Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: dac42f6f72c3be822d95a18664ce31ab

Tanker fra et skispor

Brynhild Heitmann, mest kjent som gruppeleder for Kristelig Folkeparti i kommunestyret, ny som petiskribent på Liernett, har latt seg inspirere til å skrive denne petiten etter mange fine skiturer i vinter -

Den flotte vinteren har gitt meg mange muligheter til å benytte den flotte skiløypa vi har i Linneslia. Jeg har vært på linja på ski både seint og tidlig og reflektert en del over lyset og dets fantastiske kraft. Tidlig om morgenen ser man stjernene som kjemper med sola og til slutt må vike. Sola overtar etter hvert og bringer frem en ny dag. Himmelen er vakker og hele utsikten fra skiløypa er et glitrende syn når solens lys sprenger seg gjennom tåkehavet, slik vi har hatt det i perioder i vinter, og lyser opp landskapet som enda ligger dekket av tåkedis. Opp av tåken stikker det svarte vinterlige trær som lager utrolige formasjoner i landskapet. Det flotte klare lyset bringer glede i en skiløpers sinn. Lyset inspirerer til ny dags arbeid og gir mot og kraft til å gå løs på oppgaver som kanskje ikke er at de hyggeligste. Under skiene knitrer det i nysnø og føret er glimrende.

(Foto: Torger Almaas)

På ettermiddagen synker solen med i vest. Vi har ofte sett fantastiske solnedganger der en bare må stanse opp i skisporet og nyte. Himmelens vakre fargespill som fanges opp i det røde og etter hvert glir over i det fiolette før solen synker ned bak åsen og ikke lenge etter kan vi registrere den første stjernen på himmelhvelvingen.

Snøen kom tidlig denne ski sesongen. Vi har hatt skiføre i ukevis. Jeg har vært ute i skiløypene siden lillejulaften og nesten daglig frem til nå. Denne uka er vi midtveis på kalenderen mellom jul og påske. Det gir anledning til å overføre min refleksjon som er bue fra jul til påske. Julen er for meg en påminnelse om stjernen som ledet de vise menn til krybben. Påsken er for meg hendelsen der oppstandelsens lys overtok stjernens funksjon.

Når jeg er ute på mine skiturer minner stjernelyset og sollyset vekselvis om hendelsene ved julekrybba og oppstandelsen fra graven i hagen. Fra den tomme grav skinte lyset rundt engelen som fortalte at mesteren ikke var der lenger. Det er fantastisk å få være et menneske som kan få leve og kjenne på livslyst og skapertrang inspirert av lysets kilde.

Brynhild Heitmann
Gruppeleder KrF

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 28. februar 2011 20:57: <span class="kommentator-sensurert">&nbsp;</span>
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode