Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: dca04e64e5fc97ed24a2fcc7501bc798

Berit – den utrettelige

Berit Dahl Soltvedt stiller opp når hun kan, og det er ofte. Denne helgen sitter hun i Frogner menighetshus med ny bok på bordet og ”tegneserie” på veggen.

I barndommen ønsket hun at hun var født hundre år tidligere, for da kunne hun ha blitt oppdagelsesreisende. I stedet ble det å gå på oppdagelsesreise i sjelen, og en embetseksamen i psykologi ble døren til et langt yrkesliv.

I dag driver Berit ”Kjernehuset”, som er et lite og lokale informasjonssenter for fred, miljø og utvikling. Hun er særlig opptatt av hvordan man kan skape bærekraftige arbeidsplasser for fremtiden, ut fra at ressursene er begrenset. Berit fikk tidligere i år Lier kommunes miljøpris for 2011.

På standen hennes i menighetshuset har den nye boken naturlig nok fått en sentral plass.

Om boken, som har tittelen ’Langs kvinnenes vei’, skriver hun selv: ”Som en som har definert seg som generalist, er det blitt naturlig å gå på oppdagerferd snart her og snart der. Et av temaene mine har vært hvordan skape ny kvinnerolle som noe som er annerledes enn etteraping av menns tradisjoner. En dag førte dette rett inn i historien, og plutselig var det stoff til en hel bok …..”

Nå er boken her. Hele 253 sider inkludert 35 sider med referanselister samt nyttige oversikter over navn og steder som er med i boken.

Kanskje noe å tenke på nå som julegaveinnkjøpene nærmer seg raskt.

Forrige artikkel:Lokale kunstnere i menighetshusetNeste artikkel:Promillekjøring i Lier i natt
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode