Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 81189ab9508bb6e18edd490542c83572

Men hvor er egentlig Nøste?

Noen adresser selger bedre enn andre. Juks svekker imidlertid tilliten til eiendomsmeglerne, i dette tilfellet Dialog Eiendomsmegling i Drammen.

En attraktiv adresse er et pluss, og det er ikke ukjent at eiendomsmeglere strekker seg langt for å tekkes utbyggere og husselgere. Derfor gjøres det iherdig innsats for å finne populære stedsnavn, selv om stedet ligger et godt stykke unna.

At Nøste er en populær adresse, er det ingen tvil om. Første, andre og tredje Nøste terrasse er kjente adresser gjennom mer enn et halvt århundre.

"Stoppenkollen Terrasse" hadde trolig gitt mindre cash i kassa

Derfor er det kanskje ikke rart, men dessverre desto mer forvirrende, at et betydelig antall terrasseleiligheter på annet sted markedsføres under navnet Nøste Terrasse.

De nye terrasseleilighetene ligger ikke på Nøste, og det er Dialog Eiendomsmegling den første til å innrømme. ”Leilighetene ligger i idylliske omgivelser på Stoppenkollen … ” står det i brosjyrene som massedistribueres i disse dager.

Funkishusene ved Sandakerkrysset kalles av ukjent årsak for  Nøstekollen

Vi legger til at Dialog er i ”godt” selskap, for boligprosjektet Nøstekollen ligger så langt unna som ved Sandakerkrysset. Der forsvarer noen navnet med at Nøsteveien går rett forbi, noe som er likeverdig med å påstå at en bolig ved Ringeriksveien ligger på Ringerike.

Forveksling ligger det også an til på annet hold, for ”Nøstetoppen terrasse” er allerede vel etablert – tro det eller ikke – på Nøste. Så får vi heller leve med at ”Nøstetoppen” ligger i en skråning innerst i Baches vei og langt fra toppen av Nøste.

I Nøstebakken har skiltmakeren levert litt ekstra

At stedsnavnet Nøsted er i bruk på den andre siden av fjorden, gjør det ikke enklere for en drosjesjåfør å få passasjerene frem til rett sted, og neppe billigere for passasjerene.  I Drammen skrives forøvrig Nøsted med d, mens det skrives uten d i Lier. Bortsett fra i Nøstebakken, der navnet er skrevet feil.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 25. januar 2011 13:49: Kristian Wewe
Nærmeste hvoedvei til prosjektet Nøste Terrasse 1 og 2 er Nøsteveien (Fylkesvei 23) som strekker seg helt til Kjellstadveien. Prosjektet er et terrassehusprosjekt. Da er kanskje navnet "Nøste Terrasse Stoppenkollen Lier" ganske beskrivende? Løgn er det i alle fall ikke! Hilsen leilighetskjøper som gleder seg til å flytte til Nøste Terrasse!
Tirsdag 25. januar 2011 20:50: Truls Hallingstad
Kreativiteten med å dikte opp salgs- og statusfremmende navn synes å være en av de kunstneriske friheter. Med klare rammer. Det bør være et positivt ladet hovedledd. Nøste er et navn med klang i bygda vår, gammelt gårdsnavn med opprinnelse fra vikingtiden da Liers leidangskip trolig lå der, med sitt naust. Det gjorde stedet kjent og svært sentralt i datiden, og gårdene, Østre og Vestre Nøste, var i senere hundreår, med fjordutsikt, ettertraktede lystgårder for rike byborgere og embedsmenn. Derimot var det lite status ved å bo på Nøstestranden, der bjelkehuggere, fiskere og andre strandsittere bodde tett i sine små stuer på tomter bygslet fra Høvik. Men der kan vi i fremtid få navn som Nøste Strand, Nøste Brygge, Nøste Kanal, Nøste fjordpark, dessuten er det plass for flere nummer med Øvre eller Nye Nøste terasser i lia opp fra Flåtan mot Drammen bymark.
Tirsdag 25. januar 2011 20:50: <span class="kommentator-sensurert">&nbsp;</span>
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.
Onsdag 26. januar 2011 07:29: Boligkjøper
Må vel kalle det løgn når Dialog skriver at Nøste Terrasse ligger i en sydvendt åsside.
Onsdag 26. januar 2011 09:05: jørgen
Har veldig sans for at eiendomsmeglerne bruker navnet på nærmeste hovedvei som stedsidentifikasjon for boliger. Inntil Oslo kommune endret navnet på den innerste stubben av Drammensveien til Henrik Ibsens gate, lå jo slottet i Drammensveien. Men det er vel kanskje tvilsomt om en kreativ megler ville markedsført slottet som en Drammensbygning?
Lørdag 29. januar 2011 23:29: John W
Nøste er vel også hjerte i Spa/Bra-land!
Søndag 30. januar 2011 22:01: Vidar Hansen
Skiltmakeren har også blingset litt når Haugestadbakken har blitt til Haugstadbakken.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode