Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: af6591ac6826a0fd8dec17c6ce64b844

Med hjertet fylt av velkommen

Det var sånn vi følte det, vi som var til stede, da Ole Johan Stokstad ble innsatt som ny sogneprest i Sjåstad og Sylling i dag.

Blå himmel og varmegrader en sensommer verdig! Sylling kirke badet i sol. Nykalkede vegger skinte om kapp med feststemte mennesker som ble kalt til innsettelsesgudstjeneste denne augustsøndagen. Og selv om det hadde vært plass til flere sognebarn, fyltes kirkebenkene likevel opp av alle oss som har ventet spent på å få hilse den nye prestefamilien velkommen.

Innsettelse
Syng for Herren, hele verden lød det fra forsamlingen da inngangsprosesjonen toget frem mot koret. I gudstjenesten leste menighetsrådsleder fra Sjåstad, Anne Lise Johansen, biskop Laila Riksaasen Dahl sitt kallsbrev. Menighetene ble oppfordret til å ta sin nye prest godt i mot, og be for ham.

Prost Ellen Martha Blaasvær deltok også i gudstjenesten og ønsket Ole Johan velkommen.

- Det er en gave å få lov til å lyse velsignelse, sa Blaasvær og forsatte med en oppfordring til oss alle om å holde fokus på det som bygger opp og det å tale vel om hverandre.

Søndagens prekentekst var hentet fra Matt 12, 33-37. Og nypresten på prekestolen tok oss med inn i fariseernes og de skriftlærdes verden – de som hadde alt det ytre i skjønn orden – ikke så ulikt Norge 2010? Og presten utfordret oss nok til å tenke etter hvordan det står til på innsida hos oss!

- Hva er hjertet ditt fylt opp av? – undret han – Og hvor stor plass lar vi Gud få?

Hjertene ble i hvert fall fulle av glede denne søndagstimen – og riktig oppløftende følte nok menigheten seg da Sylling sangkor under ledelse av dirigent Anne-Lise Solheim tonesatte og ba lyset skinne. ”Shine your light” fikk glassmaleriene i vinduene til å funkle og sjela til å stråle og kanskje gåsehuden til å stritte. Og da ”you raise me up to more than I can be” tryllet frem sitringen på nytt, ble innsettelsen av Ole Johan en ramme hvor velkomst og nåde fikk stor plass i hjertene våre.

Kirkekaffe
Så godt som hele forsamlingen trengte seg sammen i kirkestua. Etter åndelig føde, må ganen få sitt. Begge menighetsrådene hadde sørget for rålekre konditorkunster og et ukjent antall kaffekanner. Og igjen favnet koret oss med repertoar som kalte på de gode følelsene. Ingeborg Soot kilte oss i øret med ”Vårsøg” og talerne og velkomstene florerte. Ulla Ordfører bedyret bl.a. at Lier er en kommune med omsorg for kirken og overrakte Lier i ord og bilder i bokform. Søren Falch Zapffe, leder i Lier Kirkelige Fellesråd, forærte en guidet busstur med Arne Christoffer Karlsen. Zapffe mente nemlig at lokalkunnskaper er et must for å kunne tjene på best mulig måte.

Laila Stensen var ikke vond å be denne gangen heller. Hun ønsket gjerne den nye prestefamilien velkommen til menighetene i Sjåstad og Sylling. Om hun ville være føre var vites ikke, men beskjeden var klar:

- Hvis det er noe galt, er vi flere som pleier å si fra, uttalte den ikke ukjent frittalende damen fra Meren.

Fra menighetsrådene overrakte Jacob Gjevre et par bøker med lokalt stoff. En kasse med Syllingför (les jordbær fra Myhrene) ble overrakt Ole Johans kone Kristin og lille Berit Synøve fikk også en liten oppmerksomhet.

Den nye presten spurte oss altså hva hjertene våre var fylt av. Denne søndagen var det mange av oss som fylte dem med velkommen!

I  ingressen ser du fra venstre: Dan Cato Fagernes, Ellen Martha Blaasvær, Ole Johan Stokstad, Anne Lise Johansen, Ulla Nævestad, Søren Falch Zapffe

Bildene nedenfor viser
inngangsprosesjonen
Ole Johan Stokstad, Anne Lise Johansen, Dan Cato Fagernes,
Søren Falch Zapffe, Ellen Martha Blaasvær, Ingeborg Soot,
fra kirkekaffen

1/4 (DSC_0013 [1600x1200].JPG)
2/4 (DSC_0017 [1600x1200].JPG)
3/4 (DSC_0032 [1600x1200].JPG)
4/4 (DSC_0063 [1600x1200].JPG)
Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode