Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6f62f2b5792302302b927f59f011dec4

Lierhistorie er alltid en populær julegave

Liers to årvisse historiepublikasjoner, historielagets årbok og Lierkalenderen, er kommet. Begge har interessant og godt illustrert lesestoff for liunger og andre både i og utenfor bygda.

I en tid hvor ”alle har alt” er kalenderen og årboken perfekte julegaver til venner og kjente. Enhver med en snev av tilknytning til Lier, finner noe interessant i disse publikasjonene.

Kalenderen
Bildene i kalenderen kommer i hovedsak fra historielagets rikholdige bildearkiv, som er basert på innsamlede bilder. De like innholdsrike som informative tekstene er det Truls Hallingstad som står for, slik han har gjort hvert år siden første halvdel av 1980-tallet.

Hallingstads unike kjennskap til Lier kommer leserne til gode i fullt monn. Selv om enkelte bilder kunne stått på egne ben uten tekst, gjør et vell av opplysninger at det tar tid å få med seg alt sammen. Det gjør ikke noe, for hvert av bildene skal jo henge oppe en hel måned.

Hvorfor kalenderen, som består av svært så gamle bilder, aldri blir ferdig før de fleste andre kalenderne har vært på markedet i månedsvis, er ikke godt å si. Imidlertid er det jo slik at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves. Og nå er kalenderen her. Løp og kjøp!

Årboken
Årboken er først og fremst en publikasjon beregnet på historielagets 600 medlemmer, men mange av de seksten artiklene i årets utgave vil sikkert interessere langt flere.

Artiklene spenner fra 1600-tallets tingbøker med rettsavgjørelser i Lier og helt frem til den nylig fullførte digitaliseringen av Lier Historielags bildearkiv.

Boken er redigert av John W. Jacobsen, som har hatt med seg Aasmund Lyhus, Truls Hallingstad og Åsta Vigerust i redaksjonsutvalget. Knut Enger har stått for den grafiske tilretteleggingen.

John W. Jacobsen, her med den flunkende nye årboken, er årbokredaktør og leder av historielagets redaksjonsutvalg.

Bok og kalender til salgs
Som i tidligere førjulsuker vil historielaget selge bøker, kort og kalender på forskjellige steder i Lier. Salgssteder og -tider vil bli annonsert. Publikasjonene kan også kjøpes i åpningstiden på Lier Bygdetun.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode