Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a5d0141e9e8d9f73c7e8c72223d30e46

Støtter barn og unge på Øst-Timor

Oliver Borgevad Lunde (10), Celine Strøm Thorrud (8) og resten av Sylling-speiderne gjorde i går en stor innsats i årets speideraksjon

Siden 2004 har speiderbevegelsen i Norge samarbeidet med Flyktningehjelpen. I år går pengene til utdanningssentere for barn og unge på Øst-Timor.

- Det ble i alt kr 7 684, 50 fra givere i Sylling skolekrets, fortalte en fornøyd speiderleder Marianne Fossen til Liernett torsdag kveld.
- Også var det jo selveste St. Georgs dagen, sa hun. (St Georg var en kristen martyr i Palestina. Han er skytshelgen for blant annet England, Litauen og speiderbevegelsen. Les mer om St Georg: http://no.wikipedia.org/wiki/Georg_ridderen)

Sylling speidergruppe lå nede i mange år, men ble startet opp igjen i 1994. Marianne Fossen har vært med siden 1995 og har vært gruppeleder siden 1998. Nå er 20 barn og unge i alderen 7 til 20 år med.

- Vi skal være med på et arrangement i Parken i Drammen på lørdag. Der skal vi selge "St.Georg Drageblod" til inntekt for aksjonen. Velkommen til parkscenen kl 1100, der skal speiderne markere St. Georgsdagen og ha fornyelse av speiderløftet, sier Helge Jensen som er leder i ”Gamle Ekorn” i Tranby speidergruppe, til Liernett,

Les mer på: www.tranbyspeider.no

I dagene 1. mai til 3. mai skal speidergruppene i Sylling, i Lier (Lierbyen), på Tranby og på Gullaug delta i kretsbannerkonkurransen på Konnerud. Da skal de overnatte i lavo. – Da får vi håpe at snøen er borte, sier Inger Bjørshoel, leder i Lier speidergruppe og som også er kretssekretær i Nedre Buskerud krets.
Lierspeiderne er 13 i tallet i alderen 7 fra 2. klasse til 7. klasse ved Hegg skole. Gruppa ble startet opp for ett år sidenetter at den hadde ligget nede noen år. - Vi har planer om å padle Lierelva senere i år, forteller Bjørshoel.

Lederen av speiderne på Gullaug, Håvard Sørli, var ikke tilgjengelig for kommentar.
- Alle speidergruppene i Lier vil delta på arrangementet i parken i Drammen på lørdag. Da vil aksjonen fortsette, sier kretssekretær Inger Bjørshoel fra Tranby.

Her kan du lese mer om Speideraksjonen: http://www.speiding.no/aksjon/

Forrige artikkel:The Battle of the Bands 09Neste artikkel:Rutinen avgjorde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode