Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b2b2de41f87e9622d76ae93e882e3a70

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

Jeg har i kveld lest ditt innlegg med stor interesse Terje. Ikke uventet finner jeg mange ting det er verdt å ta tak i – både her, og på kommende redaksjonsmøter i Liernett.

Vi har kontinuerlig en diskusjon i Liernett, om hvor mye vi skal involvere oss i debatten. I våre vedtekter står det at vi publiserer alle innlegg sendt til oss, så lenge de har tilknytning til Lier og ikke bryter med norsk lov. Jeg har som redaktør tatt en avgjørelse på å godkjenne alt som er publisert. Det er klart det er alvorlig når lederen i Lier Arbeiderparti, anklager ditt parti for å stelle godt med ”venner av partiet”, men han gjør det under fullt navn, og burde fra mitt ståsted ha utmerket kjennskap til saken – selv om jeg ikke har det.

Mine egne innlegg er av en annen karakter. De er ironiske og satt en hel del på spissen. Formen kan jeg naturligvis ta kritikk på, og jeg garanterer at dette er noe vi stadig diskuterer i Liernett. Jeg prøver også å ikke gi meg selv større spalteplass eller frihet, enn vi gir alle som skriver til oss. Jeg vet naturligvis at budsjett og politikk er kompliserte saker. Skolebudsjettet er et godt eksempel på dette. Det er ingen tvil om at Lier bruker forholdsvis mye penger på skole. Dog er en ganske stor del av disse midlene låst i bygg. Når vi ser på antall stillinger, er det interessante lærerstillinger pr. elev. En annen ting er naturligvis driftsbudsjettet og muligheter for innkjøp av læremidler, til ekskursjoner osv. Lier bygger fine skolebygg, bevares – men hva kan dere politikere fortelle oss om for eksempel spesialundervisning for dem som trenger det?

Når det antydes at jeg er med på et ”partitog”, får det bli andres vurdering. Min politiske bakgrunn og opplæring har jeg fra Høyre. Jeg har vært lokallagsleder, sittet i distriktsstyret og vært årsmøtedelegat i unge Høyre. Jeg var på Børge Brendes hotellrom da han skålte av som leder, og var frisk og rask oppe og klappet inn Jan Tore Sanner dagen derpå. En av dem jeg omgikk mest, er i dag partiets ordførerkandidat i Trondheim. For øvrig har jeg 2 ganger stilt på valgliste til kommunestyret. Jeg håper dette ikke har vært med på å farge mine innlegg i valgkampen, men man vet aldri. Jeg har i alle fall prøvd å være partinøytral.

I ettertid vil jeg gjerne beklage bruken av ordet ”neger” i min beskrivelse av din innsats for å kvitte deg med asylmottaket. Jeg mener fortsatt at dette intervjuet, er det mest usympatiske og usolidariske jeg leste i den forrige perioden, men å antyde at dette dreier seg om fremmedfrykt, er kanskje litt over streken?, sorry. La det forøvrig ikke være noen tvil om at alle partier, untatt ett, var på samme linje i denne saken.
Jeg mener nok fortsatt at Liernett skal være et nettsted der alle kan skrive inn både meninger og spørsmål. Jeg kommer nok også til å komme på en del kommunestyremøter. Når det er sagt, tar jeg innspillet og lover at vi skal diskutere dette grundig innad i Liernett. Jeg håper som deg at Liernett skal bli et nettsted der den politiske debatten møter folket. Det er godt mulig dette krever en flinkere redaktør. Dette er uansett en tittel og et ansvar jeg kan unnvære - Fint om du tipser oss om du har noen gode kandidater.

Liernett er, og skal fortsette å være et åpent forum for Liunger. Som en ansvarlig mediekanal skal vi sette dagsorden og være vaktbikkjer i kommunepolitikken. Dette er hardt arbeid, så om noen føler seg kallet, står døra på vidt gap.

Og som du er inne på i overskrifta Terje - vi er amatører.

Forrige artikkel:Friidrettens dag i LierbyenNeste artikkel:Bilder fra Lierdagene
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 10. september 2007 00:18: Mathias. B. Danmnevig, Leder Lier AP
Valgkampen er nå over. velgerne går til urnene. Derfor skal jeg ikke ta opp de mange politiske tråder Sagvolden legger ut, og som det lett kan nøstes videre i.

Men Liernett har intet å skamme seg over i denne valgkampen. Som et nytt element i politisk kommunikasjon før et valg - der velgerne kan få mere innblikk i ordskifte mellom politiske partier og fakta som ligger bak - har valgdekningen og den åpne redaksjonelle linje ( under forutsetning av fullt navn) vært en stor suksess og seier for demomokratiet .

Politikere kan på nettaviser ikke lengre gjemme seg bak lange trykke-tider før svaret fra opposisjonen kommer på trykk. Det setter store krav til ærlighet og åpenhet mot velgerne. Lyver du, får du det på trykk 5 minutter senere, og ikke en uke etter da alle har glemt hva som var poenget.

Terje Sagvolden har gjordt det til et poeng å beskylde sine motstandere for at de serverer personkarakteristikker og ikke politisk innhold. Som Lier Arbeiderpartis representanter har fått erfare , kaster han her stein når han selv sitter i glasshuset.
For angrepet mot Liernett , der redaksjonen stemples og nedsables som en "blogg" har vel mer karakteristikk enn innhold ? Og kun EN politiker i Lier har forsøkt å gjøre Liernetts valgdekning til en blogg. Nemlig Terje Sagvolden SELV, da han etter hva jeg kan huske ble tatt "in flagranti" / "red handed" ( latin og engelsk for "på fersk gjerning") i å servere et anonymt innlegg der han tydeligvis "by mistake" glemte å fjerne navnet sitt.

Nå får vi la valget gå sin gang og "testosteronet" til Sagvolden roes ned. Om det blir behov for det , skal vi ta en grundigere gjennomgang av de forhold Sagvolden bringer til torgs når tiden er inne.

Redaksjonen i Liernett kan sove godt om natten. Dere har brakt noe nytt og levende inn i det politiske liv i Lier. Det er bra. Ikke la dere bølle vekk av Terje Sagvoldens utbrudd.
Mandag 10. september 2007 10:47: Terje Sagvolden (H)
Mathias.

Jeg tror vi skal la velgerne avgjøre hvem som kommer med usannheter, overdriver og kommer med ufine beskyldninger mot personer og partier.

Godt valg.

Hilsen Terje
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode