Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b48fba1a30fe87ad7993eb1b3d9b13ec

Lierposten logrer seg inn i politisk pølsevev!

Lierposten skriver sist torsdag om Direktoratets klage på vedtaket i teknisk utvalg ang. Asylmottaket. På lederplass blir vi presentert problemstillingen på en måte som bedre hadde passet seg for en politisk ringrev, enn for en kritisk journalist. Poenget i lederen er at alle skjønner at søknaden ble avslått uten saklig grunn, men at politikere må få lov til å ha "følelsesmessige meninger om hva som skjer og bør skje i eget forvaltningsområde".

Dette tolker jeg dit hen at lover og regler ikke er så viktig, så lenge man har sterke følelser for noe annet. Lederen oppsummeres med: "Vi håper derfor at stortingsrepresentanter, statsråder, saksbehandlere i direktoratene og hos Fylkesmannen osv får anledning til å ta et kurs i hvordan de folkevalgte organer virker i en kommune". Dette er en ganske drøy uttalelse, med tanke på at den samme lederen tidligere uttaler at kommunen prøvde å ta dem på feil i søknaden, til tross for at søknaden i utgangspunktet var korrekt.

Nå er det ikke akkurat en byråkratisk fillesak vi snakker om. Det dreier seg om hvorvidt Lier kommune skal ta i mot mennesker i nød eller ikke. Når argumentasjonen detter ned på sørstatsnivå, og ingen hever stemmen, har pressen en plikt til å si fra. Nå bidrar ikke Lierposten med særlig mer enn visvas i denne sammenhengen. Det er den gamle "vi som bor her vet best- regla". Dette er ikke feil i seg selv, men når man snakker om så vidt viktige ting som et Asylmottak, bør man kanskje skjele litt mot storsamfunnets normer, gjeldende lover og det etiske fundament vi ønsker å bygge samfunn på.

Hva annet kunne man egentlig vente. Lier kommune har vedtatt å bruke Lierposten som informasjonsskriv, og betaler rundhåndet for dette. Man trenger ikke hete Derek for å se at dette lukter av kameraderi. At ei avis som er eid av Orkla og kjøpt og betalt av kommunen, blir dårlig vaktbikkje. Noen kommer sikkert til å mene at jeg går langt over streken her - send meg gjerne en mail der dere tipser meg om sist gang Lierposten mente noe annet enn kommunen, så skal jeg offentlig innrømme hvor dum jeg er.

For øvrig kan man stille spørsmålstegn om at samfunnet skal øse ut pressestøtte til kommunale infoskriv. I ei tid der Lier sliter med stor gjeld, og løsningen sannsynligvis blir å filleriste kulturlivet, velger de på lederplass å skrive om hvor dumme Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap er når de ønsker å drive asylmottak på Lierskogen. Legger man til at kommunen parallelt sponser denne blekka jevnlig med store annonser, er vel bildet ganske klart.

Men, når det er sagt - høyt henger de, og varsomme er de.

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode