Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f24394ab53db061297211338d812c5da

Spisse albuer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Stort sett er det bare ståplasser igjen på toget mitt når det kommer til Drammen stasjon om morgenen. Jeg ender som regel opp med å stå oppreist i et inngangsparti med 40 andre passasjerer i 35 minutter, alle kjempende i den dårlige luften for å ikke miste balansen når toget krenger gjennom Asker og Bærums dype skoger.
Til tross for diverse ubehageligheter forbundet med å stå på toget, holder jeg motet oppe. Det er ikke stort jeg får gjort med saken uansett.

Det finnes imidlertid en befolkningsgruppe som faktisk gjør noe med saken. Dette er godt voksne menn med dress og rosa avis under armen. Og da snakker jeg (dessverre) ikke om sportsbilaget til VG.
Disse stakkars mennene med rosa avis har en veldig travel hverdag, og de har uhyre viktige oppgaver i jobben sin, så de rett og slett ha en sitteplass på toget, koste hva det koste vil:

Aller helst bør man småjogge langs toget mens det triller inn på stasjonen. Da er sannsynligheten størst for at man står først i køen når dørene åpner seg.
Mulighetene for å få en sitteplass øker betraktelig om man også klarer å presse seg inn i toget før de som er på vei ut har kommet seg ut.
Og har man først fått kapret seg en sitteplass, kan gjerne sitteplassen ved siden av okkuperes med stresskofferter og skinnmapper med forgylte låser, Burberry-skjerf og disse rosa avisene. Store menn krever stor plass.
Er man så uheldig at man likevel ikke får en sitteplass, og må ta til takke med en ståplass, finnes det også her uante muligheter. Man blar opp midtsida i den rosa avisa. Og selvfølgelig er man litt langsynt, så avisa må helst holdes horisontalt rett ut fra beltehøyde. Man har nå opprettet en privat sone foran seg med en radius på størrelse med en helside. Alle de andre passasjerene klemmer seg mer enn gjerne sammen i et annet hjørne slik at den rosa avisa kan leses i fred.

Jeg personlig følger ikke denne moralen.
Jeg sniker ikke foran eldre mennesker. Barn og mødre får gå foran. Smilende jenter på min egen alder må jo selvfølgelig også få forkjørsrett.
Og de med rosa avis klarer seg selv her i verden.

Så står vi her i inngangspartiet igjen.
40 gutter i 20-årene.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 2. februar 2007 07:46: Kame Ramann
Petitskribenten nærer et inderlig hat til lesere av rosa aviser, men overser helt at disse stakkarene i virkeligheten har fått vesentlig redusert plass etter at også Aftenpostens økonomisider gikk over til tabloidformat.

For min egen del foretrekker jeg nettaviser på morgentoget. Ved å plassere printeren til høyre og PC-kofferten til venstre, skaffer jeg meg en skikkelig frisone, som er det nærmeste man kommer business-klasse på NSBs lokaltog.

- Sånne folk vil ikke jeg sitte ved siden av, sa en morragretten ungdom her om dagen. Og dermed var hensikten oppnådd.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode