Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 125bc98a40126469ea72362d4c19453f

Det utvidete kulturbegrep i fokus

Både kulturprisvinner, Hans Erik Fuglerud og Magnus Skavhaug Nergaard som mottok Haugestadstipendet, fikk sin fortjente hyllest på Haugestad i går kveld.

Det utvidede kulturbegrepet ble bekreftet i form av prisen til den allsidige gartneren, mest kjent innen motorsykkelmiljøet, både lokalt og på riksplan.

Den unge bassisten, Magnus Skavhaug Nergaard, startet sin musikerkarriere som bandmedlem i 7. klasse på Heia skole. Bassundervisning fikk han i mange år på Lier Musikkverksted. Etter tre år på på musikklinja på St. hallvard videregående skole, kom han inn ved jazzlinja på Norges Musikkhøgskole. Han fikk en av de seks plassene i sterk konkurranse med flere titalls søkere.

Magnus studerer i dag utøvende jazz- og improvisasjonsmusikk ved Norges Musikkhøgskole, med kontrabass som hovedinstrument. Han er en etterspurt musiker og spiller i både faste og prosjektbaserte

Programmet for inneværende høst er stort og aktivt. I tillegg til de hjemlige aktiviteter er Magnus valg ut til å representere Norge med konserter i både Russland og Afrika i tillegg til at han forbereder plateutgivelse.

Programmet for inneværende høst er stort og aktivt. I tillegg til de hjemlige aktiviteter er Magnus valgt ut til å representere Norge med konserter i både Russland og Afrika i tillegg til at han forbereder plateutgivelse.

Les mer om Magnus her: www.myspace.com/mangnusnergaard

Haugestadstipendet ble opprettet i forbindelse med Haugestad sitt 100 års jubileum i 2007, og deles ut årlig til en liung i aldersgruppen 15 – 30 år som satser på utøvende eller formidlende scenekunst som levevei. Stipendet er på kr. 40 000 som finansieres av Haugestad/ Lier Kommune og DNB.

10 kandidater ble vurdert. Alle var sterke kandidater til stipendet.
Juryen har bestått av tidligere ordfører Ulla Nævestad, kultursjef Ingeborg Rivelsrud, kulturskolelærer Siv Indregård Sønstebø og Haugestadrepresentant Leif Vinge.

Den unge bassisten Magnus Skavhaug Nergaard viste prøver på sitt talent sammen med Jan Martin Gismervik (trommer) og Jan Klippen Hovland (piano). Gruppen kaller seg Jam Jam og vil lage en demo i vinter. Den unge jazztrioen planlegger en turnè til våren.

Kulturprisvinneren

Hans Hans Erik Fuglerud  kunne ikke som bassisten, gi prøver på det han har utrettet.Men de som var tidlig ute kunne beundre små smakebiter fra motorsykkelmuseet på Snarum gård. Blant annet var speedwaylegenden Barry Briggs sykkel utstilt.
Kjell Skretteberg fra Egge og motorsykkelmiljøet i Lier hadde redigert en film om Fuglerud. Den viste den allsidige kulturprisvinneren gjennom mye av hans karriere, både som aktiv kjører i yngre dager med, blant annet, både norsk mesterskap og langbanekjøring på Drammen Travbane. Vi fikk se glimt fra Lyngåbanen (i 1997), ferskere glimt fra motorcrossbanen i Leirdalen og ikke minst fra kjøring på Snarum. Det var også glimt fra åpningen av museet i 2003.
Fuglerud holdt en ledig og litt humoristisk takketale, der flere ble nevnt. Han kom blant annet med ros til Lier lensmannskontor som han mente måtte være landes beste.

Ordfører Helene Justad og kulturprisvinneren

Foruten filmen ble vi bedre kjent med Fuglerud gjennom taler fra kultursjef Ingeborg Rivelsrud, ordfører Helene Justad og venn og en annen veteran innen motorsportsmiljøet, Arne Langlie Andersen (se bildet nedenfor).

 Blomster også til kona Randi som også fikk ros av prisvinneren for sin støtte. Arne Langli Andersen påpekte at kulturkontoret neppe måtte ha sendt invitasjon til NMK Liers medlemmer, siden så få hadde møtt opp.

Årets vinner og kulturprisen
Hans Erik Fuglerud er ellers godt kjent i grønne Lier som kreativ gartner og forkjemper for Lierelva.
Kulturprisen har vært delt ut årlig hver høst siden 1974. Kulturprisen består av et diplom samt kr 10 000.

Les også:

http://www.liernett.no/5719-kulturprisen-til-hans-erik-fuglerud

http://www.liernett.no/5727-motorsport-er-kultur

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode