Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Kommentar til Tutta og Iren

Hei Tutta og Iren. Hyggelig at dere leser Liernettt. Her skal dere få min forklaring på hvorfor det jeg skrev fra valgmøtet på Liertoppen ikke ble som dere forventet eller håpet

Jeg har sjekket blokka mi for å finne ut hva jeg egentlig noterte i forbindelse med Siv Jensens besøk på Liertoppen tirsdag 14. august. Det var ikke noe i det hun der sa som atskiller seg fra det hun har sagt både før og etter Liertoppen, det er som en karusell, 25 øre år så går’n igjen. I så måte er hun ikke annerledes enn andre rikspolitikere som må møte opp for å kaste glans over åndsbrødre på lokalplanet. At hun mente det var lurt å stemme på Frp med Marcussen i spissen, burde vel heller ikke være en bombe.

 Så jeg tenkte: - Herregud hva skal jeg skrive? Først prøvde  jeg å lage en medley ut av alle honnørordene, retoriske gjengangere du gjerne finner i alle partier, men fikk ikke helt dreisen på det. Likevel forteller jeg gjerne hvordan jeg har oppfattet Fremskrittspartiet og hvordan min ryggmargsrefleks virker i forhold til partiet. Her kommer den litt uhøytidelige historien:

På midten av 60- tallet jobbet jeg på et hotell i Nord Trøndelag. Dit kom Anders Lange. Han skulle reise rundt i distriktet og snakke om partiet sitt. Jeg ble satt til å hjelpe politikeren med praktiske oppgaver på møtene. Han hadde en Opel varevogn med hund baki, og det luktet våt hundepels og tørrfisk i hele bilen. . På møtene kom det alltid mye folk. Dit kom de siste frie, de som ikke hadde tilpassa seg og dreiv rundt og susa uten klokke, med lusekofta på halv skakke og nedbrett på gummistøvla. Det var folk helt uten den coatingen av borgerlig dannelse som etter hvert hadde fått nordmenn til ligne europeere. Vi drakk lagerøl og prata om løst og fast. Om kvelden satt han i salongen, røkte krokpipe og leste avisen.

Så var det Carl Ivar Hagen, forskjellig fra Anders Lange, men ikke helt. I sammen med andre politikere var han ”the odd man out” Han var gutten i politikerselskapet som ble invitert fordi en annen hadde meldt avbud, og som mora derfor hadde strigla og dressa opp slik at det ble for mye av det gode. Han rett og slett skilte seg ut. Dette så folk flest, og ettersom vi har sympati for outsideren, tok omtrent 25 % parti for den veldressa og veltalende fyren på en god dag.

Og så kommer Siv Jensen til Liertoppen, folkelig i stilen, hilser på frammøtte og lirer av seg ei lekse med god mimikk og godt driv, litt Cowboylaila og litt småsinna katte. Hun levde liksom opp til forventningene uten at vi behøvde lytte så nøye til hva hun sa. Hun var så klart ikke blant makteliten, blant venstreradikalerne, fylte av unyttig kunnskap som gjorde dem kvalifiserte til en plass høyt på lønnstigen i statsregulativet, eller blant sosialdemokratene med uhemmet tro på materiell  komfort, offentlige barnehager og gamlehjem, ei heller blant dannete oppkomlinger og formuende høyrefolk - passet Siv Jensen. Det var så du mest hadde lyst til å kjøpe noen bokser ”Lidløl”, ta med deg dama, finne en plass i sola og nyte godværet. Husk å kjøpe røyk!
Hei, Marcussen, hvordan er imagen?

Les også:  http://www.liernett.no/?artikkel=1780

Kommunestyrevalg

5 kommentarer

Fredag 24. august 2007 16:45: Tron Stad
Bravo! Trolig blant de aller beste kommentarene i årets valgkamp.
Fredag 24. august 2007 19:23: Tron Stad
Hårsåre Frp-folk i Lier?

Jeg la merke til at en eller annen rapporterte innlegget over som upassende. Toleransen er såvisst ikke overveldende i bygda vår.

Kanskje "anmelderen" vil fortelle litt om sine motiver?
Torsdag 30. august 2007 22:40: Terje Sagvolden
Dette var et utrolig morsomt innlegg som vekket mange minner om Anders Lange, eggelikøren hans under tv-debatter og tankevekkende foredrag om skatt. Han var unektelig noe utenom den vanlige A4-politikeren.

... vis hele />Takk skal du ha, Thorvald!
Mvh, Terje
Tirsdag 13. november 2007 07:53: Tron Stad
Hvor ble det forresten av ordførerkandidat Marcussen som skulle velte Ulla ved valget?
Tirsdag 13. november 2007 21:21: Tron Berg Fjeld
Ja, si det, Tron! I alle fall må det være hyggelig å endelig være savnet.

Flere saker fra arkivet

Da Carl I. Hagen kom til Liertoppen

- For noen år siden ville det vært fullt hus her, sa en tilhører. Men det var god plass da Frps forhenværende ledestjerne kom til Liertoppen i dag.

Liertoppen feirer fødselsdag

I løpet av 25 år har det vært mange glade kjøp og mange bitre nederlag.

Om tøybleier og Grønne Lier

Det overrasker at Liers varaordfører ikke leser før hun kommenterer.

"Sviktet" av sine egne

Mathias B. Dannevig argumenterte intenst mot pol på Liertoppen og så sliten ut, etter at fem av hans sosialistvenner hadde stemt for Liertoppen

Polåpning i august?

- Vi vil i løpet av april ha en klarere formening om når butikken på Liertoppen kan åpnes, sier Jens Nordahl, rådgiver i A/S Vinmonopolet til Liernett i dag

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Hvor stor er en smule?

Det synes å ha vært en smule uenighet om akkurat det på Liernetts sider den siste uka.

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Leder

Noe om tillit og ansvar

Polsaken overdimensjonert?

Mellom 18 og 19 tirsdag kveld venter mange næringsdrivende spent på lokalpolitikernes stemmegivning til A/S Vinmonopolets søknad om etablering på Liertoppen kjøpesenter

- Du vet vel hvem jeg er?

Det er ikke helt uforståelig at mye som sies og skrives kan bli misforstått. Forstått?

Nei til pol i Lier

Maxi-petit av Thorvald Lerberg

Sommer 7

Sju av i alt åtte

Ja til Vinmonopol på Liertoppen

Kommunestyret, med 26 mot 23 stemmer, vil la Vinmonopolet etablere seg på Liertoppen

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Vår mann i verden

Lørdag formiddag var utenriksminister Jonas Gahr Støre på Liertoppen, i selve symbolet på den eneveldige blå- røde maktutfoldelsen i Lier på slutten av forrige århundret

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

En godbit på bygdetunet.

Knut A. Andersen blir sjelden observert uten et enkelt videokamera i en stropp rundt halsen

Papiravisene blør

Blodrøde tall nesten over hele linja.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

St. Hallvardspillet 2008

God stemning på Gilhusodden

Om å være flyktning i Norge

Ser av avisinnslag at hele folkegrupper blir satt i bås. og det er ikke bra.. Det skaper større avstand mellom folk og mindre toleranse for alt som er fremment... Vanlig fornuft sier jo at det finnes både gode og dårlige mennesker blandt oss alle..

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Stjal kjøtt og dyner

Tre øst-europeere havnet i arresten i kveld etter at de hadde forsynt seg med kjøtt og dyner på Liertoppen.

JA til Pol på Liertoppen. Leve Lierbyen.

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon. Det po (...)

Fikk Kolberg spesiell behandling?

Forskjellbehandling av politiske partier, mener Frp s Bjørg Myran (på bildet), men virksomhetsleder på Liertun hevder at det har vært kommunikasjonssvikt med politisk sekretariat --

En slags julefortelling (3/4)

Blir det julefeiring på gutten likevel? Vi har nå kommet til lille julaften på gården til Dollar Ola

På glatte veier med dårlige dekk

To personbiler kolliderte og flere lastebiler sto fast på det glatte føret i formiddagstimene. Bot på 12.000 til nederlandsk trailersjåfør.

Ja eller nei til Liertoppen?

Det ser ut til at Liernetts lesere har et klart svar på spørsmålet

Moro med tall, eller?

Hva kan du gjøre med 2000 000 000 000 kroner ?

Guttekonferansen- Ungdom mot Narkotika

Vi dro til en stand hvor vi møtte Magne Richardsen som er en aktiv deltager i UMN.

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

Siri i sentrum

Er tradisjonell senterpartipolitikk bra for lierbonden, eller er det slik at landbruket i dag drives best av folk med røtter i næringspartiet Høyre? Før vi går videre: Bør Lier ha sitt eget kulturhus?

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

En slags julefortelling (2/4)

Les hvordan det går videre med gutten og Trigger etter at de fikk regelrett juling i første del av julefortellingen

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Debatten om Vinmonopolet

Vinmonopolet AS søker i brev av 11. desember 2007 om at Lier kommune godkjenner etablering av Vinmonopolbutikk på Liertoppen kjøpesenter. Dette begrunnes blant (...)

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

Utrenskninger før salg

Mye tyder på at Mecom-avisene og dermed også Drammens Tidende og Lierposten, blir solgt til A-pressen

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Ukens petit: - Hva tenkte han på?

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, journalist i Ukebladet Hjemmet, Norges tredje mest leste trykte medium (nærmere 1 million lesere).

Lier skal ha pol

Viktigere at Lier får pol, enn hvor det ligger.

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Vi besøker Liers spisesteder: Liertoppen Grill

Ingen steder i Lier ligger serveringsstedene tettere enn i matrekka på Liertoppen. Vårt besøk på Liertoppen Grill ga full valuta for pengene.

...og jula starter etter påske!

Nå er det jul igjen, i alle fall på Liertoppen. Vi skriver 18. oktober, og julenissene og julemarsipanen er på vei fram i hyllene. Er det mulig? Har handelsstanden ingen som helst respekt for tradisjoner? Kanskje vi like godt skal kalle hele året for jul?

Ullas dag på Høyres årsmøte

Visst var det årsmøte etter et vellykket valgår, og visst fortalte Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal om utfordringene fremover, men først og fremst var det Ullas dag.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Timeout og ettertanke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Hvor er makta?

Dette spørsmålet stiller ukens petitskribent, Tonje Evju, som selv er lokalpolitiker.

Historisk medlemsrush

- Folk melder seg inn i Venstre som aldri før, sier sekretær Ståle Sørensen i Drammen Venstre (på bildet), og reaksjonene har vært ulike lokalt ----

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

Dansegalla i St Hallvardshallen

Flere enn 800 deltok i det populære arrangementet

Om å ta konsekvensen av et valg.

I kveld var vi på folkemøte om kulturskolen. Der fikk vi høre frustrerte foreldre snakke om demokrati, og lokalpolitikere som lovet å prøve så godt de kunne. Dette er ikke noe nytt fenomen, heller en del av vårt lokaldemokrati. Man har alltid for lite penger, og når budsjettdebatten har vært nok ganger gjennom mediekværna, kommunemølla og et par folkemøter, stilner stormen.

Den elektroniske historieboka

Er du oppdatert?

Huleboerne, turtips på slutten av november.

De siste årene har hytteprisene steget til ufattelige høyder, og hytte i Lier er i dag forbeholdt dem med sjusifrede bankbøker. For oss uten millioner på bok, er hulene et fint alternativ. Rundt om i Lier er det mange huler eller ”heller”. Der kan man finne ly for dårlig vær, og en trivelig bålplass, sommer som vinter.

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Liungenes julegavekjøp på nye høyder

Julehandelen setter visstnok nye rekorder i Lier, men butikkene i Lierbyen har bare fått tak i noen smuler. Nå lysner det i Bakerikvartalet (bildet).

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Morsdag i morgen

Det er tid for blomster, til den såkalte bedre halvdelen av oss, og til de beste blant dem igjen, til mødrene

Liertoppen bløffer fortsatt

At også markedsførere må holde seg til sannheten, er nokså elementært, men for enkelte blir det av og til fristende å smøre på litt ekstra.

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Det var bedre før

Kjartan Fløgstad på Tranby bibliotek. Liernett leste den sist boka hans, Grand Manila, før han kom

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Smertefull skriveknipe…

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Grønne Lier

- der orkideer dør

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

En filatelist av beste merke

Anton Wego, antikkmessegeneral på Frogner menighetshus

Hva lyser i åsen?

Åsen(e) mot nord har fått et nytt kjennemerke

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Å skyte spurv med kanon

Å bli fortalt at man er dum pga noe man har skrevet i avisen, kan skape irrasjonelle følelser i et menneske.

Køkultur

Køen er et fenomen som oppstår når man vil fordele goder etter ”først til mølla-prinsippet”.

Jakten på Judas

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

Lierdagene 2007 er historie

Lierdagene 2007 er over. Det er ennå for tidlig å komme med en oppsummering av dagene

Mandag begynner skolen

Dessverre har den gode feriefølelsen i år blitt forstyrret medienes elendighetsbeskrivelser av norsk skolehverdag. Så hvordan er den gode skolen? Vi henger oss på debatten og oppfordrer deg til å gjøre det samme.

Snurret rundt og havnet i grøfta

Snø i veibanen, dårlig sikt og glatte veier er en krevende utfordring for mange bilførere. Ikke alle håndterte utfordringene i går.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Ikke bare velstand

Vi må ikke unnlate å gjøre noe som vi om tjue år vil si at var dumt vi ikke gjorde

Med bibler til Liertoppen

Kirken i Lier stilte lørdag på Liertoppen for å presentere den flunkende nye oversettelsen av verdens mest solgte bok. Fra venstre sogneprest Solveig Aass Kristiansen og sogneprest Berit Basmo Kvidaland.

Vi er som pengesedler

- Her om dagen kom jeg i alt julestresset i skade for å krølle sammen og kaste en hundrelapp i søpla, skriver Rune T. Berg i ukens petit

Martin på arbeidsuke på Brakka

Det ble et svært så kort og hyggelig gjensyn mellom Martin Bekken Nilsen (15) fra Sylling og Vidar Riseth (se bildet) etter kampen på Nadderud torsdag kveld.

- Det er ikke forskjell på Stortingsvalg og lokalvalg

- Det er jo akkurat de samme menneskene, politikken og meningene som er over alt. Enten det er storting, fylkesting eller kommune- og bystyre så er det helt likt.

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Skal vi danse?

Det brygger opp til dansegalla, og spent forventning til den store kvelden sprer seg gjennom Lierdalen. Jeg skal også dit tror jeg.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.