Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1c008b59f48d9c3f1369e6a9dbb026b4

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Du sier at i 1980 så hadde de syv partiene på stortinget til sammen 461.000 medlemmer. Mens i dag så har de samme syv partiene litt under 200.000 medlemmer. Og svaret er svært enkelt: Det er den politikken som Ap, ditt eget parti har stått for de siste årene, som har gjort at særlig de partiene i regjeringen har mistet så mange medlemmer. Dette kommer av to ting: For det første, at både Sv og Sp omtrent ikke har fått gjennomslag for noen av sine kjernesaker, ergo, så har det vært langt viktigere for dem bare å sitte i en regjering uten noen makt i det hele tatt. For det andre, den politikken, som ditt eget parti, Ap har stått for i den senere tid, særlig i innvandringspolitikken, som plutselig ble lagt om, fordi noen på toppen kom plutselig på at Frp begynte å bli en så alvorlig trussel mot deres egen makt gjennom mange år, at man måtte gjøre noe. Og det man da gjorde, var at man begynte og kaste ut hele familier, som tross av at de hadde vært her ulovlig, hadde bodd her i opptil 10 år, betalt skatt og vært i god jobb, ble kastet ut av landet uten nåde. De ble gjerne hentet midt på natta i reneste Gestapostil, og sendt rett ut av landet, ferdig med det. Og hvorfor man gikk slik frem, var fordi man ville bevise hva som kan skje hvis Frp kommer til makta noen gang. Men man glemte noe veldig viktig på veien, det var alle de som var medlem både av Ap, Sv og Sp fikk nok av denne politikken, så de meldte seg ut. Ja, det var til og med en i kommunestyret i Lier fra SV, som før siste valg, sa rett ut at hun kjente ikke igjen sitt eget parti, og valgte og melde seg ut både av partiet, og ikke å ta gjenvalg til kommunestyret. Så der har du grunnen til at de fleste partier har rast nedover i antall medlemmer. Pluss at folk har oppdaget at det som blir sagt fra stortinget kan man ikke stole på. Det er nok å nevne slike saker som det som har blitt avdekket etter 22/7 i fjor og politiet. Og ikke å glemme det kaoset som råder innen sykehusene for tiden. Så der har du den grunnen.

            Så dette med at det er så mange som svinser rundt politikerne på stortinget, det er proffe folk fra diverse pr-byråer, det er byråkrater som har fått tittel av spesialrådgiver i et eller annet departement. Og etter det jeg vet, så har byråkratiet innen regjeringen vokst noe fenomenalt under den sittende regjering. Så jeg tror nok man kan si at makta ligger hos delvis byråkratene og disse fra reklamebransjen som har fått plass i de innerste sirkler både i regjeringen og på stortinget.

            Professor Tore Hansen tar feil når han sier at heltidsansatte politikere er en styrke, og amatørenes tid inne stat og kommune er forbi. Det er og blir feil. For det er nettopp på det laveste planet man kan begynne som politiker på sitt hjemsted, uansett om man vil virke i et kommunestyre eller på stortinget. For en politiker er ikke annet enn en tillitsmann eller kvinne for de som vedkommende har valgt dem inn enten i et kommunestyre, eller på stortinget, men når tilliten blir borte hos folk, og man føler seg sviktet av de som man har valgt inn, da gidder man ikke lenger og bry seg om det som heter politikk. Så for å si det svært enkelt, det går i en gal retning, og det kan man som sagt takke ditt eget parti – Ap for. Så dette er svaret.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode