Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lier før og nå

Mens konge, kronprins, statsråder og fylkesmenn suste forbi på åpningstoget i 1973, vinket folk på Lierstranda en ny og bedre tid velkommen. Trodde de.

Lierstranda nå

I juni 1973 skjedde den hittil største omleggingen av jernbanetrafikken gjennom Lier. Den 101 år gamle forbindelsen via Reistad, Lierbyen og Kjellstad ble lagt ned. Samtidig ble det åpnet tunnel mellom Asker og Lier, reisetiden mellom Oslo og Drammen ble vesentlig forkortet.

Åpningen av tunnelen var en nasjonal begivenhet, og åpningstoget fra Asker til Drammen ble tiljublet hele veien. I Drammen var stasjonsområdet fullt av folk da Kong Olav og Kronprins Harald forflyttet seg fra tog til åpen bil og fortsatte til lunsj i Børsen.

Snarveien gjennom fjellet ble foreslått allerede i 1945, men jernbaneentusiaster hadde sikkert vært inne på tanken enda tidligere. Men virkelighet ble det ikke før 27 år senere.

Mye ble annerledes på Lierstranda
I løpet av et par tiår ble mye annerledes på Lierstranda. Der folk tidligere kunne fortøye robåten i bakgården, ble det etter hvert lang og vanskelig vei til fjorden.

I løpet av de 39 årene etter den store trafikkomleggingen har Lierstranda fått gjennomkjøringsforbud og er omdøpt til miljøgate, men ellers har det ikke skjedd nevneverdige forandringer. Gjennomgangstrafikken i den nedstøvete gaten forsvant, men mellom boligene og fjorden ble det vei, jernbane, tømmerterminal, søppellager og industri.

Flere endringer i vente
Nå ønsker mange en ny tunnel med større kapasitet og bedre sikkerhet. Og i Miljøverndepartementet ligger ambisiøse planer om ”Fjordbyen” og venter på godkjennelse.

Erna Solberg ønskes velkommen til Lierstranda av Morten Eriksrød og Helene Justad under valgkampen i 2011. Etter valget ble Eriksød fylkesordfører og Justad ordfører. Etter stortingsvalget i 2013 blir Solberg kanskje statsminister. Det kan få betydning for utviklingen på Lierstranda.

Før valget i fjor høst ble høyreleder Erna Solberg grundig informert om hva Lier ønsker. Blir det regjeringsskifte neste år, kan mye skje ved Drammensfjorden.

Lier før og nå Lierstranda

3 kommentarer

Mandag 2. juli 2012 10:14: Petter H.
Greit nok at Andersen tok det nye bildet fra Lierstranda men hvem tok bildet fra Kongetoget i 1973??
Mandag 2. juli 2012 14:38: Liernett
Andersen tok bildet fra 1973 også. Det er ett av mange bilder han tok i anledning den omfattende omleggingen av jernbanen gjennom Lier det året. Noen av bildene finnes i Liernetts artikkelserie om Lier før og nå. Her er et eksempel: http://www.liernett.no/5797-lier-for-og-naa
Mandag 2. juli 2012 16:11: Liv Kristin Letmolie
Synes jeg ser noen kjente på bildet.... Noen som vet navn på noen her?

Flere saker fra arkivet

Lier før og nå

Mer enn hundre år skiller de to bildene. De er tatt lengst vest på Lierstranda, like ved kommunegrensen mellom Lier og Drammen.

Erna Solberg fikk fakta om sommel med Lierstranda

De mange og ofte helt unødvendige hindringene Lier har møtt fra myndighetene i forbindelse med utviklingen av Lierstranda var temaet da ordførerkandidat Helene Justad i dag orienterte høyreleder Erna Solberg.

TV-tyver på Lierstranda

Verktøy og flere flatskjermer forsvant under et innbrudd på Lierstranda i natt.

Ikke Godset-stadion i Lier

Strømsgodsets nye stadion blir ikke lagt til Lierstranda. Ny stadion på Sundland i Drammen skal være klar i løpet av 2009.

Gjelsten frokostgjest i dag

"Morgendagens Lierstranda" var tema da en av Romsdalens største sønner, Kjell Rune Gjelsten gjestet Haugestad i dag.

Lier før og nå

Fra Heggtoppen til et stykke øst for Lierbyen går Ringeriksveien der toget gikk i 101 år.

Slik kan det bli på Lierstranda

Før eller senere vil det skje noe på Lierstranda, og mens vi venter har noen dyktige arkitektstudenter kommet med en rekke forslag.

Ingen lovnad om gratis tomt

Ordfører Ulla Nævestad presiserer at Lier kommune verken har gitt SIF noen lovnader om gratis eller billig tomt

Tre arkitektfirmaer former morgendagens Lierstranda

Eidos har valgt tre arkitektfirmaer til å delta i arbeidet med utvikling av Lierstranda. Bildet viser et tidligere forslag med fotballstadion på kommunegrensen.

Lierstranda 20. november 2005

På Lierstranda en kald søndag i november.

Går Godset for Lierstranda?

Strømsgodset har vraket Marienlysts gamle gress.

Friske opp hukommelsen

Frp og Høyre forsøker å påberope seg ansvaret for utviklingen av Lierstranda

Står sammen om Drammensfjorden

Venstrelagene maner til samarbeid mellom kommunene for å gjøre regionen til en trivselregion for nyskapende næringsliv, med miljø og trivsel i sentrum

Vil fylle ut Gilhusbukta

Den største grunneieren på Lierstranda, Eidos Eiendomsutvikling, inngår samarbeid med Gjelsten Holding om utfylling og utvikling av den ca. 200 dekar store Gilhusbukta i Drammensfjorden.

SIF hadde ikke bestemt seg

Strømsgodset vil velge Tangen eller Lierstranda. Ordfører Ulla Nævestad både tror og håper at SIF velger det siste. Les hennes kommentar til Liernett etter pressekonferansen i dag!

Tusenvis av nye boliger på Lierstranda

Eidos eiendomsutvikling AS presenterte i dag tre spenstige og nytenkende forslag til fjordby.

Gjelsten-stranda

Gjelsten vil bygge nytt Godset-stadion på Lierstranda

Lier før og nå

På Lierstranda har alt og intet skjedd det siste hundreåret.

Fjordbyens fremtid

Fjordbyrådet ble i kveld orientert om forstudiet for utviklingen av en fjordby på Brakerøya og Lierstranda.

Tre liunger i det nye fylkestinget

Høyre, KrF og Frp har 22 representanter i det nye fylkestinget, og har dermed sikret seg flertall. Trond Johansen fra Lier KrF er en av de tre liungene som har fast plass.

Mye å spare på å velge riktig bensinstasjon

Liernett har kartlagt dagens bensinpriser.

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Lierstranda

I årets årsskrift fra Historielaget er fokus satt på sørvestre del av kommunen. Og John Willy Jacobsen har vært redaktør for årsskriftet som i år har blitt ei bok med stive permer.

Støtter Gjelstens planer

Formannskapet støtter Gjelsten Holding AS sine planer for utvikling av Lierstranda

Lier før og nå

Ikke så mange vet om den store broen på stedet der jernbanen mellom Drammen og Oslo krysset Lierelva fra 1872 til 1973. Broen er der fremdeles, men nå har biler og busser overtatt.

Lier Næringsråd skriker etter næringsarealer

I forbindelse med at nytt sykehus nå ser ut til å bli lokalisert i Drammen fremfor på Gullaug, vil Lier Næringsråd ha fokus på hvilken betydning dette har for næringslivet i Lier.

Lier Høyre feirer kommunevalget

Partikassa er slunken, men stemningen er høy når Lier Høyre i dag holder årsmøte med besøk av stortingsrepresentanter og andre nøkkelpersoner fra partiet.

Stjal 72 dekk

Trafikkontroll, dekktyveri og narkotika er blant sakene politiet måtte ta seg av i Lier i helgen.

Stjal hos Rema

Hentet av politiet på Lierstranda etter mistanke om tyveri

Diskusjonen om Lierstranda fylte Haugestad

Sjelden har så mange hørt at noen er uenig om så lite.

Lier Høyre har fokus på miljøet

Lier Høyre hadde fredag Børge Brende på besøk for å orientere om oppryddingen på Lierstranda og flomødeleggelser langs Lierelva.

Lier før og nå

Da bildet ble tatt, lå en fritidsbåt i vinteropplag i en fredelig bukt ved Frydenlund på Lierstranda. Nå er det salatproduksjon, tog og parkering på stedet.

Biltyveri og flere innbrudd i biler

- Den som sover, synder ikke. Men røykenbøringen som sov i stjålet bil på Lierstranda, hadde mye på samvittigheten før han sovnet.

Historielaget fikk flyhangarmodeller

Blant de mer originale gjenstandene Lier Historielag har mottatt til samlingene på bygdetunet er utvilsomt to modeller av flyhangarer som har vært i bruk i Lier.

Travel ettermiddag for politiet i Lier

Først ble en etterlyst mann pågrepet. Så braste tre kjøretøyer sammen på Lierstranda. Noen minutter senere kolliderte to biler ved kommunegrensen mot Røyken.

Lier SVs agurktog

KOMMENTAR: Sommervarme kan som kjent gi seg mange utslag. Imidlertid har temperaturene hittil ikke vært høye nok til å kunne forklare Lier og Røyken SVs virkelighetsfjerne jernbaneutspill.

Ny Rv 23 Dagslet - Linnes: Enda lengre å vente

Det var større fremmøte enn optimisme da Lier Næringsråd i dag behandlet det tilsynelatende evige problembarnet: ny riksvei 23 mellom Røyken og Lier.

Toget åpnet igjen

Ordføreren viftet med grønt flagg og blåste i fløyte, og folk strømmet inn i toget, som ble åpnet som serveringssted for tredje gang i løpet av de ti årene det har stått på gamle Lier stasjon.

Ikke så idyllisk som du tror

I et vakkert høstlandskap sørvest i Lier skjuler det seg irritasjon, problemer og kostnader for de berørte.

SIF-stadion på Lierstranda

Les Rådmannens foreløpige kommentar til Liernett.

Forlik i veisaken?

Terje Sagvolden (H) kommer med et motinnlegg til Dannevigs fremstilling i pressen av saken om RV23

Fokus på grønne Lier

Venstres gruppeleder Nina E. Johnsen har fått med seg flere spennende nykommere på laget til kommunevalget.

Ny leder i Lier Høyre

Lier Høyre hadde besøk av Erna Solberg da Ryno Andersen ble valgt til ny leder på årsmøtet forrige uke.

REMA 1000 overtar Lidl

REMA 1000 og Odd Reitan overtar Lidl-butikkene

Drammen + Lier = Sant?

Forholdet mellom Lier og den jubilerende nabobyen Drammen er i fokus på årets sommerutstilling på Lier Bygdetun. Formann Hallingstad og ordfører Nævestad er, som så mange ganger tidligere, nøkkelpersonene når utstillingen åpnes på søndag.

St. Hallvard spillet - mer enn bare spill

Nytt manus er skrevet, og prøvene er i gang til årets forestilling. Denne gang er stykket ført i pennen av Håvard Rype, Lier kulturkontor, og har fått navnet ”Ikke en spurv til jorden”.

Fjordparken forlenget

Drammen og Liers ordførere markerte i dag at de to kommunenes deler av Fjordparken nå er knyttet sammen.

Liervalgets to vinnere

At Helene Justad ledet Lier Høyre frem til rekordresultat, valgseier og ordførerklubba, er det ingen tvil om. Men Tonje Evju, som i spissen for Arbeiderpartiet fanget opp brorparten av stemmene de øvrige partiene mistet, har også grunn til å smile.

Buss for tog i 24 timer

Helga 10-11. november utfører Jernbaneverket arbeider flere ulike steder på Drammenbanen.

Første hestehov!

Lierstranda lørdag.

Småpartiene fokuserer lokalt

Det dreier seg ikke om Siv, Erna og Jens, men lokalpolitikken var budskapet til både SV, Senterpartiet og Venstre på stands på Lierbyen i dag.

HURRA - Biodiesel i Lier!

Hurumbedriften BV Energi har åpnet fylkets første stasjon i Lier, ved tømmerterminalen på Lierstranda. Det er flott at vi får en slik stasjon i Lier, som er en (...)

Et godt liv – livet ut

Det ble fullt hus og stort engasjement på Haugestad i dag, der markeringen av den internasjonale Eldredagen var både informativ, inspirerende og underholdende. Fra venstre Kjersti Hennum, Helene Justad og Live Brekke.

Damer tatt for innbrudd

Tradisjonelt har likestillingen hatt dårlige kår når det gjelder innbrudd. Lørdag klarte et par damer å bedre statistikken.

Venter på bussen

Mens Jernbaneverket forlenger plattformen på Lier st. venter pendlerne tålmodig på bussen som skal erstatte toget.

SV og veisystemet i ytre Lier

Lier SV har i vårt program sagt at vi er for veisystem 1 i konsekvensutredningen, altså kort tunnel Dagslet - Linnes og fire felts vei fra Linnes til Amtmanns (...)

Populær turvei er blitt enda bedre

Gang- og sykkelveien på Drammensbanens trasé, der togene tøffet forbi fra 1872 til 1973, er oppgradert og blir nyåpnet denne uken.

Vi rydder opp !

Miljøopprydding på Lierstranda er oppgave nr 1 ! All forurensning som innebærer miljømessig eller helsemessig risiko skal tas hånd om til lands og til vanns. (...)

En seier for Fjordbyene Lier og Drammen

Lier og Drammen Venstre ser med glede at SFT har gitt klarsignal for starten av en av Norges største miljøoppryddinger.

Stem på Lier Ap nå fordi:

Lier AP tar miljøutfordringene på alvor ved å arbeide for de beste løsninger for bomiljøene i ytre Lier. - Ulikt SV mener vi at liten trafikk i dagen fra Linne (...)

Polsaken overdimensjonert?

Mellom 18 og 19 tirsdag kveld venter mange næringsdrivende spent på lokalpolitikernes stemmegivning til A/S Vinmonopolets søknad om etablering på Liertoppen kjøpesenter

Reservert for gående

KOMMENTAR: For bilister er ikke Kjellstadkrysset og nærmeste omgivelser spesielt vellykket. For gående er forholdene en katastrofe.

APs kanossagang i Rv23-saken

Innlegg av Ole Marius Evensen, listekandidat for Lier Høyre

På de folkevalgtes agenda i januar

Noen av de viktigste beslutningene i Lier blir tatt på møtene i kommunestyret og formannskapet. Liernett forkorter veien til sakene som skal behandles.

RV 23 – Hvilke motiver skal vektlegges?

Av Mathias B. Dannevig, Lier Arbeiderparti.

Nye funksjoner på Lier-nett

Nå kan du søke både i Kvasir og Lier-nett internt direkte på sida. Om du søker på Kvasir via vår side tjener vi noen øre. Det betyr at om du ønsker å støtte Lier-nett, er den beste måten akkurat nå å gjøre dine søk fra vår side.

Lier før og nå

Største tillatte høyde var bare 2,9 meter i den dystre undergangen der vestsideveien krysset jernbanen ved østenden av Lier stasjon.

På sykehus etter utforkjøring

Bilføreren havnet på sykehus og det ble store materielle skader da en bil kjørte ut av veien i natt.

240 km/t gjennom Lier

Jubler over 240 km/t på E18 fra Kjellstad til Asker. Nå ligger videoen ute på nettet.

Den lokale valgkampen utsatt til 22. august

De lokale partiene har kommet til enighet rundt hvordan valgkampen i Lier skal føres i 2011.

På grensen

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal, pensjonist, politiker og tidligere kulturprisvinnner

Skisesongen er ikke slutt --

- Det var kjempeforhold både i og utenfor løypene i helga, rapporterer Tom Helgesen

Mer tilgjengelig turvei

I formiddag åpnet ordfører Helene Justad den "revitaliserte" gang- og sykkelveien på Drammensbanens trasé fra Reistad og oppover langs Lieråsen.

Pågrepet for juks

Filmet teoriprøven med skjult kamera, fikk svarene fra hjelper på utsiden

Sommerutstillingen er åpen

Ordfører Ulla Nævestad holdt en vel forberedt og meget interessant tale ved åpningen av årets utstilling på Lier Bygdetun. Stort mer skjedde det imidlertid ikke før publikum fikk slippe inn for å oppdage mer av det mangesidige forholdet mellom Lier og Drammen.

Ikke-sosialistisk flertall ga sosialistisk flertall

Det konstaterer Ulla Nævestad og spør om valgordningen bør være slik.

Vill ferd på E18

17-åringen lot seg ikke stoppe av spikermattene, men til slutt ble det ene forhjulet slitt rett av bilen

På feil breddegrad lille venn

Liernett møtte ei ensom linerle på en parkeringsplass på Lierstranda fredag ettermiddag.

Høyre holder sine valgløfter

Innlegg fra Lier høyres listekandidat Ole Marius Evensen

Lierdagene starter allerede fredag 3.juni!

Denne dagen har Lier kommune og Lierdagskomiteen 2005 gleden av å invitere alle Liunger i alle aldre til den store jubileums-konsertenFra øst til vest på Lier bygdetun!

Riksvei - den ufullendte

- Uferdige veiprosjekter ser ut til å bli et evig problem i Norge, skriver ordføreren i et innlegg i dag

Lier før og nå

NSB hadde stoppested ved Reistad helt til Lieråstunnelen ble åpnet i 1973 og gjorde deler av den gamle Drammensbanen overflødig. Nå er det andre aktiviteter der toget gikk.

Historielagets store dag

To bokutgivelser, ordførerbesøk og et godt besøkt høstmøte markerte Lier Historielags posisjon som et av Liers største og mest aktive lag.

Vellykket åpning av Lierbyen Seniorsenter

Fullt hus og stormende jubel er et uttrykk man sjelden forbinder med Lierbyen, men i dag kom unntaket.

Sommerpraten: Reidar Lauritsen (50)

Selv dattera, Ida som er aktiv musikant, klarte å holde tett om overraskelsen på 50-årsdagen i høst. Sylling og Oddeval skolekorps marsjerte opp foran huset for å hylle korpsets ildsjel gjennom 20 år. Det er utrolig hva Reidar har fått tid til utenom familieliv opp gjennom årene. Og fortsatt er uka fullt besatt. Men i sommer har han koblet av noen uker med, blant annet, en tur til Frankrike.

Løsningsavtale innen 6. mars

- Vi hadde et konstruktiv møte med SIF, sier ordfører Ulla Nævestad til Liernett.

- Må drøfte hva som gikk galt

Leder i Lier KrF, Brynhild Heitmann, konstaterer at KrF ikke har slått gjennom med sin politikk i årets valgkamp, og at de nå vil gå gjennom valgresultatet og drøfte hva som gikk galt.

Bøter som svir

Til tross for noen bøter til bilistene i Lier i går kveld, oppførte bilistene seg pent overfor Kjell Hovde (bildet) og hans team i Statens Vegvesen

Salget av Gullaug-tomta

Tidligere kommunestyremedlem for AP, Mathias B. Dannevig, nå medlem av Buskerud Fylkestings hovedutvalg for samferdsel, kommenterer her Liernetts artikkel.

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Tatt på fersken

Politiet pågrep i natt tre mann som ville stjele fyrverkeri i Lier.

Sylling fra luften - men når?

Mange takk til alle lesere som brukte litt av solskinnspåsken til å granske flyfotoet fra Sylling og Holsfjorden. Og rett svar er …..

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Postkontorene i Lier legges ned

Både postkontoret i Lierbyen og postkontoret på Liertoppen legges ned

Se opp Drammen, her kommer vi!

Dette prosjektet bør falle på sin egen urimelighet! Skriver Jostein S. Hoset i dette ironiske innlegget.