Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 10d1dd396f978e6dc21998ba6cd735ae

Folkeaksjonen mot sykkelstier.

Ukens petit av Rune Elven – igjen.

- Jeg vil ha pengene mine tilbake.

I flere år kastet jeg tjuekroninger i ei kurv ved Kjellstadbommen. Nei, vi snakker ikke frisbeegolf. Vi snakker bompenger. Nå er både bommen og pengene borte. Igjen sitter vi med noen kilometer med sykkelstier rundt i Lier. Det irriterer meg, og kom nå ikke her med miljøargumenter og klimatull.

Problemet er at syklistene ikke bruker stiene, og de er muligens allerede i ferd med å gro igjen. Syklistene insisterer i stedet på å bruke kvalitetstida si et helt annet sted. Hvor? – i veien for meg.

Trafikken i Lier snegler seg fra nord til sør. Bil på bil legger seg til køen som daglig gror fram bak utslitte sykkelfanaster som ikke på tørre møkka vil bruke den tidligere omtalte sykkelstien. At det stadig skaper farlige situasjoner, at tusenvis av bilister kommer for sent til viktige møter, og at jeg bare det siste året har tapt mange minutter på mine turer til Lierbyen, driter tydeligvis gamlinger i kondomtrikot på spacesykler loddrett i.

Mellom Sylling og Lyngås er det ikke sykkelsti. Her finnes kun en smal og kronglete riksvei med masse tungtransport. Det er på denne strekningen vi finner den største konsentrasjonen av liksomsporty liksommenn – ja det er naturligvis menn i overgangsalderen som dominerer trafikkbremsene.

Sørover mot Lierbyen er det sykkelsti i millionkronerklassen, men det er ikke noe alternativ for sinkene. Alle må da forstå at det ikke er noen vits i å trimme 2 meter til venstre. Når man har investert flere hundre kroner i gul trøye og plastikkhjelm, velger man å plassere seg der man blir sett. Jeg skal innrømme at 50-årige gubber i sykkelbukse og plastikkhjelm er et yndig syn, men det er ulidelig å kjøre i 20 når det egentlig er 60, selv om utsikten er aldri så nusselig.

Så – nå vil jeg gjerne ha tilbake min del av bompengene, slik at jeg i det minste kan bytte Fiaten mot en med bedre seter og erkondisjen, der jeg snegler meg sørover mot et muligens pol i Lierbyen.

Forrige artikkel:På skytetrening med ChristofferNeste artikkel:Sylling til åttendedelsfinale
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 23. april 2007 14:16: Ann-Christin Sørensen
Jeg er en av disse "liksomsporty liksommenn" ... av hunkjønn riktignok ... som har "plastikkhjelm" og som bruker kvalitetstiden min på å irritere bilister i Lierområdet og andre områder. Det er jeg skrekkelig lei meg for. Jeg beklager så mye for at jeg:
* tar mye mindre plass i køen enn en bil til og fra jobb
* at jeg ikke forurenser
* at jeg ikke bruker bil for å komme meg til og fra min fritidsaktivitet ... de som må rekke viktige hall- og banetider i anlegg betalt med blant annet mine skattepenger bør selvsagt ha forkjørsrett på de veiene jeg har vært med på å betale for ... for deres tid er jo utrolig mer kostbar enn min
* at jeg viser hensyn mot barn, eldre og de på "søndagstur" ved å unngå å trene i høy hastighet sammen med mange andre på GANG- og sykkelveier

Jeg foreslår at Rune Elven bytter sin Fiat i en sykkel. Der er aircondition inkludert og han slipper å snegle seg i kø sørover mot Lierbyen. Han vil jo da kunne bruke de tomme gang- og sykkelveiene som han tross alt har betalt i dyre dommer for. Velger han å benytte veiene kan han med letthet forbisykle alle trafikanter på to hjul som er iført "plastikkhjelm".
Mandag 30. april 2007 10:14: Trond
Hei, stakkar. Mitt råd er bruk sykkel du også, så kan du hjepe kroppen din til bedre trivesel. Ellers er du LURT. Sykkelstier er alldri ment for andre enn gående og barn, de har aldri hvert tegnet for vanlige aktiv sykling. Egentlig er de tegnet for nærområdets barn. syklistene bruker ikke disse stiene på grunn av dette, og dårlig vedlikehold, ja de gror, steines og glasskåres igjen.faktum, prøv en slik sti selv. Det blir som du må kjøre om Røyken til Oslo, istedenfor motorveien, for der skal lastebiler kjøre...Bompenger og Lier, hva så.? Det er jo Nok av folk fra områder rundt Lier som har betalt bommen, og de driter vel i veien til Lier...
Onsdag 2. mai 2007 13:28: Geir Pettersen
Kjører selv rundt i plasthjelm og "kondomdress", riktignok ikke i gul farge. Jeg kan godt forstå at bilister blir litt irritert når vi kjører 20 mann i to rekker og sperrer veien, særlig når det er en tilsynelatende brukbar "sykkelsti" like ved. Derfor forsøker vi også å ta litt hensyn, og prøver å finne veier uten altfor mye trafikk. Det lar seg dessverre ikke alltid gjøre. Kjenner ikke området i Lier så godt, men generelt er det svært lite aktuelt for oss å sykle på "sykkelstiene".

Problemet er at gang- og sykkelstiene her i landet er laget for fotgjengere og de som skal sykle sakte. Hvordan ville DU likt å gå med unger og bikkje på en gangsti når det kommer en gjeng middelaldrende syklister i 50 km/t? Slikt er livsfarlig både for fotgjengere og syklister.

Myndighetene som lager disse veiene bør snart forstå følgende:
* Syklister regnes som kjørende, IKKE gående.
* Sykkelsti bør derfor legges som et felt på høyre side i VEIEN, ikke i gangfeltet.

Da ville vi selvfølgelig brukt sykkelfeltet, og det blir lettere for bilene å komme forbi på en sikker måte.
Fredag 11. mai 2007 21:41: Lars Einar, kverrulant
Hei igjen for ørtende gang.

Jeg må si meg enige med tidligere folk som har kommentert her, og si at du burde prøve å sykle litt mer du og! Og kanskej du hadde blitt mindre lei av den grønne fiaten din hvis du gikk eller sykla den knappe kilometeren til og fra jobb hver dag. Forsåvidt er det ikke bare syklister som senker trafikken, det er lastebilen, annen varetrasnport, nærvøse eldre mennesker som kanskje ikke har kjørt bil på en stund, eller alle andre former for søndagskjørere. Du har det med å prvosere, men her synes jeg du gjør det på et grunnlag som egentlig ikke har noen fotfeste i virkeligheten.

Mvh

Lars Einar Johansen, kverrulant, syklist, og naturelsker.
Lrdag 12. mai 2007 19:38: Rolf
Jeg beklager på det sterkeste at:
* Du har opptil flere ganger har kommet for sent til polet og ikke fått begynt hva du nå skulle der "i tidet"
* At vi velger litt sure bilister som deg framfor å forårsake dødsulykker på gang og sykkelstien.
* At du er avhengig av bilen for å komme deg fram og derfor velger den framfor sykkelen som utifra dine egne utsagn likevel går like fort

Når det er sagt vil jeg gjerne påpeke noen ting som erger meg.
* Billister som ikke ser på syklister som en del av trafikken og kjører rett ut.
* bilister som tuter for å skremme ikke for å varsle.

Ble krasjet nesten med en bil som kjørte rett ut forran meg i dag. Jeg kom i 60 og måtte over i motsatt kjørefelt for å ikke kjøre i han.

og forresten en ting til som erger meg:
det at bilister kjører så grisetreigt i svinger nedover, må stoppe helt opp...
Mandag 14. mai 2007 21:59: Nemphnett
Jeg ser at du får massevis av pepper fra bilhatende syklister her. Det disse syklistene overser, er at trafikkreglene gjelder for dem selv når de kjører i veien. Den trafikkregelen jeg tenker spesielt på, er §12, 4. ledd, som sier:

"Når noen vil kjøre forbi til venstre, skal forankjørende holde så langt til høyre som mulig, og ikke øke farten. Når kjøretøyet beveger seg sakte eller tar stor plass, og vegen er uoversiktlig eller har motgående trafikk, skal føreren om nødvendig vike til høyre og sette ned farten eller stanse."

Syklister, som altså beveger seg sakte, plikter å slippe deg forbi ved å ligge helt ute til høyre, og sette ned farten eller stanse. Jeg kan huske feil, men jeg tror ennå jeg har til gode å se en syklist gjøre dette. Det er i alle fall ytterst sjelden. Jeg tror syklister skal feie grundig for egen dør, før de gir seg til å klage på bilister som ikke følger trafikkreglene.
Mandag 14. mai 2007 23:13: Rune Elven
Neste gang skal jeg trykke "Humor" med 36-punkts skrift. Kanskje jeg rett og slett ikke er morsom nok?
Tirsdag 15. mai 2007 09:27: Nemphnett
Tja, det er muilg at jeg er helt kørka, men jeg oppfattet i alle fall det du skrev som "alvor med en ironisk snert". Uansett tror jeg at mange syklister som leser kritikk av bestemte sider ved hvordan de oppfører seg på veien, vil reagere med harmdirrende irettesettelser uansett hvor humoristisk du lager innpakningen.
Onsdag 4. juli 2007 15:32: Close
Farlige situasjoner oppstår hver dag på RV285 pga disse forbanna syklistene. De fleste velger nok instinktivt syklisten framfor å fronte med kjerringa som la seg ut på siden av syklisten til tross for at hun hadde vikeplikt. Splatt, splosj. Ooooops.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode