Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

Jeg har i kveld lest ditt innlegg med stor interesse Terje. Ikke uventet finner jeg mange ting det er verdt å ta tak i – både her, og på kommende redaksjonsmøter i Liernett.

Vi har kontinuerlig en diskusjon i Liernett, om hvor mye vi skal involvere oss i debatten. I våre vedtekter står det at vi publiserer alle innlegg sendt til oss, så lenge de har tilknytning til Lier og ikke bryter med norsk lov. Jeg har som redaktør tatt en avgjørelse på å godkjenne alt som er publisert. Det er klart det er alvorlig når lederen i Lier Arbeiderparti, anklager ditt parti for å stelle godt med ”venner av partiet”, men han gjør det under fullt navn, og burde fra mitt ståsted ha utmerket kjennskap til saken – selv om jeg ikke har det.

Mine egne innlegg er av en annen karakter. De er ironiske og satt en hel del på spissen. Formen kan jeg naturligvis ta kritikk på, og jeg garanterer at dette er noe vi stadig diskuterer i Liernett. Jeg prøver også å ikke gi meg selv større spalteplass eller frihet, enn vi gir alle som skriver til oss. Jeg vet naturligvis at budsjett og politikk er kompliserte saker. Skolebudsjettet er et godt eksempel på dette. Det er ingen tvil om at Lier bruker forholdsvis mye penger på skole. Dog er en ganske stor del av disse midlene låst i bygg. Når vi ser på antall stillinger, er det interessante lærerstillinger pr. elev. En annen ting er naturligvis driftsbudsjettet og muligheter for innkjøp av læremidler, til ekskursjoner osv. Lier bygger fine skolebygg, bevares – men hva kan dere politikere fortelle oss om for eksempel spesialundervisning for dem som trenger det?

Når det antydes at jeg er med på et ”partitog”, får det bli andres vurdering. Min politiske bakgrunn og opplæring har jeg fra Høyre. Jeg har vært lokallagsleder, sittet i distriktsstyret og vært årsmøtedelegat i unge Høyre. Jeg var på Børge Brendes hotellrom da han skålte av som leder, og var frisk og rask oppe og klappet inn Jan Tore Sanner dagen derpå. En av dem jeg omgikk mest, er i dag partiets ordførerkandidat i Trondheim. For øvrig har jeg 2 ganger stilt på valgliste til kommunestyret. Jeg håper dette ikke har vært med på å farge mine innlegg i valgkampen, men man vet aldri. Jeg har i alle fall prøvd å være partinøytral.

I ettertid vil jeg gjerne beklage bruken av ordet ”neger” i min beskrivelse av din innsats for å kvitte deg med asylmottaket. Jeg mener fortsatt at dette intervjuet, er det mest usympatiske og usolidariske jeg leste i den forrige perioden, men å antyde at dette dreier seg om fremmedfrykt, er kanskje litt over streken?, sorry. La det forøvrig ikke være noen tvil om at alle partier, untatt ett, var på samme linje i denne saken.
Jeg mener nok fortsatt at Liernett skal være et nettsted der alle kan skrive inn både meninger og spørsmål. Jeg kommer nok også til å komme på en del kommunestyremøter. Når det er sagt, tar jeg innspillet og lover at vi skal diskutere dette grundig innad i Liernett. Jeg håper som deg at Liernett skal bli et nettsted der den politiske debatten møter folket. Det er godt mulig dette krever en flinkere redaktør. Dette er uansett en tittel og et ansvar jeg kan unnvære - Fint om du tipser oss om du har noen gode kandidater.

Liernett er, og skal fortsette å være et åpent forum for Liunger. Som en ansvarlig mediekanal skal vi sette dagsorden og være vaktbikkjer i kommunepolitikken. Dette er hardt arbeid, så om noen føler seg kallet, står døra på vidt gap.

Og som du er inne på i overskrifta Terje - vi er amatører.

2 kommentarer

Mandag 10. september 2007 00:18: Mathias. B. Danmnevig, Leder Lier AP
Valgkampen er nå over. velgerne går til urnene. Derfor skal jeg ikke ta opp de mange politiske tråder Sagvolden legger ut, og som det lett kan nøstes videre i.

Men Liernett har intet å skamme seg over i denne valgkampen. Som et nytt element i politisk kommunikasjon før et valg - der velgerne kan få mere innblikk i ordskifte mellom politiske partier og fakta som ligger bak - har valgdekningen og den åpne redaksjonelle linje ( under forutsetning av fullt navn) vært en stor suksess og seier for demomokratiet .

Politikere kan på nettaviser ikke lengre gjemme seg bak lange trykke-tider før svaret fra opposisjonen kommer på trykk. Det setter store krav til ærlighet og åpenhet mot velgerne. Lyver du, får du det på trykk 5 minutter senere, og ikke en uke etter da alle har glemt hva som var poenget.

Terje Sagvolden har gjordt det til et poeng å beskylde sine motstandere for at de serverer personkarakteristikker og ikke politisk innhold. Som Lier Arbeiderpartis representanter har fått erfare , kaster han her stein når han selv sitter i glasshuset.
For angrepet mot Liernett , der redaksjonen stemples og nedsables som en "blogg" har vel mer karakteristikk enn innhold ? Og kun EN politiker i Lier har forsøkt å gjøre Liernetts valgdekning til en blogg. Nemlig Terje Sagvolden SELV, da han etter hva jeg kan huske ble tatt "in flagranti" / "red handed" ( latin og engelsk for "på fersk gjerning") i å servere et anonymt innlegg der han tydeligvis "by mistake" glemte å fjerne navnet sitt.

Nå får vi la valget gå sin gang og "testosteronet" til Sagvolden roes ned. Om det blir behov for det , skal vi ta en grundigere gjennomgang av de forhold Sagvolden bringer til torgs når tiden er inne.

Redaksjonen i Liernett kan sove godt om natten. Dere har brakt noe nytt og levende inn i det politiske liv i Lier. Det er bra. Ikke la dere bølle vekk av Terje Sagvoldens utbrudd.
Mandag 10. september 2007 10:47: Terje Sagvolden (H)
Mathias.

Jeg tror vi skal la velgerne avgjøre hvem som kommer med usannheter, overdriver og kommer med ufine beskyldninger mot personer og partier.

Godt valg.

Hilsen Terje

Flere saker fra arkivet

Liernett.no er kun en amatørmessig blogg

Sagvolden (H) mener det er dumt at Liernett ikke holder mål og dessverre ikke tegner til å bli et forum for diskusjon av politikk i Lier.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Snørr og barter, - et vanskelig skille.

Av ordfører Ulla Nævestad

Krass kritikk av asylmottaket

"Nesset er bare en propagandaagent"

Full krig mellom de største partiene

Liernett kommenterer valgkampen.

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Terje Sagvoldens arroganse

Mathias B. Dannevig, leder i Lier Arbeiderparti, svarer på Sagvoldens (H) innlegg

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Betraktninger om amatørkultur, amatørpolitikere og amatørjournalister

Debatten raser på Liernett, en fin anledning til å hente fram kanonene og skyte en spurv til jorden, skriver Rune Elven i sitt leserinnlegg

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Kloakkstank eller spor av fremmedfrykt?

Liernett kommenterer planutvalgets behandling av ventemottaksaken.

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Umulig å sammenlikne forskjellige kommuner

Dette skriver rådmannen som svar på oppslagene om hvor lite penger Lier bruker på pleie og omsorg pr. innbygger.

- Har et krystallklart regjeringsalternativ

Petter Dreier (Ap) svarer på Ståle Sørensens (V) innlegg om kaos på sosialistisk side

Ap, suverent best på nett

Lier Arbeiderpartis hjemmeside er et hederlig unntak, hvis vi ser på de lite oppdaterte sidene til de lokale politiske partiene --

Ny visjon fra Liungens styre

Liungens styre la i går kveld ut en visjon om at klubben skal være norges beste innen 2010.

Vi sjekker partienes hjemmesider

Det er valg – hvilke saker er de viktigste på lokalpartienes internettsider?

Var han til stede under debatten?

Kristelig Folkepartis leder Brynhild Heitmann stiller dette spørsmålet i sin kommentar til Erik Hæres synspunkter på skoleprosjektet på Stoppen

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

- Velkommen opp på tribunen, Ulla Nævestad

Erik Hære kommer med et tilsvar på ordfører Ulla Nævestads innlegg/svar vedrørende utbyggingsprosjektet Høvik/Stoppen skole

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Saken druknet i andre saker

- Dersom du ikke ønsker noe oppstyr rundt en sak, så gjør du som flertallpartiene gjorde med svømmehallsaken, uttaler Knut Røssum i Lier Arbeiderparti.

Velkommen til nye Liernett

Velkommen til den tredje versjonen av Liernett. Etter som årene har gått har Internett forandret seg. For å henge med på utviklingen har vi i Liernett forandret både layout, system og organisering. Nå ser du på den tredje versjonen av nettavisa Liernett. Les mer om Liernett og hvem som jobber med prosjektet.

Paradiset Sylling

- og en klem til Kari

Det mest hjemsøkte stedet i Norge?

Bli med på vandring i de nedlagte avdelingene på Lier sykehus. På nettet.

- Vedtaket som forventet

- Jeg er ikke overrasket over utsettelsen, sier Leif Vinge (bildet), leder av Kulturrådet, etter Formannskapets møte på torsdag

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Stortingsvalget 2009 - Lier Frp s betraktninger

Lier Frp godt fornøyd med valgresultatet både lokalt, regionalt og nasjonalt

- Lier Høyre slipper for lett unna

- Jeg var på debattmøtet på Haugestad i går. En god debatt hvor spesielt Høyre, AP og SV gjorde en fin figur, skriver Petter Dreier i dette innlegget. Han er valgkampleder i Lier Arbeiderparti.

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Klar for valgkamp!

Hvilket parti representerer gubbeveldet i Lier? Hvilke kandidater kommer fra din valgkrets? Hvor stor oppslutning fikk NKP i Lier etter krigen? Hvem var Liers første ordfører?

Liernett mest lest i Lier

Liernett har jevn stigning i antall besøkende.

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Takk for tilliten!

- Nå skal vi gjør alt vi kan for å vise oss tilliten verdig, sier leder av Lier Arbeiderparti, Tonje Evju.

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Fortsatt blått flertall i Lier

Høyre gjør sitt beste valg noensinne og er fortsatt det største partiet i Lier, Arbeiderpartiet går mest frem, Fremskrittspartiet mest tilbake og Uavhengige Folkevalgte mister sin plass i kommunestyret.

Økonomisk uforsvarlig

Det mener Kirsti Marie Lyngås ( her th sammen med partileder Navarsete), gruppeleder i Senterpartiet, om å si ja til Kulturhus nå.

Stor takk til Lier

Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann ønsker å sitere en mottaksleder fra Nordre Land for den profesjonelle mottakelsen unge flyktninger har fått av Barneverntjenesten.

Hummer og kanari

Noen ganger er det vanskelig å se retningen for bare saker.

Høyresiden forvirrer velgere

- og et rungende nei til eiendomsskatt i Lier!

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

- Grenseløs frekkhet fra Søren Falch Zapffe

Innlegg fra Mathias B. Dannevig (AP), fylkestingsmedlem Buskerud Fylke og medlem i Hovedutvalget for Samferdsel i Buskerud Fylke.

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

EU på dagsorden

Leserinnlegg om EU fra Anders B. Werp, stortingskandidat for Buskerud Høyre

APs kanossagang i Rv23-saken

Innlegg av Ole Marius Evensen, listekandidat for Lier Høyre

Smuler til de gamle

Lier bruker bare en femtedel så mye penger på pleie og omsorg som de beste.

Leder: - Ser du individet?

Vi er så opptatte av at liungenes nye landsmenn skal integreres

Ulla Nævestad og Lier Høyre på ”autopilot”?

Erik Hære tar opp utbyggingen på Høvik/Stoppen (på bildet) i dette leserinnlegget

Fikk Kolberg spesiell behandling?

Forskjellbehandling av politiske partier, mener Frp s Bjørg Myran (på bildet), men virksomhetsleder på Liertun hevder at det har vært kommunikasjonssvikt med politisk sekretariat --

Ønsket utvikling av Grønne Lier

Innlegg fra Senterpartiets Kirsti Marie Lager Lyngås

Til deg som konfirmant

Ukens petit dedikeres til deg du lierkonfirmant --

Jostein Hoset: Valgets kval

- Etter fire år i kommunestyret har jeg lært mye og fått mulighet til å se politikkens sanne ansikt fra innsiden. Et hav av dilemmaer. Konklusjonen er at lokalpolitikk er og blir realpolitikk avhengig av mennesker som har tid, vil og kan.

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Krf inviterer til debatt

Gruppeleder og ordførerkandidat Brynhild Heitmann spør om Samhandlingsreformen er ansvarsfraskrivelse eller løsning.

Mer samarbeid med SV og AP?

Varaordfører Trond Johansen mener at Krf bør samarbeide mer med venstresida om flyktninge- og ruspolitikk i Lier

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

Ja til Vinmonopol på Liertoppen

Kommunestyret, med 26 mot 23 stemmer, vil la Vinmonopolet etablere seg på Liertoppen

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Spredt boligbygging

Søren Falch Zapffe (H) forsøker å belyse dette temaet

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

Hvor er makta?

Dette spørsmålet stiller ukens petitskribent, Tonje Evju, som selv er lokalpolitiker.

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Siri i sentrum

Er tradisjonell senterpartipolitikk bra for lierbonden, eller er det slik at landbruket i dag drives best av folk med røtter i næringspartiet Høyre? Før vi går videre: Bør Lier ha sitt eget kulturhus?

Får støtte av ordføreren

Forskjellsbehandling av politiske partier, mente Frp s Bjørg Myran, som ikke kunne møte beboerne ved Liertun før valget --

Ny redaktør av Liernett

Fra 1. mars har Svend Asbjørn Sylling tatt over redaktøransvaret for nettavisen Liernett.

- Den som intet sår, intet høster ...

Innlegg fra Mathias B. Dannevig (AP).

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Unødig uklarhet om anbud

Tildelingen av markedsføringsoppdrag for Lierdagene svekker folks tiltro til Lier kommunes anskaffelsesrutiner.

Statlig finansiering, et evighetsprosjekt

Det skriver ordfører Ulla Nævestad konklusjon i en e-post til Liernett i dag, og hun er åpen for å diskutere en brukerfinansiering

Om tøybleier og Grønne Lier

Det overrasker at Liers varaordfører ikke leser før hun kommenterer.

Hvem er arrogant?

Replikk til Mathias Dannevig’s innlegg 23. august 2007

Historisk medlemsrush

- Folk melder seg inn i Venstre som aldri før, sier sekretær Ståle Sørensen i Drammen Venstre (på bildet), og reaksjonene har vært ulike lokalt ----

Lierposten logrer seg inn i politisk pølsevev!

Lierposten skriver sist torsdag om Direktoratets klage på vedtaket i teknisk utvalg ang. Asylmottaket. På lederplass blir vi presentert problemstillingen på en måte som bedre hadde passet seg for en politisk ringrev, enn for en kritisk journalist. Poenget i lederen er at alle skjønner at søknaden ble avslått uten saklig grunn, men at politikere må få lov til å ha "følelsesmessige meninger om hva som skjer og bør skje i eget forvaltningsområde".

Hvilken avis suger mest?

Vi har testet vitenskapelig

- Har ingen anelse om hvor stor Ulla-effekten har vært

Arbeiderpartiet kan i likhet med Høyre være fornøyde med årets skolevalg, hvor de hver stakk av med 1/3 av stemmene. Men Petter Dreier (Ap) tror det skal mye til før de puster Høyre i nakken førstkommende mandag.

Skolestart

Ukens petit er skrevet av Toril Prytz Kverneng

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

Alkohol og politikk, paragrafer og logikk

Ukens petit er skrevet av Ulla Nævestad, Sylling.

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Hva mener egentlig politikerne i Lier?

Snart er det valg, og vi i Lier-nett ville finne ut hva listekandidatene i de forskjellige politiske partiene mener nå like før valget. Vi tok på oss vanlige klær og forsøkte å finne ut hva de som står på stand mener om saker og ting i bygda. Det fine med denne tilnærmingen til politikken, er at man kommer litt under huden på dem som de neste 4 åra skal bedrive styre og stell. Vi hadde lest valgmaterialet, men fant mange brosjyrer prangende og vage. Vi ville ikke vite noe om politisk idehistorie - vi ønsket å finne ut hva de konkret sto for her og nå.

Grønne Lier?

Vi tar debatten

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

- Politisk barnehage

Innlegg fra Mathias B. Dannevig, Lier Arbeiderparti

Den elektroniske historieboka

Vi vil igjen minne om Den elektroniske historieboka som stadig fylles opp av nye og interessante artikler. Gledelig er det å registrere at en del liunger er ivrige bidragsytere til boka. Dette er et fantastisk historieverk som burde være opplagsverk nummer 1 for alle lokalhistorieinteresserte.

- Finn fem feil!

Håvard Benjamin Rype påpeker fem feil i saken om kulturhus i sitt innlegg

- Dette er kun forslag

Det sier en optimistisk Siri Loe Svere i Lier Sp til Liernett i dag om forslaget til ny Norsk Transportplan

Grønne Lier – floskel eller sannhet?

Anita Drevdal og Ninnie Bjørnland fra SV kommer med dette innlegget

- Trenger vi valg i Lier?

Dette spørsmålet stiller Lier Frp, (på bildet ordførerkandidat Knut Eilert Sørnes).

Overkjørt av Vinmonopolet

- Liers politikere har mistet sin mulighet til samfunnsplanlegging og styring, sier Siri Loe Svere, varaordfører og gruppeleder for senterpartiet til Liernett

Du må itj fårrå så du fer nålles no

Direkte oversatt fra Rørosdialekt blir dette noe slikt som – du må ikke te deg slik at du roter deg bort i noe.

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng