Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Karrierevorta

Ukens petit av Ingvild Prytz Lerberg

Her om dagen var jeg hos legen.

Jeg har i løpet av de siste månedene opparbeidet meg et rimelig godt forhold til min nye fastlege dr Nick, en danske fra Iran. Han er en meget liten og svartmusket mann i jesussandaler med store grønne palmer og persiske tepper på kontoret sitt. Det har jeg aldri sett på et legekontor før. Faktisk har jeg aldri sett tepper hos noen lege jeg har vært hos, ikke at det er så mange, men likevel.

Altså befant jeg meg atter en gang på dr Nicks orientalpregede kontor, denne gangen med en vorte som skulle fryses bort. Det var strengt tatt verken akutt eller nødvendig å fjerne den, jeg har hatt den lenge og den plager meg ikke. Men timen var gratis mot at jeg i ti minutter snakket med en legestudent som skulle trene på kommunikasjon med pasienter. Samtalen skulle bli filmet og senere diskutert. Greit nok.

Legestudenten var en høy og kvisete fyr med korte bukser og et hva jeg vil kalle nerdete utseende. Han begynte med å spørre meg ut om hvor jeg var fra, hvor jeg bodde og om jeg likte meg i Trondheim. Jeg svarte ja og ha og prøvde så godt jeg kunne å gjøre dette til en "god samtale". Han stotret og virket nervøs og famlende, men likevel noenlunde sympatisk. Helt til han spurte hva jeg studerte.

Lærer? utbrøt han og lo høyt. Lærer?? Vil du bli lærer? Det var noe i nærheten av det rareste han hadde hørt. Hvem vil bli lærer lizzom? Joda, det er faktisk veldig gøy, sa jeg. Jaha ja, det var vel ikke akkurat førstevalget, var det? sa nerden i legefrakk. Jeg mener, om du kunne studere hva som helst ville du kanskje ikke velge lærer, hæ?

Fra å være en sympatisk og nervøs fyr jeg syntes litt synd på, gikk han til å bli en hva jeg mener er en meget god representant for flertallet av medisinstudenter, som jeg forresten synes enda mer synd på. Det er noe ved dem, noe blærete og arrogant. I sin egen lille iq-verden kan det lett virke som om de oppriktig tror at alle andre, bare de hadde hatt gode nok karakterer til det, også ville studert medisin. Jeg har for øvrig samme teori om journalisstudenter, bare så det er sagt. Nå har det seg sånn at jeg en gang i tida VILLE studere journalistikk, men snittet var dessverre, eller heldigvis, for høyt. Bitter? Øh, neida.

Men tilbake til legetimen. Det oppsto en pinlig lang stillhet etter nerdens utbrudd, han innså muligens at han hadde avslørt litt for mange av sine kvalmende og mildt sagt lite ydmyke holdninger til andre yrker. Jeg satt der og lurte på om jeg skulle svare et eller annet spydig til den lille snila foran meg, det pleier for meg vanligvis verken å ta tid eller være noe å lure på, da han plutselig kremtet og spurte meg hvorfor jeg egentlig var der. Jo, du skjønner, jeg har en vorte på pekefingeren sa jeg og rakte den mot ham.

Og mens han satt der og gransket vorta mi fra alle mulige vinkler med mysende blikk, som om en vorte var det mest interessante på denne jord, kunne jeg ikke la være å tenke at det yrket jeg har valgt - det kan da umulig være verre enn alle de vorter han kommer til å ha nærkontakt med i løpet av karrieren sin. Noen må jo ta drittjobbene, og helt sikkert er det at det ikke blir meg! Og hvor høyt snitt trenger man egentlig for å kommunisere med en vorte? Jeg bare spør.
Skole

1 kommentar

Onsdag 29. mars 2006 11:51: Duksen
Så eplet faller altså ikke langt fra stammen. Velskrevet!

Flere saker fra arkivet

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Reisebrev fra Filips by – del 3

Neprotivoknstitutsilonstøuvatelstøuvajte

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

I dannet lag -Hva er galt med dagens ungdom?

Nå er det juletider, og denne gangen mener jeg det virkelig. Det eneste som minner om høsten er været, og i de tusen hjem er nok nissene på vei ned fra loftet. Marsipan, det er godt det. Jeg sitter her og drikker gløgg i stedet for min vanlige kveldskaffe. Ute henger tåka tykk, og inne lukter det av nellik.

Mennesket, det komplette mysterium

- Livet går sin gang, enten det går i kroker eller på skakke, i oppoverbakke eller nedoverbakke, skriver ukens petiskribent Gunnar Langsrud

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Ikke bare bare å bli gammel --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Ukens petit

Ukens petit er skrevet av Martin Fossum Lerberg

Livslang lærer....

- Som fekk en jobb i livet der det inga framtid er, synger Prøysen i ”Griskokk-trøsta”

Menneskeverd er vel et begrep de fleste voksne burde kjenne

Min søster, Inger, fortalte en gripende og forargende historie i dag. På en bytur, tidlig på ettermiddagen, fikk hun øye på en eldre uflidd mann, som lå og kavet på brosteinen og prøvde å komme seg opp på en benk.. langbuksen var iferd med å sige ned, men han klarte ikke å dra den opp selv.

Uglen ingen ville hjelpe

Igår var en ganske vanlig søndagskveld. Helt til vi tok med hunden vår Nero og skulle kjøre til Reistadlia for å gå en tur på linja før Robinson begynte på tv´n.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Vigdis Hjorth tilbake på Tranby bibliotek.

For tre år siden gjestet hun biblioteket og begeistret både lærere og elever. Nå var det tid for å gjenta suksessen. Lektor Lars Kolle i samarbeid med David Rivelsrud og biblioteket gjorde som vanlig de nødvendige forberedelsene. Konferansier og underholdere ble plukket ut blant elevene. Dermed var alt klar for en populær forfatter med talent for skuespilleri.

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Skal alle med?

Elin Fauske stiller dette spørsmålet i ukens petit, der tema er ungdommer med manglende motivasjon for skolearbeid.

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

- Robotene kommer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Å være redd

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito, pensjonist, med lang botid i Sylling og med røtter i Hurum.

For en opplevelse!

En liung banket på døra forleden. Det var Torger Kraugerud (på bildet th) som fortalte at han lenge hadde hatt lyst til å bestige Knutshøi, og lurte på om jeg kunne tenke meg å være fjellguide for ham.

"Da klokka klang" - Lierskolen 200 år

Ordfører Ulla Nævestad og Stortingspresident Thorbjørn Jagland åpnet Skoleutstillngen på Bygdetunet

Lierskogen og OL-drømmen

BAKSPEILET: Eventuell likhet med andre hendelser den siste uken er mer eller mindre tilfeldig.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Et sted å være, et sted å lære

Her om dagen fant jeg igjen en haug med gamle ukeplaner som jeg laget til klassene jeg hadde på slutten av 70 – tallet. Kort tid etter snakket jeg med en lærer som i vår hadde vært i Finland for å gjøre seg kjent med den finske suksesspedagogikken. De to hendelsene fikk meg til å skrive følgende

Ukas petit

Velstand og søppel Skrevet av Thorvald Lerberg

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Takt og tone

Hummer og kanari

Noen ganger er det vanskelig å se retningen for bare saker.

And og øl,sykkel og sol

Sykkelsesongen har startet, kjedet er vasket i diesel, og spensten i sykkelklypa er sjekket .

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

Vis respekt - vær en lagspiller

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Bauhaus, kjekt å ha

Bauhus åpner i Norge. Vi dro dit for å kjøpe en tapetkniv

Ukens petit: "Ode til hengekøya!"

Ukens petit er ved Ingvild Prytz Lerberg, Sylling, student, for tiden i Trondheim.

Min barndoms jul

Vi har utfordet noen av våre bidragsytere til å beskrive sin barndoms jul. Gunnar Langsrud, petitskribent og utflyttet liung, Knut A. Andersen, leder av Lier Historielag, og Liernetts medarbeider Svend Asbjørn Sylling har sendt oss hver sin.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Kurs i ledelse

Kjell Sørliens innlegg om skolen ga meg mangeslags tanker. Her en en

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Fikk Kolberg spesiell behandling?

Forskjellbehandling av politiske partier, mener Frp s Bjørg Myran (på bildet), men virksomhetsleder på Liertun hevder at det har vært kommunikasjonssvikt med politisk sekretariat --

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

Drammen og Lier - balanse?

Nå skal jeg fortelle dere historien om da Gud skapte Lier og Drammen. Jeg forstår nå at vi alle har vår plass i det store systemet, og at vi alle oppveier hverandre.

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Forfatterne strømmer til Tranby

Nå var det Erna Osland som var innom, og Tranby bibliotek var vert.

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Tenker på de sivile ofrene hele tiden

En skoleasssistent i Lier med mann og barn opplevde at ferien deres hos familien i Libanon, ble forvandlet til et mareritt.

Janteskolen – kampen mot tyggegummien.

Ukens petit ved Rune Elven

Tut og kjør

Ukens gjesteskribent ser rødt i møte med uvørne bilister på vei gjennom Lierdalen.

Ny suksess i 2011?

Thomas Sørum bidro til klar Haugesundseier over Viking i Vestlandsmesterskapet, og Vikings og landslagets keeper Jarstein synes liungen og lagkamerat Djurdic var fjorårets beste spisspar i eliteserien.

Underholdningsbehov

Ukens petit av Rune Elven

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

Kunsten å servere gruff i en slurk

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Vakre Stuvstjern

- I går var det flott dag for en skitur igjen, skildrer Vidar Brastad her i tekst og bilder ---

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Vi er som pengesedler

- Her om dagen kom jeg i alt julestresset i skade for å krølle sammen og kaste en hundrelapp i søpla, skriver Rune T. Berg i ukens petit

Sommerminne del 2

Camping på 50-tallet

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Snåsamannens "ukjente onkel"

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Kremen av norsk ungdom – helter i fredstid

Ukens petit av Rune Elven

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Ikke noe med sex å gjøre

- Tenk om jeg kunne bedt henne med på skitur, skriver ukens petitskribent Gunnar Langsrud på Beito.

Lierungdom undervises av åtteåring

Lierungdom på språkkurs i Eastbourne fikk undervisning av 8 år gamle Rachael O’Connor

Dagbok fra vinterferien

Ukens petit av Thorvald Lerberg

Kortversjonen av påsken

Hvorfor feirer vi egentlig påske? Og hva skjedde egentlig på skjærtorsdag?

Noen er født heldige.

Her om dagen hadde jeg flaks. Telefonen ringte og en stemme i den andre enden fortalte meg at jeg hadde vunnet. Endelig var det min tur!

Pressekonferanse med Doro Pesch

torsdag 8/6

Høststemninger

Min mor er norsk, min far er dansk og jeg er født på Drammens Sykehus. Nesten hvert år har jeg kommet fra Danmark til Lier for å besøke familien.

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

Mesta fremskritt.

Overgangen fra industrisamfunn til kommunikasjonssamfunn har gått som smurt. Da jeg var ung var store deler av norsk næringsliv statseid, nå er det de nye popstjernene – finansakrobater og børshaiene som eier Norge. Jeg skjønner ikke hva jeg sitter igjen med, men nå er jeg en gang relativt enfoldig.

Lemen på skia

- Det opplevde vår mann på Beito, Gunnar Langsrud på en skitur nylig ---

Guttekonferanse på Sylling skole.

Det forsømte kjønn. Det kan virke slik når vi leser at guttene blir stadig mer akterutseilt

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Sommerens nostalgiske påfyll

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling, fast medarbeider i Liernett.

Karin Fossums beste

Det er min vurdering etter å ha brukt store deler av en sommerdag på syllingforfatterens siste bok, Den som elsker noe annet

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Da Carl I. Hagen kom til Liertoppen

- For noen år siden ville det vært fullt hus her, sa en tilhører. Men det var god plass da Frps forhenværende ledestjerne kom til Liertoppen i dag.

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg