Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Jubileumstreff i Lier

- Drammen Tempo klubb markerte sine 15 år med norskproduserte totaktsmopeder og motorsykler i helgen, forteller leder Terje Syversen (på bildet) til Liernett.

Drammen Tempo klubb har cirka 50 medlemmer som kommer hovedsakelig fra Nedre Buskerud og Nordre Vestfold. Klubben har lokalt treff hvert år. Det er flere Tempoklubber i Norge. Det meste kjente er Tydalstreffet som har vært arrangert siden 1990.  

Terje Syversen har vært medlem siden 1998. Her forteller han mer om helgas treff:

- Treffet var lagt til ”Snarum Gård” i Lier helgen 23. til 25. mai. Fredag var det rigging av leier fra ni om morgenen og frem til første deltager ankom treffplassen ved tre tiden etter 423 km. på sin gode trehjuling. At dette var Erik Homse fra Vikeså overrasker nok ikke de treffaktive i Tempo-Norge. Etter hvert kom det deltagere fra Larvik, Oslo, Romerike, Nittedal, Arendal, Kongsberg, Stokke, Sande, Lier, Nedre Eiker og Drammen. Første kvelden var det registrert 23 deltagere som var noe over hva vi hadde regnet med, men det var jo bare hyggelig at så mange hadde tatt seg tid til en tur for å være med å markere jubileet. Fordi treffplassen lå inntil ”taxe-stripa” til småflyplassen på gården var flere av deltagerne stadig behjelpelige med å trille micro-fly til å fra, noe som ga treffet en ganske spesiell atmosfære. Med så mange feststemte entusiaster på ett sted er det ikke rart det etter hvert utviklet seg til et lystig lag som varte til lenge etter at småfuglene hadde startet morgensangen sin.

Lørdag morgen kom det enda flere deltagere så da kjøreturen skulle starte kl. 12.00 var vi 28 ”ryttere” på hver sin Tempo og 4 med lovlig teknisk forfall, fordelt på to biler. Første stopp var Lyngås motorbane (Lyngåsbanen), hvor Martin Schanke herjet i sine glansdager, hvor vi nå skulle få prøve oss. Det faktum at banen har både asfalt og grusdekke, og noen steder begge deler, gjorde at det ble kjørt ganske forsiktig og at det ikke ble foretatt noen form for dytting eller halsbrekkende forbikjøringer. Etter bare en runde og på tross av opplysning om at dette sannsynligvis var eneste gang de tilstedeværende kom til å få muligheten til å kjøre med sin Tempo på denne banen, var samtlige fornøyd og kjøreturen kunne fortsette. Den gikk på gode veier oppover den naturskjønne Lier dalen til ”Kanada” ved Sylling hvor det ble en kort stopp for å samle troppene. På denne strekningen ble vi en deltager mindre på grunn av tekniske problemer. Så gikk turen nedover Lier dalen til ”Torstad” hvor vi tok av fra hovedveien og la i vei oppover Eikseterveien som i den første delen er ganske krevende for de av deltagerne som hadde færrest hestekrefter. At noen fikk en ”ut av kroppen” opplevelse ble raskt glemt da vi kom frem til serveringsstedet ”Solvang” ved Garsjø i Finnemarka hvor vi ble servert rømmegrøt og spekemat med rød saft. Dette var et meget godt og energigivende måltid som de aller fleste satte stor pris på. De som ikke turte fikk vafler og kaffe.
Etter denne kulinariske opplevelse gikk turen ”nedad de bratte bakke” tilbake til treffplassen på Snarum og da hadde vi tilbakelagt hele 57 Km.

Tilbake på treffplassen ble vi av grunneier, flyger, gartner og ”museumsdirektør” Hans Erik Fuglerud invitert til en guidet omvisning i landets eneste Speedway-museum som han har innredet i den gamle møkkakjelleren på gården sin. På grunn av hans egne erfaringer fra miljøet og med en evne til å fortelle om sporten så tilhørerne synes de både hører lyden og kjenner lukta, ble dette til en minnerik og morsom opplevelse for alle. Dette er et noe bortgjemt, men intimt og interessant museum som mange i motormiljøene i landet vil ha utbytte av å besøke.
Med en romslig og passe varm grill, en lett knurrende sult og et rikt utvalg av utsøkt grillmat ble det etter hvert tryllet frem de lekreste retter. Med rikelig av godt og virksomt drikke var igjen det festlige humøret stigende blant jubileumsdeltagerne. Etter mat var det høytidelig diplomutdeling til treffets lengst kjørte moped, Jostein Haga fra Larvik, lengst kjørte motorsykkel, Erik Homse fra Vikeså og Treffets mest ”oreginale” ekvipasje, Bjørn Skretteberg fra Drammen. I tillegg fikk alle deltagerne velge seg en premie fra et rikholdig premiebord pluss ei skjorte, alt fra diverse sponsorer. På tross av noe regn og kjølig vær ble det en lystig jubileumsfest i DTKs for anledningen innkjøpte selskapstelt på 40 kvadratmeter. Med tre primuser på full styrke og utallige kopper med sterk kaffe (med noe oppi) gjorde sitt til at de aller fleste holdt en god temperatur og et godt humør til ut i de små timer.

Søndag var vår gode venn fra Vikeså klar for hjemreise alt kl. 0800 og ble ønsket god tur av noen få som var oppe på grunn av naturlige gjøremål etter mye å drikke kvelden før. De øvrige våknet opp til en ”god” dag etter hvert ut over formiddagen, ryddet sine ting og takket for nå med ønske om god hjemtur og et snarlig gjensyn.

Drammen Tempo klubb vil takke alle deltagerne for hjelpen med å gjøre treffet til en verdig markering av våre første 15 år og alle våre elskverdige sponsorer. Spesielt vil vi takke NMK Drammen v/Håvard Wam for at vi fikk kjøre en runde på Lyngåsbanen, betjeningen på Solvang ved Garsjø for et smakelig måltid i koselige omgivelser og ikke minst Hans Erik Fuglerud og de øvrige på Snarum Gård for at vi fikk benytte eiendommen som treffplass.

Etter gjennomgang av erfaringer fra treffet og det økonomiske resultatet, tyder alt på at det blir et tilsvarende, på samme tid, om fem år.

For Jubileumskomiteen i
Drammen Tempo klubb

7ER

Under noen glimt fra samlIngen:


1/30 (resized_DCP00499.jpg)
2/30 (resized_DSC_1398.jpg)
3/30 (resized_DSC_1402.jpg)
4/30 (resized_DSC_1404.jpg)
5/30 (resized_DSC_1405.jpg)
6/30 (resized_DSC_1408.jpg)
7/30 (resized_DSC_1409.jpg)
8/30 (resized_DSC_1413.jpg)
9/30 (resized_DSC_1414.jpg)
10/30 (resized_DSC_1415.jpg)
11/30 (resized_DSC_1416.jpg)
12/30 (resized_DSC_1418.jpg)
13/30 (resized_DSC_1419.jpg)
14/30 (resized_DSC_1426.jpg)
15/30 (resized_DSC_1427.jpg)
16/30 (resized_DSC_1428.jpg)
17/30 (resized_DSC_1429.jpg)
18/30 (resized_DSC_1430.jpg)
19/30 (resized_DSC_1431.jpg)
20/30 (resized_DSC_1432.jpg)
21/30 (resized_DSC_1437.jpg)
22/30 (resized_DSC_1438.jpg)
23/30 (resized_DSC_1439.jpg)
24/30 (resized_DSC_1440.jpg)
25/30 (resized_DSC_1441.jpg)
26/30 (resized_DSC_1442.jpg)
27/30 (resized_IMG_0644.jpg)
28/30 (resized_IMG_1621.jpg)
29/30 (resized_IMG_1641.jpg)
30/30 (resized_IMG_1643.jpg)

Flere saker fra arkivet

Guttekonferansen- Rallytur på Sylling

-En skikkelig heisatur på sylling skole

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

Kunsten å servere gruff i en slurk

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

Takk Øyvind!

På avslutningen for Sjåstad/Vestre Lier IL s skigruppe takket Håvard Nygaard (tv) og Even Hornstuen Mathiesen sin trener for en strålende jobb gjennom mange år

Rotary-marsj for tredje gang

Mandag kveld inviterte Lier Rotary-klubb for tredje år på rad beboere fra bygdas bo- og omsorgshjem til turmarsj i vakkert kultur- og naturlandskap rundt Lier Bygdetuns frukt- og staudehage og verneverdige bygninger.

Lier før og nå

Mer enn hundre år skiller de to bildene. De er tatt lengst vest på Lierstranda, like ved kommunegrensen mellom Lier og Drammen.

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

1 runde i Krestmesterskap på ATV

I helgen gikk den første runden i Kretsmesterskapet på ATV på Bjørkelangen

Hva jeg husker fra høsten

- her jeg sitter på Toverudstranda?

På seierspallen i ATV

Tor-Erik Wam fra Meren ATV har vunnet et enduroløp I Sverige.

Vemodig vakker

Konserten med Lier Kammerkor i Frogner kirke

Utdødd jordbærsort kommer tilbake

Bærsorten som gjorde Lier til jordbærbygda, har lenge vært utdødd i Norge.

Knallhelg på Stord

Den unge ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier tok full pott i første runde i NM på lørdag og var suveren i Norgescupen på søndag.

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

Norges første el-bil med blålys?

Drammensregionens brannvesens nyeste bil er en el-bil! Bak rattet: Overbrannmester Robert Kjærstad-Petterson.

Ukens petit: Ny vår!

Det er heldigvis noe som bare blir bedre og bedre med årene! Det er evnen til å være ydmyk overfor årstidene, som like trofast kommer oss i møte år etter år

Sursyltede plommer og grillmat

Sparbutikken i Sylling og Frukt- og Juletregården bød på grillmat og smaksprøver i ettermiddag

To morsomme helger

Eva Solheim var Liers eneste deltager i årets "Kunst-rett-vest". Her er hennes erfaringer fra de to åpne dagene.

Brakseier i Norgescupen

Til tross for problemer med bremser, var ATV-kjøreren Tor-Erik suveren på Bjørkelangen i helga.

Kom deg ut dagen

Drammen og Oplands Turistforening (DOT) og en rekke medarrangører inviterer til aktiviteter rundt Eiksetra i dag

4 runde og finale i Norgescupen i ATV på Bjørkelangen

I helgen ble det kjørt fjerde runde og selveste finalen i Norgescupen i ATV på Bjørkelangen. Det ble nok en super helg.

Sterk prestasjon

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier beviste i helga at han tilhører norgeseliten --

Fine prestasjoner på Beitostølen

Selv om liungen Øystein Tveten måtte avbryte oppholdet på Beitostølen i midten av januar på grunn av sykdom, kunne han likevel fornøyd fullføre tre distanser under årets Ridderrenn.

Og vinnerne er ...

Liers mest populære serveringssted ligger på Lierskogen. Vinneren av Liernetts meningsmåling foreslo Heg Gjestgiveri. Selv bor han i Sylling.

Uhell hindret topp 10

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier stilte til start i EM i Randers i helgen, for å teste seg mot europaeliten -

Lierkortet skulle sikre kulturhuset

- Lierkortet skal bidra til å finansiere driften av kulturhuset, het det i forhåndsomtalen. Kulturhuset ble skrinlagt, men hva skjedde med kortet og overskuddet det skulle gi?

På grensen

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal, pensjonist, politiker og tidligere kulturprisvinnner

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

Tar du utfordringen?

Gjør som ungdommene i Foreningen Norden gjorde på fredag. De mestret den 2,6 km lange turen opp juvet opp til Asdøltjern.

Fornøyd med annenplassen

Men ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier var ikke fornøyd med fjerdeplassen sammenlagt etter at det åpne danske mesterskapet ble avsluttet med siste runde i helga.

Strålende debut

Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier vant suverent det andre heatet under sitt første norgesmesterskap.

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Deltakelse, mestring, innflyelse og likestilling

I samarbeid inviterer Norsk Folkehjelp og Arbeiderpartiet Kvinner Kan fredag og lørdag, melder Aud Watnebryn (på bildet).

Verdig markering

Dårlig værmelding og mørke skyer la ingen demper på fremmøtet til pilgrimsvandringen på Hallvardsdagen på lørdag.

Stortingsvalget 2009 - Lier Frp s betraktninger

Lier Frp godt fornøyd med valgresultatet både lokalt, regionalt og nasjonalt

Ville til Lier

I Lier, som turister vanligvis ikke opplever som annet enn et par gjennomfartsveier, er en buss full av interesserte norsk-amerikanere et gledelig unntak.

Legger opp ---

Rune Owsinski (bildet), tidligere i norgestoppen både i go-cart og motocross enduro, avsluttet sin karrière med et norgesmesterskap i ATV Cross i helga.

Ønskereprise i kulturkirken

Fortvil ikke hvis du gikk glipp av John W. Jacobsen og Håvard Rypes historiekveld i Lierskogen kulturkirke. Førstkommende søndag gjentar de suksessen. Men hvem er de tre på bildet?

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

Dobbelt jubileum på Lyngåsbanen

90-årsjubilanten NMK Drammen slår på stortromma og arrangerer jubileumsrallycross på Lyngås Motorbane i høst.

Utrolig følelse

Det sa Jørn Huseby fra Baneveien etter han gikk til topps for første gang, og Team Honda hadde gjort så gode prestasjoner i NM-runden på Elgane sist helg.

"Joda, jeg vet hvor grensen går"

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal

Årets siste post

Ukas Kulturminnepost, som er plasert ved demningen på på sørsida av Løken, er det 25. målet i år.

Påsken i ord og toner

Tranby kirke, søndag 30.april 2006

Lekte, lærte og koste seg

Torsdag 3. august dro 10 ungdommer og to voksne på årets ungdomsutveksling med Foreningen Norden til Liers vennskapskommune i Danmark, Hobro (nå Mariagerfjord).

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Høstet stor applaus

Tobias Brandal Busæt har en trikserekord på over 6000 og viste deltakerne på Sylling IF s fotballskole i helgen hva han kan og hvordan de unge kunne trene.

Lidir vikinglaug til Gudvangen

Lidir vikinglaug fra Lier tok en tur over fjellet til Gudvangen

Vi besøker Liers spisesteder: On the Run

Det store flertallet av Liers mange spisesteder har utenlandske navn. Om den hektiske serveringskroken til bensinstasjonen i Amtmannsvingen hadde fått flere kunder hvis den hadde kalt seg ”På rømmen” eller ”I farta”, er vel tvilsomt, for så internasjonale er vi blitt.

Guttekonferansen- Forsvarets presentasjon på Guttekonferansen

Torsdag 26.10 var det guttekonferanse på Sylling skole og vi, Alan og Erik Haugen, møtte opp ved forsvarets presentasjon klokken 11:00.

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Ned for telling --

Kan Spa/Bra reise seg etter stortapet i generalprøven i går?

Knut Vollebæk og Vice Versa

På søndag kommer tidligere utenriksminister Knut Vollebæk til Lierskogen kulturkirke. Det gjør Vice Versa også.

Ungdomsutvekslinger i 60 år

Månedens Blomst går til Foreningen Norden i Lier som er den eneste lokalforeningen i Norge som uten avbrudd har sørget for at nordisk ungdom har møttes hvert år.

Turbok for syklister

"På to hjul 46 Sykkelturer i Drammen & omegn" av Kjell Buene

300 kilometer blodslit

Det er ikke bare i Lier man sliter med oversvømmelser. Gjermund Frostad fighter i gjørmehavet i Polen.

En slags julefortelling (2/4)

Les hvordan det går videre med gutten og Trigger etter at de fikk regelrett juling i første del av julefortellingen

Pepperkakedeigen innkjøpt i all hast

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, Gullaug

Gla'dag på Bygdetunet

Før vi kommer til grinda hører vi gladsang og trekkspillmusikk fra Gjestgiveriet på Bygdetunet.

Førsteklasses fra 9. klasse

Onsdag kveld holdt 9. klasse ved Sylling skole julekonsert til inntekt for sin egen Polen-tur. Konserten er bare ett av mange inntektsbringende tiltak for å kunne gjennomføre en åtte dagers tur med Aktive Fredsreiser i høstferien 2008.

Praktfull utsikt

En tur fra Delekant opp til Gjevlekollens topp blir betegnet av turgåere som herlig ---

Radiobølger fra Garsjø

CQ CQ CQ (”seek you” når det uttales på engelsk). This is Lima Alfa 4 Alfa November Alfa

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Broom-broom i kulturkjerka

Søndag blir det full fart i Lierskogen kulturkirke (bildet). Da skal Jan-Erik Larsen underholde med morsomme historier, musikk og sang.

Klar seier

Tor-Erik Wam fra Lier kjørte siste løp i Norgescupen i ATV på Jevnaker i helgen. Førstkomnende helg går turen til EM i Danmark.

Fikk fornyet kreftene

Ut fra bildene å dømme var det god drikke å få på Jon Sands drikkestasjon på Lelangen --

På pallen i Danmark

ATV-føreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier hevdet seg helt i toppen i det åpne danske mesterskapet i helga.

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Oppskrift på god bygdekultur

Nye generasjoner gleder seg over livet på Øverskauen. Øverskogendagen ble en fin opplevelse på pinseaften --

Men hvor er egentlig Nøste?

Noen adresser selger bedre enn andre. Juks svekker imidlertid tilliten til eiendomsmeglerne, i dette tilfellet Dialog Eiendomsmegling i Drammen.

Tranby skolekorps på ærefult oppdrag

Tranby skolekorps spilte før premieren på filmen ORPS - the movie på Drammen kino fredag ettermiddag.

Vi besøker Liers spisesteder: Zita Matbar

Mange steder i verden er ”den store manndomsprøven” å sikre seg selv og familien tilstrekkelig mat. I Lierbyen er det omvendt. Der gir forspisning heder, ære og navnet i glass og ramme på veggen.

Lier før og nå

På Lierstranda har alt og intet skjedd det siste hundreåret.

"Unyttig kunnskap"

- Begrepet kunnskap har fulgt meg. Å kunne noe som ingen andre vet er fascinerende, skriver Jan Terje Nilsen i ukens petit

Gir fine naturopplevelser

Torun Hegg Jacobsen og Sven Jacob Jacobsen fra Lierbyen er to av flere som allerede har tatt frem sykkelen for å komme langt inn i Finnemarka --

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

Eiendommelige eiendomsmeglere

Når man skal selge 40 blokkleiligheter, er det mye å passe på i markedsføringen. Faktisk i meste laget for enkelte.

Ikke fornøyd

Det bls "bare" en fjerdeplass på liungen Tor-Erik Wam i det danske mesterskapet i ATV.

Et prikkfritt arrangement

Liernetts håndballekspert Torbjørn Hauge (på bildet) oppsummerer Sør-Norge Cupen i Syllinghallen

Borgerplikt

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, pensjonist, Nordal

Åpner snart

Innenfor Liers grenser er det bare ti dagligvareforretninger, men snart kommer det en til. Bildet er fra oktober 2011.

Høy puls i morgen

- Runar Gilberg i bladet Kondis har sammenlignet hvordan kroppen reagerer under motbakkeløpet i Lier med kroppens reaksjoner under Grefsenkollen Opp, forteller ildsjelene Henrik Helmersmo (tv) og Nils Haugen. Et råd til de 182 som hittil er påmeldt?

Et turmål også for liunger --

Ukas kulturminnepost ligger i Drammen kommune, men ved flere anledninger har Liers menigheter hatt gudstjeneste i sportskapellet på Tverken.

Seier i Norgescupen

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier var suveren i helgen.

- Den mest kjente av dem er uten tvil Hans Chr. Heg

Hvorfor har ikke flere fått med seg betydningen til Hans Chr. Heg, den liungen som sammen med Sankt Hallvard trolig er den best kjente utenfor kommunen?

Hva gikk galt i kulturhussaken?

Hvorfor reagerte ikke administrasjon og politikere på blant annet mangelfull behovsvurdering, urealistiske budsjetter og andre kommuners negative erfaringer?

Nok p-plasser for pendlerne

At Drammen ikke protesterer mot at Lier får færre togstopp, er lett å forstå.

Hallå-pår`æ!

- Her om dagen traff jeg min venninnes sønn, forteller ukens petitskribent Tonje Evju.

Gullmedalje

Tor-Erik Wam, NMK Lier (16) er beste ATV-fører i Norge som er medlem av en NMK-klubb.

Tre kor synger ut

Alle fra Lier - og alle i Frogner kirke

Karate- gym på Kjøsterud

Drammen: 8. trinn på Kjøsterud ungdomsskole fikk en litt spesiell overraskelse i gymmen mandag 16. januar. I gymsalen stod en mann kledd i hvitt, og rundt livet hadde han et brunt belte. Det tok nok ikke lang tid før det gikk opp for de fleste at det var en kar fra områdets kampsportmiljø

En slags julefortelling (3/4)

Blir det julefeiring på gutten likevel? Vi har nå kommet til lille julaften på gården til Dollar Ola

Strålende skiforhold

Strålende forhold møtte skiløperne i dag. I tillegg til løypene fra Kanada og ved Eiksetra er det er nå kjørt løyper både fra Gjellebekk og Kværner, melder løypebas, Anders Haverstad på løypetelefonen.

Egen dag for 7-åringer i Tranby menighet

Lørdag 17. mars klokka 11:00 er alle 2. klassinger som hører til Tranby menighet invitert til menighetshuset.