Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0b77c51e894bfb62c0dcb53de0386381

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

I 1979, da det eldste bildet ble tatt, var det ennå ikke blitt omkjøringsvei på den gamle jernbanetraseen. Det er litt av årsaken til at det var kundegrunnlag for flere bensinstasjoner ved veien gjennom Lierbyen.

Til venstre på det eldste bildet skimtes Shell-stasjonen til Hansen. Over gaten holdt Norol til. I dag står det Statoil på skiltet, og Shellstasjonen er borte.

Samme sted i 2011. Frogner menighetshus og boligblokkene i Verkstedveien er kommet til siden 1979, men ligger rett utenfor venstrekanten på det nye bildet.

Den mest markante endringen i løpet av de vel 30 årene er nok likevel Fosskvartalet, som i dag ruver der det i 1979 var gammel trehusbebyggelse.

Ser man nøye etter på bildet fra 1979, oppdages dessuten et lysregulert fotgjengerfelt.

Det var i en årrekke vikeplikt der Kirkeveien møter Hegsbroveien. Slik har det ikke vært de siste tiårene, men av gammel vane overholder mange bilister fortsatt ”vikeplikten” på stedet når det kommer biler fra Lierbyen. Ekstra forsiktighet er sjelden til skade.

Les mer om Lierbyen
Mot slutten av året kommer John W. Jacobsens bok om Lierbyen. Boken gir en grundig og rikt illustrert gjennomgang av Lierbyens utvikling med mange interessante intervjuer og tilbakeblikk. 

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode