Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d5a06336a128143e3ddbb177ef7e4b53

Sangtalentet fra Sylling

Årets vinner av Haugestadstipendet, Ingeborg Soot, sang før hun kunne snakke reint --

Det har Ingeborg Soot hørt av sine foreldre i Svanglia.
Ingeborg startet studier i klassisk sang ved Norges Musikkhøgskole i høst. Hun var blant de fem som kom gjennom ”nåløyet. Det var hele 176 som søkte. Bare det tyder på at det er en svært verdig stipendvinner som inntar podiet på Haugestad torsdag kveld.

Hun skal selv bidra til en minnerik kveld for seg selv og familien på fire i Sylling. Ingeborg skal kvittere for stipendet ved å gi noe ”smakebiter” fra sitt repertoar.

Foreløpig pendler hun mellom Sylling og sangstudiene ved Musikkhøgskolen. Hun bruker ofte tiden på bussen ved å lese noter. – Det hender folk bemerker det og spør om hun studerer musikk, sier Ingeborg som svært engasjert, gjerne med synger en strofe for å gi en demontrasjon på sin mezzosopranstemme. - Blant de 10-11 som studerer klassisk sang ved Høgskolen nå, teller vi mezzosopraner to.
Ved siden er studiet hun med i Uranienborg vokalensemble i Oslo. – Vi øver hver torsdag, forteller Ingeborg. Hun måtte gjennom en opptakelsesprøve for å komme med. Ensemblet består av 19 sangere fordelt på fem sopraner, fem altstemmer, fire tenorer og fem basstemmer. Det blir opptreden i Uranienborg kirke i desember, forteller hun.

Den aktive og dyktige studenten oppgir at hun skal delta på 14-15 konserter før jul. Hun skal blant annet være solist i Frogner kirke, synge i både Bragernes kirke og i bygdas største kirke, Sjåstad kirke, 2. juledag.


Nestleder i Menighetsrådet.

Ingeborg har sunget i Sylling kirke i mange år. Hun er sannsynligvis en av aller yngste medlemmene som noen gang er blitt innvalgt i et menighetsråd. Hun har nå vært nestleder i halvannet år. – det har vært givende og interessant, sier hun.

Sangtalentet startet som åtteåring i Bragernes aspirant. Senere var hun med jentekoret og ungdomskoret ved Bragernes kirke. Hun har hatt Ruth Ødegaard som sanglærer både privat og under de tre årene ved Musikklinja ved St Hallvard Videregående skole.

- Etter de to første årene kan jeg ta en baccelorgrad, sier Ingeborg.. – Men det er også mulig å søke Norges Operaskole etter to års studier, sier Ingeborg uten å røpe hva som er planene om halvannet år.

Hun setter stor pris på stipendet. - Det gir meg muligheter til å kjøpe noter og utvide notebiblioteket, understreker hun. Hefter kan koste fra 300 til 1 000 kroner. - Men jeg vil nok også spare noen av stipendpengene, innrømmer det ambisiøse sangtalentet.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode