Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 7b2fd89666b3f544d8b5ffc877c27f19

Liernett.no er kun en amatørmessig blogg

Sagvolden (H) mener det er dumt at Liernett ikke holder mål og dessverre ikke tegner til å bli et forum for diskusjon av politikk i Lier.

I starten av valgkampen trodde jeg at Liernett.no hadde bedret kvaliteten sin og skulle bli et interessant debattforum på internett. Som ansvarlig redaktør (Editor-in-Chief) av et internasjonalt medisinsk tidsskrift med stor innflytelse (”impact”) vet jeg mye om betydningen av internett i spredning av informasjon http://www.behavioralandbrainfunctions.com/ For å lykkes er det viktig at en ansvarlig redaktør har personlig integritet, holder seg til sannheten og ikke trykker artikler og innlegg som ikke hoder mål. Det er med forbauselse jeg har fulgt med i eksessene til den tapende fløy i Lier AP i RV23 saken. En ansvarlig redaktør trykker ikke usaklige innlegg med personangrep. Det er også forbausende at den ansvarlige fløyen i Lier Ap ikke har tatt avstand fra eksessene. Om Liernett.no var et kvalitetsorgan med injurierende kraft, burde jeg gått til søksmål.

Ansvarlig redaktør, Rune Elven, røper sin manglende kvalifikasjoner som redaktør av Liernett.no i artikkelen ”Veien mot Utopia”. Du må sette deg inn i sakene og være sannferdig, ellers skader du ditt eget organ.

Elven påstår at det ikke er miljøproblemer på asylmottaket på Lierskogen. Det er både et miljøproblem og et helseproblem at anlegget ikke er tilknyttet offentlig vann og kloakk.. UDI bestrider ikke dette faktum. Det er heller ingen tilfredsstillende veiløsning til området.

Elven skriver: ”Kanskje er professor Sagvolden, nabo til negrene på Lierskogen, den mest ærlige – når han kun snakker om asylsøkerne som en sikkerhetsrisiko?” Jeg har både gjennom mine forskningsprosjekt i Afrika og som internasjonal tillitsperson i Afrika i mer enn 15 år hatt svært gode venner i mange afrikanske land. Det er neppe noen annen politiker i Lier som kjenner Afrika like godt som Søren Falck Zapffe, Aps Bård Strand og meg. Det vil ikke falle inn noen av oss å bruke den rasistiske betegnelsen ”neger”. Mine argumenter har aldri i noe forum eller innlegg vært mot beboerne på asylmottaket, Min kritikk har i alle år gått ut på at Staten ikke har fulgt spillereglene for demokratisk behandling i denne type saker. Her har storsamfunnet brautet seg frem på bekostning av innbyggerne i Lier kommune.

Ett eksempel er at Staten/UDI ikke har gjort noen konsekvensanalyse av å samle denne gruppen på et lite område. Dette innrømmet også Osmundsen fra UDI i en redegjørelse på et kommunestyremøte. Normalt er det en stor sikkerhetsrisiko forbundet med å samle en gruppe med et høyt testosteronnivå på ett sted uten en kompetent ledelse. I perioder har mottaket måtte leie inn eksternt mannskap for å ha kontroll over enkeltpersoner hele døgnet. Det har også vært tilfeller hvor politiet er blitt tilkalt.

Videre er det er ikke korrekt slik Rune Elven skriver ”Noen partier har prøvd seg på å fremstille seg selv som miljøvernere. De samme partiene har de siste tiårene klappet igjennom så mange risikoprosjekter at Lier troner i Norgestoppen på grunnforurensing og at Lierelva er komplett uspiselig, udrikkelig og steinsatt fra nord til sør.” Ingen har kjempet mer for miljøvern på alle fronter for miljøvernsaker enn undertegnede og Aps Sigurd Lein. For meg som verdikonservativ er miljøvern en viktig kampsak. Grunnforurensningene Elven refererer til stammer fra etableringer som ligger flere ti-år tilbake i tiden. Lenge før Lier fikk ordfører fra Høyre. Det er mer korrekt å rette beskyldningene mot Ap og Senterpartiet/Bondepartiet.

Endelig Lier er på topp, ikke på bunn i satsning på skole. Kritikken fra Ap har vært at Høyre er villig til å bruke for mye av kommunens penger på skole.

Det er dumt at Liernett.no viser seg kun å være en amatørmessig blogg, ikke et ansvarlig nettsted for interessante debatter om forhold i Lier.

Forrige artikkel:God Stemning på VinterlydNeste artikkel:Senterpartiet ønsker pol i Lierbyen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 10. september 2007 00:27: Mathias.B.Dannevig, Leder Lier AP
Valgkampen er nå over. velgerne går til urnene. Derfor skal jeg ikke ta opp de mange politiske tråder Sagvolden legger ut, og som det lett kan nøstes videre i.

Men Liernett har intet å skamme seg over i denne valgkampen. Som et nytt element i politisk kommunikasjon før et valg - der velgerne kan få mere innblikk i ordskifte mellom politiske partier og fakta som ligger bak - har valgdekningen og den åpne redaksjonelle linje ( under forutsetning av fullt navn) vært en stor suksess og seier for demomokratiet .

Politikere kan på nettaviser ikke lengre gjemme seg bak lange trykke-tider før svaret fra opposisjonen kommer på trykk. Det setter store krav til ærlighet og åpenhet mot velgerne. Lyver du, får du det på trykk 5 minutter senere, og ikke en uke etter da alle har glemt hva som var poenget.

Terje Sagvolden har gjordt det til et poeng å beskylde sine motstandere for at de serverer personkarakteristikker og ikke politisk innhold. Som Lier Arbeiderpartis representanter har fått erfare , kaster han her stein når han selv sitter i glasshuset.
For angrepet mot Liernett , der redaksjonen stemples og nedsables som en "blogg" har vel mer karakteristikk enn innhold ? Og kun EN politiker i Lier har forsøkt å gjøre Liernetts valgdekning til en blogg. Nemlig Terje Sagvolden SELV, da han etter hva jeg kan huske ble tatt "in flagranti" / "red handed" ( latin og engelsk for "på fersk gjerning") i å servere et anonymt innlegg der han tydeligvis "by mistake" glemte å fjerne navnet sitt.

Nå får vi la valget gå sin gang og "testosteronet" til Sagvolden roes ned. Om det blir behov for det , skal vi ta en grundigere gjennomgang av de forhold Sagvolden bringer til torgs når tiden er inne.

Redaksjonen i Liernett kan sove godt om natten. Dere har brakt noe nytt og levende inn i det politiske liv i Lier. Det er bra. Ikke la dere bølle vekk av Terje Sagvoldens utbrudd.
Mandag 10. september 2007 07:13: Velger på vandring
Jeg er ikke sikker på at Dannevigs kommentar var det som skulle til for å sikre Ap flertallet i kommunestyret.
Mandag 10. september 2007 12:06: Ketil
Så flott du fikk fortalt hva du har gjort ute i den store verden! Men du imponerte ikke meg med slik skryt. Liernett har gjort en flott jobb med valget.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode