seier på Ringerike
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode