Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 7003eec37fee63b766147c697b676393

Lier før og nå

Da bildet ble tatt, lå en fritidsbåt i vinteropplag i en fredelig bukt ved Frydenlund på Lierstranda. Nå er det salatproduksjon, tog og parkering på stedet.

- Frydenlunds hovedbygning er fra ca. 1770, men bildet er av forholdsvis ny dato, skrev Truls Hallingstad da han presenterte bildet av Frydenlund i Lier Historielags kalender for 2003. Bildet, forklarte han, viser også den idylliske stranda der Strandveien, jernbanelinjen og industribygg fra 1970-tallet kom til å prege området etter omfattende utfylling langs fjorden.

- Isen ligger blank, fristende for skøyteløping; om sommeren badet ungene fra hele området i den grunne bukta, og hadde friplass helt opp til riksveien som vi ser foran Frydenlund, fortsetter Hallingstad.

Samme sted i 2011.

I dag ligger Norges største salatfabrikk mellom fotografen og fjorden, og en av landets mest trafikkerte jernbaner går rett foran.

Et boligprosjekt på nordsiden av vei og jernbane har fått navnet ”Strandtunet”. Brosjyren sier ikke noe om at både gående og kjørende i dag må ta noen kilometers omvei for å nå stranda der ungene fra området en gang hadde friplass og badet i den grunne bukta. De kan imidlertid spare seg omveien, for idyllen er borte.

Forrige artikkel:Video: Når nettene blir langeNeste artikkel:Ridetur ved foten av Hørtekollen
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode