Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1302dc0e8f82539665d2e3125dd7bcea

Å skyte spurv med kanon

Å bli fortalt at man er dum pga noe man har skrevet i avisen, kan skape irrasjonelle følelser i et menneske.

 Det kan føre til reaksjoner hos meningsytreren som vel kan betegnes som selvskading. Jo mer vedkommende gjør for å rettferdiggjøre sin argumentasjon, jo mer bunnløs blir hengemyra vedkommende ofte med viten og vilje gikk ut i.

Pennen kan være en giftspreder omgitt av arroganse og iskald forakt. Alle som til daglig har den som arbeidsredskap, vet hvordan den med de mest utspekulerte litterære spissfindigheter kan senke et menneske og la det bli stående i kaldflirets iskalde rampelys før det også slukkes, og det blir helt mørkt igjen.

Odd Myklebust (dt.) er en redaktør som svinger sin penn som en trapeskunstner over mediesirkusets store manesje. Jeg har med stor glede og beundring lest hans ledere og sett hvordan han får ordene til å trille som blykuler på glatt fløyel, og tenkt: - Hvordan får han det til? Men det er ikke sikkert at en skarp penn, verbal treffsikkerhet og høyt saklighetsnivå er opinionsdannende blant folk flest. Det vet Myklebust godt. Og det kan virke som  han vet å  nytte det til egen fordel når det gjelder å vinne tilhengere for sin sak.
Få liunger har kunnet unngå å registrere at det har rast en debatt om St Hallvardspillet på nettavisens kommentarfelt sist uke. Folk må mene hva de vil om selve debatten, men når de sier den er et resultat av en leder jeg skrev på Liernett, vil jeg forsvare meg med å si at jeg bare er halvt skyldig.
I en bombastisk leder på premieredagen, kommer Myklebust med en et nærmest historisk forsvar for gutten fra Husaby. Ikke bar befester han Hallvards helgenstatus, men gjør han nærmest til vår første sosialdemokrat.

I all denne rosen har han merket seg at noen ikke vil spillet godt, og i en stil som vi helst forbinder med Herens bønn i Bibelen, ber han om at disse kreftene ikke må få rett. Jeg lurer på hvordan Myklebust tenkte en slik appell ville bli mottatt? For folk flest som ofte oppfatter tilværelsen som litt truende, hadde han laget et lett gjenkjennelig fiendebilde. Det var som han ville vekke bygdedyret og la det utfordre det som fins i åpenbaringen til kamp, representert ved noen som ikke ville spillet godt.

St. Hallvarde er godt forankret i vår kristne tradisjon. Det er nok Myklebust også. Men her ser det ut som dt. redaktøren har gjort felles sak med Odin. Du husker han som ga bort det ene øyet til trollkvinnen, Mime, og til gjengjeld fikk all verdens visdom. Men i motsetning til Odin, som jo var en gud, er Myklebust bare et menneske. Og når vi vanlige dødelige prøver å kopiere Odin, blir vi neppe klokere, bare enøyde.

Mitt syn i denne saken er ikke blitt rikket en tøddel. Debatten rundt den har ikke gjort noe fra eller til for meg. Men vi skal videre. Nettet slipper alle fram, og det som kommer raskt, går også raskt. Og om du skal skrive, skriv med den pennen du har. Vi møtes på nettet!

Les også:  http://www.liernett.no/?artikkel=3260

Forrige artikkel:Dagbok fra vinterferienNeste artikkel:Liernett i Bahamas
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 21. august 2008 16:22: Arne
Mitt syn angående Liernett er heller ikke rikket en tøddel. Jeg leser den kun som god humor, og ikke som en seriøs medieaktør.

Det at man har Myklebust som forbilde sier det meste. DT og Myklebust leverer i svært liten grad interessant materiale. Dette er vel et problem papiravisene har generelt. Man kan gnåle så mye man vil om at "konkurransen har blitt skjerpet" pga nye mediekanaler, men faktum er at jeg ikke gidder å bruke 10 kroner på en papiravis når de benytter medias makt til å sette fokus på "ukebladsstoff" og trivialiteter. Når de først omtaler interessante saker så blir artiklene dårlige/mangelfulle fordi de ofte blir skrevet av lettvektere uten utdanning og erfaring innenfor det aktuelle området.

Når er heldigvis Liernett gratis. Har dere planer om noen gang å ta dere betalt av leserne bør dere ta mål av dere å levere noe bedre enn det DT gjør....
Torsdag 21. august 2008 19:00: Thorvald Lerberg
Hei, Arne! Det jeg mener er at Myklbust i DT har en olja penn som kan brukes - og misbrukes, alt etter som.
Hyggelig at du leser Liernett forresten, og at du tydeligvis kommer i godt humør av hva du finnner der. Humor er viktig, for all del, men jeg tror nok en del heller har satt kaffen i halsen enn trukket på smilebåndet av noe vi har hatt i avisa sist uke. Du er ikke særlig fonøyd med lokalpressa for øvrig.. Det tar vi til etterretning. Men jeg kan forsikre deg om at Liernett får du i hvert fall gratis. Og om du skulle få lyst til å skrive hos oss, kan vi nok ikke by deg annet enn et hjertelig tusen takk.

Verken beundring eller forbilde les: :"Brønnpissing i St. Hallvards brønn. http://www.liernett.no/?artikkel=3277"
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode