Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ce19e36f78fe26e494289516703060e4

Småpartiene fokuserer lokalt

Det dreier seg ikke om Siv, Erna og Jens, men lokalpolitikken var budskapet til både SV, Senterpartiet og Venstre på stands på Lierbyen i dag.

- Rikspolitikken har fått en altfor stor plass i media, spesielt på TV, synes Ninni Bjørnland , 3. kandidat på Sosialistisk Venstreparti.


- Av våre lokalpolitiske saker har nok vi vært det partiet som har vært mest restriktivt med hensyn til natur- og jordvern
, påstod hun. Partikolleger Henrik Fjellanger og Leif Steinar Tønnesen nikker samtykkende.
 - Har dere vært alene om det da?
- Nei, vi har fått mye støtte fra Venstre og Senterpartiet.

Og Venstre og Senterpartiet som står like ved vil nok bekrefte det.
Nina Johnsen og Lars Ove Moldskred  (bildet over)
hadde fokus på Lierstranda. Lier Venstre ble reddet da venstres  ene kommunestyremedlem, Johan Brun med sin agitasjon ved hjelp av sine eminente bilder for en del tiår tilbake, fikk med flertall i Kommunestyret for å redde bomiljøet der.Lokal fokus på  kulturlandskapet har også Senterpartiet. Lahnstein klinger godt på landsbygda i Norge.
- Jeg var på min stand før jeg kunne gå, sa Espen Lahnstein, 3. kandidat i Lier.. Og han innrømmer at han får gode råd av mamma under valgkampen.
Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 8. september 2007 22:37: Nina E. Johnsen
De små partiene som er presentert i denne artikkelen, har lenge kjempet alene mot de store for å bevare "Grønne Lier. Gang på gang opplever vi at "Grønne Lier" begrepet blir en floskel i politikernes munn. Det er på tide at vi får et folkestyre som forstår at vi bor i en presskommune. All utvikling er ikke god utvikling. Vi har mulighet til å velge det beste! (og velge bort masse)
Lier Venstre vil redusere bruken av landbruks- natur og friområder for utbyggingsprosjekter. Vi vil slå minst to fluer i smekk ved å bruke investorer til å rydde forurensede områder til flotte nye bolig- og næringsområder. Vinn vinn :-)
Godt valg!
Søndag 9. september 2007 09:41: Tone E Svendsen, Lier Ap
Grønne Lier er en visjon som har veldig ulik skjebne avhengig av hvor i bygda en er.
Ytre Lier er den mest utsatte delen av kommunen. Jeg deler Ninas syn på at vi må ta et tverrpolitisk løft for å sikre ytre Lier mot massiv nedbygging og bevaring av "Grønne Lier".

I det kommende kommunestyret er det avgjørende at det settes fokus på utviklingen her.
Den største miljøtrusselen mot ytre Lier er, som Nina skriver nedbyggingen av LNF-områder, og ikke minst trafikk og trafikkstøy. 2/3 som bor i området er utsatt for trafikkstøy over grensen for tiltak (55 dB). Dette er alvorlig.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode