Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8f480b84979e2ac5865b7ac929cf3895

- Klart det går

Noen dager smaker nykokt kaffe og nystekte sveler bedre enn andre dager, søndag var en slik dag. Vi ble med på ”Klart det går” med DOT.

Inspirert av Lars Monsen og TV programmet "Ingen grenser" har Drammens og Oplands Turistforening satt i gang med skogsturer i nærområdet for bevegelseshemmede. Turene går på grusveier som er framkommelige for de som har problemer med å bevege seg i skog og mark, også rullestolbrukere. Dette turopplegget passer også ypperlig for hjerte- lungesyke og for blinde og svaksynte å bli med på og som ønsker å oppleve naturen.

- Dette er turer som skal passe alle uansett hvilken type funksjonshemming man har, sier turleder Vibeke Clausen i Drammens og Oplands Turistforening.

Fra Årkvisla gikk turen inn til Hvalsdammen, her var det lagt opp til at de som syntes det var langt nok, kunne hygge seg. Mens det var muligheter for en lengre tur for de som ønsket det. På denne turen ble alle med videre og i Svartjern fikk hundene en velfortjent dukkert.
- Det viktigste med dette tilbudet er ikke å bevege seg langt, men å få folk ut i naturen. Jeg tror det er mange som har blitt skadet eller rammet av sykdom og som tidligere var glad i skog og mark, men som nå sitter hjemme. Dørstokkmila er utrolig lang, sier Per Fagerhøy.
Drammen og Oplands Turistforening stillte med to turledere og vel tilbake på Hvalsdammen ble matpakka spist mens det ble stekt svele og kokt kaffe. Sjelden har vel nykokt kaffe og varm svele smakt bedre og praten gikk livlig.
- Kanskje noe av det aller viktigste med disse turene, som vil arrangeres den første søndagen i hver måned, er det sosiale fellesskapet, sier turleder Merethe Olsen.

Turene er gratis å være med på og de er åpne for alle både funksjonshemmede, deres familier og venner og andre som er interessert i å være med. Utover turene her i distriktet håper de fra sommeren 2012 å kunne arrangere to fjellturer hver sommer.
- Det vil bli en lavterskel helgetur til en DNT-hytte, hvor det vil være adkomst med bil, tog eller båt (f.eks. Finsehytta el. Mårbu). Så vil turer og aktiviteter arrangeres ut fra denne hytta, forteller Vibeke.

Den andre turen vil bli en mer krevende ukes tur på Hardangervidda med overnatting på DNT-hytter og i lavvo. Men neste tur i distriktet er søndag 3. juli og den går fra Steindammen til Vrangla.

- Vi trenger flere ledsagere for å gjennomføre "Klart det går", så derom du er interessert i å være ledsager, så ta kontakt med Drammen og Oplands Turistforening. Du vil få opplæring der alle kostnader dekkes, avlutter Vibeke Clausen i DOT, som håper at enda flere blir med.

Les også: Klart det går - program sommeren 2011

Følg med på http://www.turistforeningen.no/drammen


Bak fra v. Vibeke Clausen, DOT, Anne Fagerhøy, Grethe Dammen, Merethe Olsen, DOT, Reidun T. Hansen og Leif Engebretsen. Foran fra v. Per Fagerhøy, Karin Engebretsen Arne Hansen


- Her er vi


Med friskt mot


Panda skuer utover mens kaffen trekkes


Per og turleder Merethe


Snart oppe

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 9. juni 2011 21:28: Nina Sjølie
Så flott opplegg. Knallbra!!!!! Så ut til å være en skikkelig vellykket tur! Fint at det blir flere slike turer! Vet det finnes fler slike tilbud, men dette må absolutt være en utfordring til turistforeningene rundt om i landet.
Nina
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode