Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Vårens gjentagelser og mysterium

- Livet spirer og det grønskes i lund og li. Blomstene kommer opp av jorden og bretter seg ut med all sin driv og sjarme.

Det varmer et kuldemerket menneske når solen titter frem og sender sine stråler ned over liten og stor, leg og lærd. Det er utrolig hvordan vi, solhungrige nordboere, kan bli sittende i timevis og ta innover oss stråler fra solvarmen som flømmer til oss fra en skyfri himmel. En lang vinter der vi har levd på fjorårets varme er over. Vi har overlevd til langt over nyttårsskiftet med den solvarmen vi fikk forrige sesong.
Jeg har for vane å høre dagens nyheter hver dag mens jeg drikker min morgenkaffe. I dag slo det meg at nyhetene rundt vårens forhandlinger har et visst dakapo fra forrige vårs eventyr. Dette gjentar seg på samme måten hver vår, slik også solvarmen omfavner oss på nytt hver vår. Meldingene justeres litt fra periode til periode utfra hvem som holder på med lønnsforhandlinger. Men gjennomgangsmelodien i nyhetsmeldingene er alltid at når det har vært vanskelige forhandlinger bemerkes det til det kjedsommelige at partene har sittet sammen til langt ut over natten.

Likevel slo det meg i dag. Hva er bakgrunnen for at det alltid må fortelles at forhandlingen foregår om nettene. Er dette spesielt gjevt! Må dette fortelles til det kjedsommelige på ny og på ny!

I vårt samfunn har vi mange mennesker som faktisk arbeider om natten. De står på for byens befolkning. De strekker seg langt. De gir av seg selv, er oppfinnsomme og omsorgsfulle slik at de som er syke snarest mulig kan komme hjem til en normal hverdag igjen. De holder ikke bare på disse få vårsesongukene som lønnsforhandlingene foregår. Nei, disse menneskene holder på gjennom hele året. De kaver seg avgårde i nordavinden og snøbyger for å gjøre jobben sin. De går på jobb fordi noen faktisk er avhengige av at de kommer. Selv når sola skinner fra sin klareste himmel må disse medarbeiderne inn i de mørke og usle sykehusgangene for å gjøre jobben sin.

Tenk om kvaliteten på forhandlingene kunne presiserer med god forhandlingsmetodikk og løsningsvilje. Og at de som virkelig bruker nettene til gode for andre menneskers velbefinnende kunne omsluttes med vårsolens varme, slik at enda flere ble grepet av å gi. Noe som faktisk bringer mer rikdom i sjel og sinn enn å få.

Brynhild Heitmann

Flere saker fra arkivet

Varme følelser for hverandre

Ukens petit: - Det sitter to unge mennesker på benken foran meg.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

130 syke hver dag

Brynhild Heitmann, Krf s ordførerkandidat, gjør rede for bakgrunnen for vedtaket om å sette i gang det ettårige prosjektet for å redusere fraværet blant kommunens ansatte.

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

- Tjener på å ha private aktører

- Ligger kvaliteten i omsorgstjenestene i offentlig eller privat sektor? Ordførerkandidat for Kristelig Folkeparti, Brynhild Heitmann, stiller dette spørsmålet og utfordrer, blant andre, Fagforbundet.

Verdihetsgaranti og riksvei 23

- Dette er saker som Krf fokuserer på i valgkampen, sier gruppeleder Brynild Heitmann.

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

- Vi må stå sammen

Ukens gjesteskribent, Brynhild Heitmann, skriver både om tragedien 22. juli og om jødenes skjebne. I dag er det den internasjonale holocoustdagen.

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Holder Jens ord?

I forbindelse med at det må bygges et nytt sykehjem i Lier, hevder Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann her at det forventes at regjeringens følger opp sin verdighetsgaranti.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

I morgen øker fraværet.

Skoleelever blir syke, voksne menn skulker jobben og dataspillkremmerne gnir seg i hendene. The burning crusade er på vei ut til brukerne.

Høststemninger

Min mor er norsk, min far er dansk og jeg er født på Drammens Sykehus. Nesten hvert år har jeg kommet fra Danmark til Lier for å besøke familien.

Hva er vitsen med et lokalt e-verk?

I følge gamle tradisjoner, så skal enhver kommune i Norge ha sitt lokale e-verk, som har til oppgave og skaffe innbyggerne strøm. Men etter at det ble åpnet for fri konkurranse på dette markedet i 1991, så har mange kommuner solgt unna sitt lokale e-verk. Etter det jeg kjenner til, så er visst Lier E-verk ikke av de tøffeste når det gjelder pris på strøm til innbyggerne, tvert om så ligger de i klassen for de rimeligste. Og dette er bra.

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Pressekonferanse med Doro Pesch

torsdag 8/6

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

Uverdig behandling

Både Ap s Bård Strand og SV s Jannicke Solheim mener myndighetene må løse problemet på Ventemottaket, ikke bare administrere det.

SV fikk smulene

Janicke Solheim markerte SV sterkt som et skole- og kulturparti i forrige periode, men etter forhandlingene med Arbeiderpartiet har hennes parti ingen representanter i det nye tjenesteutvalget som heretter skal behandle skolesakene ---

Timeout og ettertanke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Livet i en boks

Denne metallkassen er noe av det viktigste i livet for Dakar-føreren Gjermund Frostad fra Lier. Ja, man kan vel si at boksen ER selve livet i deler av det forestående løpet.

Snart snur sola

Ukens petit er ved Terje Nilsen, Sylling

Tanker fra et skispor

Brynhild Heitmann, mest kjent som gruppeleder for Kristelig Folkeparti i kommunestyret, ny som petiskribent på Liernett, har latt seg inspirere til å skrive denne petiten etter mange fine skiturer i vinter -

- Et rimelig, originalt og positivt forslag

- Det er grenser for hva vi kan få ut av enhver forhandlingssituasjon, skriver Tor Kristen Haugen, en av Venstres to kommunestyrerepresentanter.

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Spisse albuer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

Nå er Vista her

Det er fem år siden Microsoft kom med noe særlig nytt på operativfronten. I dag fikk jeg den nye Vista inn på maskina - var det verdt å bruke en dag på å bytte system?

Når nettene blir lange

Torsdag snur sola, og nettene blir igjen lange

Alternativ transport

Verken klimakrise eller finanskrise ser ut til å påvirke Lier kommune, der medarbeiderne med få unntak fyller opp parkeringsplassene og få ansatte benytter seg av kollektiv transport --

Skål for de frivillige

2007 går over i historien om noen timer, et lykkelig år for noen, mens for andre et år fyllt med smerte, sorg og savn

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

Veteranene holder koken

Ekteparet Frances Lutken og Arild Pedersen har vært med helt siden Kanada Rundt startet i 1981

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

De viktige voksne

Som barn var jeg stalljente i en stall på hjemstedet. Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

- I form for livet

Innlegg fra Svein Rognlien, kontaktperson for privatpraktiserende fysioterapeuter i Lier.

Dumping av katter

Leserinnlegg fra Gry Eilen Karlsen

Lamming

Ett av vårens vakreste eventyr er i gang

Håpet lever

Siri Walen Simensen har snakket med tv-kjendisen Trude Moestue som sier at en irsk setter som Frigg ( tv på bildet ) kan klare seg ute om natten i minus fire grader.

Ulik forståelse for sultestreiken

Høyres gruppeleder, Søren Falch. Zapffe (th) slår fast at streik ikke er noe virkemiddel for opphold i Norge, mens gruppelederne i KrF, SV og Venstre har mer forståelse for aksjonen på Ventemottaket på Lierskogen

Stolt av Lier

Fra før bare gruppeleder, "klatrer" nå opp som varordfører, Nina E, Johnsen, født og oppvokst i Lier, ser frem til å profilere Lier i sin nye rolle.

- Kaldt med tog?

Næringstopper syntes det var kaldt å vente noen minutter på Lier stasjon torsdag formiddag.

Mer sambruk

- Det er plass til både publikummere og svømmeklubben enda flere timer i uken, uttaler Tor B. Heiberg, leder i klubben.

Nestentabellen

Det er alltid mulig å finne lyspunkter

Paradiset Sylling

- og en klem til Kari

Rotfast liung

Ukens petitskribent Rune T Berg skriver om å flytte og "bosette seg bare en greins avtand fra forankringspunktet" ---

- Stopp støtten!

Leserinnlegg fra Thomas Klingen

- Det går alltid et tog?

- Vi har kronisk mangel på folk som kan gjøre vedlikeholdsarbeidet på jernbanen, skriver Olav Breivik (V).

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

Gode tall for Liernett

Nærmere 7000 mennesker var innom Liernett i august

Ukens petit er skrevet av

Sverre Granli, Sylling, 57 år, lektor

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Liunger blogger om terrorhandlingene

De tragiske hendelsene i Oslo sentrum og på Utøya i vår nabokommune har gjort store inntrykk på både barn, ungdom og voksne.

- Bevare skogen i Norge

Jeg leser i Dagsavisen at mange organisasjoner har gått sammen om å bevare mest mulig av skogen i Norge, og at man ber regjeringen holde sitt løfte om dette. Det siste kan man bare glemme.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Gul som solen - påskens blomsterfarge

Påsken nærmer seg og solen begynner så smått å varme vårt vinterfrosne land.

Vis respekt - vær en lagspiller

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Juletreets plass i julefeiringen

Ukens gjesteskribent er Brynhild Heitmann.

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Foreldrene har hovedansvaret

I ukens petit skriver Nina E. Johnsen om mobbing

Mange gode minner

- Fra jeg var 16 til jeg var 22-23 år var jeg på Utøya hver sommer.

Foreslått tilbakeført som LNF-område

- Det synes å være bred enighet om dette i det politiske Lier, sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Kommer du?

Sylling sangkor har invitert Hennummusikken og Konneud musikkorps til aulaen på Sylling skole mandag 10. mars kl.19.15.

- Amatørarrangement!

Sindre Jansson Haverstad fra Tranby var ikke alene om å uttøve kritikk av italienernes opplegg for dagens Ski-o-tour.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Om å stå i kor

Og akkurat nå helst i Syllling Sangkor. Alle liker sang, men færre og færre ønsker å synge

Møkkajobb dagen derpå

Nina E. Johnsen var langt nede etter at Kulturhuset ble begravd tirsdag kveld, men med litt galgenhumor hadde hun litt av hvert å si om sine politiske motstandere etter jobbing i stallen.

Provence pr. pedalkraft, perfekt!

Med fare for å gi Liernetts lesere en overdose av sykkelnytt fra inn- og utland, - her kommer nok en etappe.

Forebygger “drop out” og atferdsvansker i skolen

Det hevder Kristelig Folkepartis ordførerkandidat, Brynhild Heitmann, i dette innlegget.

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

- Mye bedre dere!

Engasjementet var på topp hos instruktør Turid Jørgensen Rivrud som sammen med kollega Bent Bredesen og niendeklassingene ved Lierbyen skole øvde før premièren på årets musikal.

Frivillig arbeid i Afrika

Lærer Siri Kitt Nævestad fra Sylling forteller om sine tre måneder i Ghana sammen med venninnen, sykepleier Hanne Helgesen, også fra Sylling.

Jordbærplanter ble flyttet

- Vi flytter 6000 planter hit, sa Jordbærkongen Simen A Myhrene i spissen for en dugnadsgjeng for JordBæreventyret gjorde jobben på jordet ned mot Svangstrand i dag.

Tørt for 300 publikummere

- Vi kan garantere en fin opplevelse til tross for litt dårlig vær, sier Leif Vinge om dagens kulturslepp.

Skal det være en høne?

Ukens petitskribent, Bjørg Ege, forteller her om en markensdag i Messines - en liten innlandsby i Algarve.

- Jeg vil heller ha en geit!

Familiediskusjonene har i den siste tiden dreid seg om det nå er tidspunktet for å få seg en hund i huset, skriver ukens gjesteskribent Brynhild Heitmann

Historier til ettertanke

Ukens petit er ved Sindre J. Nordengen

La påsken blomstre

Påsken har tradisjoner også når det gjelder blomster. Vi velger ofte gule blomster til påske, enten gule tulipaner, påskeliljer eller kanskje gule ranunkler. Hvorfor gjør vi egentlig det?

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Vinterlykke

- Trikkeskinnene ligger foran meg og glinser i den glitrende sola, skriver ukens petitskribent Rune T Berg.

Tid for å klatre i trærne!

Ifølge Hageselskapet er det nå på høy tid å finne fram saks og sag og begynne med beskjæringen. Fjerning av gamle, stagnerte grener uten årsskudd bidrar til foryngelse av trær og busker, slik at vi kan beholde dem lenger.

Krf s ungdomsprofil

- Jeg var seks år gammel første gang jeg sa jeg ville bli statsminister, forteller Hanne Marie Pedersen-Eriksen som er partiets fremste ungdomskandidat til høstens kommunevalg

Griller for kreftsaken

Marché Restaurant har ingen standard prisliste på sin stand under Lierdagene. De tar derimot donasjoner til Kreftforeningen, noe som ga hele 14 000 kroner til kreftsaken lørdag.

Halve vettet borte

Ukens petitskribent Gunnar Langsrud forteller her om hva som skjer med en mann i møte med to nonner på Besseggen -

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.