Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Tour de France - stemning

Roar Bogerud foreslår at lokalbefolkningen i Sylling gjør noe ekstra ut av 17. maifeiringen når det store sykkelrittet, Glava Tour, går gjennom sentrum. Han har fått god respons allerede -

Bogerud er til daglig fungerende rektor ved Sylling skole. Han er tidligere kjent både som styremedlem og leder i Håndballforbundet. Han er nå leder av Buskerud Idrettskrets
Bogerud har tatt kontakt med korps, kor, speidergruppen i Sylling, 4 H, Sylling IF, FAU ved Sylling skole, barnehager og de lokale mediene for å få respons på sitt utspill.

Han skriver blant dette; - Jeg regner med at dere har fått med dere at det skal være et stort sykkelritt som passerer Sylling rundt 1430 på selveste 17.mai. Jeg foreslår at vi laget Tour de France-stemning og at toget tar en stopp i Sylling sentrum under passeringen, ”hele Sylling og flere til” stiller opp på fortauet fra skolen til bensinstasjonen, et korps spiller oppe ved Villa Skaar og for eksempel et annet spiller ved skolen.

Han ønsker også å få med seg NRK.

God respons

- Jeg har fått positiv tilbakemelding allerede, forteller Bogerud på telefonen på vei til Hamar og morgendagens Idrettsgalla (han er der som leder av Buskerud Idrettskrets). - 17. mai komiteen var svært positiv til ideen. Men sikkerheten må også ivaretas med så mange mennesker og barn samlet på et bergrenset område, påpeker han.

Les denne liernettartikkelen ogsåhttp://www.liernett.no/5926-edvald-vender-tilbake-til-sylling


17. mai Sykling Sylling

4 kommentarer

Lørdag 7. januar 2012 14:47: Hans Olaf Heslien
NRK bør ta seg en tur til Sylling 17.mai i år ;-)
Lørdag 7. januar 2012 14:48: Morgan Langfeldt
Bare å slappe av! Syllingfolket kjenner sin besøkstid! Syklistene vil huske den vakre bygda øverst i Lier :-)
Torsdag 29. mars 2012 16:21: Kjetil Eggen
Dere bør heller ta kontakt med TV2. De sender dette rittet direkte, og det kan jo være mulig de kan gjøre noe ut av Sylling. Det er uansett for sent iforhold til NRKs direktesending, og NRK vil muligens ikke slippe til heller, I og med TV2 sitter på rettighetene.
Søndag 6. mai 2012 18:19: Gullborg Glesne Swang
6.mai 2012 Gullborg Glesne Swang

Flott at vi gjør noe ut av sykkelrittet. Roar Bogerud du er topp. Vi får TV2 til å få oss på TV skjermen.En oppfordring til både store og små. TA MED FLAGG . Sylling kan dette med fellesskapet og lage det flott.

Flere saker fra arkivet

Liunger i Idrettskretsen

Roar Bogerud fra Sylling ble valgt til leder og Bente Gravdal valgt inn i styret på tinget i Drammen i helga.

Marit Breiviks tilrettelegger

Stor optimisme blant håndballtroppen, forsikret den travle, men rolige Sylling-mannen Roar Bogerud til Liernett, i det han ankom Skandinavium i Gøteborg som hovedleder for den norske håndbaltroppen. Kampen mot Slovenia spilles klokka 19 i kveld.

Til håndball-VM som hovedleder

Det blir min første tur til St. Petersburg, sier den entusiastiske, men svært nøkterne håndballederen Roar Bogerud (51) før avreise med nasjonens yndlinger. - Russerne er veldig greie å samarbeide med.

Roar og Espen

To "Lier-karer" gjenvalgt til styret i Norges Håndballforbund.

Liers andel av EM-gullet

Norge har nettopp vunnet EM-gull, der Roar Bogerud fra Sylling bør få sin fortjente ære for en flott utfført jobb som troppens hovedleder.

Heldigvis falsk alarm

- Jeg har ikke sovet ett minutt i natt, sier Sylling-mannen Roar Bogerud etter at det ble ringt inn en bombetrussel til hotellet til det norske landslaget i går kveld --

Liunger i Gent

Har flagget klart når Hushovd og Arvesen kommer trillende

Svært engasjert leder i St. Petersburg

- Stemningen har vært helt på topp i den norske troppen helt til i kveld, sier Håndballforbundets hovedleder Roar Bogerud fra Sylling. På telefon til Liernett, forteller Bogerud begeistret om jobben sin i heksegryta under VM i den russiske hovedstaden.

Smilte likevel

Sylling skole, her representert med Julia Isabel Mora Folkvord, Emilie Andrea Dahl og Maren Elisen Braaten måtte gi tapt etter hele ni deltakelser i Nrk Buskeruds gjettekonkuranse.

Håndballeder i lykkerus

Da Norge tok gull i OL for noen timer siden ble det en veldig beveget formiddag for Roar Bogerud fra Sylling som har jobbet tett på både jentene og støtteapparatet

Sykkelgale liunger overalt

Det er ikke bare familiene Bekken Nilsen og Hornstuen Mathiesen fra Lier som følger Tour de France i år.

Reistad vant i nervepirrende lokalderby.

Reistad var store favoritter før kampen mot Sylling. Ingen av de vel 50 på tribunen i Syllinghallen hadde vel egentlig troen på seier før kampen, og det startet som forventet. Reistad gikk ut i hundre, og demonstrerte kontringsstyrke og presisjon. Syllingjentene ble regelrett utspilt og lå fort under med både 4 og 5 mål.

Over 540 tusen fra Lier

Takket være innsatsen fra barn og ungdom ved barneskolene i Lier ble bøssene fylt opp, og sårt tiltrengte kroner kom inn til "Leger uten grenser".

Mer å juble over?

Roar Bogerud fra Sylling skal denne gangen holde styr på et femtitalls pågående håndballjournalister

Edvald vender tilbake til Sylling

Edvald Boasson Hagen vender tilbake til Sylling, seks år etter at han sikret seg en av sine første store etappeseire på samme sted.

Hvem vinner spurten?

Det er satt på spurtpremie når verdenseliten i Glava Tour gjennom Sylling på 17. mai.

Mer fysisk lek og moro i SFO

Men det nye SFO-tilbudet vil også innebære et nært samarbeid med Idrettskretsen og de lokale idrettslagene, sier prosjektansvarlig Roar Bogerud (her tv)

Ønsker opphøyde gangfelt

Arne Chr Karlsen mener dette er nødvendig, for å sikre fotgjengere og andre myke trafikanter mot råkjørere i Sylling sentrum.

Mer penger til aktiviteter

- Kulturdepartementet har kommet med en fersk ordning for momskompensasjon for idrettslagene, sier Roar Bogerud, liung og leder av Buskerud Idrettskrets.

Liker du å sy og strikke?

Vevstua i Øvre Lier Bondekvinnelag innbyr til aktivitetskveld i Aulaen ved Sylling skole torsdag kveld kl 1830

Inspirator for trivselsledere

Andrè Bergdølmo koste seg sammen med 180 barneskoleelever og deres lærere i Syllinghallen onsdag formiddag.

Sylling Ysteri - Kilder

Kilder

Mer fokus på trim

I Syllinghallen på tirsdag fikk 45 deltakere fra barnehager og SFO i Lier en innføring i nye øvelser for de mindre av instruktører fra Friskis og Svettis.

Mannen bak Marit

Når Marit Breivik (på bildet) forklarer suksessen har Sylling-mannen Roar Bogerud bak laglederbenken lagt mye til rette ---

Imponerende oppslutning

Det sier prosjektleder Roar Bogerud (på bildet) om vinteraktivitetskurset som hadde som mål å gi de ansatte innen Skolefritidsordningen bedre kompetanse.

Møtte Roar og håndballgutta

Ferskvaremesteren Kai Marius Andersen er bak disken igjen etter en flott tur til Kroatia, her sammen med kollegene Elise Bakken og Stine Brevik (th)

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

- Han har punktert

Det sa disse ungdommene fra Lierbyen som nok var noe skuffet da de ikke fikk se yndlingen Edvald Boasson Hagen ta teten gjennom Sylling, men Boasson kom sterkere tilbake -

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Sprudlende åpning

I går ettermiddag ble Sylling Brygge åpnet på Svangstrand.

Ny strategi gir optimisme

Sylling IF s hovedstyre (på bildet) lanserer sitt slagord "Min klubb øverst i Lier" før årsmøtet tirsdag kveld.

Hvilken virksomhet i Lier stiller med flest deltakere?

Friidrettsgruppa i Sylling IF utfordrer alle virksomhetene i Lier Kommune til å stille med flest mulige ansatte i Kanada rundt. Det er sosialt, sunt og kjempegøy. Trimmerne kan løpe Kanada Rundt (6 og 12 Km) Kanada Rundt (12 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen, Kanada, Tronstad og tilbake til skolen, mens Kanada Rundt (6 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen og tilbake til skolen. Håper mange tar i mot denne utfordringen og stiller på Kanada rundt i år.

Oddevall skole

Mange politikere har gitt meg tilbakemelding på innlegget ”kampklar pappa” Alle prater så flott om at de ikke ønsker å legge ned skolen men det er ingen som står frem og sier at vi skal beholde skolen. Dere prater bare babler og har ikke egne meninger, bare partienes meninger. Er ikke dere voksene mennesker som har selvstendinge meninger? Jeg vil vite hva hver og enn av dere står for og hva dere skal stemme. Er det noen av dere politikere som tør å komme ut av skapet?

Byttedag i Sylling

- Kan overskuddet fra denne dagen hjelpe oss til å bygge ei ny hinderløype? spør

Helt fantastisk

- Dette er første gang Norge går videre med full pott, og vi er stor fornøyde, sier herrelandslagets hovedleder, Roar Bogerud fra Sylling

Kjempebra for Sylling IF

- Vi har stor tro på at jobben hans vil bli en stor lettelse for oss tillitsvalgte, sier leder Hanne M. Gravdal etter at Odd Arne Vangen ble ansatt som daglig leder i foreningen.

17. mai i Sylling

Sylling

Yngste rytter vant

10-årige Thea Pettersen fra Sylling Rideklubb med 18-åringen Little Imp var overrraskende best i sin klasse under Drammen Spring Tour på Linnesvollen på søndag.

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

Håndballgutta videre i sparserien.

Gutter 17 år gikk i går videre til siste kvalifiseringsrunde til Sparserien i håndball. Sparserien er en nasjonal serie for de 16 beste lagene i Norge. Det å i seg selv være i posisjon er en stor prestasjon. Lier stiller med spillere som er yngre enn motstanderne, og målet er å være blant de beste først til neste år.

Opprustning av natursti og benker

For mange år siden ble det laget en natursti over Altanåsen i Sylling

Flere natteravner

I år blir det natteravner også i Sylling, ved Engersand og på Gilhusodden

Tinestafetten 2009

59 lag deltok i årets tinestafett i Sylling

Fair Play - prisen til Sylling

Klubbens kvinnelig sjuerlags gode holdninger er blitt registrert i Buskerud Fotballkrets.

Til Tour de France

Familiene Bekken Nilsen og Hornstuen Mathiesen håper å få oppleve fire-fem etapper av sommmerens største idrettsbegivenhet

Daglig leder av Liernett til VG Nett

Datagründer og daglig leder i Liernett starter som Traffic Manager i VG Nett etter nyttår.

Sjåbagos hadde storsamling i Sylling

Stor barnefestival i helga.

Klart for ny suksess

Styret for Jordbæreventyret samlet de frivillige for den siste informasjonen i aulaen ved Sylling skole i kveld.

Lierhallen i ny drakt

Skinnende og innbydende er førsteinntrykket etter oppussingen som har kostet vel 5,7 millioner.

Gøy med Leik

Vi skal skape begeistring gjennom aktive og glade barn

Hektisk for Roar Bogerud

De fleste tv-seere så at det kokte over for Johnny Jensen i sluttminuttene ---

Det regner i stille grender

”Same procedure as last year - and every year”, er vi fristet til å si. Regn. Julegrana tennes i Sylling

Stemning i vintermørket

Sylling Sangkor starter jubileumssesongen med å ta med seg korvenner i bygda og inviterer til konsert i Frogner kirke.

200 i hundre

Med sjarme og inspirasjon tok Kjartan Eide nye trivselsledere med storm i Syllinghallen på tirsdag. Ikke rart at koordinator Roar Bogerud kommanderte Eide ut på en æresrunde etter kurset -

Suksess med gratis skidag i Sylling

Sylling skole dro på skidag i Øverskogen.

Sylling sangkor med lokalsang

Det er viktig at et kor markerer seg i lokalmiljøet

Sylling g91

Det fortsatt fin -fine spilleforhold i Øvre Lier. Sylling IF mønstrer åtte fotballag. Trenere i år for Sylling 09 har vært Rune Torgersen og Roar Ask.

Lier volleyballklubb flytter til Sylling

Fra høsten av kommer Lier Volleyballklubb til å spille sine kamper i Syllinghallen. Det betyr at folk i Sylling kan glede seg til Eliteserie på hjemmebanen.

Måtte bytte klubb

Mats Eidal Olsen (16) fra Sylling slet med smerter i flere år, da han spilte håndball i Syllinghallen.

På innsiden av håndballandslaget

Norges hovedleder, Roar Bogerud, vil komme med sidekommentarer, spesielt for Liernett, om alt omkring Glenn Solberg og laget når EM i håndball starter i Drammen i neste uke

Hederspriser i Sylling

David Svendsen var en av flere som ble takket for en fabelaktig innsats av Narve Holmen på sesongavslutninga for fotballen i Sylling IF på torsdag.

Film og geometri i kunst for tiende klasse

Den kulturelle skolesekken bringer kunstnere inn i klasserommet.

Liungen vant i lokalderby

Handball, 4 div menn - Liungen slo Sylling

Kampoppsett Sylling IF A-lag

Kampoppsett Sylling IFs A-lag herrer 2007

Stor stimulanse for Sylling

- Silje Bæra Hørthe er en av de lokale forbildene som fikk stipend etter Jordbæreventyret" i sommer. Ingeborg Lien, leder av elevrådet ved Sylling skole overrakte sjekken.

Loppende glad lørdag

Sylling menighetsråd arrangerer loppemarked i morgen, og ved Lierbyen skole er ungdommer på plass med lopper i helgen.

Fortsetter nedbyggingen av omsorgsektoren

Det sier gruppeleder i Ap, Bård Strand (på bildet), etter vedtaket av Handlingsplanen

Farlig parkering

Det bør ikke bli en vane å parkere der (se bildet).

Pressemelding fra Sylling IF, hovedstyret

Sylling IF´s hovedstyre er av den oppfatning at oppslagene i Drammens Tidende lørdag 11.10 og på Lier-Nett 13.10 om forholdene i foreningen savner forankring i de faktiske forhold og på en feilaktig måte skaper inntrykk av en idrettsforening i krise. Det er ikke tilfellet. Tvert i mot er Sylling IF inne i en svært positiv utvikling, med ny hall og stor aktivitet i alle undergruppene.

Kommer du?

Sylling sangkor har invitert Hennummusikken og Konneud musikkorps til aulaen på Sylling skole mandag 10. mars kl.19.15.

Ny medalje til Sylling Rideklubb

Under helgas norgesmesterskap i sprangridning ble det sølv til laget fra Sylling --

Comeback for juletrefest i Sylling

Førstkommende søndag møtes barn og voksne til gang rundt juletreet, bespisning, trylleshow - og sannsynligvis kommer nissen til aulaen på Sylling skole.

Lier-lag i Holmenkollstafetten

5 lag fra Lier deltok i vårens vakreste eventyr, og Lier kommune BIL slo Sylling IF

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Riktige svar på påskequizen til Liernett

Vinneren av påskequizen ble Anne S Skustad og Dag Muggerud, begge vil få et gavekort fra DFDS. Ingvild S Bjurstrøm vant et strikkaskjerf. Liernett gratulerer. Se svarene under

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

Flaggheising og vekking

Speiderne, med sin leder Marianne Fossen, stod ansvarlig for flaggheisingen ved Sylling skole. Etterpå gikk de gjennom sentrum -

Det glapp for Sylling

Gutter14 tapte for serielederen

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Gammelrektoren fylte 80

Det var samlet mye skoleekspertise på Sylling skolepå tirsdag

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

Syttende mai i Lier

Det blir tog, musikk og gudstjenester mange steder i Lier på torsdag, og Lier Bygdetun holder åpent.

Støtter barn og unge på Øst-Timor

Oliver Borgevad Lunde (10), Celine Strøm Thorrud (8) og resten av Sylling-speiderne gjorde i går en stor innsats i årets speideraksjon

Programmet for 17. mai 2011

Barneskolene i Lier har som vanlig egne arrangementer på 17. mai. Programmet for hver skole finner du her.

Program for guttekonferansen

Hva skjer'a?

Syllings jentelag heiet på Røa

-- Vi heier på Røa, sa Øivind Nilsen, treneren for Syllings jentelag før cupfinalen mellom Asker og Røa. -- Begrunnelsen for det er at det er nykommeren mot det etablerte cuplaget, sa treneren før avreisen fra Kroa i Sylling. Røa vant som kjent, og treneren og det unge fotballaget i Sylling fikk en flott sesongavslutning.

Strikkecafè i Sylling

Tirsdag 8.nov. oppfordrer vi til å ta med håndarbeid og komme til en uhøytidelig konsert i Sylling skoles aula.

Kreativ læring

De tre skolekorpsene, Tranby skolekorps, Høvik og Lier skolekorps og Sylling og Oddevall skolekorps skal for første gang ha et felles seminar som avsluttes med konsert på Sylling skole på søndag.

Ridestevne i Sylling

Bilder fra BRYK*s Vintercup Sprang - Sylling Rideklubbb på Valstad gård i sylling 19. feb. Resultatene ligger på hjemmesidene til Sylling Rideklubb

Liers største idrettsarrangement

Tinestafetten ved Sylling skole trekker hvert år rundt 1000 deltagere. Dette gjør det muligens til det største idrettsarrangementet i Lier.

Jazz i Sylling

Ønskereprise med Magnolia jazzband i Sylling kirke

Storkontroll på Nordal og i Sylling.

Tidligere i dag hadde politiet storkontroll ved Nordal skole. Alle førere ble kontrollert for fart og promille.

Legge ned Tranby bibliotek?

Rådmannen foreslår å legge ned Tranby bibliotek. Hva mener du?

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Kommunen rydder opp

Etter at Liernett tidligere i uka skrev om bil- og båtvrak på Svangstrand i Sylling, har Lier kommune kommet på banen.

Thank you for the music!

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling, ordfører i Lier.