Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 08e32fd27ad39f9d78aa991caee0b940

Nykjuadagen søndag 6. mars

Nykjuadagen arrangeres til minne om de to motstandsmennene Kjell Pedersen og Bjarne Wilhelm Nilsen som falt for tyske kuler i en tragisk trefning inne på Nykjua i Finnemarka 10. mars 1945.

Nykjuadagen arrangeres i år søndag 6. mars. Minnestunden begynner kl 13.30, og ordfører i Øvre Eiker, Ann Sire Fjerdingstad, legger ned krans ved minnesteinen.

Den spreke veteranen Gunnar Mølsted, som fyller 90 år i april, håper også å kunne delta under arrangementet. Han var med på trefningen på Nykjua og greide på en mirakuløs måte å slippe unna tyskerne. Hans dramatiske fortelling står brent fast i Finnemarkas krigshistorie.

Det er oppkjørte og skiltede skispor fra Kanada i Lier (anbefales, ca 10 km), og fra Eiksetra i Lier (ca 15km), samt fra Sponevollen i Modum (ca 9 km). Det er mulighet for kameratkjøring fra Waagaardsløkka p-plass nedenfor Sykehuset Buskerud kl. 10.00 hvis det meldes innen fredag til DOT-kontoret. Det er forholdsvis god parkeringsplass på Kanada, men på en fin skidag lønner det seg å være tidlig ute.

Minnestunden ved Nykjua arrangeres kl 13.30 og er et samarbeid mellom Norske Reserveoffiserers Forbund avdeling Drammen og Drammens og Oplands Turistforening (DOT).

DOT serverer kaffe fra Den Store Kjelen fra kl 11.00. Ta med matpakke og kopp. Hvis været er bra og det blir tid til overs anbefaler vi en ekstratur på 4 km inn forbi Store Nykjua og Åsvanna. Langs dette vassdraget går grensen til Finnemarka barskogreservat, og man får et gløtt inn i disse vakre og nesten urørte områdene.

Anbefalt kart er turkart Finnemarka 1:50 000 for å få godt utbytte av turen, og ta gjerne en titt på Skisporet.no for å se på forhånd hvilke løyper som er kjørt opp sist. Men det blir sørget for godt preparerte løyper, og vi kan garantere en fin opplevelse uansett vær.

God tur!

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode