Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2cda0e2acafc1e278da929b70778eeb5

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

”Du er det usleste og dummeste jeg noen sinne har vært borti.” ”Har du noe annet for deg enn å mele egen kake”? Jepp, det er tøffe kommentarer! Det er mulig jeg er dum, men skribenten er det jeg kaller en ”nettbølle”.

Jeg gjorde et raskt søk på kommentarer rundt Statsminister Jens Stoltenberg. Her er to mindre graverende, men dog lite seriøse kommentarer:

Du må jo være Norges svakeste og mest puslete statsminister gjennom alle tider. Med SV på slep må den rødgrønne suppa bli totalt uspiselig.”

”Jens bør gå av fortere enn fort og ta med seg hyklerne og landssvikerne.”

Dette er dumt, men jeg tror Statsministeren overlever disse. Verre er det om man sjekker kommentarer rundt noen blogger:

”faen så stygg du er, at du tørr å legge ut slike bilder”

”skulle ønske du var død”

Jeg lurer på hvorfor det er slik at man kan skrive slikt på nett? Jeg har aldri opplevd at noen har snakket slik til andre. Er det fordi man ikke forholder seg til mennesker når man uttaler seg på nett, eller hva er det som gjør at personer blir nett-bøller uten respekt for andre mennesker? Jeg registrerer vel at det ofte er de som ikke fremstår med eget navn (anonyme) som opptrer mest bøllete.

Gapestokkmentalitet, hets, trusler og sjikane brer om seg på nettet. Det var en ung jente som var blant Norges største bloggere. Hun har gitt seg (Voe). Årsaken var sjikane på nett.

Det må jo ikke bli slik at det er fritt frem for disse anonyme nettbøller. Dette kan hindre folk i å stå frem med sitt navn og ærlige oppriktige mening, nettopp i frykt for anonyme nettbøller. Det er jo normalt å vegre seg for stygge kommentarer. For vi må jo være så ærlige at vi, i alle fall jeg, må innrømme at det er ubehagelig, selv om det er dumt.

Det skremmer meg at mange uttaler seg på en slik måte. Sjikanerende, truende, respektløst etc, samtidig som vi ikke vet hvem de er, og kanskje møter dem i hverdagen som hyggelige mennesker uten ytterliggående meninger? Nettbøllene er kanskje de som har funnet nettet som en friplass for ytringer som de normalt holder for seg selv, eller ikke tørr å stå for?

Jeg hater anonyme nettbøller. Jeg skulle ønske dere ramla ned i tastaturet og ble sittende fast til evig tid.


Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode