Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hva er galt i Sylling IF?

I gårsdagens utgave av DT, kunne man lese om ”lederflukt” og samarbeidsproblemer i Sylling IF. Bakgrunnen for oppslaget var Dag Frode Gulsruds brev, der han trakk seg fra sine verv og pekte på en del problemer i idrettslaget.


Dag Frode Gulsrud

Dag Frode begrunner sin avgjørelse med at han føler at komunikasjonen mellom undergruppene og hovedstyret er for dårlig, og at han ønsker å bruke mer tid på barna sine. Han skriver også at Ken Dalbergs avgang har vært med på å gjøre arbeidet i idrettslaget vanskeligere. Dag Frode ønsker og på sikt å trekke seg som trener for friidrettsgruppa, men sier til Lier-nett at han fortsetter til en god erstatter er på plass.


Hva er galt i Sylling IF?

Hva er så problemet i idrettslaget? En ting jeg er rimelig sikker på er at undergruppene fungerer hver for seg. Jeg har ikke hørt noe, verken fra aktive eller ledere, som tyder på noe annet. Idrettslaget har fantastiske anlegg og treningsmuligheter andre misunner dem. Engasjementet fra barn, ungdom og voksne er enormt. Sylling er ei bygd der idrett står i sentrum, ei bygd der idrettslaget står for det meste av fritidstilbud for unge og ei bygd der alle håper den nye hallen skal bli et bygg som samler folk i enda større grad enn tidligere. Noe av problemet er at vedtak i hovedstyret ikke alltid blir tatt til følge, og at frustrasjon og klager ikke alltid havner der de burde. Nylig har det vært en del diskusjon om fordeling av treningstider, og noen – spesielt friidrettsgruppa føler de har fått et dårlig tilbud. Etter å ha sett på fordelingen må jeg si at jeg skjønner frustrasjonen, men det er egentlig ikke poenget her.

Ei stor forening som Sylling IF, vil ha konflikter. Det er normalt at man ikke alltid blir enige om alt. Problemer får foreningen først når man ikke er i stand til å rydde opp innad. Sylling IF trenger nå en ledelse som alle undergrupper støtter og er komfortabel med. Idrettslaget må forholde seg til hallstyre og kulturen med å ytre sin misnøye på bygda må avlives. Misnøye og konflikter bør slik jeg ser det sendes styret i skriftlig form, og behandles der.

Om man ønsker et sterkere idrettslag må man ta vare på ressurspersonene. Nå ble det nok for Dag Frode. La oss håpe at foreningen er sterk nok til å knytte ressurspersoner av Dag Frodes kaliber til seg igjen. Ei lita bygd med et stort idrettslag har ikke råd til å miste gode trenere. Oppskrifta er egentlig enkel. De som ønsker å jobbe for idrettslaget framover, må spørre seg selv hva som er best for de aktive. Man må slutte å tenke på mine og dine aktive, men se helheten. Idrettslaget kommer til å bestå uansett. Alle bør nå se framover og bidra til at dette blir en organisasjon som i større grad er opptatt av det totale tilbudet, og mindre "min" og "din" aktivitet.

Her om kvelden var jeg på sesongavslutning i fotballgruppa. Aulaen var fullsatt med unge og litt eldre. Det virket som om alle var enige om at de hadde hatt en bra sesong. De andre gruppene har sine markeringer, sine turer og sine små og store seire å se tilbake på. De aktive har det bra og gjør det bra. Nå må de voksne brette opp armene og se framover.

Om Dag Frode finner tilbake gleden og finner tid til idrettslaget også i framtida, er det mange som kommer til å ønske han velkommen tilbake. Friidrettsgruppa blir fattigere om Dag Frode forsvinner.

Sylling Sylling IF

Flere saker fra arkivet

Pressemelding fra Sylling IF, hovedstyret

Sylling IF´s hovedstyre er av den oppfatning at oppslagene i Drammens Tidende lørdag 11.10 og på Lier-Nett 13.10 om forholdene i foreningen savner forankring i de faktiske forhold og på en feilaktig måte skaper inntrykk av en idrettsforening i krise. Det er ikke tilfellet. Tvert i mot er Sylling IF inne i en svært positiv utvikling, med ny hall og stor aktivitet i alle undergruppene.

Hvilken virksomhet i Lier stiller med flest deltakere?

Friidrettsgruppa i Sylling IF utfordrer alle virksomhetene i Lier Kommune til å stille med flest mulige ansatte i Kanada rundt. Det er sosialt, sunt og kjempegøy. Trimmerne kan løpe Kanada Rundt (6 og 12 Km) Kanada Rundt (12 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen, Kanada, Tronstad og tilbake til skolen, mens Kanada Rundt (6 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen og tilbake til skolen. Håper mange tar i mot denne utfordringen og stiller på Kanada rundt i år.

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

Barneleik på Oddevall

Høylytt på Oddevall skole når Sjåstad Vestre Liers yngste barn er aktive.

Et overskuddsmenneske

Månedens Blomst går til Hanne Eikaa Bergill for allsidig arbeid med barn og ungdom på Tranby

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

Gøy med Leik

Vi skal skape begeistring gjennom aktive og glade barn

Barneidrett på Sjåstad

Sjåstad Vestre Lier har startet barneidrett for alle barn født 1995-1998.

Fotballskole på Sjåstad

Sjåstad Vestre Lier inviterte til fotballskole for 3 år på rad. I samarbeid med NFF fikk alle deltakere fotballtskjorte og bag, Totalt 115 barn i alder 5-14 år var aktive i løpet av helgen.

Konsert i Sylling kirke

Mandag kommer den allsidige musikeren, Frode Moltemyr, til Sylling kirke. På repertoaret har han viser, allsanger, country og bedehussanger.

Sjåstad havner i bakleksa

- Lier kommune ødelegger et samlingssted ved å avslutte avtalen med Sjåstad Samfunnshus, skriver Dag-Frode Gulsrud og ber folk protestere.

Alle var vinnere

Det var bare blide ansikter å se blant spillere, foreldre, trenere og ikke minst i arrangørstaben til Lier IL, da første dag av Bendit Cup ble arrangert.

Æresmedlemmer i Sylling I.F.

Æresmedlemskapet til Frances Lütken og Arild Pedersen er nærmest som en Ekebergs ærespris i organisasjonsarbeid på lokalplanet å regne. Fra de kom til Sylling på midten av 70 tallet har de vært aktive innenfor nesten alle deler av Idrettslaget. Men kajakken har kanskje stått deres hjerter nærmest.

Prest arrestert på 17. mai

Frode Askekjær ble arrestert av politimester Larssen i Sjåstad kirke midt under 17. mai-prekenen.

G-sportlekene 2004

Friidrettsgruppa til Sylling IF reiste som vanlig til Gsportlekene i Lillehammer. Vi hadde leid buss og var klar for 4 friidrettsdager i Lillehammer. Vi reiste totalt 18 stk opp til Lillehammer, reiste med buss og overnattet i store leiligheterr ved Sjusjøen.

Mot juks i idretten

Det var fullt hus mandag kveld, da Lier IL arrangerte det første av to møter om doping

God tredjeplass på Island

- Men noen av elevene var mer fornøyd enn andre, sier lærer Frode Berg (th på bildet) etter den nordiske mattefinalen, der Lierbyen skole representerte Norge.

IF-ambasadører for Sjåstad vestre Lier IL

Gjennom prosjektet ønsker If og Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité å gi en støtte til de som arbeider for at barn skal få positive opplevelser med fysisk aktivitet i lokalmiljøet. If er et selskap som tar samfunnsansvar. Det å støtte tiltak for barn er den beste måten å vise dette på.

Kommer du?

Sylling sangkor har invitert Hennummusikken og Konneud musikkorps til aulaen på Sylling skole mandag 10. mars kl.19.15.

Skikarusell

Ski-karusell starter torsdag 12. januar 2006

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Ingen sammenslåing Sandviken-Arna/Bjørnar

Nå er det endelig klart at Sandviken beholder sitt lag i Toppserien. Dermed må Liungen spille i 1. divisjon neste år.

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Juleftan

Roen senker seg over bygda. Noen er alt midt mellom gavene og ribba

Kunnskapsturnè i Idretts-Norge

Halldor Skard, Bente Skari og Johan Kaggestad var suverene forelesere i Drammen.

Velkommen til nye Liernett

Velkommen til den tredje versjonen av Liernett. Etter som årene har gått har Internett forandret seg. For å henge med på utviklingen har vi i Liernett forandret både layout, system og organisering. Nå ser du på den tredje versjonen av nettavisa Liernett. Les mer om Liernett og hvem som jobber med prosjektet.

Sylling sangkor med lokalsang

Det er viktig at et kor markerer seg i lokalmiljøet

Oddevall skole

Mange politikere har gitt meg tilbakemelding på innlegget ”kampklar pappa” Alle prater så flott om at de ikke ønsker å legge ned skolen men det er ingen som står frem og sier at vi skal beholde skolen. Dere prater bare babler og har ikke egne meninger, bare partienes meninger. Er ikke dere voksene mennesker som har selvstendinge meninger? Jeg vil vite hva hver og enn av dere står for og hva dere skal stemme. Er det noen av dere politikere som tør å komme ut av skapet?

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Sviktet av alle

Den lille gutten Christoffer Kihl Gjerstad ble mishandlet til han døde av sin stefar (A-magasinet Aftenposten 17. april 2009).

Hvor går Lierskolen?

For mange år siden ble jeg innkalt til skolesjefen for å snakke om noe av ubehagelig art. Vi hadde ikke noe i mot hverandre, og det alt egentlig skulle dreie seg om ble snart skjøvet til side til fordel for en generell prat om Lierskolen.

All grunn til å smile

Lofotværingen Trond Hellum fikk bekreftet dugnadsjelen i Sylling under Jordbæreventyret --

Neppe noen politisk sak

Det sier kulturkonsulent Lillian Halvorsen (bildet) i Lier kommune etter at håndballgruppa i Sylling IF, i et brev, tok opp saken over høye utleiepriser i helgene

Om å stå i kor

Og akkurat nå helst i Syllling Sangkor. Alle liker sang, men færre og færre ønsker å synge

Idrettsglede på Oddevall

IF-ambassadør klubben Sjåstad VestreLier hadde mye frukt til barna og foreldre som møtte opp på Oddevall til aktivitetsdag.

Aksjon mot dyr halleie

De unge håndballspillerne i Sylling har nå sendt brev til Idrettsrådet for å legge press på politikerne --

Frode Kyvåg som motivator

For andre året på rad arrangerer Demensteamet i Lier kommune et Kick-Off for demenskontaktene i Lier kommune

Første skoledag for 1 klassingene ved Oddevall skole

16 spente førsteklassinger møte opp torsdag ettermiddag kl 16.30 ved Oddevall skole for å starte første skoledag. Lærer Hilde L Karlsen og Inger Lise tok godt i mot både barn og foreldre utenfor. Skolekorpset spilte flott for 16 stolte barn. Rektor Hauge Ønsket alle velkommen og han var veldig fornøyd å se så mange smilefjes .

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Drillo som premieutdeler

- Jeg fikk aldri spille i slike cuper som barn, sa Frode Grodås til Liernett like etter en hyggelig prat med noen av et tusentallig unge spillere under Bendit Cup i dag.

Friidrettensdag i Syllinghallen lørdag 27 mars.

Syllinghallen var gjort om til friidrettsarena på lørdag. 61 barn og mange foreldre hadde tatt turen for å prøve friidrett. kompi sprint og hekk i samme løp, frekvenshopp, kule, spyd, tresteg og lengde var øvelsene som stod på dagsorden.

Årsmøte barneidretten Sjåstad Vestre Lier

Det var årsmøte i barneidretten til Sjåstad Vestre Lier fredag 9 mars

Nulltolleranse for doping

Lier IL arrangerer obligatorisk informasjonmøte om doping for alle utøvere fra 15 år

Mye frustrasjon i Liungen

Treneren for Liungen Roy Tommy Tollefsen gikk i dag ut og kritiserte mangel på samarbeid innad i klubben. Han sier han har hatt et flott år med laget, men at han nå takker for seg. Tollefsen kritiserer også at han ikke har fått avklart sin egen situasjon i klubben, og at han har manglet retningslinjer og feedback fra et styre han betegner som lite edruelige.

En assistendommers kveld

Vi ble med Odd Arne Vangen til Ullevål for å se Rosenborg og Vålerenga.

Improvisasjon og kreativitet

- Vi skal gi "smakebiter" fra forestillingen "jakten på Sylling-skurken" i morgen på Union scene, forteller instruktør Kjell Kristensen.

Dårlig samhandling

- Er det slik at elevene ved Sylling og Hallingstad og Tranby skoler har dårligere forhold for kroppsøving enn elever ved bygdas skoler? spurte Bård Strand i en epost til Liernett denne uka

Kulturkommunen Lier

De folkevalgte i Lier har nå bestemt seg for at kommunen skal få et kulturhus i Lierbyen.

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

Yngste rytter vant

10-årige Thea Pettersen fra Sylling Rideklubb med 18-åringen Little Imp var overrraskende best i sin klasse under Drammen Spring Tour på Linnesvollen på søndag.

Fair-play-laget overtar

Trener for Lier IL s gjenstående juniorlag, Arne Steinar Kvisle (th på bildet), og laget hans har tatt sitt ansvar for å "redde" seniorfotballen etter at klubbens A-lag først ble trukket fra 5. divisjon.

Daglig leder av Liernett til VG Nett

Datagründer og daglig leder i Liernett starter som Traffic Manager i VG Nett etter nyttår.

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Friidrettens dag i Lierbyen

52 barn møtte opp i flott sommervær på Hegg skole

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Fortsatt menighetskontor i Sylling

Menighetskontoret for Sylling og Sjåstad flyttes ikke til Lierbyen, slik kirkesjefen ønsket. I alle fall ikke ennå.

ROS-hytta som turmål

De flotte skiforholdene gjør ROS-hytta i Røyken til et flott turmål, også for liunger.

Aktiv 365 på Hennummarka skole

Aktiv 365 fortsetter neste skoleår, noe barna på Hennummarka skole var veldig fornøyde med

Synger og spiller jula inn i Sylling

Arrangementet har holdt det gående i 29 år - minus ett.

Flere natteravner

I år blir det natteravner også i Sylling, ved Engersand og på Gilhusodden

Mange barn på skikarussel

Sjåstad Vestre Lier har startet skikarussel og 90 barn møtte opp.

Syllings jentelag heiet på Røa

-- Vi heier på Røa, sa Øivind Nilsen, treneren for Syllings jentelag før cupfinalen mellom Asker og Røa. -- Begrunnelsen for det er at det er nykommeren mot det etablerte cuplaget, sa treneren før avreisen fra Kroa i Sylling. Røa vant som kjent, og treneren og det unge fotballaget i Sylling fikk en flott sesongavslutning.

- Treneren er veldig god

Det sier Gustav Nedal Clausen, Jonatan Elias Svendsen og Kenneth Kløvtveit om treneren sin på Sylling IF s gutter 10 år.

Kald og kynisk ledelse

Tomraledelsen fremstår med sine handlinger som kalde, beregnende og kyniske i sin måte å behandle sine ansatte på.

Informasjon fra Lier IL om anleggsinitiativet

Lier IL inviterer til et krafttak for idretten i Lier kommune!

Tenk UB!

I tredje klasse drama ved St. Hallvard videregående skole i Lier, pågår det nå et elevbedriftsprosjekt som har fått navnet Cut - Vær Røykfri. Klassen er delt inn i tre separate bedrifter som alle arbeider frem mot et produkt som skal være en forestilling på et dramapedagogisk opplegg som tar for seg røykeforebyggendearbeid i barne- og ungdomsskolen.

Liernett: Over 1000 tilhengere på Facebook

- Så vidt jeg vet er vår Facebook-side den eneste i Lier med over 1000 tilhengere, sier Liernetts redaktør og daglige leder Svend Asbjørn Sylling.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Nestentabellen

Det er alltid mulig å finne lyspunkter

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Meierigården i 2013?

I en pressemelding uttrykker Lier kulturråd sin bekymring for konsekvensene av en utsettelse.

IF-ambassadør samling

Norges idrettsforbund arrangerte samling for alle If-ambassadører fra Vestfold, Telemark og Buskerud ved Skjærgården Hotell og badepark i helgen. Sjåstad Vestre Lier er IF klubben fra Lier.

Kulturpolitikkens "D-dag"

På tirsdagens kommunestyremøte vil de folkevalgtes vedtak kunne legge til rette for et felles møtested for kulturen for framtida --

Et løft for miljøet

Fotballgruppa i Sylling IF har fått muligheten til å samle inn gamle mobiltelefoner.

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Vårkonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Musikken blomstrer sammen med hvitveisen i Sylling. Tirsdag holdt Sylling og Oddevall vårkonsert i aulaen på Sylling skole

Da Carl I. Hagen kom til Liertoppen

- For noen år siden ville det vært fullt hus her, sa en tilhører. Men det var god plass da Frps forhenværende ledestjerne kom til Liertoppen i dag.

Liunger på tribunen og på indre bane

Irriterte liunger på tribunen i Vikingeskipet reiste tidlig hjem på lørdag kveld. På indre bane jobbet liungen Einar Lutnæs og resten av staben i Geithus IL s skøytegruppe fra morgen til kveld. - Det gikk bra til slutt, sa den sindige oddevallmannen på mandag.

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Weben er barnas naturlige arena

Nå vil Fride Kramer at de skal bruke den på egne premisser

Futsalfest i Sylling

Ketil Verpelstad, lagleder for Liungen futsal, ønsker publikum velkommen til kvalifisering i Syllinghallen lørdag

Comeback for juletrefest i Sylling

Førstkommende søndag møtes barn og voksne til gang rundt juletreet, bespisning, trylleshow - og sannsynligvis kommer nissen til aulaen på Sylling skole.

En julegave til en ny landsmann

Mike Andrè er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Den blide og velutdannede enkemannen er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Kathrine Hoem ved Frivillighetssentralen formidler Flyktningguider. – Vi trenger flere flyktningguider, sier hun. Er du en av dem som kan tenke deg å bli flyktningguide, kan det være den beste julegave du kan gi en flyktning i vår kommune.

Biskopen besøkte Oddevall skole

Sjefen over alle sjefer mente en 2 klassing at biskopen var. Det var starten på en fint møte med elevene på småskoletrinnet og biskopen.

Sylling Ysteri - kapittel 3

Kap. 3 Avsluttende del

Svømmeskolen rammes

Det vil bli konsekvensen for 130 barn når Lierhallen i høst stenges på søndager.

- Jeg tror dette blir bra.

Det sier Ingunn B Sørum, Liungens storscorer i norsk toppfotball, om klubbsammenslutningen. Men det er også flere skeptikere innen lierfotballen.

Moralens voktere –

Halleluja under lupen ”Norge nekter å gi slipp på halleluja-stemningen i høst.”, skriver VG-nett 17 oktober http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?arti (...)

Vis respekt - vær en lagspiller

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby