Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Fortid og fremtid på en gang.

Lier-nett har på mange måter ferie, men vi hviler ikke. I dag har jeg laget reisebrev fra Balkan. Verden går fremover og det er i dag mulig å oppdatere Lier-nett, på ferie i mørkeste Øst- Europa. Her hvor fortida på mange måter møter framtida sitter jeg og skriver rett inn på nett. Er det ikke fantastisk?


Et typisk Bulgarsk boligområde (by)

Som utsendt turist har jeg annonsert et reisebrev fra Balkan. Jeg sitter i Sofia, på en restaurant og spiser, drikker og skriver. Det er 3 ting på en gang, som det heter i reklamen, på alle måter hyggelig og behagelig. Jeg vet hvordan et reisebrev egentlig skal skrives, men er ikke slik anlagt, så her kommer et lite skråblikk på der Bulgarere flest kaller \´Tok\´, og vi kaller \´Her\´


Typisk turistbilde. Ei løve (vet ikke hva den gjør der) i forgrunnen - den evig brennende ild (solatgreie) i bakgrunnen.

Jeg er oppdratt til å mislike turister. Jeg kommer fra et sted som har status som kulturminne på Unescos liste over minneverdige steder i verden, og jeg liker på ingen måte turister. Jeg vokste opp med Engelskmenn, Japanere, Hollendere og verst av alt Tyskere (don’t mind me if I do mention the war). Jeg har aldri likt turister. Jeg har aldri skjønt vitsen med turister, og nå er jeg på ferie.

Jeg sitter i Sofia, og prøver å forstå den Bulgarske folkesjela. La oss starte med litt historie. Bulgaria har skrevet historie tilbake til tida da sivilisasjon var et nytt og spennende ord. Opprinnelig var området gresk, men etter hvert tok provinsene over og koloniserte sentrum. Filipp nr. 2 la Hellas under seg, og sønnen Alexander den store la resten av den kjente verden under Makedonia. Alle Bulgarere vet at Makedonia er en Bulgarsk provins. Alt gikk som knott i ost helt til Romerne dukket opp, og Bulgarerne igjen var koloniserte.

Så kom dagens Bulgarere og tok over. Man mener de kom fra Afghanistan eller der omkring. Det viktigste var at de kunne skyte med pil og bue fra hesteryggen. Stigbøyler var en av oppfinnelsene de tok med seg inn i Bulgaria og Europa. Romerriket falt og Bulgaria ble en stormakt – helt til Tyrkerne kom (Eller det Øst-romerske riket, eller det Ottomanske riket, eller kalldethvaduvil.) Bulgaria var en del av Tyrkia fram til nasjonalhelten Levskij kastet Tyrkerne ut og tok over på slutten av 1800-tallet. Etter det har Bulgaria vært sammenhengende selvstendig. De har grunnet sin strategiske beliggenhet vært nødt til å velge side både i første verdenskrig, andre verdenskrig og den kalde krigen – de har konsekvent valgt feil, og har havnet på den tapende siden hver gang.


En relativt variert bilpark. Den er både verre og bedre enn den norske. Det er vesentlig flere dyre Mercedeser, men også en og annen Trabant

Da jeg var i militæret var dette fienden, nå er de allierte. Denne gangen har de satset på Nato, og forhåpentligvis går det bedre nå. Fortsatt kan man se rester av etterkrigstida i Bulgaria. Mye er likt Norge på 50-tallet. Den mindre privilegerte delen av befolkningen kler seg og lever som folk flest gjorde i Norge for 50 år siden. Den bedre stilte delen ligger hakket foran oss og lever definitivt bedre. Fortid og framtid på en gang. Det er både flere Ladaer og Mercedeser i Bulgaria enn det er i Norge.


OPERA

Nå sitter jeg på Opera. Opera er en restaurant i kjelleren til den nasjonale operaen. Dette er et spisested av rang – du skal lete lenge etter noe bedre. Her får du mat av ypperste klasse, nydelige lokaler og rimelig hurtig og gratis internettforbindelse. Kan man ha det bedre? Ute er det 35 grader og klamt, her er det aircondition. Naturligvis er det dyrt, kanskje spiser jeg den dyreste lunchen det er mulig å oppdrive i Sofia, men det er billig etter norsk målestokk og det er nydelig. Andefilet, en dram fra 1963 og 3 importerte Øl til under 100-lappen, ikke verst. Det er naturligvis mulig å få dette billigere. Øl koster fra 3 kroner halvliteren og oppover. Normalprisen er 5- 10 kroner. Mat er også billig. Det Bulgarske kjøkken serverer stort sett grillet kjøtt, salat og poteter etter ønske. Kjøttet er magert – spesielt svinekjøttet. Du får alt du ikke får i Norge – kalvekjøtt, and og gåselever om du måtte ønske det. Det dyreste du kan kjøpe er laks. Det er nesten umulig å spise eller drikke for mer enn en hundrelapp pr. pers. Bulgaria er billig, det er bare å fråtse i vei. Bulgarske grønsaker er forresten noe helt annet enn norske. De smaker mer, rett og slett. Sorry bønder, men godt norsk er muligens trygt og rent, men smaker ingen ting. Jeg tror de Bulgarske er rene og trygge også, og de er vesentlig bedre enn de norske på smak.


Et nedtagget turistmonument - Gud skje lov

Jeg vet ikke hvordan det er i turistleirene ved kysten. Det kunne ikke falle meg inn å dra dit. Pakketur er ikke min stil. Kan ikke tenke meg noe verre enn å tilbringe ferien med norsk-flagg-caps og Rosenborgsangen i verstefylla. Her er det fritt for skandinaviske turister. billetten kostet drøye 4000, hotell koster 30 euro for enkeltrom, 50 for dobbeltrom – resten er svinebillig. Kunne ikke falle meg inn å dra på pakketur.

Sofia er en morsom by. For dem som liker det, er det flust med museer og utstillinger. Om du liker klassisk musikk, har Bulgaria i årevis produsert musikere i verdensklasse. Dette er en kulturnasjon av rang. Uten å vite noe om emnet, er jeg overbevist om at de som er interessert i arkitektur også ville ha julaften her. Du kan se mye interessant kunst fra kommunisttida eller du kan slappe av med en kjølig en i en av byens mange parker.

Jeg tror dette er den tryggeste byen jeg har vært i. Det er politi over alt. Jeg har vært her mange ganger, og har aldri opplevd noe ubehagelig. Det finnes nesten ikke tiggere her og det er grisebillig å kjøre drosje. For rundt 3 kroner kilometeren kan du nyte turen rundt i en by vennene dine ikke har sett – For Sofia er fortsatt uoppdaget. Jeg kjenner folk som har vært de utroligste steder, men ingen har vært i Sofia. Her er det som alle andre steder noe for en hver smak, bare billigere og mer uoppdaget. Her kan du både oppleve kultur og se typiske turistattraksjoner – eller du kan gjøre som meg og svime rundt med kamera, uten noe spesielt mål. Er det ikke egentlig det som er ferie?

Om ei uke er det hjem til Norge. Jeg savner ikke gamlelandet, men det blir fint å bytte kamera med fluestang og sette kursen inn i marka på jakt etter storaura. Kanskje kommer det et reisebrev derfra også¨, men da må vi ha inn noen andre i mellomtida - det er vel ikke bare meg som har ferie?

Rune


På markedet finner man mye rart - mest skit. Dog er det mulig å få tyske Leica kameraer for den nette sum av 1500 - 3000 kroner, med hakekors og ørn og så videre.


Volvo 240 begravelsesbil


Bin- laden som tagger?


Det er lenge siden du så hest og kjerre på motorveien i Norge...


Noen ganger må man bøye seg ned for å se de virkelig vakre ting. Her ei knust rute.

Flere saker fra arkivet

Reisebrev fra Kong Filips by - del 4

Balkan er Europas urolige hjørne, hvorfor?

Reisebrev og slikt

Den forrige meldingen om ferie kanseleres herved. Det viser seg at det er nesten like lett å oppdatere siden fra utlandet som hjemmefra. Om noen har stoff de ønsker å legge ut på Lier-nett er det bare å sende.

Hennummusikken live in Sofia

Dirigent Delchev tok med orkestret på tur til gamlelandet.

Reisebrev fra Kong Filips by – del 1

Hva har 2 engelskmenn, en australier, 2 tyskere, en amerikaner, en sveitser og ei fransk dame til felles med meg? Og hvem var kong Filip?

Reisebrev fra Bloody beach – del 1.

Etter å ha vært med på å sette Bulgarsk rekord i varme, nyter jeg sjøen.

Reisebrev fra Bloody beach - del 2

Kommentar av Rune Elven

Mesta fremskritt.

Overgangen fra industrisamfunn til kommunikasjonssamfunn har gått som smurt. Da jeg var ung var store deler av norsk næringsliv statseid, nå er det de nye popstjernene – finansakrobater og børshaiene som eier Norge. Jeg skjønner ikke hva jeg sitter igjen med, men nå er jeg en gang relativt enfoldig.

Verden er ikke den samme lenger

Jeg la meg utenfor Schengen, og våknet opp godt innenfor. Snakker om dårlig vakthold.

Reisebrev fra Filips by – del 3

Neprotivoknstitutsilonstøuvatelstøuvajte

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Reisebrev fra Kong Filips by – del 2

Her i Bulgaria sliter jeg med et lite paradoks. På den ene siden får maten jeg spiser fart på magen – samtidig som det tidvis kan være vanskelig å finne et egnet avtrede.

Lidl – like ille som sitt rykte?

Lier-nett har besøkt Lidl på Lierstranda. Hvor billig er egentlig kjeden? Hvordan er kvaliteten på produktene? Hvorfor er alle så opptatt av Lidl?

Varmt nok

Da jeg mønstret av Liernetts bakerovn etter Lierdagene, trodde jeg det verste var over.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Et gjestfritt sultanat

Les Ulla Nævestads ferieopplevelse i Oman, kystlandet sørøst på den arabiske halvøy, som kombinerer gamle tradisjoner med moderne teknologi.

Lier – ei historisk skattekiste.

Lier har ei lang og relativt ukjent historie. Man vet ikke nøyaktig når folk bosatte seg her, men det er enighet om at det er lenge siden. Det kan bevises at det var bosetting i Lier rundt år 500, men mye tyder på at det bodde folk her langt tidligere.

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

4. plass best foreløpig

Mens Maren Jansson Haverstad fra Tranby var bare 16 sekunder bronsen i VM for juniorer i skiskyting på tirsdag, synes broren Sindre det har gått tungt på begge distansene under EM for seniorer.

Hva tror bergenserne de er?

Den som fotograferer vet at et bilde kan bli ganske annerledes bare man flytter seg litt. På samme måte gir de fleste reiser et nytt syn på mer enn geografi, skriver ukens petitskribent Knut A. Andersen, som har vandret gatelangs i Bergen.

Det kom et skip til Bjørgvin

I ukens petit reflekterer Svend Asbjørn Sylling rundt globaliseringen

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

I Monsens fotspor eller omvendt.

Etter at NRK viste Lars Monsen overleve i Femundsmarka har det krydd av Monsenkloner i nasjonalparken. Sommerferievillmenn har formelig flommet inn i marka, og lokale turgåere sier at det på det verste har ligget oppunder 10 Monsenkloner i telt ved Røas utløp.

Hva skjuler seg i bakken?

Ved en tilfeldighet fikk jeg vite at det finnes en del gull i Norge. En artikkel på Internett, hevdet at gullforekomster var spredt ganske jevnt ut over verden, og at det sannsynligvis finnes like mye gull i Norden, som i for eksempel Klondyke og Sør- Afrika.

Orrhanaleik i vestmarka.

Da jeg ble invitert på Orrhanaleik var jeg ikke vanskelig å be. Dette må være skogens opera, og min første tur ble en opplevelse over forventet. Ikke mindre en 10 orrhanaer holdt ei imponerende forestilling fra klokka 5 i morges.

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Nytt familiemedlem i høst?

Fem av de 25 ungdommene som har vært samlet på Ål denne uka mangler vertsfamilie, sier Cecilie Jacobsen i AFS, Norge til Liernett i dag

Kjølig juni gir gode jordbær

Lier (NW): De norske jordbærene blir et par uker forsinket på grunn av kjølig junivær. Men når bærene kommer for fullt i slutten av måneden, vil de være ekstra gode.

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Marathonmannen/ skomaker bli ved din lest

En gang skulle jeg løpe marathon...

Skal vi danse?

Det brygger opp til dansegalla, og spent forventning til den store kvelden sprer seg gjennom Lierdalen. Jeg skal også dit tror jeg.

Juleball på skolen

Juleball en del av allmenndannelsen eller glitter og stas uten innhold.

Lier i dopguide på nett

Internasjonalt nettsted gir hasjrøykende turister informasjon om mulighetene for å bli "høy" i Lier

EU på dagsorden

Leserinnlegg om EU fra Anders B. Werp, stortingskandidat for Buskerud Høyre

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

Reisebrev fra kong Filips by

Jeg prøver meg på en liten "blogg" fra en fem uker lang ferie i hjertet av balkan.

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Ferie til gode

Dra på sykkeltur i Normandie. Det gjorde vi, godt regissert av turoperatøren Trans Provence.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Ferie på Onsakervika

Her er det fart fra morgen til kveld

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Sommerferie

Lier-nett tar nå ferie. Grunnet mye reising, vil sidene i liten grad bli oppdatert de neste 3 ukene.

Sjakkmesteren på Heia

Aryan Tari (i midten) gleder seg over det gode klassemiljøet på skolen når han ikke er på farten for å teste sitt talent.

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Julekonsert i Tranby kirke

Repertoaret for Hennummusikkens julekonsert søndag 18. desember omfatter ikke bare julemusikk, men også rock og barokk, klassisk musikk og populærmusikk.

Hvor mye inngrepsfri natur natur finnes fortsatt i Lier?

I løpet av 2003 skal den inngrepsfrie naturen i Norge kartlegges igjen. Det er Direktoratet for naturforvaltning, statens kartverk og fylkesmannen/ kommunen som står for denne registreringen. Hvordan er ståa i "grønne Lier"? Hvor mye av Lierdalens natur er bevart inngrepsfri?

- Vi må stå sammen

Ukens gjesteskribent, Brynhild Heitmann, skriver både om tragedien 22. juli og om jødenes skjebne. I dag er det den internasjonale holocoustdagen.

The twilight zone

Noen mennesker vandrer fra sted til sted. Noen ganger forlater man den frie verden og går inn i et alternativt parallelt univers. Beveger vi oss inn i en slags twilight zone, eller er den internasjonale sonen på flyplassen like virkelig som verden utenfor?

Ikke noe med sex å gjøre

- Tenk om jeg kunne bedt henne med på skitur, skriver ukens petitskribent Gunnar Langsrud på Beito.

Åpent møte om skole.

Kultur, oppvekst og undervisningsutvalget i kommunen holdt åpent møte i aulaen på Sylling skole. Dette kunne ha blitt omtrent så kjedelig som det høres ut, men i stedet ble det ganske interessant.

Norsk gullgodhet

Ukens petit er ved Rune T. Berg.

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Tok 17. mai på etterskudd

17. mai betyr mye for norsk-amerikanere, men feiringen må ofte legges til andre dager.

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Tenk på et tall…

Han har alltid trent, og han har ført statistikk over all trening. Jeg fikk kikke i statistikken og fikk et sjeldent innblikk i en idrettskarriere der drivkraften har vært alt annet enn medaljer og ære. Jan Terje Nilsen har satt seg mål for sin egen del, og han har nesten alltid nådd dem.

Det enkle er ikke alltid det beste...

Fremskrittspartiet er god til å peke på problemene som folk møter i hverdagen. I sin praktiske politikk, derimot, er de ikke på parti med folk flest.

Tanker ved sommerens slutt

Ukas petit er skrevet av Rune T. Berg

Med kabler, pizza og Cola

- Det er nettopp dette som er noe av sjarmen med å være på et LAN, forteller arex der han sitter ved maskinparken sin på LierLAN

Superplate fra Remme Brothers Band

Lierbandet RBB setter seg selv på kartet med fantastisk plateprosjekt.

Gåselever? - Nei takk!

Du trenger ikke spise gåselever for å ha glede av en sykkeltur i Dordogne, men du slipper ikke unna det faktum at gåsa er en viktig del av næringslivet i denne regionen øst for Bordeaux.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Endelig skikkelig mat på toget.

Nei vi snakker ikke om vakumpakket tørrlefse fra NSB. I dag spiste jeg på togkafeen i Lierbyen. Det var helt klart det beste måltidet jeg noen gang har spist på et tog.

0,07 prosent

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, lærer ved Sylling skole

Middelaldermarked på Gilhusodden.

I forbindelse med St. Hallvardspillet arrangerte kulturkontoret middelaldermarked. Jeg fikk smake både lefse, gjeddeburger og kaffe, og led på ingen måte noen nød på min tur tilbake til svunnen tid.

Beskjeden plassering

Sindre Jansson Haverstad nådde ikke helt opp under EM i skiorientering, men den norske laginnsatsen i dag lover godt for stafetten i morgen.

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Hennummusikken har 110 års jubileumskonsert

I Tranbyhallen søndag kl. 18 markerer Liers eldste korps at det i høst er 110 år siden stiftelsen på Hennumtorget.

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Korps og kor i Sylling

Konnerud musikkorps, Hennummusikken og Sylling sangor i aulaen på Sylling skole

Moralens voktere –

Halleluja under lupen ”Norge nekter å gi slipp på halleluja-stemningen i høst.”, skriver VG-nett 17 oktober http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?arti (...)

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Ukjent nummer

Når det piper i telefonen

Vi besøker Liers spisesteder: Baker Nordby

Baker Karl P Nordby har en filial i hver ende av Liertoppen. Ettersom varene kommer fra samme sted, ser vi på de to under ett, selv om det ene utsalget skranter litt i forhold til søsteren i A-bygget.

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Bygdeborgen på fosskollen – egentlig en bygdeborg?

Som ett av kun fem kulturminner i Lier har bygdeborgen på Fosskollen en viss betydning for hvordan vi tolker fortiden. Det antas at folk fra sør i Lierdalen bygde en festning her om lag år 600 etter Kristus, og at denne beskyttet folk mot ytre fiender på slutten av den urolige folkevandringstida. Er dette egentlig bare spekulasjoner, eller kan man med sikkerhet si at det har ligget en bygdeborg her?

Andre julebrev fra Malaga

Hennummusikken ga for seks år siden boken ”Lier 2000” til den norske sjømannskirken i Calahonda, og deretter har folk kunnet se hvordan dagliglivet artet seg i Lier ved årtusenskiftet. Svært mange av bildene i boken stammer for øvrig fra Liernetts medarbeider Thorvald Lerberg.

Gi meg tiden tilbake

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, journalist i Ukebladet Hjemmet.

Leder: - Ser du individet?

Vi er så opptatte av at liungenes nye landsmenn skal integreres

Liungen til Asker med lua i hånda.

Liungen stilte i dag med nesten like sterkt lag som de gjorde da de spilte jevnt med Asker i fjor. Asker har byttet ut stjernene med ungjenter fra rekruttlaget. Liungen kom fra overbevisende seier i serien, Asker kom fra et sørgelig tap. Du verden for juling vi fikk.