Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6609619c4bc50a6c49b9e48b3298f96b

Vårens gjentagelser og mysterium

- Livet spirer og det grønskes i lund og li. Blomstene kommer opp av jorden og bretter seg ut med all sin driv og sjarme.

Det varmer et kuldemerket menneske når solen titter frem og sender sine stråler ned over liten og stor, leg og lærd. Det er utrolig hvordan vi, solhungrige nordboere, kan bli sittende i timevis og ta innover oss stråler fra solvarmen som flømmer til oss fra en skyfri himmel. En lang vinter der vi har levd på fjorårets varme er over. Vi har overlevd til langt over nyttårsskiftet med den solvarmen vi fikk forrige sesong.
Jeg har for vane å høre dagens nyheter hver dag mens jeg drikker min morgenkaffe. I dag slo det meg at nyhetene rundt vårens forhandlinger har et visst dakapo fra forrige vårs eventyr. Dette gjentar seg på samme måten hver vår, slik også solvarmen omfavner oss på nytt hver vår. Meldingene justeres litt fra periode til periode utfra hvem som holder på med lønnsforhandlinger. Men gjennomgangsmelodien i nyhetsmeldingene er alltid at når det har vært vanskelige forhandlinger bemerkes det til det kjedsommelige at partene har sittet sammen til langt ut over natten.

Likevel slo det meg i dag. Hva er bakgrunnen for at det alltid må fortelles at forhandlingen foregår om nettene. Er dette spesielt gjevt! Må dette fortelles til det kjedsommelige på ny og på ny!

I vårt samfunn har vi mange mennesker som faktisk arbeider om natten. De står på for byens befolkning. De strekker seg langt. De gir av seg selv, er oppfinnsomme og omsorgsfulle slik at de som er syke snarest mulig kan komme hjem til en normal hverdag igjen. De holder ikke bare på disse få vårsesongukene som lønnsforhandlingene foregår. Nei, disse menneskene holder på gjennom hele året. De kaver seg avgårde i nordavinden og snøbyger for å gjøre jobben sin. De går på jobb fordi noen faktisk er avhengige av at de kommer. Selv når sola skinner fra sin klareste himmel må disse medarbeiderne inn i de mørke og usle sykehusgangene for å gjøre jobben sin.

Tenk om kvaliteten på forhandlingene kunne presiserer med god forhandlingsmetodikk og løsningsvilje. Og at de som virkelig bruker nettene til gode for andre menneskers velbefinnende kunne omsluttes med vårsolens varme, slik at enda flere ble grepet av å gi. Noe som faktisk bringer mer rikdom i sjel og sinn enn å få.

Brynhild Heitmann

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode