Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 104231e1c58164c9cdc9cbacf617cec0

- Tjener på å ha private aktører

- Ligger kvaliteten i omsorgstjenestene i offentlig eller privat sektor? Ordførerkandidat for Kristelig Folkeparti, Brynhild Heitmann, stiller dette spørsmålet og utfordrer, blant andre, Fagforbundet.

Valgkampen blir stadig heitere etter hvert som vi nærmer oss valgdagen. Partiene svinger opp og ned i valgdagsmålingene. Nervøsiteten og fortvilelsen øker og minker i takt med målingene. Valgkamptemaene skifter i de forskjellige partiene og siste innslag på nyhetene var fagforbundet som hadde kastet seg inn i valgkampen for å gjøre forvirringen komplett.

Vi i Kristelig Folkeparti i Lier står sammen med alle de øvrige partiene i synet på at Lier trenger et nytt sykehjem. Planen er å erstatte Frogner sykehjem som er gammelt og lite tjenlig i en travel hverdag. På tross av dårlige lokaliteter, langt fra dagens standard, er innholdet på Frogner sykehjem godt. Personalet gjør en fantastisk innsats som vi kan være stolte av. For å møte de utfordringene som kreves når Samhandlingsreformen innføres fra nyttår, trenges det ytterligere kompetanseinnsats slik at pleie og stell kan bli i takt med de definisjoner som ligger til grunn i Verdighetsgarantien. Kristelig Folkeparti i samarbeid med Venstre fikk presset gjennom garantien i forhandlingene med regjeringen i fjor. Senere forhandlet også disse partiene frem penger som skulle følge avtalen.

Debattene om finansiering av den nye institusjonen tar nye høyder, og dagens såkalte humoristiske innslag viser helt konkret, at Verdighetsgarantien er høyaktuell. Når Fagforbundet tar i bruk slike metoder for å skremme andre aktører fra markedet, viser det hvor viktig denne garantien er for å sikre de eldre en verdig alderdom. Lier kommune tjener på å ha private aktører i markedet for å bryne seg på kvalitet. Dessuten er det politikerne i Lier som eventuelt bestiller den kvaliteten som forventes ved kjøp av tjenester. Det er helt irrasjonelt å mene at private institusjoner levere dårlig kvalitet, mens kommunen leverer gode tjenester slik det ble fremstilt i det såkalte “humoristiske” innslaget. De som har litt historisk perspektiv over samfunn og omsorgstjenester i dette landet kjenner til at det til alle tider har vært de private tilbyderne som har levert best kvalitet på omsorgstjenester. De har vært proaktive og fremtidsrettede. Hadde vi ikke hatt de ideelle institusjonene i samfunnet vårt er jeg redd for at kartet hadde sett annerledes ut.

Brynhild Heitmann
Ordførerkandidat, Kristelig Folkeparti i Lier

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 5. september 2011 19:40: Runar
Det er lite sannsynlig at kvaliteten på tjenester blir veldig forskjellig om det er private eller offentlige som leverer omsorgstjenester. Det som imidlertid er et uomtvistelig faktum er at private ikke har mulighet til å levere samme kvalitet billigere enn det offentlige. Det er rett og slett umulig så lenge noen skal tjene penger.

Det Krf og H/Frp skjuler så godt de kan, og ikke vil snakke om, er grunnen til at de ønsker private aktører. Det det handler om er å få private inn med sugerør rett i skattebetalernes lommebøker. Eneste forskjellen på partiene er at Krf ønsker dette slik at kristne organisasjoner kan få tildelt sugerørene mens H og Frp ønsker at de selv og deres venner/familie skal få sugerørene.

Dette fortjener velgerne at partiene begynner å bli ærlige på!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode