Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9e589b92a56f8607348fdb21fa247861

Sydover nordpå

Rikskonsertene med verdenskjente musikere i Tranbyhallen

Fire musikere med forskjellig utgangspunkt og fra to kontinenter skapte lun og fin rytmefest  for eleven på Tranby ungdomsskole. Musikerne har sine røtter i noen av verdens rikeste musikktradisjoner i Afrika og Sør Amerike.

På på konsertren viste de at både jazz, reggae og rock hadde vært med å forme det musikalske utrykket. Elevne likte det de fikk høre og musikerne fikk fin kontkakt med publikum som bestod av flere enn 450 ungdomsskoleelever fordelt på to konserter. Et stort publikum, men vi skulle gjerne sett at bandet hadde funnet tid til en åpen konsert på kveldstid i Lier.

Sam Tshabalala er en av Sør-Afrikas viktigste komponister. Han skapte serke reaksjoner i hjemlandet på grunn av utfordrende musikk på forskjellige stammespråk. Mens han var i eksil i Frankrike kombinerte han afrikansk musikk med reggae,jazz og funk.

Patrick Bebey er en av Frankrikes mest etterspurte musikere. Han begynte å spille som 5 åring og endte sin utdannelse på Musikkonservatoriet i Paris.
Han spiller piano, sanza (afrikansk tommelpiano), perkusjon og Ndewhoo (en spesiell en-tone fløyte).
Han har også spilt sammen med Miriam Makeba.

Celio de Carvalho fr Rio de Janeiro er en ettertraktet musiker i Norge. Han har vært med på en rekke plateinnspillinger, og fikk Spelemannprisen sammen med gruppa ”Trio de Janeiro" i 1993.

Jack Djeyim er fra den vestlige delen av Kamerun. Han er blant de beste gitarister i sin generasjon. Han har bak seg en omfattende turnevirksomhet i Europa og har også gjort plateprosjekter med alt fra reggae band fra Jamaica til Afrikansk Crossover og egne soloprosjekter.

 


Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode