Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Det utvidete kulturbegrep i fokus

Både kulturprisvinner, Hans Erik Fuglerud og Magnus Skavhaug Nergaard som mottok Haugestadstipendet, fikk sin fortjente hyllest på Haugestad i går kveld.

Det utvidede kulturbegrepet ble bekreftet i form av prisen til den allsidige gartneren, mest kjent innen motorsykkelmiljøet, både lokalt og på riksplan.

Den unge bassisten, Magnus Skavhaug Nergaard, startet sin musikerkarriere som bandmedlem i 7. klasse på Heia skole. Bassundervisning fikk han i mange år på Lier Musikkverksted. Etter tre år på på musikklinja på St. hallvard videregående skole, kom han inn ved jazzlinja på Norges Musikkhøgskole. Han fikk en av de seks plassene i sterk konkurranse med flere titalls søkere.

Magnus studerer i dag utøvende jazz- og improvisasjonsmusikk ved Norges Musikkhøgskole, med kontrabass som hovedinstrument. Han er en etterspurt musiker og spiller i både faste og prosjektbaserte

Programmet for inneværende høst er stort og aktivt. I tillegg til de hjemlige aktiviteter er Magnus valg ut til å representere Norge med konserter i både Russland og Afrika i tillegg til at han forbereder plateutgivelse.

Programmet for inneværende høst er stort og aktivt. I tillegg til de hjemlige aktiviteter er Magnus valgt ut til å representere Norge med konserter i både Russland og Afrika i tillegg til at han forbereder plateutgivelse.

Les mer om Magnus her: www.myspace.com/mangnusnergaard

Haugestadstipendet ble opprettet i forbindelse med Haugestad sitt 100 års jubileum i 2007, og deles ut årlig til en liung i aldersgruppen 15 – 30 år som satser på utøvende eller formidlende scenekunst som levevei. Stipendet er på kr. 40 000 som finansieres av Haugestad/ Lier Kommune og DNB.

10 kandidater ble vurdert. Alle var sterke kandidater til stipendet.
Juryen har bestått av tidligere ordfører Ulla Nævestad, kultursjef Ingeborg Rivelsrud, kulturskolelærer Siv Indregård Sønstebø og Haugestadrepresentant Leif Vinge.

Den unge bassisten Magnus Skavhaug Nergaard viste prøver på sitt talent sammen med Jan Martin Gismervik (trommer) og Jan Klippen Hovland (piano). Gruppen kaller seg Jam Jam og vil lage en demo i vinter. Den unge jazztrioen planlegger en turnè til våren.

Kulturprisvinneren

Hans Hans Erik Fuglerud  kunne ikke som bassisten, gi prøver på det han har utrettet.Men de som var tidlig ute kunne beundre små smakebiter fra motorsykkelmuseet på Snarum gård. Blant annet var speedwaylegenden Barry Briggs sykkel utstilt.
Kjell Skretteberg fra Egge og motorsykkelmiljøet i Lier hadde redigert en film om Fuglerud. Den viste den allsidige kulturprisvinneren gjennom mye av hans karriere, både som aktiv kjører i yngre dager med, blant annet, både norsk mesterskap og langbanekjøring på Drammen Travbane. Vi fikk se glimt fra Lyngåbanen (i 1997), ferskere glimt fra motorcrossbanen i Leirdalen og ikke minst fra kjøring på Snarum. Det var også glimt fra åpningen av museet i 2003.
Fuglerud holdt en ledig og litt humoristisk takketale, der flere ble nevnt. Han kom blant annet med ros til Lier lensmannskontor som han mente måtte være landes beste.

Ordfører Helene Justad og kulturprisvinneren

Foruten filmen ble vi bedre kjent med Fuglerud gjennom taler fra kultursjef Ingeborg Rivelsrud, ordfører Helene Justad og venn og en annen veteran innen motorsportsmiljøet, Arne Langlie Andersen (se bildet nedenfor).

 Blomster også til kona Randi som også fikk ros av prisvinneren for sin støtte. Arne Langli Andersen påpekte at kulturkontoret neppe måtte ha sendt invitasjon til NMK Liers medlemmer, siden så få hadde møtt opp.

Årets vinner og kulturprisen
Hans Erik Fuglerud er ellers godt kjent i grønne Lier som kreativ gartner og forkjemper for Lierelva.
Kulturprisen har vært delt ut årlig hver høst siden 1974. Kulturprisen består av et diplom samt kr 10 000.

Les også:

http://www.liernett.no/5719-kulturprisen-til-hans-erik-fuglerud

http://www.liernett.no/5727-motorsport-er-kultur

Kulturprisen Lier Musikkverksted Motorsport

Flere saker fra arkivet

Stipend til lokal trommeslager

Årets vinner av Haugestadstipendet er 22 år og fra Sylling

Med lokalsamfunnet i ryggen

Ingeborg Soot fikk Haugestadstipendiet for to år siden. I høst er det klart for en ny tildeling.

Støtte til kulturinteressert ungdom

I forbindelse med Haugestad 100-års jubileum i 2007 besluttet Fruene Haugestad A/S i samarbeid med Lier kommune å opprette et kulturstipend.

Kulturprisen til Hans Erik Fuglerud

Tjenesteutvalget vedtok på sitt møte onsdag 28. september å tildele Hans Erik Fuglerud kulturprisen for 2011.

Setter seg høye mål

Ida Fuglerud, årets vinner av Haugestadstipendet, ønsker å reise til Los Angeles neste år for videre studier.

Priskveld på Haugestad

I dempet belysning og med prisvinnernes familier godt representert i salen delte ordfører Ulla Nævestad torsdag kveld ut Liers to gjeveste priser, Kulturprisen og Haugestadstipendet.

Motorsport er kultur

Årets kulturprisvinner, Hans Erik Fuglerud, her på speedwaysykkelen til "legenden" Barry Briggs, mener at vi må bruke mye tid på fritidssysler og hobbyer i et så vellykket samfunn som vi har.

Misfornøyd med tredjeplassen

Både Jørgen Broch og Jan Rune Fuglerud (på bildet) kom på pallen i motocross-NM, men Jan Rune var ikke blid, da det ble omstart i finaleheatet

Kulturprisen: 40 dager igjen

Snart er det for sent å foreslå hvem som skal få Lier kommunes kulturpris for 2011. Gjør det nå!

Nytt stipend delt ut

Saksonfonisten Tonje Kvarstein Andreassen fikk æren av å motta det første Haugestadstipendiet ved åpningen av Kulturnatten i dag ettermiddag

Kulturprisen 2006

Kulturprisen går til Lier musikkverksted

- Helt fantastisk

Slik blir årets kulturprisvinner karakterisert av Pål Anders Ullevålseter som har kjent Hans Erik Fuglerud i nærmere 20 år.

Sangtalentet fra Sylling

Årets vinner av Haugestadstipendet, Ingeborg Soot, sang før hun kunne snakke reint --

Ny Lierdominans

Både Kim Hennum (her i aksjon på lørdag) og Robin Fjeldberg fortsatte der de slapp i går, men også Magnus Fuglerud, som ikke deltok i går, kjørte sterkt i dagens Enduro, arrangert i Leirdalen av Lier Motocrossklubb

Lader opp i Spania

- Vi ser fram til flere treningsøkter om dagen, sier Hans Petter Fuglerud ( her tv sammen med trenerkollega Preben Krog-Jacobsen),

Dårlig start og velt ødela

- Jeg er lite fornøyd med fjerdeplassen, sa Jan Olav Lunewski, mens Jan Rune Fuglerud nær gjentok prestasjonen fra i går og tok andreplassen under NM-runden i motocross i dag på Lunner.

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen

Kulturprisen går til Arne Ask

Arne Ask får årets kulturpris for sin mangeårige innsats for kulturlivet i Lier.

- Det var på tide

Det sier samarbeidspartnerne Mari Grimsrud (tv), og Turid Rivrud Jørgensen om beslutningen om å tildele Bent Bredesen (th) Kulturprisen for 2012.

Norgesmester i motocross

Lier motorsykkelklubb vant NM for lag i Moelv i helga.

”SMD” storspilte!

Det var en stor mengde ungdommer som tirsdag kveld ble igjen etter "åpen dag" på Lier Videregående for å høre på konsert med blant andre det lokale lierbandet, ”SMD” Av: Johannes Von Scheiftesweik

Prisverdig innsats for kulturen i Lier?

Kandidater til kulturprisen 2010 må foreslås innen 1. september.

Forsvarer de NM-titlene?

I fjor ble det både lagsseier for LMK Lier og seier individuelt ved Even Heibye (på bildet) under norgesmesterskapet i motocross --

Liunggjengen mottok kulturprisen

- Dette er en av de morsomste oppgavene jeg har som kultursjef, sa Ingeborg Rivelsrud, som greit og ryddig loset oss gjennom et arrangement med mange høydepunkter. Vi får håpe politikerne i disse ulvetider vil prioritere kulturen slik at vi også i framtida vil kunne glede oss sammen med kultursjefen på en årlig utdeling av Kommunens kulturpris.

Lierseier i NM-runden

Even Høiby, 13 år, vant sin klasse på Tynset, mens Jan Rune Fuglerud i MX2 var skuffet tross 3. plass sammenlagt i MX2 under 2. runde i NM i motocross

Høydepunkt på Lierdagene

Ordfører Ulla Nævestad og oberst Hans Chr. Hegs tippoldebarn taler når utvandringen fra Lier blir markert ved Hegstatuen utenfor Haugestad kl. 14.30 på lørdag. Tranby skolekorps sørger for passende musikk.

Resultater Kanada Rundt 2012

Her er de registrerte tidene for årets utgave av gateløpet Kanada Rundt i Sylling.

Flere pallplasser for NMK Lier

Det ble både gull og sølv for NMK Lier i lag-NM i motocross

Mer enn en halv seier

Det kan lese av ansiktene til målscorerne Magnus Toft og Prince Monga etter at Lier/Liungens sluttspurt ga 2-2 mot topplaget Konnerud

Leder NM i motocross

Even Heiby fra Lier Motorsykkelklubb vant sammenlagt etter en første og en annenplass i dagens NM-runde i Tønsberg

Gull og bronse i NM

Under Lag-NM i motocross på Røros dominerte liungene

Eminent kjøring

MX Shakedown-finalen ga gode pallplasseringer til Jan Rune Fuglerud, Jan Olav Lunewski og Even Heibye (tv på bildet) fra NMK, Lier

Mangfoldig fritid i Lier

Kan din organisasjon kunne tenke seg å delta på kulturminnedagen på bygdetunet søndag 14. september, spør kultursjef Ingeborg Rivelsrud

Tid for kulturpris igjen

Fristen for forslag på kandidater er mandag 1. september

Lier Fotballklubb i 2010?

Er et felles juniorlag starten på en "overbygningsklubb" i Lier?

Godset favoritter

Med innsats og effektivitet kan det går bra, mener Lier IL s juniortrener Hans Petter Fuglerud før morgendagens kamp --

Hvor mye får bøndene?

Her er oversikten over produksjonstilskuddet til bøndene i Lier

Ungdommens kulturmønstring på fredag

UKM er årets kulturelle høydepunkt for Lierungdom. I år er det hele 74 påmeldte liunger, fordelt på 44 forskjellige innslag.

Tranby bluesklubb får kulturprisen.

- Overraskende men svært hyggelig, sier en leder i bluesklubben Robert Blåhella. Tranby bluesklubb stakk av med årets kulturpris samt 10 000 kroner.

Idealisme og faglig dyktighet

Dette har Øyvind Narjord, langrennstrener i Lierbyga i flere tiår, kombinert på en utmerket måte

Et godt liv – livet ut

Det ble fullt hus og stort engasjement på Haugestad i dag, der markeringen av den internasjonale Eldredagen var både informativ, inspirerende og underholdende. Fra venstre Kjersti Hennum, Helene Justad og Live Brekke.

Meren Auto ATV gjorde rent bord i Supermotard på ATV

I helgen var ATV med som gjesteklasse hos supermotard-kjørere på tohjulinger på Gardemoen.

Lierseier i kvinneklassen

Mens mannen Arne Christoffer måtte melde forfall på grunn av sykdom, utklasset like godt Henriette Sand de andre jentene

Høstet stor applaus

Tobias Brandal Busæt har en trikserekord på over 6000 og viste deltakerne på Sylling IF s fotballskole i helgen hva han kan og hvordan de unge kunne trene.

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

Livsviktige ferdigheter

Med utsikt utover Lierbygda og ned mot slektsgården kan kulturprisvinner Arne Ask og kona Eldrid glede seg over at arbeidet med å lære flere til å bruke kart og kompass er blitt verdsatt.

Feiret med pizza og brus

Musikkverkstedet fikk kulturprisen sin i dag

265 kroner per innbygger?

Dette kan bli et nøkkeltall å ta stilling til for politikerne om de skal vedta at Lier kommune arbeider videre med planene om et kulturhus

ABBA. Thank You For the Music.

Høvik og Lier skolekorps og Lier Musikkverksted gjennomfører i høst et samarbeidsprosjekt som skal resultere i et forrykende ABBA-show basert på musikk av Benny Andersson/Björn Ulväus søndag 21. november i St. Hallvard skoles aula.

Trivelig på Martinsløkka

Lierbygda O-lag fullførte i fin stil med KM i stafett

Prisvinnner med stort samfunnsengasjement

Torsdag mottok Andreas Hørthe kulturprisen på Haugestad

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

Guttekonferansen- Folk på Guttekonferansen

26.10.06 var det klart for den ettertraktede Guttekonferansen. Gutter fra 9. og 10. klasse i Lier skulle være en hel dag sammen med mye bråk og moro.

Gullmedalje

Tor-Erik Wam, NMK Lier (16) er beste ATV-fører i Norge som er medlem av en NMK-klubb.

Seier på Ringerike

Sjåstad/Vestre Lier triumferte i Ringkollstafetten på lørdag i 11-12 årsklassen.

Jubileumstreff i Lier

- Drammen Tempo klubb markerte sine 15 år med norskproduserte totaktsmopeder og motorsykler i helgen, forteller leder Terje Syversen (på bildet) til Liernett.

Sølv til Anders

- Helt utrolig! sa pappa Erik til Liernett etter at Anders Brun Hennum var nær stafettgull tidligere i VM i skiskyting for juniorer i Ruhpolding i Tyskland

Erlend Almaas minnepris 2011 tildelt Martin Teigen

Prisen gikk til en fotballspiller fra Sylling som har utmerket seg som miljøskaper, lagspiller og fotballtalent.

Tranby skolekorps imponerte igjen

Lierdagene: Det var høytidelig stemning under seremonien ved Hegstatuen utenfor Haugestad i ettermiddag.

Ullas dag på Høyres årsmøte

Visst var det årsmøte etter et vellykket valgår, og visst fortalte Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal om utfordringene fremover, men først og fremst var det Ullas dag.

Lier Janitsjar på Haugestad

Lier Janitsjar inviterer gjester til jubileumskonsert på Haugestad. Jubilanten gir musikalsk gave til forsamlingslokalet, som forresten i år fyller 100

Vil engasjere barn og unge

Det er et av de feltene som engasjerer mest for sangstudent Ingeborg Soot (19), Sylling, yngste medlem i de nye menighetsrådene i Lier for 2011-2015. Vi presenteret her en fullstendig navneliste etter valget.

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

- Juniorfotballen til nye høyder?

- Spillerne har strømmet til, og det er stor interesse for det nye samarbeidet, sier Hans Petter Fuglerud (bakerst på bildet), en av trenerne for det nyetablerte juniorlaget i Lier

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

Spennende unggutter

- Vi er på riktig vei, sier spillende trener Kristian Bye-Andersen (på bildet) etter den svært lovende treningskampen mot Solberg i helga.

Liung vant NM-runde

Seier til Jan Rune Fuglerud i klasse MX2 og tredjeplass til Jørgen Broch MX2 junior i NM i motorcross på Lunner viser at Lier Motorsportsklubb er blant Norges beste

Krf s ungdomsprofil

- Jeg var seks år gammel første gang jeg sa jeg ville bli statsminister, forteller Hanne Marie Pedersen-Eriksen som er partiets fremste ungdomskandidat til høstens kommunevalg

Enorm bredde i norgescupen

Martin Bekken Nilsen fra Sylling fikk denne gang best plassering i klassisk i norgescupen. Liungene Marcus Braathen (tv), Anders Haverstad og Vetle Fuglerud deltok også blant flere hundre unge skiløpere fra hele landet.

- En glede å være leder

Det sa Robert Blåhella til Liernett under Bluesklubbens 10-årsjubileet på Vestre Renskau Gård, der han mottok æresmedlemskap.

- Fin gjennomkjøring

Det er trener Morten Påsches konklusjon etter at fotballseniorene til Lier IL vant siste treningskamp før seriestart

Meningsfull morsdagblomst

Magnus Olsson (th) og Marius Ibsen og 9. klasse på Lierbyen sparer penger til en aktiv feiereise til høsten

God grunn til å smile

Jan Olav Lunewski fra NMK Lier var suveren i Lierklassiker`n i dag.

Program for Lierdagene

Program for Lierdagene 8. juni til 10. juni 2007

- Har brukt de samme skoa hvert år

- Jeg har brukt de samme skoa hvert år under Eggekollen Opp. Det er 35 sekunder differanse mellom det beste og det dårligste løpet, sa Geir Egge fra Drammen før start.

Aktiv helt til slutt

Knut Brenna, dirigent, instruktør, kulturprisvinner, men også aktiv idrettsutøver og innen idrettsadministrasjon, har satt dype spor etter seg. Han ble 86 år -

Lierhallen i ny drakt

Skinnende og innbydende er førsteinntrykket etter oppussingen som har kostet vel 5,7 millioner.

Brødrene Henriksen hamlet opp med Norges beste sjakkspillere

Liertoppen og Tempo sjakklubb fra Drammen, arrangerte i dag en sjakkhappening av de sjeldne. Vår beste sjakkspiller gjennom mange år og kometen Carlsen på 13 spilte mot publikum på Liertoppen.

Liung i friidretts-EM i august?

Einar Inge Aasen har ennå sjansen til å delta i EM i friidrett, både på 400 meter og på stafettlaget i Gøteborg. Mandag løp han en meget god 3. etappe i Belgia.

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Liunger på landslaget

ATV-kjørerne Tor Erik Wam og Jørn Huseby var på samling i Lierdalen på lørdag sammen med sammen med trener Tommy Nordstø (tv) fra Tranby.

Showkonsert med musikk fra Grease og Fame

Høvik og Lier skolekorps arrangerer showkonsert søndag 11. november

Guttekonferansen- Statens hovedoppgave er å beskytte folket

Torsdag 26.10 var det konferanse for gutter på Sylling skole. forsvaret stilte med Kapteinløytnant Jarle Tranøy som innformerte om forsvarets oppgaver og forsvaret som organisasjon.

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Holmestrand Storband i Sylling

Slikt blir det orgel av

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Program for Lierdagene 2009

Liernett gir deg programmet for Lierdagene 5. til 7. juni

Liunger i Idrettskretsen

Roar Bogerud fra Sylling ble valgt til leder og Bente Gravdal valgt inn i styret på tinget i Drammen i helga.

Nordisk vennskap lever

Søren Fredriksen fra Hobro (tv) og sentralstyremedlem i Foreningen Norden, Knut Bjørkmann fra Aurskog, hadde mye å snakke om da Lokalforeningen i Lier feiret sine 60 år på Øverskogen samfunnshus på lørdag.

Takk Øyvind!

På avslutningen for Sjåstad/Vestre Lier IL s skigruppe takket Håvard Nygaard (tv) og Even Hornstuen Mathiesen sin trener for en strålende jobb gjennom mange år

Kultursjefen hilser

Hyggelig hilsen til Liernett fra kultursjef Ingeborg Rivelsrud

Sjekket løypa og testet formen

Liernett møtte fem av gårdsgutta, knappe tre døgn før Lierbygdas nye løpsfest, "Eggekollen opp" arrangeres.

Trimmer og jurist blir pensjonist

Kjell Arne Reistad, kommuneadvokaten i Rådhusets 4. etasje, har trivdes med både jobb og trim i vel 17 år

Korkonsert med stort spenn

Sylling sangkor med gjester hadde våkonsert i Sylling skoles aula

Heatseier og sølv

Tor-Erik Wam forsvarte sin andreplass fra Nordisk mesterskap fra 2010.

St. Hallvards to dager i mai

Den kjente liungen Hallvard Vebjørnsson har sin egen festdag i den katolske kirke. St. Hallvardsdagen er 15. mai, men vil i år også markeres 12. mai i Lier.