Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

.Jeg satt på rektors kontor. Skolen hadde begynt for mer enn to måneder siden, og arbeidsgiver hadde funnet tiden inne til å gi en av sine ansatte en oppstrammer. Situasjonen var ikke ny for meg, og da jeg hadde lest innkallelsen og hva som lå til grunn for møtet, følte jeg meg ut fra tidligere erfaringer temmelig sikker på at det hele ville ende i ingenting.

Alvoret i situasjonen ble understreket ved at tillitsvalgte også var til stede. Skolens inspektør var referent. Saklista inneholdt flere punkter, men det var ett om at jeg skulle ha ytret meg om min egen arbeidssituasjon som umiddelbart påkalte min oppmerksomhet. Jeg skjønte ikke helt hva som mentes med det, men forstod det dithen at jeg hadde påvirket ytringsklimaet på skolen ved å være kritisk til en del av det som ble pådyttet oss vanlige lærere, og som vanskeliggjorde arbeidet vårt i klasserommet.

Det har gjerne handlet om forhold der jeg har ment at ressursene i stor grad brukes på et byråkrati som elevene har liten eller ingen glede av. Dessuten hadde vel et ganske tydelig kroppsspråk fra min side på meningsløse møter, som har blitt tradisjon i norsk skole, blitt tolket som meningsytringer ikke helt etter rektors smak. Derfor skrev jeg en halvannen side lang rapport med kommentarer til akkurat det punktet, lot hver av de tilstedeværende få en kopi. Og leste så høyt det jeg hadde skrevet. Ingen kommentarer.

Rapporten kunne vært et utgangspunkt for en god samtale mellom rektor og en av kommunens mest erfarne lærere, en som etter snart 40 års fartstid i klasserommet ikke har hatt en alvorlig konflikt verken med elever eller foreldre, og som ikke har mottatt en eneste formell klage på en karakter, og det etter å ha hatt elever oppe til eksamen de fleste av årene han har undervist. Men nå skulle det ha kommet klager, eller innspill som det het, både fra elever, kolleger og foreldre.

Det hele var lite konkret. Jeg fikk aldri med meg hvem som hadde sagt hva, og ikke minst hvor. Det var som jeg skulle påføres en diagnose som bare kunne forklares av noen utenforstående, og som jeg i min tilstand ikke var i stand til å begripe. Hvis jeg nå ikke hadde gjort jobben min i forhold til verken elever, foreldre eller kolleger, burde jeg i det minste få komme med en forklaring på hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde og få unnskylde eventuelle feil. Det hele hadde noe ”Kafkask” over seg. Det unnlot jeg å nevne da jeg ikke tror han er pensum på de utallige ledersamlingene rektorer nå til dags deltar på.

Jeg vet hva jeg gjør. 40 års virke i skolen har gitt meg noen erfaringer, blant annet den at en klasse er som et orkester der hvert individ er et instrument med særegenheter og kvaliteter som det tar litt tid å stemme opp mot hverandre. Det nytter lite å komme med fastspikra strukturer, skarpe grenser, krav om nulltoleranse og med anmerkningsboka ferdigstilt før første møte med elevene. Jeg har sett nok av lærere som med et slikt utgangspunkt har gått på en smell på vårparten og fått sin tro på menneskets iboende godhet sterkt svekket. Det gjelder å finne tonen. Bare da kan du si når du forlater klassen: ”Takk for en fin tid”, og mange år senere få oppleve gjensynets gleder ved at en elev med et smil sier: ”Husker du……………?

Ute var det grått. Vi var inne i skoleårets beste arbeidsøkt, og jeg hadde alt begynt å tenke på neste time.
Salven var avfyrt fra rektors side, og hvis den var ment å skulle bedre arbeidsforholdet på skolen, var den et bomskudd.
Det som fulgte var som løskrutt å regne. Referenten blandet seg også inn, men for meg ble det mer rør. I et forsøk på å være litt konkret kom rektor med ordene som tente denne kommentaren: ” Du snakker for mye - om deg selv”. Jeg trodde ikke det ville hjelpe om jeg ga en begrunnelse for akkurat det der jeg satt. Jeg var i det hele tatt usikker på rektors motiver for møtet. Hun hadde på langt nær greid å sette en støkk i meg, bare gjort meg litt utrygg. Derfor håpet jeg at det hele snart var over, og jeg kunne gå tilbake til klasserommet.

I lys av de sist ukers grufulle hendelser har jeg reflektert over egen lærergjerning, over hvilke holdninger jeg har prøvd å formidle, og ikke minst hvilke metoder jeg har brukt for å nå målet.
Sokrates ord: ”Kjenn deg selv”, har påvirket mitt virke i blant elevene, og siden vi nå er i antikken, må jeg nevne Platon og hans tro på dialogen og dens muligheter for en fri meningsutveksling i klasserommet. Dette kan være med på å gi elevene selvinnsikt. Kort sagt: En lærer må by på seg selv. Mine tanker fant neppe grobunn i et rektorsinn satt til å gjennomføre et mandat der vett og fornuft ikke alltid er en del av innholdet.

De siste årene har jeg tilbrakt sommerferiene som lærer og reiseleder på en sommerskole for lierelever i Eastbourne . Midt på dagen har jeg gjerne noen timer elevfri som blir brukt til avislesing på stranda. I fjor sommer kom jeg over en artikkel skrevet av en av Englands fremste psykiatere. Den handlet om lærerens oppgave i en verden der et stadig økende antall ungdommer faller fra i vanlige sosiale relasjoner og blir borte foran dataskjermene. Nerdene, ”the Loners”, skaper seg en verden fri for mennesker med hjerte og sjel.

Svaret hun ga fritt gjengitt her, var: Som lærere skal du gi elevene historiene dine, aktivisere det vi alle har felles, det å være menneske, bruke erfaringene og pedagogisk kompetanse til skape et fellesskap i klasserommet. Klassesamtalen blir viktig. Den binder elevene sammen og kan skape en felles forståelse for klassiske og tradisjonelle verdier.

I dag blir stadig mer av tiden på skolen brukt foran pc’n. På sett og vis har vi løst et pedagogisk problem, det har blitt roligere i klasserommene. I hvert fall så lenge oppslåtte lap-topper dominerer utsikten fra kateteret – en stilltiende våpenhvile bygd på: ”If you shut up, we shut up”. Til og med et ufrivillig ”blip” fra en maskin kan avstedkomme misbilligende blikk fra elever som er blitt forstyrret i å være intenst opptatt til stede hver på sin klode.

Satt på spissen er vi lærere redusert til treningsledere. Vår oppgave blir å sørge for programmer som senere skal brukes som dokumentasjon for at tilbudet er gitt. Prøver du deg som formidler, kan du lett bli beskyldt for å ”showe” og bevege deg inn på entertainernes enemerker. Det er kanskje derfor sangen i stor grad har stilnet i norsk skole?

Jeg er ute av skolen nå. Kanskje litt feigt å gå av i en alder av 62, burde heller stått på og vært med i den kampen samfunnsviteren Rune Slagstad så inderlig ønsker seg: Den at læreren må ta igjen styringa i klasserommet.
Men før jeg forlot arbeidsplassen min, fikk jeg en attest som fyller meg med glede, vemod og ikke minst en følelse av at alt ikke har vært forgjeves.

Stian er alltid pen i tøyet og fører et distingvert språk: ”Du skal bli pensjonist, Thorvald, men du ser ikke særlig gammel ut.” Takk, men jeg er gammel inne i hodet mitt, og dessuten litt sliten.” ”Du skal bli bestefar også?
”Ja, det gleder jeg meg til.” Jeg kjenner en hånd på skuldra, en typisk Stian-gest. ”Da må du fortelle noen av historiene dine til barnebarna. Lykke til, Thorvald.”

Skole

12 kommentarer

Mandag 22. august 2011 08:10: Tron Stad
Sitatet i ingressen stammer fra den irske poeten, kunstmaleren og journalisten George William Russell (1867-1935) og utgjør de to siste linjene i dette verset:

In ancient shadows and twilights
... vis hele />Where childhood had strayed,
The world's great sorrows were born
And its heroes were made.
In the lost boyhood of Judas
Christ was betrayed.
Mandag 22. august 2011 08:27: Thorvald lerberg
Thorvald Lerberg: Takk, Tron Stad. Jeg husket bare bruddstykker av diktet, og at det engang i fjerne tider tok tak i meg. Når jeg nå får presentert en større del av det igjen, skjønner jeg godt hvorfor.
Mandag 22. august 2011 10:09: Synnøv Egenæs
Vil bare enda en gang takke for din gode innsats i skolen. Dine historier lever videre i elevene. Noe forsto de med en gang, andre ting vil modnes med alderen. Vi foreldre husker med glede tilbake til foreldremøter med humor og klokskap og mot til åvære rebell.
Mandag 22. august 2011 18:14: LINN
Tusen takk for alt du har lært meg Thorvald!
Jeg vil alltid huske deg som læreren som tok deg av oss elevene og lærte oss masse.
Kos deg masse i pensjonstiden :)
Mange hilsner fra Linn Andersen
Onsdag 24. august 2011 12:38: Bratset
Husker deg som en fantastisk lærer! Lærte mye av ikke bare akademisk, men også holdinger og verdier!
Lykke til vidre, hilsen Ole Kristian
Onsdag 24. august 2011 13:15: Bratset
Mye av deg* ikke bare akademisk [...]
Søndag 28. august 2011 02:45: Vegard Andersen Gåsvik
Takk for mange kloke ord og hyggelige timer med deg på Tranby!
Søndag 28. august 2011 19:56: Kristian
Takk for de fine timene jeg hadde med deg som lærer. de var aldri kjedelige. Klassen min hadde deg ikke ofte men det var høypunktet i dagen når vi fikk le og lære samtidig.
Nyt Pensjonen din nå :)
Tirsdag 30. august 2011 12:25: Kjell Aksel Sørlien
Gode kollega !
En meget god beskrivelse av en seanse du godt kunne vært foruten.
Fraværet av kommunikasjon og samhandling er påfallende og svært destruktivt for miljøet.Du beskriver en slett behandling, men du er ikke alene om det. Hvem som besitter frekkhetens nådegaver vet vi, men 'hva skjer a '? Ingen verdens ting ! Lojaliteten hos ledelsen går én vei - oppover i systemet, og det faktum gavner ikke skolen og skolens innhold. Dert psykososiale miljøet som alltid betyr mye , forvitrer........
Ha fine høstdager Thorvald !
Lørdag 3. september 2011 22:07: Line
Du er et enestående menneske, Torvald, og en unik og fantastisk lærer!!!!!
Tirsdag 6. september 2011 11:31: Kirsten Jellum
Enig med Thorvald i at det er viktig å by på seg selv, å dele erfaringer og fortelle historier. Thorvald har vært en mester der, men det er flere lærere som gjør det! Det er ikke slik at elevene blir overlatt til seg selv og en pc - langt i fra. Kunsten er å bruke digitale hjelpemidler der det kan være gode hjelpemidler, og det er det på mange områder. Variasjon er viktig - levende historiefortelling, diktlesing, individuell veiledning, praktiske oppgaver - blant mye annet. Jeg synes ikke det er riktig at det tegnes et bilde av dagens skole som en upersonlig institusjon der elever blir sviktet av uengasjerte lærere som ikke evner å kommunisere og som skaper et destruktivt miljø for våre barn og unge. Har du hørt på maken! Skjerp dere, gubber! Og gudskjelov og takk for ryddige ledere som orker å stå i den vanskelige stillingen mellom nasjonale og kommunale overordnede, mange forskjellige lærere, foreldre og elever. Min erfaring med dagens ledelse er at det er elevenes interesser og rettigheter som kommer i første rekke, og slik må det være!
Hilsen ei gammel kjerring som har like mye lærererfaring som de som har uttalt seg her.
Lørdag 1. oktober 2011 20:43: Lene M
Å ha deg som klasseforstander var et av de få lyspunktene jeg hadde på ungdomsskolen. En fantastisk lærer!

Flere saker fra arkivet

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

Mandag begynner skolen

Dessverre har den gode feriefølelsen i år blitt forstyrret medienes elendighetsbeskrivelser av norsk skolehverdag. Så hvordan er den gode skolen? Vi henger oss på debatten og oppfordrer deg til å gjøre det samme.

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds

På språkreise til England

Briskeby kompetansesenter for hørselshemmede har i samarbeid med Ruuds språkreiser i flere år organisert turer for tunghørte til Eastbourne i Sør – England.

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Kurs i ledelse

Kjell Sørliens innlegg om skolen ga meg mangeslags tanker. Her en en

Tilbake til skolen

Tidligere elever på Vivelstadskolen tilbake i klasserommet. Denne gangen på Bygdetunet

Et sted å være, et sted å lære

Her om dagen fant jeg igjen en haug med gamle ukeplaner som jeg laget til klassene jeg hadde på slutten av 70 – tallet. Kort tid etter snakket jeg med en lærer som i vår hadde vært i Finland for å gjøre seg kjent med den finske suksesspedagogikken. De to hendelsene fikk meg til å skrive følgende

Skolestart

Ukens petit er skrevet av Toril Prytz Kverneng

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Ukas petit

Velstand og søppel Skrevet av Thorvald Lerberg

Leder

Den kulturelle skolesekken

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Takt og tone

Karate- gym på Kjøsterud

Drammen: 8. trinn på Kjøsterud ungdomsskole fikk en litt spesiell overraskelse i gymmen mandag 16. januar. I gymsalen stod en mann kledd i hvitt, og rundt livet hadde han et brunt belte. Det tok nok ikke lang tid før det gikk opp for de fleste at det var en kar fra områdets kampsportmiljø

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

Ukens petit: Ny vår!

Det er heldigvis noe som bare blir bedre og bedre med årene! Det er evnen til å være ydmyk overfor årstidene, som like trofast kommer oss i møte år etter år

Forfatterne strømmer til Tranby

Nå var det Erna Osland som var innom, og Tranby bibliotek var vert.

Ukas petit-

er skrevet av Thorvald Lerberg. Min tanke er fri - så lenge det varer

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

Rytme for livet!

Det var ikke fritt for at elevengasjementet økte fra stakato til fortissimo når Sserunjogi George Kitogo fra Uganda inntok Tranby skole med et bombardement av rytmer, sang og inspirerende kulturelle spillopper fra hjemlandet.

Guttekonferansen- Rallytur på Sylling

-En skikkelig heisatur på sylling skole

Jens Bjørnå

35 år på Svangshagan/Sylling skole.

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Guttekonferansen- Pizzaboller på Guttekonferansen

Rektoren på Tranby Skole, Per Nordbø + noen få mannlige lærere, koser seg med pizzabollene elevene egentlig skulle få til lunch.

Utgått på dato snart?

- Er juletrefestene for lengst bare blitt en pliktøvelse for de voksne?

Under samme himmel

Niendeklassingene på Lierbyen skole med flott og tankevekkende musikal

Nei til gratis frukt

Venstre-politiker Nina Johnsen vil ikke at elevene skal få gratis frukt på skolen. Fysisk aktivitet er viktigere

Film og geometri i kunst for tiende klasse

Den kulturelle skolesekken bringer kunstnere inn i klasserommet.

Kjartan Ruud slutter

Torsdag sluttet Kjartan Ruud som lærer ved Stoppen skole. Da hadde han vært ved skolen siden den ble ungdomsskole i 1969

Skole(i)ferien

Det er høstferie. For oss i skolen betyr det første hvilskjær etter sommerferien,et pusterom før oppkjøringa til jul starter for fullt.

Burde et 2. fremmedspråk bli obligatorisk?

Kanskje er det skuffende for mange elever, lærere og foreldre i Lier at et 2. fremmedspråk på ungdomsskoletrinnet ikke blir obligatorisk. To av Liers ungdomskoler vi har vært i kontakt med, var nemlig godt forberedt på dette kunnskapsløftet.

Smilte likevel

Sylling skole, her representert med Julia Isabel Mora Folkvord, Emilie Andrea Dahl og Maren Elisen Braaten måtte gi tapt etter hele ni deltakelser i Nrk Buskeruds gjettekonkuranse.

Janteskolen – kampen mot tyggegummien.

Ukens petit ved Rune Elven

Et sangerliv - ukas petit av Thorvald Lerberg

Medalje for 30 års innsats i Sylling sangkor

Afrikanske rytmer over Tranby

Topp forestilling - med topp instruktør

Hans Martinsen på gamle trakter

Hans Martinsen besøker gjerne gammelskolen på Øverskogdagen

Livslang lærer....

- Som fekk en jobb i livet der det inga framtid er, synger Prøysen i ”Griskokk-trøsta”

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Thorvald Steen på Tranby

En forfatter for nesten alle alderstrinn

Vemodig vakker

Konserten med Lier Kammerkor i Frogner kirke

Skolen og Bygdetunet

Om å lære av andre, eller slippe å finne opp kruttet på nytt

Leder

Noe om tillit og ansvar

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Liernett på Ocklynge Junior

What did I learn at School that day........

- Du vet vel hvem jeg er?

Det er ikke helt uforståelig at mye som sies og skrives kan bli misforstått. Forstått?

Stool Ball

A Sussex Game eller alle ballspills mor. Det er ikke godet å si hva som er rett. Det spilles i hvert fall i Suseex og er svært gammelt. I Eastbourne har elever fra Lier i snart 40 år fått prøve seg

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

Dårlig samhandling

- Er det slik at elevene ved Sylling og Hallingstad og Tranby skoler har dårligere forhold for kroppsøving enn elever ved bygdas skoler? spurte Bård Strand i en epost til Liernett denne uka

Jakten på Judas

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Sommerminne del 1

Årets sommerminne blir på flere deler. Hvor mange er avhengig av vær og skrivelyst. Her følger i hvert fall første del. Hva det blir til videre, får Liernetts lesere se i dagene som kommer. God fornøyelse.

Bokdebutant gjester 10. klasse og lærere på Tranby

Onsdag kommer Caroline Petersen til Tranby ungdomsskole. Der vil hun fortelle om boka si, «Mørkets lidenskap». Liernett har lest boka.

Milevis på ski på Hegg, Heia og Hennummarka

- 29 elever på Hegg skole har registrert nær 560 mil på ski hittil i år, sier lærer Halvor Jordbakke til Liernett.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Kunsten å servere gruff i en slurk

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

"Unyttig kunnskap"

- Begrepet kunnskap har fulgt meg. Å kunne noe som ingen andre vet er fascinerende, skriver Jan Terje Nilsen i ukens petit

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Kunsten å sitte eksamensvakt

Endelig er dagen her som jeg IKKE har lengtet etter

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Nygårdshaug som klassesett

Det synes Kirsten Jellum, norsklærer ved Tranby skole, etter å ha lest Mengele Zoo for 9. klassen sin

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Best i test

Grei nok plan for Lierskolen, eller.....................?

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

En dannelsesreise

For første gang har tiendeklassinger fra Sylling skole vært på tur med Aktive Fredsreiser.

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

Skal alle med?

Elin Fauske stiller dette spørsmålet i ukens petit, der tema er ungdommer med manglende motivasjon for skolearbeid.

"Da klokka klang" - Lierskolen 200 år

Ordfører Ulla Nævestad og Stortingspresident Thorbjørn Jagland åpnet Skoleutstillngen på Bygdetunet

Berit – den utrettelige

Berit Dahl Soltvedt stiller opp når hun kan, og det er ofte. Denne helgen sitter hun i Frogner menighetshus med ny bok på bordet og ”tegneserie” på veggen.

Sommer 2

To av sju

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Til deg som konfirmant

Ukens petit dedikeres til deg du lierkonfirmant --

Møttes igjen

Er man født og oppvokst på Øverskauen, da føler man ofte en dragning tilbake til røttene ved den gamle skolen --

Utagerende prester

Ukens petit: Gjennom livet har jeg blitt kjent med flere utradisjonelle prester.

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Det var bedre før

Kjartan Fløgstad på Tranby bibliotek. Liernett leste den sist boka hans, Grand Manila, før han kom

Ikke alene om ansvaret

Kommunalsjef Johanna Leirvik understreker overfor Liernett at 17-åringen ikke var alene om undervisningen i klassen

Turbok for syklister

"På to hjul 46 Sykkelturer i Drammen & omegn" av Kjell Buene

Beautiful Eastbourne

Også i sommer er 9. klassinger fra Lier i Eastbourne, "solfella i sør" som stedet gjerne kalles.

Nykjua 64 år etter

Verdig markering ved bautaen på søndag

Lier før og nå

På Lierstranda har alt og intet skjedd det siste hundreåret.

Språkopplæring i nye lokaler

Kuteh Jonbula, Bobby, Fakeba og Nast fra Gambia sørget for god stemning da Lier voksenopplæring holdt innflyttingsfest på Stoppen.

Seksualisert oppvekst

- Det norske samfunnet blir i stadig økende grad seksualisert, hevder Janicke Karin Solheim.

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Fag eller ferie? Ja takk, begge deler!

Hva gjør en tysklærer som synes ferien blir for lang, - eller kanskje mer sannsynlig: ofte synes det blir smått med faglig påfyll?

Gult lys for Grønne Lier?

Med ”mobiliseringsprosjektet” Grønne Lier skulle Lier bli den grønne og attraktive kommunen mellom de hurtigvoksende kommunene i øst og Drammen i vest. Nå venter vi på femårsrapporten.

Om tøybleier og Grønne Lier

Det overrasker at Liers varaordfører ikke leser før hun kommenterer.

Knurring og bjeffing i nattemørket

- Jeg lå varm og søvrig i senga i går natt etter å ha lest i KK om at jenter må bli mer hund; knurre litt, bjeffe litt, skriver Elin Fauske i Ukens petit.