Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e336e322f9d382cfad5a7a096ac4a28e

"Sviktet" av sine egne

Mathias B. Dannevig argumenterte intenst mot pol på Liertoppen og så sliten ut, etter at fem av hans sosialistvenner hadde stemt for Liertoppen

Han holdt en av kveldens lengste og mest intense innlegg, der han klart ga uttrykk for sin motstand mot etablering av vinmonopol på Liertoppen. Han ønsket at kommunestyret heller skulle "spille ballen" tilbake til styret for A/S Vinmonopolet.

Og som ventet var både senterpartiet og venstre, representert ved Siri Loe Svere og Nina E. Johnsen klare på at lokalpolitikerne måtte si nei til Liertoppen og ja til Lierbyen og burde benytte seg av sjansen til å bidra til et mer aktiv kommunesentrum. - Vi må tørre å si nei til et pol på Liertoppen,sa Svere og la til: - Vi må is i magan!

Truls Hallingstad,
Uavhengig Folkevalgte sa, blant annet, i sitt lange innlegg og med humor: - Det blir vel som med EU.  Sier vi nei, blir det vel omkamp om noen år. Jeg savner ikke pol i Lier, like lite som jeg savner bjørn og ulv ---

I stedet for en vanlig lokaliseringsdebatt, ble det en debatt om Lierbyens framtid.

- I de tidligere poldebattene har vi vært spitta, hevdet Anita Drevdal, Men nå har vi to (den andre er  Runar Gravdal, red anm.) samla oss om Liertoppen. Som et negativt moment  mente hun at et pol i Lierbyen kan øke biltrafikken i sentrum. Det er ikke det vi ønsker, mente hun og trakk inn andre forslag som "bondens marked" for å gjøre sentrum mer levedyktig.

Motstanderne av pol på Liertoppen var i hele tatt veldig aktive, så etter at nær en tredel av forsamlingen hadde sagt sitt, ante man en spenning i salen like før avstemming. Etter en nøye telling av stemmer, foreslo ordfører Nævestad raskt at det var behov for en pause  --

Høyres parlamentariske Søren F. Zapffe som stemte med flertallet, syntes saken hadde fått en litt for stor dimensjon. - Vinmonopolets betydning for Lierbyen er sterkt overdrevent. Han tror i stedet at andre aktiviteter som kulturhus og et vitensenteret kan skape ny entusiasme i kommunesenteret.


 
Paul Chr Justad (Ap) og varaordfører Siri Loe Svere  (Sp) tapte  begge "polkampen" og hadde mye å snakke om.
Søren F. Zapffe var tilsynlatende rolig etter avstemmingen. Han nøyde seg med et kort innlegg denne gangen --

For ordens skyld, slik fordelte stemmene seg:

Ja til Vinmonopolets søknad om utsalg på Liertoppen: 17 H, 3 Ap, 3 Frp, 2 SV og 1 UF

Fordeling av nei-stemmene var slik
10 Ap, 4 Frp, 2 V,  2 Krf  og 2 H

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 11. mars 2008 22:20: Paul Christian Justad
Ja vi tapte polsaken, men vant saken om fradeling av to tomter i Sylling. Jeg håper Liers folkevalgte fortsetter den politikken om fradeling av jord.
Tirsdag 11. mars 2008 22:28: Tom I.
Vant dere den saken fordi Ap-repr. ikke stod fritt?
Tirsdag 11. mars 2008 23:48: Aud Langsyn
Når Loe Svere ber Liers politikere ha is i magen når det gjelder saken om lokalisering av pol, så tar hun i følge gubben feil. I følge ham skal isen være i pjolter'n!
Onsdag 12. mars 2008 14:26: Svada
Ser at Aud Trangsyn fortsetter med sine dumme komentarer. Forøvrig må vil jo gratulere Liertoppen med polet. Dernest så ser jeg at senterleder Ingunn Brekke, ikke har så stor tro på at omsetningen vil øke drastisk. Det blir kanskje slik som det har vært til nå, at vi handler på polet i Drammen og også i Asker eller Sandvika som har mer å tilby enn bare ei lang handlegate med dårlig luft.
Mandag 17. mars 2008 20:47: Egil Berg, Gullaug i Lier
Jeg tror at lokaliseringen av et Vinmonopolutsalg ikke er utslagsgivende for veksten av et tettsted. Hva angår Lierbyen, har den, etter min oppfatning, mistet sitt tettstedspreg etter at jernbanen forsvant for over 30 år siden. Som lekmann syns jeg at reguleringen av Lierbyen virker tilfeldig og planløs og vil ikke gi grunnlag for den utvikling mange politikere ønsker. Jeg er redd at investeringer i sentre og kulturhus ikke vil hjelpe særlig.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode