Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: bcb6fd3f3f963d7ca8ce7d4a116a4d83

Lier SVs dilemma

Lier SV må snart bestemme seg for hva de skal mene om ledervalget på SVs landsmøte til helgen. Det behøver ikke være vanskelig.

SYNSPUNKT: Mye har gått galt for SV i det siste, og landsmøtet til helgen blir ingen udelt fornøyelse. Regjeringssamarbeidet har tæret på partiets profil, og meningsmålingene har mildt sagt vært skuffende. Og så kom Lysbakken-saken.

For avtroppende leder Kristin Halvorsen er det viktig å redde stumpene og å holde partiet samlet. Det er derimot mindre sikkert at det var klokt av henne å bruke Lysbakkens avskjedsstund til å markedsføre ham som eneste lederalternativ.

At Kristin Halvorsen mener at den påtenkte etterfølgeren er kommet sterkere ut av pengesakene i departementet, er både pent gjort og svært forståelig. Hva hun derimot ville sagt hvis en politiker fra et annet parti hadde gjort det samme som Lysbakken, kan man bare tenke seg.

Mens Røyken SV visstnok har tilkjennegitt klar motstand mot å velge Audun Lysbakken til ny partileder, sitter Lier SV på gjerdet. Men der kan man ikke bli sittende så lenge.

Landsmøteutsendingene har nærmest bare timer på seg før det må avgjøres om de skal støtte Lysbakken, eller tale paven (les: Kristin Halvorsen) midt imot.

Mange andre lokallag deler Lier SVs dilemma. Vi tror Lier SV har ryggrad og dømmekraft nok til å si at det må finnes et alternativ til Lysbakken. Det heteste navnet er selvsagt Heikki Holmaas. Nå øker oppslutningen om ham. Alt han trenger å gjøre mens stemningsbølgen frem mot årsmøtet nærmest løfter ham opp i lederstolen, er kanskje bare å bestride sitt eget kandidatur .

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 8. mars 2012 13:01: Velger
Lite Lier SV kan få gjort med dette. Alt går på tverke for Kristin og Lysbakken nå om dagen. Lysbakken må holdes unna ledelsen et par år. Beste for han og beste for SV.
Fredag 9. mars 2012 08:49: David
Nå har du mistorstått situasjonen litt Knut. Grunnen til at Lysbakken står ubestridt som lederkandidat er at han er det klareste venstrealternativet på mange, mange år. Det å velge Heikki er det samme som å stemme på Arbeiderpartiet for mange i SV. Valget handler om hvilken vei landsmøtet vil at SV skal bevege seg. Venstresiden vil selvfølgelig ikke stemme på et alternativ som gjør SV om til nikkedukker for Arbeiderpartiet, og derfor er Heikki og Solhjell uaktuelle som ledere for partiet.

Så det handler ikke om å ha ryggrad til å stå opp mot ledelsen i SV, det handler om politikk.
Fredag 9. mars 2012 12:16: Tranby
David mener Lysbakken er det klareste venstrealternativet. Dessverre er han samtidig det mest grumsete.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode