Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Kirkevalget 2009: Sjåstad

Presentasjon av Sjåstad menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Anne-Lise Johansen (49 år), Oddevall Mine interesser er familien og reiser. Er gift og har 3 barn. Er leder i menighetsrådet i dag og er med i en damelosje. Er positiv og håper jeg kan bidra til et aktivt og positivt menighetsråd. Har sittet 2 perioder i menighetsrådet tidligere.
Helge Dammen (48 år), Meren I tillegg til det daglige arbeid, natur og samvær med familien på turer i skog og mark. Tidvis styreverv som medlem i arbeidstakerorganisasjon og bedriftsidrettslag, samt styremedlem i grunnskolens foreldreutvalg. Jeg ønsker i samspill med øvrige medlemmer i MR å støtte kirken som en viktig kulturbygger og forankring i lokalsamfunnet.
Jorun Elisabeth Fuglerud (64 år), Meren, Driver gartneri og frilandsproduksjon av grønsaker. Har ansvar for kontorarbeidet på gården. Verv i bygdekvinnelag og husflidslag. Interessefelt: Kultur, tradisjoner og miljø. Kan gjerne bidra i barnearbeidet med praktiske oppgaver.
Odd Treffen (42 år), Egge Storfamilien, oppfølging av 3 barn på 7, 9, og 11 år. Hus og hjem. Tidligere medlem av menighetsråd (Frogner), Aktiv i FAU på skolen og i forskjellige roller i idrettslag + + Kirken er en kultur og tradisjonsbærer i nærmiljøet. Ønsker å bidra til at dette fortsetter og videreutvikles. Jeg mener det er viktig at kirken opptrer åpen og inkluderende overfor alle. Det må gis rom og mulighet for bruk av kirken, spesielt til aktiviteter for barn og unge. Sjåbagos er viktig!
Inger Johanne Stensen (59 år), Meren Jeg arbeider som administrasjons sekretær i Norges KFUKKFUM. I fritiden er vi mye på hytta på Hurum. Er glad i å være ute i naturen. Går mye. Er mye sammen med barn og barnebarn. Jeg er aktiv med i organisasjonen Odd Fellow. Er veldig glad i å lese. Bruker PC aktivt. Har sittet 2 perioder i menighetsrådet tidligere.
Helge Rasmussen (56 år), Oddevall, Få til et sosialt nettverk i nærmiljøet. Bidra til at vi får et trygt oppvekstmiljø for våre barn. Har sittet i styret i Sjåstad samfunnshus 2 år nå. Vært aktiv med på arrangementer der. Er medlem i Lier MC klubb, da jeg liker å kjøre motorsykkel, samt det gode sosiale miljøet i klubben. Har også stor interesse for amcar. biler. I tillegg er musikk – fotball - fisketurer – fjellturer noe jeg prioriterer, da vi har hytte på fjellet. Jobber i dag som daglig leder i Rensia Storbilvask AS www.rensia. no , Jeg ønsker at Sjåstad menighet skal være samlende og inkluderende for bygda. La kirken bli et sted som vi alle føler oss trygg og velkommen til. Være kreativ til innspill som bidrar til dette.
Tove Synnøve Lillemoen (60 år), Egge Jeg er glad i å være ute i skog og mark, friluftsliv, familie og barnebarn prioriteres. Er med i en losje som jeg bruker en del tid på. Praktiske ting kan passe for meg å bidra med.
Bjørn Roar Fælth (69 år), Meren Av interesser er det familie, tur i skog og mark, samt hytte i Sigdal. Av organisasjonserfaring var jeg i sin tid, i 1968, med på å starte Lier Røde Kors hjelpekorps, hvor jeg var med i ca 25/30 år. Mitt bidrag til menighetsrådet må evt. bli å delta i det praktiske arbeidet som drives.
Mette Ramstad Gustavsen (45 år), Oddevall Jeg synger i Sylling sangkor, der er jeg nestleder, jeg liker å bevege meg litt og tar gjerne på meg joggetøy og- sko 2-3 ganger i uka. Setter meg gjerne ned med en god bok. Av yrke er jeg omsorgsarbeider og for tiden er jeg ansatt på Frydenhaug skole. Jeg tror jeg kan bidra best på den praktiske siden. Jeg syns også det kan være spennende å bli kjent med kirken fra “innsiden”.
Wenche Elisabeth Stensen Kasta (55 år), Meren Er glad i å lese bøker og er en hyppig “ gjest” på biblioteket i Lierbyen. Bøker er alltid en del av bagasjen når jeg reiser til hytta i Valdres. Ellers liker jeg godt å være sammen med barn, er så heldig å ha to barnebarn på 1 og 4 år. Trives ikke så godt ved skrivebord / p c, men tar gjerne et tak med i praktisk arbeid.
Bjørg Ingunn Vikane (55 år), Sjåstad Liker å gå på tur. Ut i skogen for å plukke bær, og ellers nyte naturen. Håndarbeid/,baking og ellers samle folk for å kose seg. Er med på fotballbanen for å se sønnen spille. Er opptatt av å opprettholde ett godt samarbeid i menighetsrådet.
Hege Sauthon Bjelkarøy (36 år), OddevallInteresser er å følge opp barna, venner, samt holde meg i form. Jeg har vært vara i menighetsrådet 4 år nå og kan stille to til.
Oddvar Martin Brekke (69 år), Sjåstad Snart 3 år som pensjonist. Gift, 3 barn og barnebarn. Arbeidet tidligere som selvstendig innen anleggsgartner, revisor og som boktrykker. Er interessert i organisasjoner innen veteranhjulstraktorer/biler og veteran trykkerimaskiner. Politisk engasjert og engasjert innen hørsel og diabetessaken. Jobbet med menighetsblader siden 1956. Medarbeider innen tekniske veteranbøker og månedsblader.. Vært 2 perioder innen menighetsarbeid.
Else Kari Mediå Røed (39 år), Sjåstad Mine interesser er å lese og sy. Jeg håper jeg kan bidra med litt av hvert.
Ingrid Karine Paulsen (41 år), OddevallJeg er gift og har tre barn. Glad i naturopplevelser med familien. Trives med å glede andre. Liker å holde på med håndarbeide, hagearbeid og være sammen med venner. Pusler en del med salg av Oriflame. Verv: Instrumentansvarlig for Sylling og Oddevall skolekorps. Det er inspirerende å kunne være med på å drifte et korps. Og så har vi det veldig trivelig både musikanter og forresatte. Håper jeg kan være med på å bidra med positive ting i menigheten vår!
Linda Dellner (42 år), Oddevall Jeg er 42 år, gift og har 1 barn. Er økonomisjef i en teknologibedrift. Prøver å trene jevnlig og er glad i å reise. Har vært styremedlem og styreleder i Bråtås Borettslag i totalt 14 år, og har vært styremedlem i Lier BBL i 4 år. Er også meddommer i Drammen Tingrett
Sjåstad Sjåstad kirke

Flere saker fra arkivet

Kirkevalget 2009: Frogner

Presentasjon av Frogner menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Resultatene fra Kirkevalget 2009

Over 2000 liunger stemte i årets menighetsrådsvalg. Nesten 1600 stemte også i valg av medlemmer til bispedømmerådet.

Kirkevalget 2009: Tranby

Presentasjon av Tranby menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Kirkevalget 2009: Sylling

Presentasjon av Sylling menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Vil engasjere barn og unge

Det er et av de feltene som engasjerer mest for sangstudent Ingeborg Soot (19), Sylling, yngste medlem i de nye menighetsrådene i Lier for 2011-2015. Vi presenteret her en fullstendig navneliste etter valget.

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

I tog til katedralen på vestsida

Med lett dis i luften gikk barn fra Egge skole i tog fra Sanitetshuset på Meren til Sjåstad kirke.

God stemning på Meren

- Møt venner og bekjente, oppfordrer frivillige fra Sjåstad Sanitetsforening.

Gøy med Leik

Vi skal skape begeistring gjennom aktive og glade barn

Biskopen besøkte Oddevall skole

Sjefen over alle sjefer mente en 2 klassing at biskopen var. Det var starten på en fint møte med elevene på småskoletrinnet og biskopen.

Fotballskole på Sjåstad

Triksing med ball var en av mange øvelser Silje Søhus og de andre barna måtte igjennom på fotballskolen på Sjåstad

Programmet for 17. mai 2011

Barneskolene i Lier har som vanlig egne arrangementer på 17. mai. Programmet for hver skole finner du her.

Ønsker å bli journalist

Ane Borghild Herber (14), elev i 9. klasse ved Lierbyen skole, har praksisuke på Liernett.

Førjul i Sjåstad folkekirke

Det er unga fra Vestre Lier som har kammertonen når jula synges og spilles inn i Sjåstad kirke

Syttende mai i Lier

Det blir tog, musikk og gudstjenester mange steder i Lier på torsdag, og Lier Bygdetun holder åpent.

Første skoledag for 1 klassingene ved Oddevall skole

16 spente førsteklassinger møte opp torsdag ettermiddag kl 16.30 ved Oddevall skole for å starte første skoledag. Lærer Hilde L Karlsen og Inger Lise tok godt i mot både barn og foreldre utenfor. Skolekorpset spilte flott for 16 stolte barn. Rektor Hauge Ønsket alle velkommen og han var veldig fornøyd å se så mange smilefjes .

Aktiv ferie for skolebarna

Pressemelding: Barn i Lier tar vinterferien på håndballbanen

Barna på Oddevall skole gir med glede

Den største gleden i livet er å gi

IF-ambasadører for Sjåstad vestre Lier IL

Gjennom prosjektet ønsker If og Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité å gi en støtte til de som arbeider for at barn skal få positive opplevelser med fysisk aktivitet i lokalmiljøet. If er et selskap som tar samfunnsansvar. Det å støtte tiltak for barn er den beste måten å vise dette på.

Desemberblomsten til Oddevall skole

Oddevall Skole fikk Månedens blomst for desember

17. mai-programmet 2010

Grunnlovsdagen er som vanlig fylt av store og små aktiviteter rundt på barneskolene i Lier.

Årsmøte barneidretten Sjåstad Vestre Lier

Det var årsmøte i barneidretten til Sjåstad Vestre Lier fredag 9 mars

Nyttårsbilder fra Lier

Innsendte bilder

Glade barn i håndballhallen

- Barn på Tranby og Lierskogen tar vinterferien på håndballbanen, skriver Tryggve Hagen i Lier IL i en pressemelding.

Medvirkning fra befolkningen viktig

Den nye kulturkonsulenten Lillian Halvorsen er svært opptatt av metodikk i arbeidet med den nye kommuneplanen for idrett og fysisk fostring

Fotballskole på Sjåstad

80 fotballglade barn og 20 instruktører var med på fotballskolen på Sjåstad

Nyttårs-konkurransen

Nyttårs-konkurranse er ferdig her er vinnerne

Barneidrett på Sjåstad

Sjåstad Vestre Lier har startet barneidrett for alle barn født 1995-1998.

Sjåstad Vestre Liers Skikarussel

Mye glede på skikarussel

Sjåbagos og julegrantenning på Meren

Sjåbagos sang så tårene rant på flere som var på Sanitetshuset lørdag

Comeback for juletrefest i Sylling

Førstkommende søndag møtes barn og voksne til gang rundt juletreet, bespisning, trylleshow - og sannsynligvis kommer nissen til aulaen på Sylling skole.

Lærte om Afghanistan

4 klassingene på Oddevall lærte om Afghanistan av Oberst løynant Kjell Nord som bor på Sjåstad.

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling Av Thorvald Lerberg At det kan bli penger av musikk er like kjent som det faktum at penger kan brukes på mange måter. I de 14 årene Magnolia Jazzband har hatt sensommerkonserter i Sylling, har overskuddet vært bra.

Skileik ved Oddevall skole

Sjåstad Vestre Lier Barneidrettsgruppes tre- og fireåringer deltok på skikarussel ved Oddevall skole torsdag 1. februar.

Julegraner tennes i morgen

På desembers første dag med snøslaps kan små og store glede seg til dagens og morgendagens tradisjonelle lystenning på Meren, Lierbyen, Kraftkollen, Tranby Torg, Lierskogen, Nøste, Egge og i Sylling

Orgler i Lier

Menighetsrådet i Sylling ønsker seg helt nytt orgel i kirken og vil dermed følge rådene i Orgelplanen fra 1998.

De eldste er fortsatt eldst

Foreldrene kunne gå seirende av banen i fotballkampen mot 6. klasse på Oddevall skole.

Deltakerrekord i Skikarusellen på Eiksetra

God stemning til tross for mange minusgrader på Eiksetra.

Sangtalentet fra Sylling

Årets vinner av Haugestadstipendet, Ingeborg Soot, sang før hun kunne snakke reint --

Rett kvinne på rett plass

Lier IL har sannsynligvis gjort et godt valg med erfarne Brita Røed som ny daglig leder

2 fartsdumper på Sjåstad

Etter mange klager på grisekjøring så kom fartsdumpene

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

Barneleik på Oddevall

Høylytt på Oddevall skole når Sjåstad Vestre Liers yngste barn er aktive.

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen

Verdens beste barnekor på Vestsida

Det fikk vi høre vi som i år var med å synge og spille julen inn i Sjåstad kirke.

Idrettsglede på Oddevall

IF-ambassadør klubben Sjåstad VestreLier hadde mye frukt til barna og foreldre som møtte opp på Oddevall til aktivitetsdag.

Polsk julefeiring

Når den første stjernen syns på himmelen begynner julaften ---

Barneombudet kom på besøk til Oddevall skole

Oddevall fikk stort besøk i dag onsdag

- Klart det går

Noen dager smaker nykokt kaffe og nystekte sveler bedre enn andre dager, søndag var en slik dag. Vi ble med på ”Klart det går” med DOT.

17. mai i Lier (2006)

Her finner du fullstendig program for 17. mai for alle skolene i Lier (2006)

Bilder fra tenning av juletre på sanitetshuset på Meren

Flott steming med mange barn og voksne rundt juletreet mens de sang koselige julesanger.

Julekonsert i Sylling kirke

Orgelkomiteen arrangerte konsert til inntekt for nytt orgel. Med på konserten var sangerne Bjørnar og Maria Spydevold med pianisten, Terje Norum og Sylling Sangkor med dirigent Anne Lise Solheim

Ny strategi gir optimisme

Sylling IF s hovedstyre (på bildet) lanserer sitt slagord "Min klubb øverst i Lier" før årsmøtet tirsdag kveld.

Synger og spiller jula inn i Sylling

Arrangementet har holdt det gående i 29 år - minus ett.

Kulturrådet om kulturhus i Lier

Lier kulturråds uttalelse vedrørende kulturhus i Lier

Musikkglede er en viktig del av ferien.

> -- Somrene på telttur i Danmark er veldig gode barndomsminner, sier Kirstin Hillestad (45), som jobber med integrering og informasjon ved Flyktning- og Voksenopplæringssenteret i Lier kommune. På fritida er hun klarinettist i Lier Janitsjar. Hun kommer fra en meget musikalsk familie på Notodden, der alle seks i familien spiller. Etter vel 20 års botid i Lier må hun bruke litt av ferien sin hvert år på den landskjente Bluesfestivalen i barndomsbyen.

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

Har du en viking i deg?

Lidir, Liers eget vikinglag, søker nye medlemmer.

Bare èn ledig plass

Førskolelærer Kristin Myre ser frem til å utvide Valstadhaug kortidsbarnehage til en fulltidsbarnehage på nyåret, her med Mille Lothe-Lyngås som får flere venner å leke med.

Juletrefest på Sjåstad

Roar Skjeggerud underholdt barna med trekkspill, sang og leik

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

Fortsatt menighetskontor i Sylling

Menighetskontoret for Sylling og Sjåstad flyttes ikke til Lierbyen, slik kirkesjefen ønsket. I alle fall ikke ennå.

Orientering på Martinsløkka

Barneidrettsgruppa til Sjåstad Vestre Lier inviterte til orientering torsdag kveld

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Sylling sangkor 30 år

Koret starter jubileet med stor kirkekonsert i Sjåstad kirke onsdag 10. mars. Dit har koret fått med seg Røyken pikekor og Hokksund mannskor, så aldersperdningen er god. Og slik skal det være i kormiljøet. Korene har et variert og spennende program, og konserten vil inneholde mye for alle sangglade.

Barnas miljøvernpris til Turid Avdal og Truls Hafslund

Ordfører Ulla nævestad ga i går Barans miljøvernpris til bestyrerne på Eiksetra, Turid Avdal og Truls Hafslund. Prisen fikk de for sine aktivitetsfremmende tiltak på Eiksetra som gir barn opplevelser, kunnskap og holdninger om miljøvern.

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Ledsager meldt seg

Øystein Tveten, som er svaksynt, kan se frem til opphold på Beitostølen i januar --

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Stor stimulanse for Sylling

- Silje Bæra Hørthe er en av de lokale forbildene som fikk stipend etter Jordbæreventyret" i sommer. Ingeborg Lien, leder av elevrådet ved Sylling skole overrakte sjekken.

Til Tour de France

Familiene Bekken Nilsen og Hornstuen Mathiesen håper å få oppleve fire-fem etapper av sommmerens største idrettsbegivenhet

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

- Valgfag: Velkommen tilbake!

Lier Senterparti vil at ungdomsskolene i bygda skal kunne tilby praktisk arbeidslivsfag for sine elever fra neste skoleår.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Konsert i Sjåstad kirke

Frøydis Grorud med musikervennene Ingebjørg Bratland og Torjus Vierli begeistret en nesten fullsatt kirke torsdag

Konsert i Sylling kirke

Mandag kommer den allsidige musikeren, Frode Moltemyr, til Sylling kirke. På repertoaret har han viser, allsanger, country og bedehussanger.

Ungdomsklubbene skal være et ankerfeste for ungdom i Lier.

Ungdomsklubbene skal være et ankerfeste for ungdom i Lier. Derfor er det viktig at politikerne ikke nå gjør så store kutt i budsjettene at klubbene forsvinner. På Sjåstad er det blitt gjort mye for barn og ungdom gjennom tidene, og ungdomsklubben har vært sentral i det arbeidet. .

Realistisk å bygge kulturhus

- Jeg ser for meg et lokalt og praktisk hus som fylles med aktiviteter og tilbud som allerede finnes, sier Kultursjef Ingeborg Rivelsrud i et intervju med Liernett.

Klar for sosionomstudier

Det nærmer seg seks år siden Nan Kyi Aye Shwe (29) fra Burma landet på Gardermoen med mann og to små sønner-

Aktiv 365 på Hennummarka skole

Aktiv 365 fortsetter neste skoleår, noe barna på Hennummarka skole var veldig fornøyde med

Til håndball-VM som hovedleder

Det blir min første tur til St. Petersburg, sier den entusiastiske, men svært nøkterne håndballederen Roar Bogerud (51) før avreise med nasjonens yndlinger. - Russerne er veldig greie å samarbeide med.

Prest arrestert på 17. mai

Frode Askekjær ble arrestert av politimester Larssen i Sjåstad kirke midt under 17. mai-prekenen.

Modera(k)sjon

- Jeg har søren ikke tenkt på advent en gang - foreløpig, vel det er nok en sannhet med modifikasjoner skal jeg være ærlig i julehjertet mitt, innrømmer ukens gjesteskribent Elisabeth Thomte Edvardsen.

Aktivitetsdag på Eiksetra

Kumøkk er helt greit

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Lier-nett fornyes

I disse dager pågår finpussen av nye Liernett. Vi har gjennomgått organisasjonen fra topp til bunn, og vil om kort tid lansere et helt nytt system med mange nye funksjoner.

Til Meren i helga!

I helga bør liungene ta turen til Meren

Ikke glem oss!

Det nærmer seg valg. Partiene kappes om å vinne stemmer, og løftene står i kø. Skole, miljø, helse, eldrepolitikk, samferdsel; listen er lang med viktige temaer. Men hvem snakker om kulturpolitikk?

Realistiske forhåpninger

- For at Tonje Evju (på bildet) skal kunne bli valgt til ordfører må vi søke samarbeid med sentrumspartiene, sier Jan Dybvik, leder av Arbeiderpartiets nominasjonskomitè.

Vårkonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Musikken blomstrer sammen med hvitveisen i Sylling. Tirsdag holdt Sylling og Oddevall vårkonsert i aulaen på Sylling skole

Livsviktige ferdigheter

Med utsikt utover Lierbygda og ned mot slektsgården kan kulturprisvinner Arne Ask og kona Eldrid glede seg over at arbeidet med å lære flere til å bruke kart og kompass er blitt verdsatt.

17. mai på Egge

Lier Janitsjar gjestet Egge og spilte i toget fra Samfunnshuset (tidligere Meren skole) til Sjåstad kirke.

- Må hindre at dyrka mark blir bygd ned

Nasjonal matproduksjon i en verden som sulter, Lier Senterparti vil også bidra, skriver Espen Lahnstein (Sp).

Bra med folk på puben

Vidar Gustavsen serverte øl til 50 som møtte opp på Sjåstad samfunnshus til fredagspub.