Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c0c78e443120eced97abef6c2001b365

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Klokken 18 en tirsdag ettermiddag kommer en travel jente inn dørene på Glass Brasseri og Bar i Drammen. Det er Ida Pettersen som kommer, en 17 år gammel jente fra Sylling. Dette er en jente jeg er spent på å høre mer om, da hun har en av Liers mest leste blogger: pappasdatter

Ida setter seg ned sammen med meg ved et hyggelig bord ute i solen og vi snakker om hvordan hun startet å blogge for 4 år siden.
- Jeg bestemte meg bare for å starte da det var mange rundt meg som også blogget, forteller Ida.

Ida bor i Sylling sammen med mamma, pappa, lillesøster og lillebror. Ikke langt fra huset står stallen der Ida har sine to hester.
- Ja, jeg har to hester, Clayton og Oriental Super Fantastic.
Det er ikke uten grunn at Ida har to hester hun rir på hver eneste dag. I 2010 var hun på landslaget da hun red ponni. Nå rir og trener hun masse for å komme på landslaget med ridning av hest.

Pappas datter

Idas blogg heter pappasdatter.blogg.no, og det var Idas pappa som foreslo at hennes blogg skulle hete nettopp dette.
- Jeg gikk ut i stua en dag og spurte om han hadde noen ideer til navn på bloggen, og da foreslo han «pappasdatter», forteller Ida. - Jeg lo litt og visste ikke helt om jeg skulle gå for navnet eller ikke, men valgte det etter litt betenkningstid.

På bloggen til Ida kan du for det meste lese om hester, ridning, klær og mote, ting som Ida har stor interesse av.

Man kan kanskje lure på hva en av Liers mest populære og aktive bloggere gjør når hun ikke blogger.
- Nå om dagen går jeg på teorikurs for å øve til teoriprøven for å ta førerkortet. Jeg gruer meg mer til den dagen jeg skal ta teoriprøve enn jeg gjør til den dagen jeg skal kjøre opp, forteller den unge bloggeren.
- Jeg bruker også mye tid på trening med hestene, også er jeg interessert i foto og tar jeg mange bilder.

Klessalg på nett

Ida går på Akademiet videregående skole i Drammen. Der studerer hun medier og kommunikasjon, og i fremtiden kunne hun tenke seg å flytte et halvt år til New York for å gå på språkskole.

Hun kan fortelle at hun ikke har lagt noen fremtidsplaner ennå, men godt kunne tenke seg en karriere innenfor netthandel og klær.
- Jeg kunne godt tenkt meg å reise til utlandet og ta med meg en kjent nettkjede hjem for å videreutvikle den her. Kunne da tenkt meg en nettkjede som selger klær.

- Rart at så mange vil lese bloggen min

Bloggen «pappasdatter» blir lest av mange, omtrent 800 lesere på hverdagene og 500 i helgene.
- Det er ganske rart at så mange vil lese bloggen min, tenker Ida.

Med så mange lesere følger det også mange kommentarer og tilbakemeldinger.
- Det er for det meste positivt når andre skriver i kommentarfeltet at jeg er flink til å ri og at jeg har fine klær. Slike kommentarer er det veldig hyggelig å få. Jeg har fått noen negative også, men det er ikke så mange. En gang var det bildet av meg ved siden av en hund som ikke hadde pels. Da fikk jeg en sint kommentar fra en leser fordi hunden ikke hadde pels.

- Unngår du og publisere de kommentarene som er negative?
- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg har valgt å publisere alt uansett om det er positivt eller negativt. Når noen legger igjen en kommentar pleier jeg å besøke deres blogg og svare på kommentaren på siden deres. Jeg samler opp spørsmål fra lesere og en gang i måneden legger jeg ut en spørsmålsrunde med svar på det leserne lurer på. Da stiller de spørsmål om ting som hvor jeg har kjøpt klærne mine, hvordan det går med hestene mine og om treningen min.

Ida tjener ikke noe på bloggen sin ennå, men hun har likevel både ønsker og mål rundt bloggen. Hun ønsker seg enda flere lesere og hun kunne veldig gjerne tenke seg sponsorer til siden hennes, men da vil hun gjerne at det er sponsorer som kontakter henne og tilbyr bloggsamarbeid.

Foreldrene hennes støtter bloggen hennes og synes den er fin. Ida følger ikke bare med på sin egen blogg, hun leser også ofte andre blogger som inspirerer henne.

- Når jeg leser andre blogger velger jeg som oftest blogger som skriver om klær, mote og en god del treningsblogger.

På tredemølla i mørket

Ida trener ikke bare ridning, hun liker også å jogge. Men ikke på tradisjonelt vis, for hun liker ikke å jogge ute grunnet lyset. Når Ida tar seg en løperunde finner du henne inne på tredemølla i mørket.

Ida forteller at hun bruker i alle fall en time daglig på bloggen sin. - Jeg bruker en god del tid, mye av tiden går med på å ta og legge ut bilder da det er en stor jobb, forteller Ida.

Møtet med Ida var veldig hyggelig. Hun er virker som en reflektert fornuftig jente med mange tanker om fremtiden. Det blir spennende å følge utviklingen på bloggen hennes, og jeg håper at alle i Lier bidrar til at Ida får sitt ønske oppfylt og får flere lesere.

Bloggen «pappasdatter» finner du her: http://pappasdatter.blogg.no

Forrige artikkel:Hvor tok benken veien?Neste artikkel:Magnolia i solid harmoni
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode