Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 48436c6094bdbee0cc7ff64c7a17ff4f

Inntrykk fra en valgkampåpning

Også i Lier ble åpningen av valgkampen uvanlig. I en felles valgkampåpning i kveld stilte hvert parti, bortsett fra to, med stand og ordførerkandidat foran rådhuset i Lierbyen.

Fra 17 til 19 har alle de politiske partiene stand foran Rådhuset”, sto det i den felles pressemeldingen, og langsomt kom partiene på plass på den for anledningen uvanlig varme plassen.

Vi har ruslet rundt og observert hvordan Liers første felles valgkampåpning ble gjennomført.

17.05 SV slår opp parasollen. Flere andre partier er allerede på plass

17.06 Høyres Justad-plakat velter, noe tilskuerne fleiper med at er et dårlig tegn

17.10 Frp har etablert seg

17.15 Venstre rygger inn på Rådhusplassen. Ordførerkandidat Nina E. Johnsen tar et krafttak i venstretilhengeren.

17.20 Helene Justad intervjues

17.25 SV samler troppene

17.26 Uavhengige Folkevalgtes ordførerkandidat, Annar Hansen (t.h.) og Thor Ivar Ugelstad, har med seg stoler, men leter hvileløst etter han som skulle komme med valgplakatene

17.30 Tonje Evju blir intervjuet

17.32 Arbeiderpartiets valgkampleder Petter Dreier stiller opp bak rosene

17.33 Krf driver aktiv markedsføring av partiprogrammet

17.40 Sigurd Andresen, som er 91 år og var gammel nok til å stemme i 1941 – om ikke de daværende myndighetene hadde avlyst valget – blir ”bondefanget” av Senterpartiet, nærmere bestemt av Eldrid Ask.

17.50 Helene Justad vender tilbake til Høyres stand etter en hyggelig prat med Frp.

17.55 Uavhengige Folkevalgte har fått plakatene sine. – Vi er de siste amatører, sier Truls Hallingstad (t.h.) – Vi er de siste lokale, hevder partifellenThor Ivar Ugelstad og sikter til at Uavhengige Folkevalgte ikke har noe nasjonalt partiapparat som får statstilskudd og lager fargerike plakater og fine brosjyrer.

18.00 Høyres Ryno Andersen tar plass ved fontenen og kunngjør med kraftig stemme at de åtte ordførerkandidatene skal tale. Det blir bestemt at de skal stå på kanten av fontenen og de får tre minutter hver.  Det største partiet skal begynne, og deretter avgjør størrelsen rekkefølgen. Helene Justad klatrer opp på kanten og taler.

18.10 Arbeiderpartiets Tonje Evju får ordet. Noe av de mange talene går tapt for tilhørerne når busser, lastebiler og motorsykler dundrer forbi. Det gjør ikke så mye, for de aller fleste på Rådhusplassen er der for å ivareta sine egne partier, og de lar seg uansett ikke omvende.

18.30 Venstres Nina Johnsen forteller om Norges eldste parti og partiets lange tradisjon i Lier. Hun har ennå ikke glemt kulturhusnederlaget, vil gjenreise Lierbyen, og satser på et fint forhold mellom dyr og mennesker i Grønne Lier.

18.44 Tre minutter ganger åtte partier skulle bli 24 minutter, men mange har brukt mer, og vi er på overtid når Brynhild Heitmann får mulighet til å fremlegge Kristelig Folkepartis viktigste saker. 

18.53 Uavhengige Folkevalgtes ordførerkandidat Annar Hansen er kort og konsis og er trolig den eneste som bruker mindre tid enn avtalt. På det tidspunktet er imidlertid tilhørerskaren noe redusert.

19.00 Partiene pakker sammen plakater, flagg, parasoller, brosjyrer og alt annet de har hatt med seg til åpningen. Valgkampen i Lier er i gang.

Forrige artikkel:I grønn ledelseNeste artikkel:Bunnpris gikk til bunns
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode