Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Å skyte spurv med kanon

Å bli fortalt at man er dum pga noe man har skrevet i avisen, kan skape irrasjonelle følelser i et menneske.

 Det kan føre til reaksjoner hos meningsytreren som vel kan betegnes som selvskading. Jo mer vedkommende gjør for å rettferdiggjøre sin argumentasjon, jo mer bunnløs blir hengemyra vedkommende ofte med viten og vilje gikk ut i.

Pennen kan være en giftspreder omgitt av arroganse og iskald forakt. Alle som til daglig har den som arbeidsredskap, vet hvordan den med de mest utspekulerte litterære spissfindigheter kan senke et menneske og la det bli stående i kaldflirets iskalde rampelys før det også slukkes, og det blir helt mørkt igjen.

Odd Myklebust (dt.) er en redaktør som svinger sin penn som en trapeskunstner over mediesirkusets store manesje. Jeg har med stor glede og beundring lest hans ledere og sett hvordan han får ordene til å trille som blykuler på glatt fløyel, og tenkt: - Hvordan får han det til? Men det er ikke sikkert at en skarp penn, verbal treffsikkerhet og høyt saklighetsnivå er opinionsdannende blant folk flest. Det vet Myklebust godt. Og det kan virke som  han vet å  nytte det til egen fordel når det gjelder å vinne tilhengere for sin sak.
Få liunger har kunnet unngå å registrere at det har rast en debatt om St Hallvardspillet på nettavisens kommentarfelt sist uke. Folk må mene hva de vil om selve debatten, men når de sier den er et resultat av en leder jeg skrev på Liernett, vil jeg forsvare meg med å si at jeg bare er halvt skyldig.
I en bombastisk leder på premieredagen, kommer Myklebust med en et nærmest historisk forsvar for gutten fra Husaby. Ikke bar befester han Hallvards helgenstatus, men gjør han nærmest til vår første sosialdemokrat.

I all denne rosen har han merket seg at noen ikke vil spillet godt, og i en stil som vi helst forbinder med Herens bønn i Bibelen, ber han om at disse kreftene ikke må få rett. Jeg lurer på hvordan Myklebust tenkte en slik appell ville bli mottatt? For folk flest som ofte oppfatter tilværelsen som litt truende, hadde han laget et lett gjenkjennelig fiendebilde. Det var som han ville vekke bygdedyret og la det utfordre det som fins i åpenbaringen til kamp, representert ved noen som ikke ville spillet godt.

St. Hallvarde er godt forankret i vår kristne tradisjon. Det er nok Myklebust også. Men her ser det ut som dt. redaktøren har gjort felles sak med Odin. Du husker han som ga bort det ene øyet til trollkvinnen, Mime, og til gjengjeld fikk all verdens visdom. Men i motsetning til Odin, som jo var en gud, er Myklebust bare et menneske. Og når vi vanlige dødelige prøver å kopiere Odin, blir vi neppe klokere, bare enøyde.

Mitt syn i denne saken er ikke blitt rikket en tøddel. Debatten rundt den har ikke gjort noe fra eller til for meg. Men vi skal videre. Nettet slipper alle fram, og det som kommer raskt, går også raskt. Og om du skal skrive, skriv med den pennen du har. Vi møtes på nettet!

Les også:  http://www.liernett.no/?artikkel=3260

2 kommentarer

Torsdag 21. august 2008 16:22: Arne
Mitt syn angående Liernett er heller ikke rikket en tøddel. Jeg leser den kun som god humor, og ikke som en seriøs medieaktør.

Det at man har Myklebust som forbilde sier det meste. DT og Myklebust leverer i svært liten grad interessant materiale. Dette er vel et problem papiravisene har generelt. Man kan gnåle så mye man vil om at "konkurransen har blitt skjerpet" pga nye mediekanaler, men faktum er at jeg ikke gidder å bruke 10 kroner på en papiravis når de benytter medias makt til å sette fokus på "ukebladsstoff" og trivialiteter. Når de først omtaler interessante saker så blir artiklene dårlige/mangelfulle fordi de ofte blir skrevet av lettvektere uten utdanning og erfaring innenfor det aktuelle området.

Når er heldigvis Liernett gratis. Har dere planer om noen gang å ta dere betalt av leserne bør dere ta mål av dere å levere noe bedre enn det DT gjør....
Torsdag 21. august 2008 19:00: Thorvald Lerberg
Hei, Arne! Det jeg mener er at Myklbust i DT har en olja penn som kan brukes - og misbrukes, alt etter som.
Hyggelig at du leser Liernett forresten, og at du tydeligvis kommer i godt humør av hva du finnner der. Humor er viktig, for all del, men jeg tror nok en del heller har satt kaffen i halsen enn trukket på smilebåndet av noe vi har hatt i avisa sist uke. Du er ikke særlig fonøyd med lokalpressa for øvrig.. Det tar vi til etterretning. Men jeg kan forsikre deg om at Liernett får du i hvert fall gratis. Og om du skulle få lyst til å skrive hos oss, kan vi nok ikke by deg annet enn et hjertelig tusen takk.

Verken beundring eller forbilde les: :"Brønnpissing i St. Hallvards brønn. http://www.liernett.no/?artikkel=3277"

Flere saker fra arkivet

Brønnpissing i St. Hallvards brønn

Lavmålsjournalistikk fra Odd Myklebust i Drammens Tidende

Hva vil vi med kulturhus

Og hvem skal fortelle oss det?

St. Hallvard – et etterspill

Det er ikke bare de store finansakrobatene på børsen som i nedgangstider finner det opportunt å søke statens hjelp når det butter.

Berit Dahl Soltvedt, et åndelig og kulturelt kraftfelt i Lier

Antakelig er det ingen liung som har så stor kjennskap til St. Hallvard som Berit Dahl Solrtvedt

Langfredagstanker

Langfredag og nærmest innesnødd på det sentrale Østlandet. For to dager siden raket jeg plenen og drakk kaffe i solveggen. I dag fikk jeg ikke opp garasjedøra uten først å ha tatt noen durabelige tak med snøskuffa.

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

Jakten på Judas

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Utrenskninger før salg

Mye tyder på at Mecom-avisene og dermed også Drammens Tidende og Lierposten, blir solgt til A-pressen

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

St. Hallvardspillet

Om å koke suppe på en spiker

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Impuls, ny gratisavis i Lier

Men også i Røyken, Drammen og Asker. Avisen har et opplag på 50 000.

En slags julefortelling (2/4)

Les hvordan det går videre med gutten og Trigger etter at de fikk regelrett juling i første del av julefortellingen

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

Leserkritikk av DT

DT.no, nettutgaven til Drammens Tidende, får kritikk for sin dekning av fartsleken på E18

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Takt og tone

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

St. Hallvard spillet - mer enn bare spill

Nytt manus er skrevet, og prøvene er i gang til årets forestilling. Denne gang er stykket ført i pennen av Håvard Rype, Lier kulturkontor, og har fått navnet ”Ikke en spurv til jorden”.

En gave til Lier og liungene

Tirsdag lanserte John Willy Jacobsen den nye boka si på en pressekonferanse på Haugestad i Lierbyen

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Om å spare seg til ruin

For en tid siden døde en venn av meg. Han var så til stede i mitt liv at da jeg helt til slutt sa: ”Vi snakkes,” visste jeg at den samtalen ville komme før eller siden.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Betraktninger om amatørkultur, amatørpolitikere og amatørjournalister

Debatten raser på Liernett, en fin anledning til å hente fram kanonene og skyte en spurv til jorden, skriver Rune Elven i sitt leserinnlegg

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

St. Hallvardspillet 2008

God stemning på Gilhusodden

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Liernett, avisen for deg som bor i Lier

En drøm har gått i oppfyllelse

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Grønne Lier?

Vi tar debatten

Mandag begynner skolen

Dessverre har den gode feriefølelsen i år blitt forstyrret medienes elendighetsbeskrivelser av norsk skolehverdag. Så hvordan er den gode skolen? Vi henger oss på debatten og oppfordrer deg til å gjøre det samme.

Om Nidar, det onde, det gode og en tviler fra Sylling

Vi skrev en tid tilbake om Nidar som begynte å selge julemarsipan i oktober. Nidar svarte at de ikke gjorde dette for profitt, men for å hjelpa alle marsipanelskere som ikke kunne vente til jul. - Vi bygger opp forventningene til jul, vel nå er det bare å glede seg til påske.

Kommentar til Tutta og Iren

Hei Tutta og Iren. Hyggelig at dere leser Liernettt. Her skal dere få min forklaring på hvorfor det jeg skrev fra valgmøtet på Liertoppen ikke ble som dere forventet eller håpet

Bli med på Liernetts sommerkonkurranse!

Liers vennskapskommuner i Danmark, Finland og Sverige er interessante og trivelige reisemål både på sommeren og andre årstider. Men hvordan kommer man seg dit?

Guttekonferansen- Politiet i Lier

Vi har intervjuet to politibetjenter om hva de synes om jobben deres og om korrupsjon er veldig utbredt i det norske politiet.

Liunger blogger om terrorhandlingene

De tragiske hendelsene i Oslo sentrum og på Utøya i vår nabokommune har gjort store inntrykk på både barn, ungdom og voksne.

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Karin Fossums beste

Det er min vurdering etter å ha brukt store deler av en sommerdag på syllingforfatterens siste bok, Den som elsker noe annet

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Papiravisene blør

Blodrøde tall nesten over hele linja.

Hva er ekte lykke?

Dag Åsbjørn Johansen gjester Filosofisk kafè på torsdag.

Godt Nett-År

Liernett skal bli liungenes møteplass nummer 1

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

- Robotene kommer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Kulturregnskap

Hva koster kulturen oss, og hva bruker vi pengene til?

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Lierbyen, et levende kommunesenter

Berit Dahl Soltvedt har oppskriften

Mens vi venter på å dø

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg.

Sommerminne del 1

Årets sommerminne blir på flere deler. Hvor mange er avhengig av vær og skrivelyst. Her følger i hvert fall første del. Hva det blir til videre, får Liernetts lesere se i dagene som kommer. God fornøyelse.

Du skal ikke sove

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud tråkket vel i salaten da hun gikk ut i Drammens tidene og kunngjorde sitt syn på regjeringens økonomiske politikk. Dette vakte som ventet reaksjoner fra arbeidsgiver, og ordfører Ulla Nævestad benyttet i dag sjansen til å kvesse kniven i DT.

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Hvor stor er en smule?

Det synes å ha vært en smule uenighet om akkurat det på Liernetts sider den siste uka.

Ikke bare bare å bli gammel --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito.

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Om å være flyktning i Norge

Ser av avisinnslag at hele folkegrupper blir satt i bås. og det er ikke bra.. Det skaper større avstand mellom folk og mindre toleranse for alt som er fremment... Vanlig fornuft sier jo at det finnes både gode og dårlige mennesker blandt oss alle..

Den gode Askeladden

Trollspillet til tranbymusikeren, Erik Eriksen, vises på Egge gård fredag og lørdag, begge dager kl. 20.00

En fornemmelse av å være menneske

Nå bør folk kjenne sin besøkelsestid og ta turen til de lokale kunstnerne som er med på kunstmønstringen ”Rett Vest”. Til helga står atelierer og gallerier åpne, og publikum får møte kunstnere og høre - og kanskje se hvordan kunsten blir til.

Grønne Lier

- der orkideer dør

Det enkle er ikke alltid det beste...

Fremskrittspartiet er god til å peke på problemene som folk møter i hverdagen. I sin praktiske politikk, derimot, er de ikke på parti med folk flest.

Rytme for livet!

Det var ikke fritt for at elevengasjementet økte fra stakato til fortissimo når Sserunjogi George Kitogo fra Uganda inntok Tranby skole med et bombardement av rytmer, sang og inspirerende kulturelle spillopper fra hjemlandet.

Jul i finanskrisa

Juletanker i julenatta nest øverst i Lier

Vår mann i verden

Lørdag formiddag var utenriksminister Jonas Gahr Støre på Liertoppen, i selve symbolet på den eneveldige blå- røde maktutfoldelsen i Lier på slutten av forrige århundret

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Innholdsløs kulturdugand i fin innpakning.

Å arbeide på nettet betyr at vi må sende stoffet langt fra oss før det kommer tilbake. Noen ganger kommer det i bane der ute, slik som denne artikkelen om idédugnaden på Sylling skole. Nå har den etter lang tids fravær svingt innom redaksjonen igjen, og vi knepper den fast i serveren. Med idrettshallen og aulaen har Sylling fått et anlegg som står i en særstilling i bygda, vakkert og smakfullt, praktisk og hensiktsmessig. Her vil kreative hoder kunne boltre seg uten å stange i veggen fordi dårlige lokaler og manglende utstyr setter grenser for skapende aktivitet.

Det var denti’

Nå foreligger den 17. årboka fra Lier historielag. Den er delt ut gratis til historielagsmedlemmer, men ligger også ute for salg.

Guttekonferanse på Sylling skole.

Det forsømte kjønn. Det kan virke slik når vi leser at guttene blir stadig mer akterutseilt

Vigdis Hjorth tilbake på Tranby bibliotek.

For tre år siden gjestet hun biblioteket og begeistret både lærere og elever. Nå var det tid for å gjenta suksessen. Lektor Lars Kolle i samarbeid med David Rivelsrud og biblioteket gjorde som vanlig de nødvendige forberedelsene. Konferansier og underholdere ble plukket ut blant elevene. Dermed var alt klar for en populær forfatter med talent for skuespilleri.

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Livslang lærer....

- Som fekk en jobb i livet der det inga framtid er, synger Prøysen i ”Griskokk-trøsta”

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Ikke tydelig nok

Vi var ikke tydelig nok, mener Anita Drevdal, førstekandidat og ordførerkanditat for Lier SV etter braknederlaget

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

”Jeg kan se i mørket”

Karin Fossum med ny roman, den første på to år. Ei bok om ubegripelig hverdagsondskap

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Kommunen og de frivillige organisasjonene

Møte på Haugestad sist onsdag

Kurs i ledelse

Kjell Sørliens innlegg om skolen ga meg mangeslags tanker. Her en en

Virker samlende på bygdene

Nils Ole Oftebro har tro på den betydning St Hallvardspillet kan få for Lier og distriktet

Snørr og barter, - et vanskelig skille.

Av ordfører Ulla Nævestad

Ligger godt an til å nå målet

- Det er godt å vite at vi fortsatt har mye å gå på, sier St Hallvards trener Anders Ruud Gundersen etter gårdagens kamp.

Terningkast på kirkebakken.

Det hender jeg angrer på det jeg skriver. Som da jeg for en tid siden i en leder i Menighetsbladet påstod ikke å huske en eneste av alle de prekener jeg har hørt. Det var flåsete og må ha virket sårende på prestene her til lands som forbereder ca. 1000 søndagsgudstjenester året rundt.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

Varsleren

Karin Fossum skriver igjen

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.