Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lier SVs dilemma

Lier SV må snart bestemme seg for hva de skal mene om ledervalget på SVs landsmøte til helgen. Det behøver ikke være vanskelig.

SYNSPUNKT: Mye har gått galt for SV i det siste, og landsmøtet til helgen blir ingen udelt fornøyelse. Regjeringssamarbeidet har tæret på partiets profil, og meningsmålingene har mildt sagt vært skuffende. Og så kom Lysbakken-saken.

For avtroppende leder Kristin Halvorsen er det viktig å redde stumpene og å holde partiet samlet. Det er derimot mindre sikkert at det var klokt av henne å bruke Lysbakkens avskjedsstund til å markedsføre ham som eneste lederalternativ.

At Kristin Halvorsen mener at den påtenkte etterfølgeren er kommet sterkere ut av pengesakene i departementet, er både pent gjort og svært forståelig. Hva hun derimot ville sagt hvis en politiker fra et annet parti hadde gjort det samme som Lysbakken, kan man bare tenke seg.

Mens Røyken SV visstnok har tilkjennegitt klar motstand mot å velge Audun Lysbakken til ny partileder, sitter Lier SV på gjerdet. Men der kan man ikke bli sittende så lenge.

Landsmøteutsendingene har nærmest bare timer på seg før det må avgjøres om de skal støtte Lysbakken, eller tale paven (les: Kristin Halvorsen) midt imot.

Mange andre lokallag deler Lier SVs dilemma. Vi tror Lier SV har ryggrad og dømmekraft nok til å si at det må finnes et alternativ til Lysbakken. Det heteste navnet er selvsagt Heikki Holmaas. Nå øker oppslutningen om ham. Alt han trenger å gjøre mens stemningsbølgen frem mot årsmøtet nærmest løfter ham opp i lederstolen, er kanskje bare å bestride sitt eget kandidatur .

Sosialistisk Venstreparti

3 kommentarer

Torsdag 8. mars 2012 13:01: Velger
Lite Lier SV kan få gjort med dette. Alt går på tverke for Kristin og Lysbakken nå om dagen. Lysbakken må holdes unna ledelsen et par år. Beste for han og beste for SV.
Fredag 9. mars 2012 08:49: David
Nå har du mistorstått situasjonen litt Knut. Grunnen til at Lysbakken står ubestridt som lederkandidat er at han er det klareste venstrealternativet på mange, mange år. Det å velge Heikki er det samme som å stemme på Arbeiderpartiet for mange i SV. Valget handler om hvilken vei landsmøtet vil at SV skal bevege seg. Venstresiden vil selvfølgelig ikke stemme på et alternativ som gjør SV om til nikkedukker for Arbeiderpartiet, og derfor er Heikki og Solhjell uaktuelle som ledere for partiet.

Så det handler ikke om å ha ryggrad til å stå opp mot ledelsen i SV, det handler om politikk.
Fredag 9. mars 2012 12:16: Tranby
David mener Lysbakken er det klareste venstrealternativet. Dessverre er han samtidig det mest grumsete.

Flere saker fra arkivet

Solskinnsfeiring på bygdetunet

Audun Lysbakken var trekkplasteret, og han skuffet ikke de mange fremmøtte på det felles 1. mai-arrangementet på Lier Bygdetun i ettermiddag.

Første mai på Lier Bygdetun

Lysbakken skal tale og Ap, SV og LO regner med fullt hus under feiringen av 1. mai på Lier Bygdetun. Arrangementskomiteen består av (fra venstre) Ninni Bjørnland, Anders Strøm, Ann Solveig Eriksen, Wivi Abelsen, Knut Røssum og Petter Dreier.

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

- Det er ikke forskjell på Stortingsvalg og lokalvalg

- Det er jo akkurat de samme menneskene, politikken og meningene som er over alt. Enten det er storting, fylkesting eller kommune- og bystyre så er det helt likt.

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Andre løsninger koster mer

- Lier Høyre er glad for at et flertall i formannskapet støttet rådmannens forslag til vedtak om realisering av et kultur-/flerbrukshus i Lierbyen, skriver Høyres gruppeleder Søren F. Zapffe (på bildet), og karaktiserer Bård E. Strands innlegg som et sleivspark

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Mesta fremskritt.

Overgangen fra industrisamfunn til kommunikasjonssamfunn har gått som smurt. Da jeg var ung var store deler av norsk næringsliv statseid, nå er det de nye popstjernene – finansakrobater og børshaiene som eier Norge. Jeg skjønner ikke hva jeg sitter igjen med, men nå er jeg en gang relativt enfoldig.

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

- Kulturhuset en debatt om prioriteringer!

Ingen politiker hadde sagt nei til et kulturhus i Lier hvis vi hadde hatt nok med penger, skriver Arbeiderpartiets Petter Dreier i dette innlegget.

Neppe noen politisk sak

Det sier kulturkonsulent Lillian Halvorsen (bildet) i Lier kommune etter at håndballgruppa i Sylling IF, i et brev, tok opp saken over høye utleiepriser i helgene

Ikke tydelig nok

Vi var ikke tydelig nok, mener Anita Drevdal, førstekandidat og ordførerkanditat for Lier SV etter braknederlaget

Må enda flere dø i trafikken?

Mens myndigheter og politikere prater og utsetter, blir veiene i Lier stadig farligere.

- Ikke viktigst å vinne

Det sa Ingrid Kleberg Halvorsen som var keeper på Liungen jenter 7-8 under helgens Liungen Cup.

Fylkeskommunen raserer musikklinja.

Nedskjæringer på ST Hallvard videregående skole går spesielt utover musikklinja. Elever og lærere mener dette gjør at Lierelevene får et dårligere tilbud enn elever ved musikklinja ved andre skoler.

Fokus på grønne Lier

Venstres gruppeleder Nina E. Johnsen har fått med seg flere spennende nykommere på laget til kommunevalget.

Round kick ga diskvalifisering

Finn Olav Ulvund gledet seg likevel over oppvisningene til søstrene Kristin (tv) og Hanne i deres finaler.

Flere runder om nytt sykehus

Buskerud Ap klarte ikke å bestemme seg, og for Drammen er det viktigere å hjelpe et skrantende sentrum enn å hjelpe syke mennesker.

Feilsitert i Drammens Tidende

- Det er ikke riktig at Guro Sandnæs har sagt at hun skal gi seg i Liungen, sier trener Roger Johansen til Liernett.

Ikke så gøy på landet

I et kvart århundre har Lars Sørums samlinger hvilt i fred på en innleid låve. Hva bør gjøres?

Mot nedleggelser

Liernett har fått en klar pressemelding fra Årsmøtet i Buskerud Bygdekvinnelag

Tidlig høstjakt

Det skrives kun mai og det er omtrent 200 som allerede gjør seg klar til jakta, skriver Tonje Evju i Ukens petit -

Reisebrev fra Kong Filips by – del 1

Hva har 2 engelskmenn, en australier, 2 tyskere, en amerikaner, en sveitser og ei fransk dame til felles med meg? Og hvem var kong Filip?

Fraværende folkevalgte?

Lokalpolitikernes sviktende engasjement kan ha forståelig årsak.

Ny leder i Lier Høyre

Lier Høyre hadde besøk av Erna Solberg da Ryno Andersen ble valgt til ny leder på årsmøtet forrige uke.

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Karrierevorta

Ukens petit av Ingvild Prytz Lerberg

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Ivar Hoff refser Liungen

Liungen burde ha sagt nei takk til å overta plassen etter Asker, skrev den kjente TV-kommentoren i Drammens Tidende i går.

Søsken med tre medaljer

Kristin og Hanne Ulvund tok hver sin sølvmedalje, mens broren Finn Olav gikk helt til topps under NM i boksing for ungdom i helga

Tamt, men som forventet?

Valgkampåpningen ved Rådhuset mandag minnet mer om et hyggelig familieselskap, der de fleste var forsiktige i sine uttrykksmåter.

Bidragsevne versus Bidragsvilje

- Hvem legger ut for "Poden" når far ikke betaler for sine barn? spør Elin Fauske i ukens petit.

Du skal ikke sove

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud tråkket vel i salaten da hun gikk ut i Drammens tidene og kunngjorde sitt syn på regjeringens økonomiske politikk. Dette vakte som ventet reaksjoner fra arbeidsgiver, og ordfører Ulla Nævestad benyttet i dag sjansen til å kvesse kniven i DT.

Hva mener egentlig politikerne i Lier?

Snart er det valg, og vi i Lier-nett ville finne ut hva listekandidatene i de forskjellige politiske partiene mener nå like før valget. Vi tok på oss vanlige klær og forsøkte å finne ut hva de som står på stand mener om saker og ting i bygda. Det fine med denne tilnærmingen til politikken, er at man kommer litt under huden på dem som de neste 4 åra skal bedrive styre og stell. Vi hadde lest valgmaterialet, men fant mange brosjyrer prangende og vage. Vi ville ikke vite noe om politisk idehistorie - vi ønsket å finne ut hva de konkret sto for her og nå.

Seier i Scandinavian Open

Kickboxeren Kristin Ulvund fra Sylling vant sin klasse klart i Oslo.

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Karin Fossums beste

Det er min vurdering etter å ha brukt store deler av en sommerdag på syllingforfatterens siste bok, Den som elsker noe annet

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Ny Rv 23 Dagslet - Linnes: Enda lengre å vente

Det var større fremmøte enn optimisme da Lier Næringsråd i dag behandlet det tilsynelatende evige problembarnet: ny riksvei 23 mellom Røyken og Lier.

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Eskil Pedersen på Liertoppen

Høyre og Frp så trolig rødt på minst én måte, for på mer synlig naboplass i annen etasje på Liertoppen stilte innpå 20 unge og litt eldre Arbeiderparti- og AUF-medlemmer, mange av dem med røde t-skjorter. Og så kom Eskil Pedersen.

Mer igjen for pengene.

Nå er det atter budsjettid og en anstrengt kommuneøkonomi skal igjen slankes. Det kuttes ikke lenger med ostehøvel, her må det sterkere lut til. Rådmannen er nå ute med et forslag som ikke er uventet, det er bare trist. Hvem er det som får svi i år?

Juleball på skolen

Juleball en del av allmenndannelsen eller glitter og stas uten innhold.

Årets gavebok er kommet

Etter grundig gjennomgang av boken ”Lierbyen 1870 – 1990” har vi bare ett råd: Løp og kjøp!

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Ikke-sosialistisk flertall ga sosialistisk flertall

Det konstaterer Ulla Nævestad og spør om valgordningen bør være slik.

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Da Carl I. Hagen kom til Liertoppen

- For noen år siden ville det vært fullt hus her, sa en tilhører. Men det var god plass da Frps forhenværende ledestjerne kom til Liertoppen i dag.

Bør tale med én tunge

Det mener Arbeiderpartiets gruppeleder, Bård Strand, etter at medlemsmøtet på mandag vedtok at partiet skal stå samlet i kulturhussaken.

Bare èn ledig plass

Førskolelærer Kristin Myre ser frem til å utvide Valstadhaug kortidsbarnehage til en fulltidsbarnehage på nyåret, her med Mille Lothe-Lyngås som får flere venner å leke med.

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.

And og øl,sykkel og sol

Sykkelsesongen har startet, kjedet er vasket i diesel, og spensten i sykkelklypa er sjekket .

Gitar og sang videre

Kjersti L. Halvorsen (13) videre med «Melt Your Heart»

Dobbeltseier i Sverige

Hanne Ulvund (th), fra Sylling ble kåret til stevnets beste bokser etter utklassingssifre i finalen, men søster Kristin vant også sin finalekamp etter glimrende boksing.

Halve vettet borte

Ukens petitskribent Gunnar Langsrud forteller her om hva som skjer med en mann i møte med to nonner på Besseggen -

Saken druknet i andre saker

- Dersom du ikke ønsker noe oppstyr rundt en sak, så gjør du som flertallpartiene gjorde med svømmehallsaken, uttaler Knut Røssum i Lier Arbeiderparti.

I dannet lag -Hva er galt med dagens ungdom?

Nå er det juletider, og denne gangen mener jeg det virkelig. Det eneste som minner om høsten er været, og i de tusen hjem er nok nissene på vei ned fra loftet. Marsipan, det er godt det. Jeg sitter her og drikker gløgg i stedet for min vanlige kveldskaffe. Ute henger tåka tykk, og inne lukter det av nellik.

Lier Venstre 125 år

Er partiet i ferd med å våkne av Tornerosesøvnen?

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Full krig mellom de største partiene

Liernett kommenterer valgkampen.

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Beste bokser i NM

Kristin Ulvund fra Sylling kunne smile etter å ha mottatt Forbundspokalen i dag, men de øvrige tre fra Drammen Bokseklubb gjorde også meget gode idrettsprestasjoner -

SV fikk smulene

Janicke Solheim markerte SV sterkt som et skole- og kulturparti i forrige periode, men etter forhandlingene med Arbeiderpartiet har hennes parti ingen representanter i det nye tjenesteutvalget som heretter skal behandle skolesakene ---

Hjertelig møte mellom filmstjerne og ”bestefar”

Den ene liung, den andre utflyttet liung.

Norges cup 3 runde på ATV i Molde lørdag 25 august

I helgen gikk startskuddet for den tredje runden i Norges cup på ATV i Molde. Helgen samlet hele 132 startende av stort og smått

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Ikke noe med sex å gjøre

- Tenk om jeg kunne bedt henne med på skitur, skriver ukens petitskribent Gunnar Langsrud på Beito.

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Velgerne venter på svar

Ordfører og rådmann har seg selv å takke for rykter og uklarheter etter salget av sykehustomta.

Det enkle er ikke alltid det beste...

Fremskrittspartiet er god til å peke på problemene som folk møter i hverdagen. I sin praktiske politikk, derimot, er de ikke på parti med folk flest.

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Frykter for mange barnehageplasser i Lier

Lier oppfylte målet om full barnehagedekning i 2007, men nå frykter de private barnehagene en overdekning

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Alvorlig talt

Trofaste lesere vil kanskje huske at jeg for noen uker siden skrev om hvor redd jeg ble en dag for en del år siden, da jeg klatret opp på Hørtekollens forside og rutsjet mot stupet, forteller ukens petitskribent ---

Kulturhus nå

Lier trenger et kulturhus. Rådmannen har satt et slikt hus på agendaen. Men arbeidet med et kulturhus har alt vært i gang i to år. Kan vi stoppe nå?

Ikke fornøyd

Det bls "bare" en fjerdeplass på liungen Tor-Erik Wam i det danske mesterskapet i ATV.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

- Har ingen anelse om hvor stor Ulla-effekten har vært

Arbeiderpartiet kan i likhet med Høyre være fornøyde med årets skolevalg, hvor de hver stakk av med 1/3 av stemmene. Men Petter Dreier (Ap) tror det skal mye til før de puster Høyre i nakken førstkommende mandag.

Kampen om broen

Som kjent har broer alltid en viss strategisk betydning under konflikter, men gangbroen som forbinder Haugestad med Stasjonstorget har lenge unngått stridigheter. Det fikk en brå slutt.

Økte rammeoverføringer til Lier kommune

Lier kommune får 1,7 millioner mer i økt rammetilskudd enn de hadde regnet med i budsjettet de la frem 1. november.

Griller for kreftsaken

Marché Restaurant har ingen standard prisliste på sin stand under Lierdagene. De tar derimot donasjoner til Kreftforeningen, noe som ga hele 14 000 kroner til kreftsaken lørdag.

Stortingsvalget 2009 - Lier Frp s betraktninger

Lier Frp godt fornøyd med valgresultatet både lokalt, regionalt og nasjonalt

To seire i kickboxing

Søsknene Finn Olav og Kristin Ulvund fra Sylling vant begge sine klasser i helga

Vant valget, men hva med sakene?

Arbeiderpartiet har all grunn til å være fornøyd med valget, men betyr det noe for endringer for lierpoltikken de nærmeste fire årene?

En fortid vi helst ikke snakker om

Er krigsårene 1940-45 den egentlige hindringen for fortsettelsen av Liers historie?

”Never Change a Winning Team"?

Høyrepolitikeren Truls Moen har dermed forklart oss hvorfor vi skal stemme Høyre. Eller kanskje det var Ulla han mente?

Møkkajobb dagen derpå

Nina E. Johnsen var langt nede etter at Kulturhuset ble begravd tirsdag kveld, men med litt galgenhumor hadde hun litt av hvert å si om sine politiske motstandere etter jobbing i stallen.

Fortsatt blått flertall i Lier

Høyre gjør sitt beste valg noensinne og er fortsatt det største partiet i Lier, Arbeiderpartiet går mest frem, Fremskrittspartiet mest tilbake og Uavhengige Folkevalgte mister sin plass i kommunestyret.

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Pokal og to NM-titler

Kristin og Finn Olav Ulvund ble juniormestere i boksing i helga. Dessuten ble Kristin kåret til beste jentebokser.

Grønne Lier?

Vi tar debatten

Salget av Gullaug-tomta

Tidligere kommunestyremedlem for AP, Mathias B. Dannevig, nå medlem av Buskerud Fylkestings hovedutvalg for samferdsel, kommenterer her Liernetts artikkel.