Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: bf830c3c7005a5bff6c655876b9de73a

- Det var på tide

Det sier samarbeidspartnerne Mari Grimsrud (tv), og Turid Rivrud Jørgensen om beslutningen om å tildele Bent Bredesen (th) Kulturprisen for 2012.

- Bent er en stor kulturpersonlighet, sier Mari Grimsrud, leder av Lier Musikkverksted. - Jeg har jobbet sammen med han i over 15 år på «Rockeverkstedet», sier hun. Mari begynte å jobbe der i 1995. hun innrømmer at det var hun som fikk «huka ta i» han. - Jeg traff han på Lierdagene.Vi trengte en som kunne instruere på el-gitar. Vi kunne engasjere han i fem timer uka,da vi fikk flere rammetimer. Han har også vært med på prosjekter med Lier og Høvik skolekorps, forteller Mari. _ Bent har vært viktig å ha som støtte for Finn Tore Tokle i forbindelse med opprigging. Bent har et stort hjerte og et godt  humør.

På vegne av Musikkverkstedet kunne Mari Grimsrud og Bent Bredesen motta Kulturprisen for noen år siden  (se bildet i ingressen). - Denne prisen er en anerkjennelse av denne musikkformen, sier Mari Grimsrud.

Scene ved Gamle Hegg

- Jeg benytter anledningen til å uttrykke glede over at det ble flertall i formannskapet i kveld for å bygge scene ved Gamle Hegg skole, sier Mari Grimsrud. - Det er et veldig viktig vedtak. Rockeverkstedet hører hjemme på Gamle Hegg. Der er der vi har sjela vår, sier hun med sin kjente entusiasme. Mer om vedtaket i morgen.

Kollega ved Lierbyen skole

- Det var på tide at Bent fikk Kulturprisen, sier også musikkpedagog Turid Rivrud Jørgensen har jobbet med  Bredesen i flere år. Resultatet har, blant annet, vært seks flotte musikaler, med 9. trinn ved Lierbyen skole. Hun har mye fint å si om Bredesen. Hun synes de utfyller hverandre på en fin måte som kolleger ved Lierbyen skole
Bent Bredesen jobber nå nesten i full stilling ved skolen. - Han er en fin  ressurs i personalet. Med gitaren drar han i gang allsangen også, sier Turid Rivrud Jørgensen.

Det  har ikke lyktes Liernett i kveld å få en kommentar fra prisvinneren.

Tjenesteutvalgets begrunnelse

Bredesen får prisen for sitt mangeårige glødende og omfattende engasjement for musikk og ungdom.
Bent Bredesen er allment kjent som gitarist og musiker. Han har gitt ut flere plater og CD-er, og har spilt og spiller fortsatt med mange etablerte og dyktige musikere.
Kulturprisen fra Lier kommune får han imidlertid, fordi han i ca 14 år har brukt av sin tid og kompetanse for å lære ungdom å uttrykke seg gjennom musikk, først og fremst via Lier musikkverksted, men også som musikklærer på Lierbyen ungdomsskole.
I begrunnelsen til tjenesteutvalget står det bl.a.: "Gjennom å være forbilde og dele sin musikalske dyktighet med de unge, har han også fostret mange enormt dyktige musikere. I tillegg til det musikalske har han også instruert og hjulpet til med lydmiksing på øving så vel som på arrangementer. Det ligger utrolig mye motivasjon i å ha en lærer som Bent Bredesen." Det trekkes fram at Bent har brukt fritid og engasjement ut over sin arbeidstid for at ungdommen skal få et musikalsk og godt kulturtilbud.
Kulturprisen, som er på kr 10.000, deles ut på en kulturkveld seinere i høst. Datoen vil bli kunngjort med det første.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode