Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Tanker fra et skispor

Brynhild Heitmann, mest kjent som gruppeleder for Kristelig Folkeparti i kommunestyret, ny som petiskribent på Liernett, har latt seg inspirere til å skrive denne petiten etter mange fine skiturer i vinter -

Den flotte vinteren har gitt meg mange muligheter til å benytte den flotte skiløypa vi har i Linneslia. Jeg har vært på linja på ski både seint og tidlig og reflektert en del over lyset og dets fantastiske kraft. Tidlig om morgenen ser man stjernene som kjemper med sola og til slutt må vike. Sola overtar etter hvert og bringer frem en ny dag. Himmelen er vakker og hele utsikten fra skiløypa er et glitrende syn når solens lys sprenger seg gjennom tåkehavet, slik vi har hatt det i perioder i vinter, og lyser opp landskapet som enda ligger dekket av tåkedis. Opp av tåken stikker det svarte vinterlige trær som lager utrolige formasjoner i landskapet. Det flotte klare lyset bringer glede i en skiløpers sinn. Lyset inspirerer til ny dags arbeid og gir mot og kraft til å gå løs på oppgaver som kanskje ikke er at de hyggeligste. Under skiene knitrer det i nysnø og føret er glimrende.

(Foto: Torger Almaas)

På ettermiddagen synker solen med i vest. Vi har ofte sett fantastiske solnedganger der en bare må stanse opp i skisporet og nyte. Himmelens vakre fargespill som fanges opp i det røde og etter hvert glir over i det fiolette før solen synker ned bak åsen og ikke lenge etter kan vi registrere den første stjernen på himmelhvelvingen.

Snøen kom tidlig denne ski sesongen. Vi har hatt skiføre i ukevis. Jeg har vært ute i skiløypene siden lillejulaften og nesten daglig frem til nå. Denne uka er vi midtveis på kalenderen mellom jul og påske. Det gir anledning til å overføre min refleksjon som er bue fra jul til påske. Julen er for meg en påminnelse om stjernen som ledet de vise menn til krybben. Påsken er for meg hendelsen der oppstandelsens lys overtok stjernens funksjon.

Når jeg er ute på mine skiturer minner stjernelyset og sollyset vekselvis om hendelsene ved julekrybba og oppstandelsen fra graven i hagen. Fra den tomme grav skinte lyset rundt engelen som fortalte at mesteren ikke var der lenger. Det er fantastisk å få være et menneske som kan få leve og kjenne på livslyst og skapertrang inspirert av lysets kilde.

Brynhild Heitmann
Gruppeleder KrF

1 kommentar

Mandag 28. februar 2011 20:57: ----------
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.

Flere saker fra arkivet

Hva med andre løypevalg i vinterferien?

Anne Gallefos Wollertsen, kontorleder i Drammen og Oplands Turistforening kan friste med premiemuligheter for barna

Gul som solen - påskens blomsterfarge

Påsken nærmer seg og solen begynner så smått å varme vårt vinterfrosne land.

Foreslått tilbakeført som LNF-område

- Det synes å være bred enighet om dette i det politiske Lier, sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe

Vinterlykke

- Trikkeskinnene ligger foran meg og glinser i den glitrende sola, skriver ukens petitskribent Rune T Berg.

Et nytt "Giiiiiiiiiiiifstad"

Gruppeleder i Kristelig Folkeparti, Brynhild Heitmann (på bildet), er skeptisk til forslaget om å kjøpe Brøholt.

Slekter følger slekters gang

9-åringen kom tidlig i vår og proklamerte: - Bestefar, i år har vi Galdhøpiggen som mål! Ukens petit er ved Brynhild Heitmann.

Forebygger “drop out” og atferdsvansker i skolen

Det hevder Kristelig Folkepartis ordførerkandidat, Brynhild Heitmann, i dette innlegget.

Varme følelser for hverandre

Ukens petit: - Det sitter to unge mennesker på benken foran meg.

Snart snur sola

Ukens petit er ved Terje Nilsen, Sylling

Krf s ungdomsprofil

- Jeg var seks år gammel første gang jeg sa jeg ville bli statsminister, forteller Hanne Marie Pedersen-Eriksen som er partiets fremste ungdomskandidat til høstens kommunevalg

Lierhallen - offentlig eller privat drift?

Kristelig Folkepartis gruppeleder, Brynhild Heimannn, gjør her rede for partiets syn på driften av Lierhallen.

Sigbjørn Haraldsen på Galleri Perrongen

Bortsett fra enkelte avstikkere har han holdt seg i Lier.

- Tjener på å ha private aktører

- Ligger kvaliteten i omsorgstjenestene i offentlig eller privat sektor? Ordførerkandidat for Kristelig Folkeparti, Brynhild Heitmann, stiller dette spørsmålet og utfordrer, blant andre, Fagforbundet.

Vårens gjentagelser og mysterium

- Livet spirer og det grønskes i lund og li. Blomstene kommer opp av jorden og bretter seg ut med all sin driv og sjarme.

Var han til stede under debatten?

Kristelig Folkepartis leder Brynhild Heitmann stiller dette spørsmålet i sin kommentar til Erik Hæres synspunkter på skoleprosjektet på Stoppen

La påsken blomstre

Påsken har tradisjoner også når det gjelder blomster. Vi velger ofte gule blomster til påske, enten gule tulipaner, påskeliljer eller kanskje gule ranunkler. Hvorfor gjør vi egentlig det?

Trollskog

Når sola går ned, kommer lyset fram

Juvelen i krona i Lierbyen

Slik karakteriserer Nina E. Johnsen (V) kulturhuset i Lierbyen

Stolt av Lier

Fra før bare gruppeleder, "klatrer" nå opp som varordfører, Nina E, Johnsen, født og oppvokst i Lier, ser frem til å profilere Lier i sin nye rolle.

Fire mil med preparerte skiløyper klare

Lier kommunes løypenett er blant de beste på Østlandet akkurat nå.

Stor takk til Lier

Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann ønsker å sitere en mottaksleder fra Nordre Land for den profesjonelle mottakelsen unge flyktninger har fått av Barneverntjenesten.

- En kjempefin vinter

Mange barnehagebarn og ansatte fryder seg over den snørike vinteren.

En julehistorie

Responsen på å få inn julehistorier fra leserne har vært laber, men en av Liers flittigste skribenter har ringt og fortalte at hun hadde opptil flere historier på lager. Det var bare å komme innom i Bakerikvartalet andre etasje.

Ulike reaksjoner

Liernett har mottatt ulike kommentarer fra politikere etter at Sylling IF, ved jenter 11, tok opp spørsmålet vedrørende høye utleiepriser av Syllinghallen (på bildet) --

Til Breili i morgen?

- Jeg hadde en strålende Breilitur fra Øverskogen sist helg, forteller Tom Helgesen.

For en opplevelse!

En liung banket på døra forleden. Det var Torger Kraugerud (på bildet th) som fortalte at han lenge hadde hatt lyst til å bestige Knutshøi, og lurte på om jeg kunne tenke meg å være fjellguide for ham.

Kortversjonen av påsken

Hvorfor feirer vi egentlig påske? Og hva skjedde egentlig på skjærtorsdag?

Juletreets plass i julefeiringen

Ukens gjesteskribent er Brynhild Heitmann.

O jul med din glede og kjærlighet

Gjesteskribent på julaften er Rune Trolsrud Berg.

Nå er det advent

Julegrana lyser oppe i Kraftkollen

Første julebrev fra Malaga

I lett snøvær og bitende kulde på Gardermoen stakk Norwegian-flyet den røde snuta mot avgangshallen og minnet mest om at ”Rudolf er rød på nesen”.

Mine steder: Veierland

I løpet av 2009 tok Knut A. Andersen med Liernetts lesere med til elleve byer og steder som har betydd noe spesielt for ham. I ukens petit avrunder han med et vinterbesøk på sin ungdoms ferieøy, Veierland.

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Høststemninger

Min mor er norsk, min far er dansk og jeg er født på Drammens Sykehus. Nesten hvert år har jeg kommet fra Danmark til Lier for å besøke familien.

Sjåstad jenter 96 og 97

Sjåstadjentene har hatt en fin sesong

Dagbok fra vinterferien

Ukens petit av Thorvald Lerberg

ROS-hytta som turmål

De flotte skiforholdene gjør ROS-hytta i Røyken til et flott turmål, også for liunger.

Må forhindre ny flaskehals

Både varaordfører Nina E. Johnsen (Lier Venstre, på bildet) og Brynhild Heitmann, gruppeleder i Krf, er svært opptatt av den videre fremdrift for riksvei 23.

Mandeltrær

- Været veksler mellom sol og regn , forteller Bjørg Ege (på bildet), en av våre nye petitskribenter som for tiden nyter pensjonisttilværelsen på Algarve.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

God påske

Liernett ønsker leserne god påske

Rapporterer fra skauen --

"På Eiksetra var det 3-4 varmegrader i dag tidlig"

Skiglede ved skolene

Løypekjørerne var raskt ute med å sørge for skispor etter at Kong Vinter vendte tilbake til bygda og lavlandet

Kunnskapsrik og optimistisk

Det er bare to av de mange honnørord om forskeren og lokalpolitikeren Terje Sagvolden. Hans bortgang har vakt stor sorg hos alle som kjente han i Lier.

- Takk til løypesjefen

Alf Magnar Hjerpaasen retter en takk til løypesjefen i Lier

Bål langs skiløypa

Familien Tollefsen fra Tranby var blant de mange liunger som prøvde skiene i helg. Rundt bålet i sola var det nesten påskestemning på ei av myrene i Kjekstadmarka. – Vi bor opp ved Kraft, men valgte Kjekstadmarka dag, sa en storfornøyd Roger Tollefsen til Liernett.

- Vi må stå samlet

Det er både Høyres Søren F. Zapffe (på bildet) og Krfs Brynhild Heitmann skjønt enige om etter gårdagens forslag til Norsk Transportplan som rammer Ytre Lier

Historien som gjentar seg?

Kr f s gruppeleder Brynhild Heitmann sammenligner situasjonen med byggingen av kulturhuset med da det ble utlyst konkurranse om å bygge Høvik skole --

Spor etter skiløpere ---

- Plastflaska er det som ligger igjen etter en av de små, ivrige skiløperne som trente i det som var ei fin skiløypa for et par uker siden ---

Siste julebrev fra Malaga

Når lysene tennes klokken halv syv blir én sak glitrende klar: Du skal lete lenge etter noen som kan konkurrere med Malagas julegater.

Halleien er lavprispolikk

Det hevder kulturkonsulent, Lillian Halvorsen (bildet), i Lier kommune i en kommentar til leieprisene i håndballhallene

Milevis på ski på Hegg, Heia og Hennummarka

- 29 elever på Hegg skole har registrert nær 560 mil på ski hittil i år, sier lærer Halvor Jordbakke til Liernett.

Landemerket midt i bygda

Ukens kulturminnepost på en av de mest kjente kollene i Lier er blitt målet også for idrettsuttøvere de siste årene -

Mye rognebær gir lite snø

Eller var det omvendt?

Vakre Stuvstjern

- I går var det flott dag for en skitur igjen, skildrer Vidar Brastad her i tekst og bilder ---

Gressbaneåpning på løkka

Snøen har nærmest smeltet i løpet av timer de siste dagene, men to gutter i Sylling klarte ikke å vente, så de startet opp å måke på lørdag -

Vinteren på sotteseng?

Den 83. årboka fra Drammen og Oplands Turistforening er klar

Laguna Beach, fantasi eller virkelighet?

I sin niende petit om steder han har et spesielt forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom en by han første gang møtte i bokform og ventet mange år med å besøke. Besøket fikk uventede konsekvenser.

Sommerkveld på Lahellholmen

Tore Dahl vil dele noen av de flotte inntrykkene som naturen kan gi en sen kveld på Lahellholmen

Lekte, lærte og koste seg

Torsdag 3. august dro 10 ungdommer og to voksne på årets ungdomsutveksling med Foreningen Norden til Liers vennskapskommune i Danmark, Hobro (nå Mariagerfjord).

- Jeg vil heller ha en geit!

Familiediskusjonene har i den siste tiden dreid seg om det nå er tidspunktet for å få seg en hund i huset, skriver ukens gjesteskribent Brynhild Heitmann

Vinterlig glimt fra Fagerliåsen:

Vinteren er her. Barna i Fagerliåsen frydet seg. Akebrett, kjelker, jetski og ski ble tatt fram.

Barnas stasjon i Drammen i 2011?

I sitt innlegg skriver Brynhild Heitmann (KrF) om forbud mot alkoholreklame og hjelpetiltak for barn i alderen 1-6 år.

Vintersol og snømåkerøyne

- Jeg hater vinteren, hutrer ei venninne i magekort jakke og høye og høye støvletter. Ukens petit er ved Elin Fauske.

Lierdagene 2007 er historie

Lierdagene 2007 er over. Det er ennå for tidlig å komme med en oppsummering av dagene

- Vi må stå sammen

Ukens gjesteskribent, Brynhild Heitmann, skriver både om tragedien 22. juli og om jødenes skjebne. I dag er det den internasjonale holocoustdagen.

Min barndoms jul

Vi har utfordet noen av våre bidragsytere til å beskrive sin barndoms jul. Gunnar Langsrud, petitskribent og utflyttet liung, Knut A. Andersen, leder av Lier Historielag, og Liernetts medarbeider Svend Asbjørn Sylling har sendt oss hver sin.

Syv toppturer på én dag?

Turistforeningen inviterer til en tur over 7 topper i Drammens nordmark 3. juni.

Av med lyset

Vel halvparten av alle vei- og gatelys i Lier slokkes i dag, og forblir mørklagte frem til 4. august

Østlandspåske

Er du blant det store flertallet som feirer påsken hjemme?

Ovner i Historielaget

- Ovner er kultur. Gamle jernovner bør komme til heder og verdighet igjen. Det sa, Petter Øijord, rådgiver for ovnsamlingen ved Norsk jernverkssmuseum på Historielagets medlemsmøte sist torsdag

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

Slapper av hjemme etter tøffe oppgaver

Egentlig trenger jeg ikke reise noen steder. Sylling er et fantastisk sted å være om sommeren. På Svangstrand kan du slappe av, bade eller spille sandvolleyball, sier assistentdommeren i Tippeligaen. Du har kanskje sett han på TV. I år har han dømt 11 av de 14 kampene. Flesteparten har vært TV-kamper.

Vårtegn

Hestehov seint og tidlig

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

130 syke hver dag

Brynhild Heitmann, Krf s ordførerkandidat, gjør rede for bakgrunnen for vedtaket om å sette i gang det ettårige prosjektet for å redusere fraværet blant kommunens ansatte.

Krf inviterer til debatt

Gruppeleder og ordførerkandidat Brynhild Heitmann spør om Samhandlingsreformen er ansvarsfraskrivelse eller løsning.

- Må drøfte hva som gikk galt

Leder i Lier KrF, Brynhild Heitmann, konstaterer at KrF ikke har slått gjennom med sin politikk i årets valgkamp, og at de nå vil gå gjennom valgresultatet og drøfte hva som gikk galt.

Lier Kammerkor med mangfoldig konsert i Sjåstad kirke.

I snart 30 år har Lier Kammerkor gitt oss julekonserter av ypperste klasse. Årets julekonsert i Sjåstad kirke var ikke noe unntak i så måte. En drøy time med Kammerkoret var i snaueste laget. For repertoaret var så variert og uensartet at vi gikk ut i den mørke førjulskvelden med et ønske om å høre flere variasjoneer over julebudskapet .

...og jula starter etter påske!

Nå er det jul igjen, i alle fall på Liertoppen. Vi skriver 18. oktober, og julenissene og julemarsipanen er på vei fram i hyllene. Er det mulig? Har handelsstanden ingen som helst respekt for tradisjoner? Kanskje vi like godt skal kalle hele året for jul?

- Hold ut, det går bra!

Ukens petitskribent skriver om nyttårsforsettene ---

Høsthilsen fra Bergsjøstølen

Sommermånedene er definitivt over for denne gang og høsten har allerede gjort et godt inntog her på 1084 moh. Jakt og fiske er på hell, og multer og bær har fått sin dødsdom av nattefrosten. Nå hviler roen over fjellheimen og skarvet har fått sitt første melisdryss. Vi på Bergsjøstølen vil gjerne ønske dere velkommen til en god opplevelse i en flott fjellheim som enda bærer høstens vakre farger.

Tar seg en lur på tur ---

Dette sovende barnet i sleden var blant de hundrer av friluftselskere vi møtte på denne første flotte januarsøndagen

Litt ustabilt vær, men godt skiføre

God preparing, fin og bred løype lokket mange skiløperne til Kanada på søndag. Yngstemann vi møtte var Ole Aleksander Horn fra Øverskogen. Han er bare 5 og et halvt år, men elsker å gå på ski. Han tar med seg skia til Dambråtan barnehage hver dag. Så kommer han også fra en skiløperinteressert familie ----

Utsikt over Lierdalen

Fra Ukas kulturminnepost kan du se grønne Lier, i det fjerne -

"Øyeblikk av evigheten" i Lier

Legg helegturen i februar innom Galleri Perrongen og møt kunstneren Tor Olav Foss sin spennende verden

Romjulstur til fots

Sol og vakkert vinterlandskap gir ro og stillhet langs en sledevei i Øvre Lier.

Liers gjemte perle

I flotte landlige omgivelser i grønne Lier ligger en gård, Renskaug Vertsgård.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Påskefrokosten klar ---

Truls Hafslund på Eiksetra ønsker velkommen til egg og bacon på Skimten første påskedag

November 2005 over i historien

Søkkvåt på beina, i joggesko, kom jeg ned fra Hørtekollen på lørdag. Ubehagelig, nei da, det er jo advent og da skal jo vinteren være her.

Positiv til samarbeid

Instruktør Per Larsen (på bildet) i Drammen og Lier Bekterevsforening ser optimistisk på å gjøre Lierhallen mer attraktiv --

MayGunn Riis i Galleri Perrongen

Med adresse i Lier, atelier i Asker og med skarpt blikk for Svalbadrnaturen.

Tenk nytt!

Det er langfredag, og vi lider. Ute er det ikke-vær. Et transparent skydekke sender et hvitt lys over grimete jorder. Det er en dag da værgudene ikke vil bidra med et stemningsløft. Det er dagen da Gud døde - i hvert fall for et par dager.

Julaften på to kvadrat

- I disse dager frekventerer vi loft og kjeller - på leit etter pappesker - velfylte av glitter og stas.