Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling Av Thorvald Lerberg At det kan bli penger av musikk er like kjent som det faktum at penger kan brukes på mange måter. I de 14 årene Magnolia Jazzband har hatt sensommerkonserter i Sylling, har overskuddet vært bra.

Forhåndsarbeidet blir gjort av en entusiastisk dugnadskomité, og når musikantene har fått sitt, går resten av pengene til menigheten. Ofte har menighetsrådet kommet med ønskeliste, og der har det m.a. stått piano, stoler til kirkestua og i år et prosesjonskors. Ønskene er blitt oppfylt, og kirken har fått nødvendig utstyr som det ellers aldri hadde vært plass til på et trangt kirkebudsjett. I motsetning til mange andre arrangementer som ofte sliter med å få økonomien til å gå rundt, har altså jazzkonsertene i Sylling været rene pengemaskiner, som har arbeidet til gode for hele menigheten.

Resultatet er blitt et kvalitetsløft på virksomheten t i kirken. Konserten er blitt et begrep i bygda og har et nettverk av trofaste publikummere som vender tilbake år etter år. Ryktet om jazzen i Sylling har skapt positive ringvirkninger langt ut over kommunegrensa og stadig nye fjes dukker opp. Det er ofte et mysterium hvorfor enkelte arrangementer lykkes og andre blir rene katastrofer.

Men den lokale jazzkomiteen, som for øvrig har flat struktur uten fast leder eller kasserer, skal ha all mulig honnør. Den har funnet en form som gjør at både utøvere og publikum aldri trøtner. Så er det vaffelgjengen. Foruten musikk både ute og inne, selger menighetsrådet vafler og andre forfriskninger mellom numrene på utekonserten.

Vi berømmer gjerne rådsmedlemmene og andre frivillige for innsatsen ved vaffelpressene som i timene før konserten okkuperer alle strømuttak på gården tett ved kirken. Neste år er det foreslått å bruke kraftuttaket på traktoren til røra. Vaffelpengene går også til arbeid i menigheten. Magnolia Jazzband feirer 30 års jubileum og gir i den anledning ut en CD med et vakkert og rikholdig kirkerepertoar. Den er eg godt tilbud til alle som synes to - tre timer jazz ute og inne er i minste laget. Vi velger å tro at tittelen "That Sweet old Garden of Eden" er et resultat av mange minnerike konserter på plenen til Ingrid og Ole Myhrene Nå har ungfolket Simen og Turid overtatt gården, og jazzkonserten fulgte med på skjøtet. Og vi konstaterer at alt blir ved det gamle - i alle fall når det gjelder jazzkonserten.

Sylling Sylling kirke

Flere saker fra arkivet

17 år med fulle hus.

Magnolia Jazzband spilte tidligere denne uken for 17 gang i Sylling. Det har for lengst blitt tradisjon at det populære jazzbandet tar med seg en internasjonal stjerne og spiller en kveld i Kirka.

Jazzfolket i Sylling inviterer

Magnolia jazzband med solist Anne Marte Slinning spiller i Sylling kirke tirsdag kveld.

Konserten som ikke vil dø

Tradjazzen har solid rotfeste i Sylling. Slik var konklusjonen etter at Magnolia Jazzband i år besøkte bygda for 15. gang. Først med en svingende kirkekonsert for en mer enn fullsatt kirke, så profankonsert på plenen til Turid og Simen Myhrene.

Magnolia og Maria Wright i Sylling

I går var det tradisjonell jazzkonsert med Magnolia jazzband og bluessangerinnen Marva Wrighti i Sylling kirke og på plenen til Simen Myhrene

Jazz i Sylling

Ønskereprise med Magnolia jazzband i Sylling kirke

Jazz i Sylling for 21. gang

Magnolia Jazzband, med solist Anne Marte Slinning, leverte som forventet til et entusiastisk og trofast publikum.

Magnolia Jazzband i Sylling

Det er godt mulig det fins grunner til ikke å like tradjazz, men et stort antall liunger har brukt 20 år på musikken uten å finne en eneste en

Tradisjonell jazz i tråd med tradisjonen

Magnolia Jazzband gjester Sylling kirke mandag 20. august.

Flott konsert i Sylling

Magnolia Jazzband med Lillian Bouttè i Sylling kirke

Jazz i Sylling

På grunn av dårlig kamerakapasitet og mangel på tid blir både bilder og reportasje fra bygdas årlige jazzbegivenhet svært mangelfull

Julekonsert i Sylling kirke

Orgelkomiteen arrangerte konsert til inntekt for nytt orgel. Med på konserten var sangerne Bjørnar og Maria Spydevold med pianisten, Terje Norum og Sylling Sangkor med dirigent Anne Lise Solheim

Holmestrand Storband i Sylling

Slikt blir det orgel av

Magnolia i solid harmoni

Den årvisse jazzkonserten i Sylling kirke ble igjen en suksess. Magnolia Jazzband og vokaltrioen Solid Harmony blåste liv i ihuga jazzhjerter mandag kveld.

Jazz, soul, blues og sild

Lier Sanitetsforening og Lier Janitsjar kombinerer mat og musikk for 11. gang.

Kirken, en scene for lokale musikere

Kirken har fra gammelt av vært en scene for lokale musikere som vil bruke sitt talent til å bistå musikalsk ved gudstjenester og andre arrangementer i kirkens regi.

Synger og spiller jula inn i Sylling

Arrangementet har holdt det gående i 29 år - minus ett.

Vaffelkarusellen Ingrid testet

Ole Myhrene og Åge Kålhus i Sylling har virkelig noe å tilby store arrangementer i Lier og nabokommunene.

Big Chief Jazzband og Kor-90 i Frogner kirke

I begynnelsen var ordet, heter det. Men i kirkelig sammenheng har det musikalske tonefølget vært til uvurderlig hjelp for å få budskapet ut til folket. Og selv om nye musikkformer historisk sett ofte ble bannlyst av samtida, trosset de gjerne verbale forbud fra øverste geistlig hold, snek seg opp gjennom plankene i kirkegulvet og tok menighetene med storm. Skal vi si at konserten søndag kveld i Frogner kirke viser at kirken er en grasrotbevegelse?

Drammen Jerns Storband i Sylling kirke

Storbandet spilte gratis til støtte for utbedring av orgelet i Sylling

Konsert i Sylling kirke

Mandag kommer den allsidige musikeren, Frode Moltemyr, til Sylling kirke. På repertoaret har han viser, allsanger, country og bedehussanger.

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Høstens våteste eventyr

En stor flokk trosset styrtregnet og fikk fine opplevelser i Sylling.

Om å spare seg til ruin

For en tid siden døde en venn av meg. Han var så til stede i mitt liv at da jeg helt til slutt sa: ”Vi snakkes,” visste jeg at den samtalen ville komme før eller siden.

Litt for en hver smak

For 10. året på rad arrangerer Lier sanitetsforening og Lier Janitsjar, "Sild og Jazz" i Lier.

Salmekveld

Salmekveld med ønskekonsert ved ukas begynnelse i Sylling kirke.

Jordbærkongen får bygdeutviklingspris

Innovasjon Norges Bygdeutviklingspris for 2010 i Buskerud går til Simen A. Myhrene fra Sylling for nyskapende innsats. Prisen, som er på 50.000 kroner, deles ut i dag.

Støtt en god sak!

Liker du sild og jazz kan du samtidig gi ditt bidrag til bekjempelsen av kreft --

”Nytt” orgel i Tranby kirke

August Nielsenorgelet fra 1891 er nå fullstendig restaurert

Orgler i Lier

Menighetsrådet i Sylling ønsker seg helt nytt orgel i kirken og vil dermed følge rådene i Orgelplanen fra 1998.

Stemning i vintermørket

Sylling Sangkor starter jubileumssesongen med å ta med seg korvenner i bygda og inviterer til konsert i Frogner kirke.

Lier kulturskole med sommerkonsert

Fredag holdt Lier kulturskole sommerkonsert i Sylling skoles aula

Kirkevalget 2009: Sjåstad

Presentasjon av Sjåstad menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Kirkevalget 2009: Frogner

Presentasjon av Frogner menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Tidenes største

Høstens bokmarked på Frogner menighetshus er tidenes største der i gården.

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Langfredagstanker

Langfredag og nærmest innesnødd på det sentrale Østlandet. For to dager siden raket jeg plenen og drakk kaffe i solveggen. I dag fikk jeg ikke opp garasjedøra uten først å ha tatt noen durabelige tak med snøskuffa.

Tenk nytt!

Det er langfredag, og vi lider. Ute er det ikke-vær. Et transparent skydekke sender et hvitt lys over grimete jorder. Det er en dag da værgudene ikke vil bidra med et stemningsløft. Det er dagen da Gud døde - i hvert fall for et par dager.

Jazz i lunsjtida

Denne uka har gruppa ”Solid” i regi av Rikskonserten gjestet tre av ungdomsskolene i Lier

Stor konsert i Tranby kirke

Søndag holdt Hennummusikken sin tradisjonelle julekonsert i Tranby kirke. Det var forresten to stykker, og fulle hus begge gangene.

Førjulskonsert i Sylling kirke

Ja, så er plutselig adventstida her igjen! Men ikke fortvil, jula kommer uansett hvor mye vi får gjort eller ikke.

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.

Elvis på Sjåstad

”If I can Dream” med The Brothers in Law" og Sylling sangkor slo an i Sjåstad kirke søndag kveld.

Comeback for juletrefest i Sylling

Førstkommende søndag møtes barn og voksne til gang rundt juletreet, bespisning, trylleshow - og sannsynligvis kommer nissen til aulaen på Sylling skole.

Ønsker opphøyde gangfelt

Arne Chr Karlsen mener dette er nødvendig, for å sikre fotgjengere og andre myke trafikanter mot råkjørere i Sylling sentrum.

Strålende jubileumskonsert!

Liunggjengen feiret 15 år med kanonkonsert i Aulaen i Sylling. For første gang la gruppen en konsert til den nordlige delen av bygda, og folk i Sylling fylte storstua. Der ble de servert et variert og underholdende show – over 2 timer fullpakket med høydepunkter.

Elias Akselsen i Sjåstad kirke

Med Herren som arbeidsgiver. Han er omreisende tater med kofferten full av Det glade budskap. Og han pakker det ut og fyller på med sang og musikk til alle som vil høre.

Vårkonsert

Sylling sangkor med gjester holder søndag vårkonsert i Sylling skoles aula.

Syttende mai i det norske Amerika

- Å høre ”Ja vi elsker” og ”No livnar det i lundar” på norsk i en kirke bygget av liunger langt inne i Amerika er en sterk og vakker opplevelse.

Vi besøker Liers spisesteder: On the Run

Det store flertallet av Liers mange spisesteder har utenlandske navn. Om den hektiske serveringskroken til bensinstasjonen i Amtmannsvingen hadde fått flere kunder hvis den hadde kalt seg ”På rømmen” eller ”I farta”, er vel tvilsomt, for så internasjonale er vi blitt.

Begrepet Lierskogen kulturkirke

Lierskogen kulturkirke er i ferd med å bli et begrep i bygda. Kulturkomiteen har tatt mål av seg til å tilby både sambygdinger og andre gode kulturopplevelser i den nå restaurerte og påbygde kirken.

Terningkast på kirkebakken.

Det hender jeg angrer på det jeg skriver. Som da jeg for en tid siden i en leder i Menighetsbladet påstod ikke å huske en eneste av alle de prekener jeg har hørt. Det var flåsete og må ha virket sårende på prestene her til lands som forbereder ca. 1000 søndagsgudstjenester året rundt.

Jordbæreventyret

Runar Bye er en av flere som til sommeren vil slå et slag for å få i stand en festival i Sylling til det velsmakende bærets pris

Som sild i tønne på Lierbyen skole.

Nesten 250 hadde funnet veien til årets Sild og Jazz på Lierbyen skole.

- Treneren er veldig god

Det sier Gustav Nedal Clausen, Jonatan Elias Svendsen og Kenneth Kløvtveit om treneren sin på Sylling IF s gutter 10 år.

Julegrana tent i Sylling

Gode tradisjoner gir trygghet og stabilitet i en tilværelse som nå om dagen kan virke oppstykket og ustabil.

Konsert i Sjåstad kirke

Frøydis Grorud med musikervennene Ingebjørg Bratland og Torjus Vierli begeistret en nesten fullsatt kirke torsdag

Det er her det begynner

La julekonsertene i kirken være forbeholdt lokale utøvere. Hyggelig konsert med Høvik og Lier skolekorps

Opprustning av natursti og benker

For mange år siden ble det laget en natursti over Altanåsen i Sylling

To korps og kor i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken og Glassverket besøkte Sylling sangkor en mandagsettermiddag midt i snøsmeltinga.

Kulturhusets mange uavklarte sider

Det er ingen tvil om at kulturlivet i Lier både trenger og fortjener mer egnede lokaler, men det er stadig mer usikkert om det foreslåtte kulturhuset er en tilfredsstillende løsning. Kostnadene er også uklare.

Velkommen til gårds, biskop

Onsdag ønsker sogneprest Frode Askekjær biskop Laila Riksaasen Dahl velkommen til gårds og til Sylling.

Frogner Kirkekor synger jula helt inn

Antakelig den beste ”Glade jul” jeg har hørt hittil i år

Syttende mai i Lier

Det blir tog, musikk og gudstjenester mange steder i Lier på torsdag, og Lier Bygdetun holder åpent.

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Endelig bredbånd til Sylling

Endelig kommer det bredbånd til Sylling også. Bluecom vil bygge ut sentralen i Sylling. Arbeidet starter i midten av november.

Sylling sangkor 35 år

Lørdag er det jubileumskonsert i aulaen på Syllling Skole

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Historisk ”Familiedag” på Huseby – søndag 16.mai.

Opplev din egen lokalhistorie på nært hold! Bli med på ”historisk eventyrstund” inne i en gravhaug !!! En annerledes historietime……for store og små !

17. mai i Sylling

Besøk fra Australia satte en ekstra spiss på arrangementet, som for øvrig fulgte tradisjonell oppskrift: Kirken, seremonien, ved krigsgravene, taler, underholdning og leker på skoleplassen

Veteranbilløp gjennom Lier

På lørdag ble veteranbilløpet fra Sandvika til Sundvollen arrangert for 50 gang. Brukbart vær og mange flotte biler gjorde dette til en opplevelse også for publikum.

Weben er barnas naturlige arena

Nå vil Fride Kramer at de skal bruke den på egne premisser

Battle of the Bands

Lier Rockeverksted/musikkverksted med Battle of the Bands for fjerde gang

Magre dager på Liertoppen

De selger kalorier, men blir ikke feite av det.

Klart for ny suksess

Styret for Jordbæreventyret samlet de frivillige for den siste informasjonen i aulaen ved Sylling skole i kveld.

Så er det Kammerkoret sin tur

Lørdag 20.12 kl. 19 synger Lier Kammerkor julen inn i Frogner kirke.

Korps og kor i Sylling

Konnerud musikkorps, Hennummusikken og Sylling sangor i aulaen på Sylling skole

Lamming

Ett av vårens vakreste eventyr er i gang

Ole Paus til Lierskogen

Fredag 4. mai slår Lierskogen kulturkirke til en skikkelig jubileumsfeiring i anledning kirkens 75 årsdag.

Vi besøker Liers spisesteder: Sylling Kroa

Det er magre kår for serveringssteder nord i bygda, der de aller fleste spiser hjemme og tar med seg niste når de skal ut.

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Oppskrift på god bygdekultur

Nye generasjoner gleder seg over livet på Øverskauen. Øverskogendagen ble en fin opplevelse på pinseaften --

Slalåmkjøring mellom hullene

- Det sier postbud Rannveig Carlsen som daglig kjører riksvei 284 mellom Sylling sentrum og rundkjøringa i Kyllerud ved Fagerliåsen

Programmet for 17. mai 2011

Barneskolene i Lier har som vanlig egne arrangementer på 17. mai. Programmet for hver skole finner du her.

90 barn i full fart

Nesten 100 små barn hadde funnet veien til Syllingløpet tirsdag kveld

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Jordbæreventyr på dugnad

- Vi er strålende fornøyd, en suksess i år igjen kvitterer festivalsjef Fredrik Bretting Trolsrud. JordbærEventyret i Sylling ble denne gangen litt fuktig men mest festlig. OPPDATERT: Enda flere bilder

Om Nidar, det onde, det gode og en tviler fra Sylling

Vi skrev en tid tilbake om Nidar som begynte å selge julemarsipan i oktober. Nidar svarte at de ikke gjorde dette for profitt, men for å hjelpa alle marsipanelskere som ikke kunne vente til jul. - Vi bygger opp forventningene til jul, vel nå er det bare å glede seg til påske.

Kan steke seg til London-OL

St. Hallvard Håndballklubb forsøker å steke vafler hele veien til London-OL.

Sangaften i Sylling kirke

Med Lina Sandel på programmet. Han redder et synkende skip. - Ja, jeg vil gjøre mitt til at salmeskatten blir berget for ettertida. Den representerer ufattelige verdier som går helt tilbake til urkristendommen, og den har fulgt oss opp til i dag. Salmene er kulturbærere som gjenspeiler menneskesinnets mangfoldighet, sier Paul Lillegrfein.

Sylling Ysteri - kapittel 3

Kap. 3 Avsluttende del

Trolsk stemning

Ole Myhrene fra Sylling tok disse bildene i marka i påsken.

Tour de France - stemning

Roar Bogerud foreslår at lokalbefolkningen i Sylling gjør noe ekstra ut av 17. maifeiringen når det store sykkelrittet, Glava Tour, går gjennom sentrum. Han har fått god respons allerede -

Byttedag i Sylling

- Kan overskuddet fra denne dagen hjelpe oss til å bygge ei ny hinderløype? spør

Et lys i mørketida

Ingeborg Soot fra Sylling er solist under julekonserten med Frogner kirkekor og Lier janitsjar i morgen.

Sydover nordpå

Rikskonsertene med verdenskjente musikere i Tranbyhallen

Pressemelding fra Sylling IF, hovedstyret

Sylling IF´s hovedstyre er av den oppfatning at oppslagene i Drammens Tidende lørdag 11.10 og på Lier-Nett 13.10 om forholdene i foreningen savner forankring i de faktiske forhold og på en feilaktig måte skaper inntrykk av en idrettsforening i krise. Det er ikke tilfellet. Tvert i mot er Sylling IF inne i en svært positiv utvikling, med ny hall og stor aktivitet i alle undergruppene.