Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Sommeren 2002 satt jeg og Thorvald ved kjøkkenbordet på hytta på Røros. Vi fylte ut papirer og registrerte selskapet Liernett i Brønnøysund. Fem år senere er det tid for nye oppgaver.

Da jeg gikk på videregående skole, fikk jeg en visjon. Jeg skulle bli forfatter. Følgelig trengte jeg ikke noe vitnemål, og dagene ble dedikert turer i skog og mark, samt uendelig mange kopper kaffe. En rådgiver overbeviste meg om at papirer ikke kunne skade, og jeg fullførte utdanningen.

Jeg vet godt hvordan man tenner bål med våt eller fersk ved, og jeg har mange ganger overnattet alene i marka, med ei flaske brennevin og ei god bok. Det tar ganske lang tid å finne seg selv i et samfunn der man så alt for ofte glemmer hvem man er og hvor man går. Mang ei natt våknet jeg av at soveposen var for kald, jeg akte meg opp, tente en sigarett, tente en ild og gikk igjen tilbake til søvnen, et par timer på øyet.

Etter snaue fire år i Lier, hadde jeg fortsatt ikke funnet noe fotfeste. Dama stakk, jeg ble igjen. Vi er forresten gift i dag, men hun nekter plent å bo i Lier, eller Norge for den saks skyld. Så satt jeg der. Alene med en ok jobb, en fabelaktig tv, Liers største samling av tropiske fisker, mye kunnskap om relativt meningsløse ting og som man sier på nynorsk ”too much time on my hands”. Jeg ville treffe mennesker, og bet på Thorvalds ide om nettavis.

Siden den gang har jeg lært ganske mye.

Jeg har blant annet sett rundt ett hundre lokale fotballkamper. Det er ikke verst. Jeg har også fått med meg et titalls korpskonserter, et par gudstjenester, noen møter med misfornøyde forbrukere, fornøyde og misfornøyde rockere, og politikerne.

De staser seg opp som om det skulle vært en eller annen awards. Så fiser de rundt på Haugestad, lykkelig uvitende om hvordan folk flest har det, mens de smiler til kamera og tar vare på egne interesser og venner og venners venner og så videre. Ulla har i alle fall evne til å se folk i øya når hun snakker med dem, og det er ikke så rent lite i dette gamet der man stort sett høster stemmer på å pisse sine egne oppetter ryggen.

Det er feil å si at dette dreide seg om å endre Lier. Det gjorde det ikke. Det dreide seg egentlig bare om å treffe mennesker, om å møte foreningslivet. Dessverre møter man noen dverger underveis, og da er det viktig å holde munn – men det kunne jeg ikke. For siste gang vi jeg nå si – Også Lier har et ansvar i nasjonal innvandringspolitikk, og bør ikke kunne reservere seg mot denne. Jeg er så vidt meg bekjent den eneste som har vært for asylmottak i Lier, og av en eller annen grunn har det vært en ren refleks å hogge løs på motstanderne mot dette. Nå blir det fred fra denne kanten Terje og Rune. Endelig kan dere spise Juleribba i en bedre verden, i fred. Innvandrerne lusker nok fortsatt rundt nova, men Elven holder i hvert fall kjeft.

Like langt er man aldri. Før jeg begynte å line opp Liernett, hadde jeg ikke publisert noe. Nå, noen hundre tekster senere har jeg det. Jeg har fått ut noen hundre (eller muligens tusen?) tekster og mange ganger så mange bilder. Tenk at jeg som ikke hadde tatt i et kamera i 2002, og definerte meg selv som strippet for estetisk sans, skulle ta mange hundre tusen bilder i løpet av en femårsperiode.

Så er det slutt. Jeg har alltid ment at Liernett skulle være en åpen kanal. Alle som hadde noe på hjertet skulle når som helst kunne skrive uredigert på Liernett. Det har vært viktig for meg. Nå er Liernett i ferd med å ta steget over til å bli buisness, og jeg har mistet litt interessen.

Jeg vil derfor takke for fem fine år som lokalavisredaktør, og peke nesa mot nye prosjekter. Det har vært en sann glede å se at det man skriver blir lest, og selv om Liernett nå går over i en ny form, med nye klovner/ koster, er det sikkert mulig for folk å nå inn. Jeg er ikke et sekund i tvil om at nettet holder mye av framtida.

Jeg kommer fortsatt til å skrive litt på Liernett, men fra nå av er jeg ikke involvert i verken eierskap, redaksjon, bommelibom, utviklingsarbeid eller butikk. Jeg skriver kun om ting som måtte fascinere meg. Skal nok bli forfatter.

Jeg aker meg opp, legger nok ei vedskie på varmen.

Takk for fem år. God jul, godt nytt år og lykke til videre!

3 kommentarer

Torsdag 27. desember 2007 11:33: Ivrig leser
Takker for mange fine reportasjer og bilder. Store og små begivenheter er i varetatt og det er akkurat det som gjør sidene så veldig gode. Synd du forlater Liernett, men lykke til videre!!!
Torsdag 27. desember 2007 15:22: En annen ivrig leser
Fem år og like langt?
Det stemmer vel ikke helt. Har lest Liernett et par år nå, og for meg virker det som om det har skjedd store forbedringer her. Hadde vært artig å se førsteutgaven av Liernett.

Liernett har blitt en bra nettavis, og jeg tror og håper det fortsetter slik, til tross for at Elven har gått lei.
Tirsdag 1. januar 2008 20:22: Tone Irene
Synd at en som deg er gått lei av Liernett, du skriver om FOLK, fra FOLKS utgangspunkt, det er sjelden vare! Ikke alle journalister som klarer dt. Men jeg vil ønske deg lykke til med videre prosjekter, keep the fire burning ;)

Flere saker fra arkivet

Trengte Lier en nettavis?

Nettavisen Liernett avvikles ved utgangen av 2012.

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Full krig mellom de største partiene

Liernett kommenterer valgkampen.

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Betraktninger om amatørkultur, amatørpolitikere og amatørjournalister

Debatten raser på Liernett, en fin anledning til å hente fram kanonene og skyte en spurv til jorden, skriver Rune Elven i sitt leserinnlegg

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Balanse

Ukens andre petit er ved Rune Elven

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Huleboerne, turtips på slutten av november.

De siste årene har hytteprisene steget til ufattelige høyder, og hytte i Lier er i dag forbeholdt dem med sjusifrede bankbøker. For oss uten millioner på bok, er hulene et fint alternativ. Rundt om i Lier er det mange huler eller ”heller”. Der kan man finne ly for dårlig vær, og en trivelig bålplass, sommer som vinter.

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Bygdedyret

Ukens petit av Rune Elven

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

Sommerminne del 1

Årets sommerminne blir på flere deler. Hvor mange er avhengig av vær og skrivelyst. Her følger i hvert fall første del. Hva det blir til videre, får Liernetts lesere se i dagene som kommer. God fornøyelse.

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Historier til ettertanke

Ukens petit er ved Sindre J. Nordengen

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Reisebrev fra Filips by – del 3

Neprotivoknstitutsilonstøuvatelstøuvajte

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

Liernett: Over 1000 tilhengere på Facebook

- Så vidt jeg vet er vår Facebook-side den eneste i Lier med over 1000 tilhengere, sier Liernetts redaktør og daglige leder Svend Asbjørn Sylling.

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

I dannet lag -Hva er galt med dagens ungdom?

Nå er det juletider, og denne gangen mener jeg det virkelig. Det eneste som minner om høsten er været, og i de tusen hjem er nok nissene på vei ned fra loftet. Marsipan, det er godt det. Jeg sitter her og drikker gløgg i stedet for min vanlige kveldskaffe. Ute henger tåka tykk, og inne lukter det av nellik.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Underholdningsbehov

Ukens petit av Rune Elven

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.

Seks Lierkunstnere med i ”kunst rett vest”

Liernett besøkte en av dem.

Innholdsløs kulturdugand i fin innpakning.

Å arbeide på nettet betyr at vi må sende stoffet langt fra oss før det kommer tilbake. Noen ganger kommer det i bane der ute, slik som denne artikkelen om idédugnaden på Sylling skole. Nå har den etter lang tids fravær svingt innom redaksjonen igjen, og vi knepper den fast i serveren. Med idrettshallen og aulaen har Sylling fått et anlegg som står i en særstilling i bygda, vakkert og smakfullt, praktisk og hensiktsmessig. Her vil kreative hoder kunne boltre seg uten å stange i veggen fordi dårlige lokaler og manglende utstyr setter grenser for skapende aktivitet.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Langfredagstanker

Langfredag og nærmest innesnødd på det sentrale Østlandet. For to dager siden raket jeg plenen og drakk kaffe i solveggen. I dag fikk jeg ikke opp garasjedøra uten først å ha tatt noen durabelige tak med snøskuffa.

Tenk på et tall…

Han har alltid trent, og han har ført statistikk over all trening. Jeg fikk kikke i statistikken og fikk et sjeldent innblikk i en idrettskarriere der drivkraften har vært alt annet enn medaljer og ære. Jan Terje Nilsen har satt seg mål for sin egen del, og han har nesten alltid nådd dem.

Kloakkstank eller spor av fremmedfrykt?

Liernett kommenterer planutvalgets behandling av ventemottaksaken.

The twilight zone

Noen mennesker vandrer fra sted til sted. Noen ganger forlater man den frie verden og går inn i et alternativt parallelt univers. Beveger vi oss inn i en slags twilight zone, eller er den internasjonale sonen på flyplassen like virkelig som verden utenfor?

Dagbok fra vinterferien

Ukens petit av Thorvald Lerberg

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

En reise til tomheten

Når livet blir for komplisert

Forfatterne strømmer til Tranby

Nå var det Erna Osland som var innom, og Tranby bibliotek var vert.

Lesertall for Liernett

Hvor mange leste egentlig Liernett i 2007?

Nå er Vista her

Det er fem år siden Microsoft kom med noe særlig nytt på operativfronten. I dag fikk jeg den nye Vista inn på maskina - var det verdt å bruke en dag på å bytte system?

Fortid og fremtid på en gang.

Lier-nett har på mange måter ferie, men vi hviler ikke. I dag har jeg laget reisebrev fra Balkan. Verden går fremover og det er i dag mulig å oppdatere Lier-nett, på ferie i mørkeste Øst- Europa. Her hvor fortida på mange måter møter framtida sitter jeg og skriver rett inn på nett. Er det ikke fantastisk?

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

Ukens petit: Malaga

På sin rundtur til steder han har et forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom Malaga, der han er mer opptatt av tid enn av solskinn.

Karrierevorta

Ukens petit av Ingvild Prytz Lerberg

Ut i jobb

Vilde Skui (14), elev ved Lierbyen skole, har arbeidsuke på Egge skole.

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

Troen på enkeltmennesket.

Hun startet sin politiske karriere i Sandane Unge Høyre. Nå, nesten 40 år senere er hun Liers største kjendis. Troen på enkeltmennesket og personlig frihet under sosialt ansvar har vært ledesnorer i en lang politisk karriere. I dag er hun ordføreren som snakker med folk. Hun svarer på alle henvendelser og tar opp saker folk er opptatt av. Hun vant en knusende seier i det direkte ordførervalget i fjor. Lier-nett har intervjuet Ulla.

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

"Joda, jeg vet hvor grensen går"

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal

I Monsens fotspor eller omvendt.

Etter at NRK viste Lars Monsen overleve i Femundsmarka har det krydd av Monsenkloner i nasjonalparken. Sommerferievillmenn har formelig flommet inn i marka, og lokale turgåere sier at det på det verste har ligget oppunder 10 Monsenkloner i telt ved Røas utløp.

Allers, Tufte og Liungen

Hvorfor er det så lite fotball i Allers og så mye såpe på tv?

Vinterlykke

- Trikkeskinnene ligger foran meg og glinser i den glitrende sola, skriver ukens petitskribent Rune T Berg.

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

- Det går alltid et tog?

- Vi har kronisk mangel på folk som kan gjøre vedlikeholdsarbeidet på jernbanen, skriver Olav Breivik (V).

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Petiten er hverdagens utvidede aforisme

En millimeter av bevisstheten på papir, eller som her, på skjerm. Det er ikke rart jeg mislykkes ettersom jeg bruker tommestokkens fulle lengde hver gang jeg setter meg ved tastaturet

Guttekonferansen- Folk på Guttekonferansen

26.10.06 var det klart for den ettertraktede Guttekonferansen. Gutter fra 9. og 10. klasse i Lier skulle være en hel dag sammen med mye bråk og moro.

På tide å rydde opp!

Hvem tar ansvar i Liungen? Foreløpig ingen.

Vigdis Hjorth tilbake på Tranby bibliotek.

For tre år siden gjestet hun biblioteket og begeistret både lærere og elever. Nå var det tid for å gjenta suksessen. Lektor Lars Kolle i samarbeid med David Rivelsrud og biblioteket gjorde som vanlig de nødvendige forberedelsene. Konferansier og underholdere ble plukket ut blant elevene. Dermed var alt klar for en populær forfatter med talent for skuespilleri.

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Liernett, avisen for deg som bor i Lier

En drøm har gått i oppfyllelse