Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Pr. dato har vi lagt ut 737 saker, alle med tilknytning til Lier. Antallet øker stadig, og siden vi la om systemet andre uke i oktober har vi snart 100 saker på samvittigheten. Liernett er definitivt kommet for å bli.

Det var sommeren 2002 Thorvald Lerberg og undertegnede møttes over en kopp kaffe på Rørosvidda for å fylle ut registreringspapirer for en ide. Dette var ikke så mye en forretningside som en mulighet til å skrive - det var det vi traktet etter. Etter mye om og men fikk vi registrert firmaet i Brønnøysund og jakten på navn startet. Da domenet Liernett var opptatt ble vi etterhvert enige om Lier-nett.no - slik var det inntil nylig.

Det første halve året gikk på et vis. Vi syntes selv vi fikk til mye, men når vi ser tilbake på mye av det som ble produsert da, er det ikke mye å juble over. Vi håper og tror vi har lært noe underveis. Svend Asbjørn Sylling drev på sin side med nettstedet Sylling.no og ymtet stadig frampå om at sida vår ikke var god nok, naturligvis hadde han rett., og etter drøye 8 måneder hadde vi nytt system på plass. Dette ble fort en velsignelse, og sparte oss for mye tid og mas.

I mellomtiden hadde Torger Almaas kommet til. I likhet med Thorvald ble han i sin tid frilansmedarbeider i Lierposten, og hadde lyst til å begynne å skrive igjen. Hans nettverk innenfor idrett og samfunnsdebatt ble gull verdt.

Mange andre har bidratt til å gjøre Liernett til ei stabil side. For mange til å nevne alle her. Intensjonen har fra dag en vært å etablere ei side der alle kan komme til og si sitt. Vi har til dags dato ikke sensurert et innlegg! Alt stoff sendt til oss er uavkortet lagt på nett. Naturligvis har diverse reklame blitt forkastet, men alt med den ringeste tilknytning til Lier er publisert. Det ønsker vi å fortsette med.

Et morsomt poeng er at Drammens tidende og Lierposten ennå ikke har oppdaget oss. Vi kan så langt skilte med en notis i Dt den dagen vi lanserte sida, og er ikke nevnt med et ord i Lierposten - det viser at de etablerte medier tar oss på alvor. Vi registrerer også en svært stabil leserkrets innenfor kommunehuset. Liernett blir hørt og sett.

Vi blir stadig vekk forvekslet med andre. Ikke sjeldent opplever vi at folk tror vi er en del av Lierposten - det er vi ikke. Vi får også en del henvendelser om våre priser på strøm.

Noen hundre liunger leser liernett hver dag. Hvor mange kan man ikke si nøyaktig. Vi har daglig mellom 200 og 500 forskjellige datamaskiner som kobler seg til sida vår og noen tusen klikk. Dette er vi ikke fornøyde med, men i sum dekker vi allerede store deler av kommunen.

Inntekter går i hovedsak til å utvikle nettstedet. Vi har fortsatt ambisjoner om å ekspandere. Vårt nye redaksjonssystem er på høyde med de beste, og vi er i ferd med å etablere en organisasjon. Siste tilvekst er vår faste annonseansvarlige Dag frode Gulsrud.

Vi har etterhvert både kontaktnett, kompetanse og ressurser til å gjennomføre drømmer og visjoner. Liernett skal være kanal for alle liunger, uansett politisk ståsted og bakgrunn, og alle er fortsatt hjertlig velkommen til å delta. Du kan enten sende oss et innlegg i ny og ne, eller være med på mer fast basis.

Nå er ikke dette bare ei skryteliste. Vi innser at en av de tingene vi har vært for dårlige på er å få ut hvem vi er og hva vi driver med. Det ønsker vi å gjøre noe med. Liernett er som sagt snart 3 år, har et godt grunnlag og har forlengst begynt å stå og gå som alle andre 3-åringer. Vi har planer om å gjøre nye, spennende og morsomme ting i tida som kommer, og er ikke som mange andre begrenset av lønnsomhetskrav og andre kjedelige rammer. Vi er stadig på utkikk etter samarbeidspartnere, og har i de fleste sammenhenger mye å tilby og mye å bidra med.

Ta snarest kontakt om du har en ide, om du har lyst til å skrive, eller om du på annen måte ønsker et samarbeid med Liers eneste mediebedrift på nett.

1 kommentar

Mandag 21. november 2005 23:56: Jan A. Ødegård
Hei.
En uforbeholden gratulasjon til Liernett.no. Håper at dere, imotsetning til mange av fylkets aviser/nettsteder/radiokanaler fortsetter i samme sporet og holder Orkla - monopolistene på avstand slik Samfunnsmagasinet gjør. Frittalende og fri av "styringsmekanismen" som gjør det vanskelig for frispråklige å komme til. De små bedriftene som ennå finnes i Lier bør annonsere på Liernett.no slik at økonomien til idealistene ikke eventyres.
mvh
Jan A. Ødegård

Flere saker fra arkivet

Velkommen til nye Liernett

Velkommen til den tredje versjonen av Liernett. Etter som årene har gått har Internett forandret seg. For å henge med på utviklingen har vi i Liernett forandret både layout, system og organisering. Nå ser du på den tredje versjonen av nettavisa Liernett. Les mer om Liernett og hvem som jobber med prosjektet.

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Nye funksjoner på Lier-nett

Nå kan du søke både i Kvasir og Lier-nett internt direkte på sida. Om du søker på Kvasir via vår side tjener vi noen øre. Det betyr at om du ønsker å støtte Lier-nett, er den beste måten akkurat nå å gjøre dine søk fra vår side.

Endelig på nett

20 år etter at Lierposten kom ut for første gang, finner jeg den nå endelig på nett.

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

Trengte Lier en nettavis?

Nettavisen Liernett avvikles ved utgangen av 2012.

Store forandringer på Liernett

Det jobbes kontinuerlig med utvikling av nettstedet. Vi kan love spennende nyvinninger de neste ukene. Først ut er en stor oppdatering av videosidene.

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Ingen leserflukt fra Lierposten

Fjorårets opplagstall for landets aviser ble nylig offentliggjort, og Lierposten kan se tilbake på nok et år med gode og stabile tall.

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

Godt Nett-År

Liernett skal bli liungenes møteplass nummer 1

Nå skjer det endelig noe!

Etter mye om og men, er ”nye” Lier-nett på nett. Den nye versjonen er fortsatt litt ”under konstruksjon”, men vil ganske snart fungere som normalt.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Liernett mest lest i Lier

Liernett har jevn stigning i antall besøkende.

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

Artikkelkommentarer på Liernett

Informasjon om endret praksis og krav om innlogging for å kommentere enkelte artikler

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

Lier-nett fornyes

I disse dager pågår finpussen av nye Liernett. Vi har gjennomgått organisasjonen fra topp til bunn, og vil om kort tid lansere et helt nytt system med mange nye funksjoner.

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Vi sliter litt med serveren om dagen.

Vi beklager virkelig, men vår serverleverandør har problemer vi ikke kan kontrollere. Det betyr at mange av de som kobler seg til nett med telenor eller tiscali ADSL ikke kommer inn på sida.

Liernett, avisen for deg som bor i Lier

En drøm har gått i oppfyllelse

Lier-nett kommer til å forsvinne snart!

Vi har som vanlig store planer - eller visjoner som det heter i næringslivet. Dette medfører at vi er i ferd med å vokse ut av serveren vår. Nå har vi byttet leverandør, og vi må flytte hele siden over på ny og bedre server.

Liernett: Over 1000 tilhengere på Facebook

- Så vidt jeg vet er vår Facebook-side den eneste i Lier med over 1000 tilhengere, sier Liernetts redaktør og daglige leder Svend Asbjørn Sylling.

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Lesertall for Liernett

Hvor mange leste egentlig Liernett i 2007?

Retningslinjer for bruk av materiale på www.liernett.no

Vi får stadig forespørsler om bruk av materiale publisert på Liernett. Vi opplever også å finne igjen materiale fra liernett på eksterne nettsteder, uten at slik bruk er avklart med opphavsmann.

Det mest hjemsøkte stedet i Norge?

Bli med på vandring i de nedlagte avdelingene på Lier sykehus. På nettet.

Ny redaktør av Liernett

Fra 1. mars har Svend Asbjørn Sylling tatt over redaktøransvaret for nettavisen Liernett.

Vi sjekker partienes hjemmesider

Det er valg – hvilke saker er de viktigste på lokalpartienes internettsider?

Kampen om annonsekronene

Leder: - Å plassere alle egg i én kurv støtter aktivt opp under monopoldannelsen innenfor norsk presse

Daglig leder av Liernett til VG Nett

Datagründer og daglig leder i Liernett starter som Traffic Manager i VG Nett etter nyttår.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Liernett - fra 1.0 til 4.0

Nettavisen du nå leser er Liernett 4.0. Fra Liernett 1.0 til Liernett 3.0 skjedde det store endringer på flere områder, mens det ved overgangen til 4.0 i 2009 knapt var endringer som var synlige for den vanlige leser.

Betraktninger om amatørkultur, amatørpolitikere og amatørjournalister

Debatten raser på Liernett, en fin anledning til å hente fram kanonene og skyte en spurv til jorden, skriver Rune Elven i sitt leserinnlegg

- Ingen småaviser legges ned

Det lovte Mecom-sjef David Montogomery da han besøkte Lierposten

- Opplevd sjikane flere ganger

Flere politikere har opplevd å bli hetset på det groveste på internett. Ordfører Ulla Nævestad sier at hun har opplevd sjikane flere ganger.

Magnolia og Maria Wright i Sylling

I går var det tradisjonell jazzkonsert med Magnolia jazzband og bluessangerinnen Marva Wrighti i Sylling kirke og på plenen til Simen Myhrene

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.

Sommer på nettet

All erfaring viser at folk bruker Internett mindre i ferien. Dette har kanskje sammenheng med at det blir lagt ut mindre stoff, men fortvil ikke. Lier-nett kommer til å oppdateres i hele sommer, om enn ikke så ofte som vanlig..

Lierposten til salgs

Det ryktes at Mecomeide Edda Media er til salgs. Det skal alt ha kommet inn bud på konsernet. Vi gjør oppmerksom på at Liernett ikke har vist interesse – ikke ennå

- En siste utvei

Hva er galt med kommunens kalender? spør kultursjefen. Vi har hele 3 svar.

Kremen av norsk ungdom – helter i fredstid

Ukens petit av Rune Elven

Full krig mellom de største partiene

Liernett kommenterer valgkampen.

Grønt er best i Lier

Liernett har sjekket de lokale partienes nettsider. Og det er Senterpartiet og Venstre som er best i klassen denne gang.

Bildeserie

I dag fotograferer vi Sylling skole.

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

Problemer for Lierposten

Lierposten har også store problemer etter brannen på Oslo S

Kampen om leserne

Kampen vil stå mellom utenlandskeide Lierposten og det rotekte lierproduktet, Liernett

Snart forsvinner bindestreken for godt

Det er nå et år siden vi skiftet navn til liernett.no - Nå er det like før den gamle adressen forsvinner for godt.

Hva er galt i Sylling IF?

I gårsdagens utgave av DT, kunne man lese om ”lederflukt” og samarbeidsproblemer i Sylling IF. Bakgrunnen for oppslaget var Dag Frode Gulsruds brev, der han trakk seg fra sine verv og pekte på en del problemer i idrettslaget.

SIF-stadion på Lierstranda

Les Rådmannens foreløpige kommentar til Liernett.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Troen på enkeltmennesket.

Hun startet sin politiske karriere i Sandane Unge Høyre. Nå, nesten 40 år senere er hun Liers største kjendis. Troen på enkeltmennesket og personlig frihet under sosialt ansvar har vært ledesnorer i en lang politisk karriere. I dag er hun ordføreren som snakker med folk. Hun svarer på alle henvendelser og tar opp saker folk er opptatt av. Hun vant en knusende seier i det direkte ordførervalget i fjor. Lier-nett har intervjuet Ulla.

Nidar Bergene tar til motmele mot lederen om juletradisjoner

Etter å ha øst ut frustrasjon om selskaper som begynner å selge juleprodukter i oktober, tok vi kontakt med Nidar. De tar sterkt til motmele mot beskrivelsen Lier-nett gir av selskapet. Her kan du lese svaret i sin helhet, uredigert.

Lierposten blir britisk

Orkla Media, som eier både Drammens Tidende og Lierposten, ble i dag solgt til Mecom Group i London

Blått lys for Liungen?

Drømmen om fortsatt toppseriespill henger i en tynn tråd for Liungens damer. Laget har ett fattig poeng mot dumpekandidaten Sandviken. Mot middelmådige Klepp og Team Strømmen har ikke Liungen scoret – bare sluppet inn – i bøtter og spann. Mot Fløya var de ett mål unna Norgesrekord i tap. Hvorfor henger ikke Liungen med på dette nivået?

Sommerferie

Lier-nett tar nå ferie. Grunnet mye reising, vil sidene i liten grad bli oppdatert de neste 3 ukene.

Klar for valgkamp!

Hvilket parti representerer gubbeveldet i Lier? Hvilke kandidater kommer fra din valgkrets? Hvor stor oppslutning fikk NKP i Lier etter krigen? Hvem var Liers første ordfører?

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

- Ikke lenger så attraktivt å etablere seg i Lier

Marius Næss Olsen (24) vurderer å flytte tilbake til Lier etter studietida i Oslo, men kutt i busstilbudet gjør at han må tenke seg om to ganger.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Bygdedyret

Ukens petit av Rune Elven

Hummer og kanari

Noen ganger er det vanskelig å se retningen for bare saker.

Hvilken avis suger mest?

Vi har testet vitenskapelig

Ap, suverent best på nett

Lier Arbeiderpartis hjemmeside er et hederlig unntak, hvis vi ser på de lite oppdaterte sidene til de lokale politiske partiene --

Ukjent nummer

Når det piper i telefonen

Nå roer du deg ned.

Da jeg våknet i åttetida, var bilen dekket av snø. Ingen ting er som å starte en lørdag med kald og våt snømåking. Litt for sent ute til en avtale stresset jeg ut, fikk varme i motoren og snøen av bilen. Da jeg igjen åpnet døra på førersida for å sette meg inn fikk jeg nakken full av snø. Lettere ilter satte jeg i å forbanne hele vinteren. Til slutt så jeg vel hvor dum jeg var og fikk roet meg ned med en kopp kaffe.

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Ikke bare velstand

Vi må ikke unnlate å gjøre noe som vi om tjue år vil si at var dumt vi ikke gjorde

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Isklatring i Lier

Solbergfossen ligger majestetisk over Tronstad. I dag går assosiasjonene til Vesaas og ”isslottet”. Jeg er en av dem som deriver med slikt – assosierer ting jeg ser med ting jeg har lest. Andre har andre måter å glede seg over naturen på. De klatrer i den.

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Ferdig med problemene.

Etter ei fryktelig helg der Lier- nett stort sett har vært av nett, ser det nå ut som om problemene er løst. Vår serverleverandør lover oss at problemene nå skal være løst, og at Lier-nett vil være tilgjengelig.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Hverdagen i en lokalavis

Lierposten hadde torsdag besøk av et fjernsynsteam fra Først & Sist-redaksjonen i NRK.

Gult lys for Grønne Lier?

Med ”mobiliseringsprosjektet” Grønne Lier skulle Lier bli den grønne og attraktive kommunen mellom de hurtigvoksende kommunene i øst og Drammen i vest. Nå venter vi på femårsrapporten.

Lierposten logrer seg inn i politisk pølsevev!

Lierposten skriver sist torsdag om Direktoratets klage på vedtaket i teknisk utvalg ang. Asylmottaket. På lederplass blir vi presentert problemstillingen på en måte som bedre hadde passet seg for en politisk ringrev, enn for en kritisk journalist. Poenget i lederen er at alle skjønner at søknaden ble avslått uten saklig grunn, men at politikere må få lov til å ha "følelsesmessige meninger om hva som skjer og bør skje i eget forvaltningsområde".

Fikk Kolberg spesiell behandling?

Forskjellbehandling av politiske partier, mener Frp s Bjørg Myran (på bildet), men virksomhetsleder på Liertun hevder at det har vært kommunikasjonssvikt med politisk sekretariat --

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

Mesta fremskritt.

Overgangen fra industrisamfunn til kommunikasjonssamfunn har gått som smurt. Da jeg var ung var store deler av norsk næringsliv statseid, nå er det de nye popstjernene – finansakrobater og børshaiene som eier Norge. Jeg skjønner ikke hva jeg sitter igjen med, men nå er jeg en gang relativt enfoldig.

Sommer om høsten

Sommerminne i sju deler. Langlesing i potetferien. Hvis ikke teknikken svikter, eller jeg ikke finner avslutningen. Starter i morgen. Følg med!

Mye frustrasjon i Liungen

Treneren for Liungen Roy Tommy Tollefsen gikk i dag ut og kritiserte mangel på samarbeid innad i klubben. Han sier han har hatt et flott år med laget, men at han nå takker for seg. Tollefsen kritiserer også at han ikke har fått avklart sin egen situasjon i klubben, og at han har manglet retningslinjer og feedback fra et styre han betegner som lite edruelige.

Vil lære mer om data

I formiddag er en håndfull liunger samlet på Lier bibliotek. Fellesnevneren deres er at de er seniorer og at de vil lære mer om dingser og dupeditter.

Gode tall for Liernett

Nærmere 7000 mennesker var innom Liernett i august

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Gilhusodden prosjektskole, hva skjedde?

Jeg merker meg en strøm av beklagelser over vedtaket om å legge ned Gilhusodden prosjektskole. Er nedleggelsen et ledd i en plan, eller er det et spark i løse lufta?

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Ekstra utfordringer

- Noen av innvandrerungdommene som lett faller utenfor, kan ha psykiske utfordringer som krever en ekstra oppfølging, mener Lars Ove Moldskred, Venstres medlem i Tjenesteutvalget.

Hva mener egentlig politikerne i Lier?

Snart er det valg, og vi i Lier-nett ville finne ut hva listekandidatene i de forskjellige politiske partiene mener nå like før valget. Vi tok på oss vanlige klær og forsøkte å finne ut hva de som står på stand mener om saker og ting i bygda. Det fine med denne tilnærmingen til politikken, er at man kommer litt under huden på dem som de neste 4 åra skal bedrive styre og stell. Vi hadde lest valgmaterialet, men fant mange brosjyrer prangende og vage. Vi ville ikke vite noe om politisk idehistorie - vi ønsket å finne ut hva de konkret sto for her og nå.