Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a251ac9ae5afb6298c14fa2c16712a60

Bra bok

Unge anmeldere skriver på Liernett

Først ute er Eva-Lena N. Buhaug i 9A på Tranby skole. Hun leser en bok i måneden. Sist leste bok er Blodets netter.Er mest opptatt av fantasi -og skrekkbøker. Er glad i film og så sist Charlie og sjokoladefabrikken på kino. Hun skriver gjerne selv, og denne gangen anmelder hun:

Katrionaserien

Forfatter: Lene Kaaberbøl

Serien er på tre bøker:
Sølvhesten, Hermelinen (kommer ut i 2006) og Isfuglen (kommer også ut i 2006).

Boken handler om ei jente som heter Katriona Teresadotter. Moren hennes eier et vertshus, noe som vil få konsekvenser for Katriona (eller Kat) senere i boken. Hun bor i vertshuset sammen med sin mor, Teresa, stefar Cornelius og seks av sine åtte søsken. Men Kat liker ikke Cornelius og finner alltid noe å krangle med han om.

En dag kommer ei dame på en sølvhest til vertshuset. Hesten har gule rovdyrøyne, som Kat både blir skremt og fascinert av. Hun sniker seg ut tidlig neste morgen og rir på sølvhesten, men da hun kommer tilbake, står Cornelius og sølvrytteren (også kalt Bredinari) og venter på henne Cornelius er forbannet, men før han rekker å gjøre noe, forsvarer merkelig nok sølvhesten henne. Sølvrytteren gir Kat en sølvmynt med en steilende hest på.

Senere krangler Kat og Cornelius igjen, noe som gjør at Cornelius kaster en lykt på henne, og hun faller ned fra hesten hun sitter på og brekker armen. Da skjønner moren hennes for alvor at Kat og Cornelius ikke kan leve sammen, så Kat blir sendt av sted til ”Brias fargargaard” hvor hun må arbeide. Her passer hun heller ikke inn og rømmer. Da viser det seg at sølvmynten ikke bare er en vanlig sølvmynt, men noe annet helt spesielt.

I likhet med Skammarserien er disse bøkene skrevet på nynorsk, noe jeg synes gjør dem ekstra spennende, for da må jeg konsentrere meg mer om ordene, som da fører til at jeg bedre får med meg handlingen. Det er heller ikke noe ”surr” som gjør handlingen utydelig eller uforståelig.

Selv om jeg ikke har lest mer enn den først (ettersom de andre to kommer ut i 2006) synes jeg den er veldig godt skrevet. Litt etter litt bestemmer Kat seg for noe annet enn det hun først hadde bestemt seg for, og der hun lurer andre, lurer hun også deg.

Skrevet av Eva-Lena N. Buhaug, Tranby skole 9A

little_wolfgirl91@hotmail.com

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 13. februar 2006 15:45: hans fredrik
hehe.. nerdeklassen jo! hun er pen da :D
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode