Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Folkeaksjonen mot sykkelstier.

Ukens petit av Rune Elven – igjen.

- Jeg vil ha pengene mine tilbake.

I flere år kastet jeg tjuekroninger i ei kurv ved Kjellstadbommen. Nei, vi snakker ikke frisbeegolf. Vi snakker bompenger. Nå er både bommen og pengene borte. Igjen sitter vi med noen kilometer med sykkelstier rundt i Lier. Det irriterer meg, og kom nå ikke her med miljøargumenter og klimatull.

Problemet er at syklistene ikke bruker stiene, og de er muligens allerede i ferd med å gro igjen. Syklistene insisterer i stedet på å bruke kvalitetstida si et helt annet sted. Hvor? – i veien for meg.

Trafikken i Lier snegler seg fra nord til sør. Bil på bil legger seg til køen som daglig gror fram bak utslitte sykkelfanaster som ikke på tørre møkka vil bruke den tidligere omtalte sykkelstien. At det stadig skaper farlige situasjoner, at tusenvis av bilister kommer for sent til viktige møter, og at jeg bare det siste året har tapt mange minutter på mine turer til Lierbyen, driter tydeligvis gamlinger i kondomtrikot på spacesykler loddrett i.

Mellom Sylling og Lyngås er det ikke sykkelsti. Her finnes kun en smal og kronglete riksvei med masse tungtransport. Det er på denne strekningen vi finner den største konsentrasjonen av liksomsporty liksommenn – ja det er naturligvis menn i overgangsalderen som dominerer trafikkbremsene.

Sørover mot Lierbyen er det sykkelsti i millionkronerklassen, men det er ikke noe alternativ for sinkene. Alle må da forstå at det ikke er noen vits i å trimme 2 meter til venstre. Når man har investert flere hundre kroner i gul trøye og plastikkhjelm, velger man å plassere seg der man blir sett. Jeg skal innrømme at 50-årige gubber i sykkelbukse og plastikkhjelm er et yndig syn, men det er ulidelig å kjøre i 20 når det egentlig er 60, selv om utsikten er aldri så nusselig.

Så – nå vil jeg gjerne ha tilbake min del av bompengene, slik at jeg i det minste kan bytte Fiaten mot en med bedre seter og erkondisjen, der jeg snegler meg sørover mot et muligens pol i Lierbyen.

9 kommentarer

Mandag 23. april 2007 14:16: Ann-Christin Sørensen
Jeg er en av disse "liksomsporty liksommenn" ... av hunkjønn riktignok ... som har "plastikkhjelm" og som bruker kvalitetstiden min på å irritere bilister i Lierområdet og andre områder. Det er jeg skrekkelig lei meg for. Jeg beklager så mye for at jeg:
* tar mye mindre plass i køen enn en bil til og fra jobb
* at jeg ikke forurenser
* at jeg ikke bruker bil for å komme meg til og fra min fritidsaktivitet ... de som må rekke viktige hall- og banetider i anlegg betalt med blant annet mine skattepenger bør selvsagt ha forkjørsrett på de veiene jeg har vært med på å betale for ... for deres tid er jo utrolig mer kostbar enn min
* at jeg viser hensyn mot barn, eldre og de på "søndagstur" ved å unngå å trene i høy hastighet sammen med mange andre på GANG- og sykkelveier

Jeg foreslår at Rune Elven bytter sin Fiat i en sykkel. Der er aircondition inkludert og han slipper å snegle seg i kø sørover mot Lierbyen. Han vil jo da kunne bruke de tomme gang- og sykkelveiene som han tross alt har betalt i dyre dommer for. Velger han å benytte veiene kan han med letthet forbisykle alle trafikanter på to hjul som er iført "plastikkhjelm".
Mandag 30. april 2007 10:14: Trond
Hei, stakkar. Mitt råd er bruk sykkel du også, så kan du hjepe kroppen din til bedre trivesel. Ellers er du LURT. Sykkelstier er alldri ment for andre enn gående og barn, de har aldri hvert tegnet for vanlige aktiv sykling. Egentlig er de tegnet for nærområdets barn. syklistene bruker ikke disse stiene på grunn av dette, og dårlig vedlikehold, ja de gror, steines og glasskåres igjen.faktum, prøv en slik sti selv. Det blir som du må kjøre om Røyken til Oslo, istedenfor motorveien, for der skal lastebiler kjøre...Bompenger og Lier, hva så.? Det er jo Nok av folk fra områder rundt Lier som har betalt bommen, og de driter vel i veien til Lier...
Onsdag 2. mai 2007 13:28: Geir Pettersen
Kjører selv rundt i plasthjelm og "kondomdress", riktignok ikke i gul farge. Jeg kan godt forstå at bilister blir litt irritert når vi kjører 20 mann i to rekker og sperrer veien, særlig når det er en tilsynelatende brukbar "sykkelsti" like ved. Derfor forsøker vi også å ta litt hensyn, og prøver å finne veier uten altfor mye trafikk. Det lar seg dessverre ikke alltid gjøre. Kjenner ikke området i Lier så godt, men generelt er det svært lite aktuelt for oss å sykle på "sykkelstiene".

Problemet er at gang- og sykkelstiene her i landet er laget for fotgjengere og de som skal sykle sakte. Hvordan ville DU likt å gå med unger og bikkje på en gangsti når det kommer en gjeng middelaldrende syklister i 50 km/t? Slikt er livsfarlig både for fotgjengere og syklister.

Myndighetene som lager disse veiene bør snart forstå følgende:
* Syklister regnes som kjørende, IKKE gående.
* Sykkelsti bør derfor legges som et felt på høyre side i VEIEN, ikke i gangfeltet.

Da ville vi selvfølgelig brukt sykkelfeltet, og det blir lettere for bilene å komme forbi på en sikker måte.
Fredag 11. mai 2007 21:41: Lars Einar, kverrulant
Hei igjen for ørtende gang.

Jeg må si meg enige med tidligere folk som har kommentert her, og si at du burde prøve å sykle litt mer du og! Og kanskej du hadde blitt mindre lei av den grønne fiaten din hvis du gikk eller sykla den knappe kilometeren til og fra jobb hver dag. Forsåvidt er det ikke bare syklister som senker trafikken, det er lastebilen, annen varetrasnport, nærvøse eldre mennesker som kanskje ikke har kjørt bil på en stund, eller alle andre former for søndagskjørere. Du har det med å prvosere, men her synes jeg du gjør det på et grunnlag som egentlig ikke har noen fotfeste i virkeligheten.

Mvh

Lars Einar Johansen, kverrulant, syklist, og naturelsker.
Lørdag 12. mai 2007 19:38: Rolf
Jeg beklager på det sterkeste at:
* Du har opptil flere ganger har kommet for sent til polet og ikke fått begynt hva du nå skulle der "i tidet"
* At vi velger litt sure bilister som deg framfor å forårsake dødsulykker på gang og sykkelstien.
* At du er avhengig av bilen for å komme deg fram og derfor velger den framfor sykkelen som utifra dine egne utsagn likevel går like fort

Når det er sagt vil jeg gjerne påpeke noen ting som erger meg.
* Billister som ikke ser på syklister som en del av trafikken og kjører rett ut.
* bilister som tuter for å skremme ikke for å varsle.

Ble krasjet nesten med en bil som kjørte rett ut forran meg i dag. Jeg kom i 60 og måtte over i motsatt kjørefelt for å ikke kjøre i han.

og forresten en ting til som erger meg:
det at bilister kjører så grisetreigt i svinger nedover, må stoppe helt opp...
Mandag 14. mai 2007 21:59: Nemphnett
Jeg ser at du får massevis av pepper fra bilhatende syklister her. Det disse syklistene overser, er at trafikkreglene gjelder for dem selv når de kjører i veien. Den trafikkregelen jeg tenker spesielt på, er §12, 4. ledd, som sier:

"Når noen vil kjøre forbi til venstre, skal forankjørende holde så langt til høyre som mulig, og ikke øke farten. Når kjøretøyet beveger seg sakte eller tar stor plass, og vegen er uoversiktlig eller har motgående trafikk, skal føreren om nødvendig vike til høyre og sette ned farten eller stanse."

Syklister, som altså beveger seg sakte, plikter å slippe deg forbi ved å ligge helt ute til høyre, og sette ned farten eller stanse. Jeg kan huske feil, men jeg tror ennå jeg har til gode å se en syklist gjøre dette. Det er i alle fall ytterst sjelden. Jeg tror syklister skal feie grundig for egen dør, før de gir seg til å klage på bilister som ikke følger trafikkreglene.
Mandag 14. mai 2007 23:13: Rune Elven
Neste gang skal jeg trykke "Humor" med 36-punkts skrift. Kanskje jeg rett og slett ikke er morsom nok?
Tirsdag 15. mai 2007 09:27: Nemphnett
Tja, det er muilg at jeg er helt kørka, men jeg oppfattet i alle fall det du skrev som "alvor med en ironisk snert". Uansett tror jeg at mange syklister som leser kritikk av bestemte sider ved hvordan de oppfører seg på veien, vil reagere med harmdirrende irettesettelser uansett hvor humoristisk du lager innpakningen.
Onsdag 4. juli 2007 15:32: Close
Farlige situasjoner oppstår hver dag på RV285 pga disse forbanna syklistene. De fleste velger nok instinktivt syklisten framfor å fronte med kjerringa som la seg ut på siden av syklisten til tross for at hun hadde vikeplikt. Splatt, splosj. Ooooops.

Flere saker fra arkivet

Gir fine naturopplevelser

Torun Hegg Jacobsen og Sven Jacob Jacobsen fra Lierbyen er to av flere som allerede har tatt frem sykkelen for å komme langt inn i Finnemarka --

Flott steindemning

Kulturminnet som utgjøres av Dammyrdammen er gedigent -

Istid

Ukens petit er skrevet av Rune Elven

Hull i hull

Bilister langs riksvei 284 fra Opsahlsvingen til Syllinghaugen må smøre seg med tålmodighet -

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

VESTSIDEVEIEN

Det var tragisk den trafikkulykken som skjedde i Vestsideveien sist uke.

Trygghet for alle

Det var to oppslag i en herværende papiravis som satte dagsorden da arbeiderpartipolitikere nord for Lierbyen skulle overbevise syllingfolk hvorfor det nå er på tide med et skifte Før du går videre: Har Lier konkurranseutsatt for mange virksomheter?

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Janteskolen – kampen mot tyggegummien.

Ukens petit ved Rune Elven

Kuldeoratoriet

Ukens petit er ved Rune Elven

Forbi veibommen på sykkel

Ønsker vi at naturens lyder skal vi bli overdøvet av lyden av motorkjøretøy gjennom åpne veibommer i marka eller skal syklistene være priviligerte til å gjøre dykk inn i naturen ? --

Drammen-Lier-Oslo til fots for over hundre år siden

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, Sylling

Mer løst fjell

Arbeidet med å sikre riksvei 285 mot Skaret vil kanskje fortsette fram til utgangen av juni ---

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

Køkultur

Køen er et fenomen som oppstår når man vil fordele goder etter ”først til mølla-prinsippet”.

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

...og jula starter etter påske!

Nå er det jul igjen, i alle fall på Liertoppen. Vi skriver 18. oktober, og julenissene og julemarsipanen er på vei fram i hyllene. Er det mulig? Har handelsstanden ingen som helst respekt for tradisjoner? Kanskje vi like godt skal kalle hele året for jul?

Stengt igjen – og igjen

Oslofjordtunnelen er stengt på ubestemt tid etter brannen i går. Det er en ulempe for noen, men en fordel for andre.

Olivenhøsting

I dag har jeg høstet i egen hage.

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

Lokalpolitikerne er klare for Lierdagene

Både lokale partirepresentanter og stortingsrepresentanter gjester Lierdagene denne helgen

Sett i Lierbyen

Sett i Lierbyen: Liernetts syklende reporter

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Gateway i Lierbyen

Fire nye turløyper ble avduket på lørdag. Varaordfører Nina E. Johnsen (tv) og kulturkonsulent Gunn Kjæraas stod for avdukingen.

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Været bestemmer

- Været bestemmer om riksvei 284 ved Hørtekollen åpnes i dag, sa Tore Braaten til Liernett i morges

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Kunne gått galt ---

I forbindelse med et treningsritt som Asker sykkelklubb (Asker CK) arrangerte torsdag i forrige uke oppstod det flere farlige situasjoner under oppvarmingen langs riksvei 285 nord for Nordal skole ---

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Den ultimate Finnemarka-turen

Etter først å ha grublet på det i noen år, skulle jeg denne uka forsøke å krysse Finnemarka fra nord til sør alene

Lierdagene 2013

Merk av i kalenderen hvis du skal se på, og begynn planleggingen hvis du skal være aktiv, for nå er det bare et halvt år igjen!

Dekkskifte førte til kjempekø

Det oppsto en flere kilometer lang og lenge stillestående kø etter at en lastebil måtte få to nye dekk i ettermiddag.

La oss for enkelthets skyld si 6 000 000

Så mange skattekroner er tydeligvis lokalpolitikerne villige til å bruke HVERT ÅR på et kulturhus i Lierbyen.

Landemerket midt i bygda

Ukens kulturminnepost på en av de mest kjente kollene i Lier er blitt målet også for idrettsuttøvere de siste årene -

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Livsfarlig overgang

Dette er vel en av grunnene til at barn og ungdom blir kjørt til og fra trening på Stoppen -

Minner fra livet på E-18

Er E-18 et sted? Og hvis ikke, hva er da denne opptil flere titalls meter brede asfaltstripen der så mange mennesker tilbringer mye tid hver eneste dag? Knut A. Andersen tar i ukens petit leserne med på en veistrekning de fleste har et forhold til.

I morgen øker fraværet.

Skoleelever blir syke, voksne menn skulker jobben og dataspillkremmerne gnir seg i hendene. The burning crusade er på vei ut til brukerne.

Til Storsteinsfjell?

"Ukas Post" er i gang med den fjerde trim- og opplevelsesturen - etter slagordet "Friluftsliv for alle - når en selv vil"

JA til Pol på Liertoppen. Leve Lierbyen.

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon. Det po (...)

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Ukjent nummer

Når det piper i telefonen

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Skolepatrulje med stort ansvar

Bil kjørte forbi køen på rødt lys og to barn tok snarveien i trafikkaoset ved Hegg skole i dag tidlig. Det skaper engstelse blant foreldre.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Fremst i flokken

Ukens petit er ved Truls Hallingstad

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Hummer og kanari

Noen ganger er det vanskelig å se retningen for bare saker.

Nytt veidekke mot Tronstad

Golfspillere og andre veifarende fra Oppsahlsvingen i Sylling og sørove kan vente seg bedre vei snart, lover seongarbeider Grete Torgersen (på bildet) i Mesta

Tut og kjør

Ukens gjesteskribent ser rødt i møte med uvørne bilister på vei gjennom Lierdalen.

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Flere fartsdempere underveis

På den lange, rette og relativt oversiktlige strekningen på Vitbank blir det redusert fart og fartsdempere. I det farlige krysset et lite stykke unna må derimot folk fortsatt løpe for livet.

Gamle barn og små bestemødre

Ungdommen vil ingen ende ta.

Vinterlykke

- Trikkeskinnene ligger foran meg og glinser i den glitrende sola, skriver ukens petitskribent Rune T Berg.

Spisse albuer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Timeout og ettertanke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

- Nordmenn kjøper kvalitetssykler

Hobbyen er blitt jobb for dansken Lars Kjærulff som gjorde nordmann av seg for 20 år siden, og som gleder seg over at nordmenn velger kvalitet.

La bilen stå ---

Flere og flere velger å ta bussen, spesielt vinterstid

Flott utsikt

Fra ukens kulturminnepost kan du se helt opp til Sylling og til Hurumlandet.

Å være redd

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito, pensjonist, med lang botid i Sylling og med røtter i Hurum.

Tvilsom dekorasjon

Det er vel tvilsomt om Statens Vegvesen står bak dette blikkfanget ved Nordal skole

Ut på sykkeltur

Benytt helga til å nyte høstfargene, som her forbi Dammyrdammen ---

Mine steder: Veierland

I løpet av 2009 tok Knut A. Andersen med Liernetts lesere med til elleve byer og steder som har betydd noe spesielt for ham. I ukens petit avrunder han med et vinterbesøk på sin ungdoms ferieøy, Veierland.

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

Underholdningsbehov

Ukens petit av Rune Elven

Liers dystreste sted?

Kan noe konkurrere med veien mot Tronstad en novemberdag?

Styrker ungdomsmiljøet

Ellen Ovenstad fra Kulturkontoret ble populær blant skaterne på Hegg skole i dag.

Reisebrev fra Kong Filips by – del 2

Her i Bulgaria sliter jeg med et lite paradoks. På den ene siden får maten jeg spiser fart på magen – samtidig som det tidvis kan være vanskelig å finne et egnet avtrede.

Over 800 solgte billetter

- Interessen er svært økende, melder Morten Utengen om konserten ved Asdøltjern lørdag kveld.

Må ha det - bare må ha det… eller?

Ukens petit er skrevet av Rune T. Berg

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

Et klassisk turmål

Utsikten fra Storsteinsfjell på cirka 540 meter over havet bør oppleves --

Må enda flere dø i trafikken?

Mens myndigheter og politikere prater og utsetter, blir veiene i Lier stadig farligere.

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Verden er ikke den samme lenger

Jeg la meg utenfor Schengen, og våknet opp godt innenfor. Snakker om dårlig vakthold.

De viktige voksne

Som barn var jeg stalljente i en stall på hjemstedet. Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Trafikkaksjon i Lierbyen

FAU ved Hegg skole aksjonerte i dag for bedre trafikkultur og tryggere skolevei. Ved Hegg skole ble bilister og andre informert av Ole Martin Sundal, Lena Nomme og Hilde Fosseie.

Lier før og nå

Største tillatte høyde var bare 2,9 meter i den dystre undergangen der vestsideveien krysset jernbanen ved østenden av Lier stasjon.

Hvorfor utfor?

Kan mobilbruk være årsaken til at det blir stadig flere utforkjøringer?

Flyttet til Kjelstad

- Vinmonopolutsalget kunne vært en stimulans for Lierbyen, sier Lierfotografen Hanne Mossefin, mens hun ikke lenger er tilhenger av bygging av kulturhus.

Kveldens supportere

Blant de 550 på Marienlyst traff vi Arne Sydsæther (t.v) og Ketil Lian. Arne er med i Representantskapet i Liungen IF. Han har hatt flere styreverv i klubben tidligere. Ketil Lian har vært Ingunns Sørum lærer på ungdomsskolen.

Dagbok fra vinterferien

Ukens petit av Thorvald Lerberg

Veien mot Utopia

Mange isolert sett god beslutninger, gir ikke nødvendigvis en god helhet.

Tanker ved sommerens slutt

Ukas petit er skrevet av Rune T. Berg

NAF: Ansvarlige myndigheter må finne løsning

Gående leker med liv og helse i rundkjøringen der Ringeriksveien krysser Vestsideveien, men hverken politi eller andre myndigheter ser ut til å bry seg om det.

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Tør du ta sjansen?

Du får takk hvis du forteller en medtrafikant at han risikerer parkeringsbot, men si ikke noe hvis han nesten kolliderte, hevdes det i ukens petit.

Liernett.no er kun en amatørmessig blogg

Sagvolden (H) mener det er dumt at Liernett ikke holder mål og dessverre ikke tegner til å bli et forum for diskusjon av politikk i Lier.

Reservert for gående

KOMMENTAR: For bilister er ikke Kjellstadkrysset og nærmeste omgivelser spesielt vellykket. For gående er forholdene en katastrofe.

Stengt til 3. august

Det jobbes fortsatt for fullt med tyngre vedlikehold og forsterkning av kjøresbanen opp til Justadlina på Vestsideveien.