Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4f189f9cb07d4a803bc9d4f7ec419074

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Pr. dato har vi lagt ut 737 saker, alle med tilknytning til Lier. Antallet øker stadig, og siden vi la om systemet andre uke i oktober har vi snart 100 saker på samvittigheten. Liernett er definitivt kommet for å bli.

Det var sommeren 2002 Thorvald Lerberg og undertegnede møttes over en kopp kaffe på Rørosvidda for å fylle ut registreringspapirer for en ide. Dette var ikke så mye en forretningside som en mulighet til å skrive - det var det vi traktet etter. Etter mye om og men fikk vi registrert firmaet i Brønnøysund og jakten på navn startet. Da domenet Liernett var opptatt ble vi etterhvert enige om Lier-nett.no - slik var det inntil nylig.

Det første halve året gikk på et vis. Vi syntes selv vi fikk til mye, men når vi ser tilbake på mye av det som ble produsert da, er det ikke mye å juble over. Vi håper og tror vi har lært noe underveis. Svend Asbjørn Sylling drev på sin side med nettstedet Sylling.no og ymtet stadig frampå om at sida vår ikke var god nok, naturligvis hadde han rett., og etter drøye 8 måneder hadde vi nytt system på plass. Dette ble fort en velsignelse, og sparte oss for mye tid og mas.

I mellomtiden hadde Torger Almaas kommet til. I likhet med Thorvald ble han i sin tid frilansmedarbeider i Lierposten, og hadde lyst til å begynne å skrive igjen. Hans nettverk innenfor idrett og samfunnsdebatt ble gull verdt.

Mange andre har bidratt til å gjøre Liernett til ei stabil side. For mange til å nevne alle her. Intensjonen har fra dag en vært å etablere ei side der alle kan komme til og si sitt. Vi har til dags dato ikke sensurert et innlegg! Alt stoff sendt til oss er uavkortet lagt på nett. Naturligvis har diverse reklame blitt forkastet, men alt med den ringeste tilknytning til Lier er publisert. Det ønsker vi å fortsette med.

Et morsomt poeng er at Drammens tidende og Lierposten ennå ikke har oppdaget oss. Vi kan så langt skilte med en notis i Dt den dagen vi lanserte sida, og er ikke nevnt med et ord i Lierposten - det viser at de etablerte medier tar oss på alvor. Vi registrerer også en svært stabil leserkrets innenfor kommunehuset. Liernett blir hørt og sett.

Vi blir stadig vekk forvekslet med andre. Ikke sjeldent opplever vi at folk tror vi er en del av Lierposten - det er vi ikke. Vi får også en del henvendelser om våre priser på strøm.

Noen hundre liunger leser liernett hver dag. Hvor mange kan man ikke si nøyaktig. Vi har daglig mellom 200 og 500 forskjellige datamaskiner som kobler seg til sida vår og noen tusen klikk. Dette er vi ikke fornøyde med, men i sum dekker vi allerede store deler av kommunen.

Inntekter går i hovedsak til å utvikle nettstedet. Vi har fortsatt ambisjoner om å ekspandere. Vårt nye redaksjonssystem er på høyde med de beste, og vi er i ferd med å etablere en organisasjon. Siste tilvekst er vår faste annonseansvarlige Dag frode Gulsrud.

Vi har etterhvert både kontaktnett, kompetanse og ressurser til å gjennomføre drømmer og visjoner. Liernett skal være kanal for alle liunger, uansett politisk ståsted og bakgrunn, og alle er fortsatt hjertlig velkommen til å delta. Du kan enten sende oss et innlegg i ny og ne, eller være med på mer fast basis.

Nå er ikke dette bare ei skryteliste. Vi innser at en av de tingene vi har vært for dårlige på er å få ut hvem vi er og hva vi driver med. Det ønsker vi å gjøre noe med. Liernett er som sagt snart 3 år, har et godt grunnlag og har forlengst begynt å stå og gå som alle andre 3-åringer. Vi har planer om å gjøre nye, spennende og morsomme ting i tida som kommer, og er ikke som mange andre begrenset av lønnsomhetskrav og andre kjedelige rammer. Vi er stadig på utkikk etter samarbeidspartnere, og har i de fleste sammenhenger mye å tilby og mye å bidra med.

Ta snarest kontakt om du har en ide, om du har lyst til å skrive, eller om du på annen måte ønsker et samarbeid med Liers eneste mediebedrift på nett.

Forrige artikkel:Nyttårshåp i et nytt landNeste artikkel:Seier på Ringerike
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 21. november 2005 23:56: Jan A. Ødegård
Hei.
En uforbeholden gratulasjon til Liernett.no. Håper at dere, imotsetning til mange av fylkets aviser/nettsteder/radiokanaler fortsetter i samme sporet og holder Orkla - monopolistene på avstand slik Samfunnsmagasinet gjør. Frittalende og fri av "styringsmekanismen" som gjør det vanskelig for frispråklige å komme til. De små bedriftene som ennå finnes i Lier bør annonsere på Liernett.no slik at økonomien til idealistene ikke eventyres.
mvh
Jan A. Ødegård
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode